Jag märker mer och mer hur dåligt jag skriver på svenska. Engelsk-svenskan levererar deluxe. Det är ofta jag inte kommer ihåg de här "lite svårare" orden på svenska och säger/skrvier dem istället på engeska. Det är ofta ord som jag anävnder dagligen i skolan så som "compulsory", vad är det? "obligatorsikt"? och "Unfortunately", "tråkigt nog"?? Sen är det även lite krångligt att förklara för någon på svenska ett samtal man haft på engelska, Att översätta är hur jobbigt som helst, mitt i vill jag ju inte säga "och han svarade" då är det tusen gånger lättare att man säger "and he was like". Det värsta var dock här om dagen, 5 timmar senare insåg jag att jaghade lagt ut en text på min snapchat där jag skrivit "än" istället för "en". Säkert bara jag som bryr mig, men herregud, vad är det som händer?!? Det finns säkert massa småfel lite här och var i bloggen, men jag skyller på att jag vart här i snart 4 månader. Det är inte så konstigt då... 

I helgen vart det mysmiddag med Linnea och Mathilda, blev tacos och kladdkaka. Jag testade göra en vegetarisk version med svartbönor som blev förvånadsvärt bra! Smakade precis som vanlig, nästan mer till och med! Kul, kul. Vädret har vart så himla dåligt, regn och rusk, termometern står inte heller över 10 grader. SÅ i lördags gjorde vi inget mer än att dra oss ut till Brunswick (norra Melbourne) och bruncha. vart ett tag sen nu och man får ju passa på när man väl är i landet "a la brunch".

Skål, skål, Kladdkaka med vin, funkar det med!

Och lite city-art, tröttnar aldrig!

För mig fick det bli en "In to the wild" organisk müsli mix med kokosyoghurt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Tydligen är det "stress less week" nu innan exam period börjar. Skolan var fylld med massa djur. Var så otroligt söta så man ville bara gosa med allihopa. Tyckte nästan synd om djuren, alla ville klappa dem. Fanns alpackor (eller om det va lamor), lamm, hönor, kaniner, marsvin, hamstrar och kycklingar. Vet inte riktigt om jag blev lugn, mer upprymd haha, men en paus i plugget va inte helt fel.

En sån lite goding!!

Likes

Comments

Det är lätt hänt när man är klar med det ena och dags att sätta sig ner med det andra att man skjuter upp plugg. Nu när alla presentationer är klara återstår all individuell plugg. Jag har försökt, men kommer ofta upp saker som är roligare, gå på stan, gå på seightseeing, åka till stranden även diska och städa är till och med roligare. Det är inte det att mina ämnen är tråkiga, faktiskt väldigt intressanta, men det är svårt att komma till krita och sätta sig ner.

Men som tröst (kära föräldrar), så ligger jag inte dirket efter, jag ligger i fas och det känns som jag har koll på det hela. Jag har ett in-class test imorgon och sedan är det bara nöta resten (marknadsföring och ledarskap) har nästa helg på mig för åker till Sydney helgen innan Exam-week. Det ska nog gå bra.

Nu ska jag fixa frulle, traska bort till state library of Victoria och plugga. Tjooheej!

Ser ni vilken morgonsol vi har!! Första gången vi vart tvugna att dra ner persiennerna. Ursäkta röran, men man måste ju faktiskt leva och för att vara 4 tjejer på 50kvm tycker jag det ändå ser OK ut.

I fredags besökte vi stranden i St. Kildaa, hur skönt som helst. Äntligen är sommaren på gång!!

Likes

Comments

Min helg har varit oeffektiv men så kul!! Under veckan har jag, Emelie och Johanna planerat en lite överraskingsfest för Linnea som fyllde år under Spring break. Hon visste om att vi skulle käka middag tillsammans så vi fjorde burgare med sötpotatispommes. Jag och Emelie åt vego-burgare, mycket enklare att äta vegetariskt när man är två! Blir inte lika krångligt med handling och man blir mer motiverad till det annars är det lätt att man är lat och tar som alla andra även om man är intresserad av det vegetariska alternativet. Men nog om det! Efter middagen gav vi våran present som var ett fint litet silverarmband med en kompass på, tyckte det var ganska symboliskt och passande. Johanna skulle sedan springa iväg lite tidigare och "fixa fördrinkar" för hon och Anna skulle fira in att de hade fått sommarlov. Men i sjlva verkaet drog hon dit och fixade tårtan. 15 minuter senare kom vi och SURPRISE, där stod resten av gänget. Vi sjöng och firade vidare hela kvällen.

Vi stannade rätt länge hemma hos de andra svenskarna och kom inte ut till Chapel st förrän vid 1-1.5, men antar att det bara betyder att vi hade himla kul? Magdalena hakde även på kvällen och det var kul att få träffa henne. Börjat inse mer och mer att detta kommer ta slut. Även om jag forfarande kommer hålla kontakten med vännerna här blir det inte samma när jag är hemma. Eftersom de flesta pluggar i södra delen av Sverige (majoriteten Lund) och snart är klara kommer de kunna springa på varandra och bara "Tjaa, kommer du ihåg den gången i Melbourne...", jag kommer inte kunna det och det är nog det som gör mig lite avundsjuk. Vill liksom också ha någon att dela detta med som varit här och förstår, det är svårt att visa genom bilder, film och långa skypeasamtal. Man måste vara här för att förstå. Därför är jag glad att jag har kära Maggan, vi ska tillbaka till Luleå och kan snacka så mycket Aussie vi kan. 😇

Jag och mina Prima blondes.


Lördagen var minst effektiv, plananen var att plugga men var inte sugen alls. Jag krigade mig upp vid tio för att inte vända allt för mycket på dygnet då jag skulle upp jättetidigt på söndagen för att hjälpa till på Melbourne Marathon. Tog en promenad och kollade lägenhetbyggnaden som mamma, pappa, morfar och Annika ska bo i när de är här.

Angående Melbourne MArathon, jag hade skickat in en ansökan till Chaty Freeman foundation som voluntär på en drickstation, tänkte att när jag inte själv kan medverka så kan man lika gärna hjälpa till och vips så plinga det till i mailet och jag var med! Klockan ringde 4.30, söndag"morgon" och jag ångrade mig i några minuter men är verkligen stolt över mig själv att jag gjorde det. Roligt att få se lite annat och träffa lite folk. Tror det var 35 000 som sprang och jag stod där, hejade och delade ut vatten/powerade. Det var väldigt blåsiigt på morgonen så måste vart ganska jobbigt i motvinden. Hade två kompisar som skulle springa halvmaran men de klarade det fint så var nog mest vi som var rädda att alla cups, skulle flyga på löparna. Jag fick med mig en keps, lunchlåda och muffins så tjejerna blev glada när jag kom hem ;).

Likes

Comments

I veckan hade jag min SISTA presentation/seminarium här. Det var i kursen managerial communication och vi skulle presentera en lösning på ett case av ett påhittat företag, China mining. Som konsluter kallade vi oss "the Iron ladies", haha sjukt tröntigt men lite classy. Vi satt dagen innan hela kvällen och fixade i ordning vår presentation. Vi hade basen men ingen presentation eller manus på vad vi ville presentrar. Vad som var mest viktigt. Jag tyckte det var lite jobbigt att inte ha något alls dagen innan men det verkar som alla Australienare eller rättare sagt, domestic students.

Men det var trevligt, en måndag hemma hos en urgullig tjej, Kanishta som bodde i en 3a, ensam, mitt i cbd, på vårning 60 någonting. På bordet stod ett certifikat över att hon hade en stjärna döpt efter sig, hur sjukt är inte det?! Hennes pojkvän hade allstå namngivit en stjärna efter henne!!

Vi fick även reda på samma dag på morgonen att Thumrita fyllde 20 år och skulle behöva sitta med oss hela dagen/kvällen. Jag tyckte så synd om henne, för oss är 20 något man firar och jag som äslkar födesldagar hade inte velat sitta med plugg den dagen.. Men hon verkade glad. Vi överraskade med tårta och jag hade med en svenskflagga som jag satte i, blev succé!

​Typiskt att den enda bild jag fick till var den här.. Men som snapen säger, "We killed it", fick kommentarer av folk i klassen också så det var kul :)) 

Likes

Comments

I onsdags hade jag ännu en presentation. Det va i ledarskapskursen som jag läser och vi skulle berätta om hur Hugh Grant av monsanto, lite dumt att vi valde just honom för en enkel googling på "Hugh Grant" gav inte de svar vi sökte... men det gick fint! Vi skulle tala om hur han var som ledare och vad vi lärt av honom som vi kan ta vidare. Var faktiskt en rolig uppgift och tror ledarskapskursen är den roligaste och mest intressanta kursen jag läser. Man lär sig mycket om sig själv för nummer ett i ledarskap är att lära känna sig själv.

Annars har vädret i helgen vart underbart! I torsdags var det 26 grader!!!! Jag gnällde till och med för att det var för varmt...

I fredags hade jag och Maggan myskväll, gjorde tacos hemma hos henne och va kul att få se hur hon bor eftersom hon bor i ett pool-house hemma hos någon rik programledare. Påvägen dit var jag nog som mest starstrucked. Fick ÄNTLIGEN se vem som gömde sig bakom masken, vem som spelar den dåliga säckpipan dag ut och in. Fick en chock när jag såg att det var en man, trodde det skulle vara en ung student som hade det som extra jobb. Stå en hel dag, spela samma gnälliga visa om och om igen kan inte vara kul.

Min lördag var riktigt mysig, en prefekt vårdag. Började dagen med yoga på stranden i st Kilda, sedan gick jag och Emelie på stan, njöt av att äntligen kunna få använda solbrillor. Satt på en uteservering och spanade på människor och planerade kvällen. Vi skulle till de andra Lundarna och handlade sushi-rolls och vin som vi käkade innan. Sushi-rolls är så billigt här, för 2-2.5 dollar får man en rulle maki (5 bitar) så vi köpte 8 st som jag, Johanna å Emelie delade på, perfekt!

Vi var ute och härjade hela natten, kom hem runt fem vilket även visade sig vara samtidigt som brödleveransen. Så imorse, på något underligt vis, vaknade vi upp med två påsar nygräddat bröd 😂

Likes

Comments