Får börja med att be om ursäkt för mitt otroligt dåliga bloggande. Men har inte riktigt prioriterat den på resande fot. Senaste veckorna har varit helt underbara, så kul som jag haft det på sån kort tid är svår att slå.

Just nu sitter jag på sista greyhound bussen ner till Sydney. Blir julfirande i Bondi och nyår i centrum. Ska bli riktigt kul. Kan inte fatta att jag bara har 10 dagar kvar i detta underbara land. Vad har tiden tagit vägen?! Så många nya vänner jag fått, saker jag upplevt och sett. Vad kommer hända härnäst, tillbaka i Sverige, i Luleå? Kommer det vara för litet för mig? Kommer jag tröttna på allt inom en vecka? Så mycket frågor och lite svar. Just nu är jag ganska klar med resandet (vilket jag förmodligen kommer ta tillbaka om en månad), tycker avståndet är lite för långt och tidsskillnaden är en pain. Saknar mina vänner, familj och en del mat (normalt bröd!!). Har en del saker på gång redan där hemma så lite planer är det allt. Men först ska jag njuta min sista tid här, bli bortskämd en vecka hemma i Varberg och sedan blir det Luleå!

Så himla skönt har ja de!! Skämt o sido, vet inte om jag ska skratta eller gråta över att detta är sista bussturen. 6 timmar på samma lökiga plats är inget jag fördrar, men å andra sidan fördrar jag att resa så går lite emot varann..

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ett snabb stopp i en stad mellan Byron Bay och Sydney bara för att slippa nattbussen. Hostelet var riktigt najs! Vi hade toa på samma rum och wi-fi i rummet, kallar jag lyx! Staden hade som alla övriga, national park, strandpromenad, massa stränder men även ett koala sjukhus. Tog en promenad upp till lighthouse och sedan besökte vi koalorna! Fick lära mig att det är vanligt att de får klamydia men det är j*vligt svårt att bli smittad som människa. Först måste man bli kissad på sen förmodligen inte tvätta sig och aa, tror ni fattar!

Strandpromenaden. Lite skillnad från varbergs, gick genom en regnskog och fyllde skorna med sand. Borde vara van men lika irriterande varje gång.

Stod om varje liten koala och dess "historia". Tyckte så synd om stackarna!

Besökte hamnen igårkväll. Ganska härlig solnedgång trots molnen. Även här kryllar himlen av fladdermöss i gryningen så fick även sett dem.Likes

Comments

Precis som alla andra så älskar jag Byron! Stämningen hör är så layed back, "chill", "manana", Go sats helt enkelt! Det var lika bra som förra gången, är sig likt men lite mer juldekorationer denna gång.

Vädret håller i sig och var dåligt här med så första dagen bestämde jag och tre andra tjejer i mitt dorm att besöka nimbin. Trots att det var precis som jag förväntade mig blev jag ändå väldigt förvånad. När vi fick se människorna som bodde där var våra första ord "wtf" och "Omg". Nimbin är nämligen en stad/håla känd för att va väldigt hippie. Fast på 70-talet, mycket dumheter (därför många turister åker dit), färger och regnbågar överallt. Vi åkte endast dit för att det är lite av ett ställe man bör besöka när man väl är här, ingen plats jag kommer åka tillbaka till vill säga! Men var rätt kul att se.

Besökte en ljusfabrik, och ni ser färger, färger, färger..

Sen har vi ju även alla citat. Tycker dem är gulliga! Den sista bilden är serie ur deras lokaltidning.. no words needed..

På kvällen tog vi en guidad tour upp till lighthouse. Skulle ta en sån där "åh jag lever livet bild" men ser mer ut som att jag torkar svettlökarna.. haha floppen!

Dag två var den stora dagen då jag nämligen hade bokat in SKYDIVE från 14 000 ft (4,2 km), helt obeskrivligt men riktigt kul! Tror jag aldrig varit så rädd som jag var på planet innan vi hoppade ut, jag var liksom fast och det fanns inget återvändo.

Morgon promenad och beachhpng sista dagen, fick sagt hejdå till denna fina stad.

Gulliga snäckmotiv längs gågatan.

Likes

Comments

Riktigt cool stad. I princip en strand med höghus/skyskarpor bredvid. Var fräckt att se! Mötte tre lunda studenter här, vi bodde på samma hostel och hade alla gjort samma misstag. Trodde läget skulle vara guld då det låg vid "main beach" men inte då, 30 minuters promenad från stan så använde transfer, buss och uber flitigt! Var för det mesta i stan. Jag hade så gärna viljat surfa men det var röd flagg och vågorna var enorma så va inte ens någon idé att testa. Kul att bada dock!!

Som ni ser har vädret inte vart jättebra det senaste och det är svårt att hitta på något annat i städer som dessa. Första dagen strosade vi mest runt på stan och "kollade läget". På kvällen var det julmarknad längs esplanaden.

Där jag fick träffa tomten!! Woooooww

Andra dagen var vädret lite bättre så blev strandhäng. Blåste och var röd flagg, vågorna va sjukt höga men riktigt kul att bada i. Räckte att man gick till knävecket och hela jag blev dyngsur. De hade fyra badvakter som stod och vakade hela tiden så lite respekt har man för vattnet.

På bilden ovan ser man hur solen börjar gå ner bakom skyskraporna. Man fick börja flytta på sig framåt eftermiddagen för att få sol, lite komiskt!

Likes

Comments

Äntligen lite storstad! Efter att ha bott i Melbourne och sedan kommit till dessa lite mindre städerna har jag nästan börjat sakna de större städerna. Jag gillade Brisbane men det räckte gott och väl med två nätter. Snubben i receptionen gav mig en karta sa vad som jag inte fick missa så utgick efter det.

Njöt av livet, strosade runt och åkte gratis färja. Va skönt att vara ensam på dagen då jag inte vart det på år och dar. Kunna gå runt och inte göra någonting. Åkte in till stan och fönstershoppade lite, så mycket man vill ha men utrymmet i väskan säger nej.

Besökte lagoonen..

På kvällen hade det utomhus bio med julfilmer. Supermysigt och väldigt mycket folk. Stod foodtrucks runt om och parken bredvid hade det gjort om till "Santas garden".

Jul på Liseberg men i lite annan miljö?

Likes

Comments

Noosa, noosa, noosa. Här skulle jag faktiskt kunna tänka mig bo. En underbar stad, har ett shopping centrum, en gå gata med barer/restauranger, stränder, lite utsiktstorn och en national park. De fanns massor att göra både för en på som reser på budget och för de mer lite fancy. En bra mix helt enkelt. Påminner lite om Varberg fast Aussie style och längre högsäsong.

Första dagen på hostelet blev jag bjuden på ett glas vin och en lite overview vad man kan göra i Noosa. Ett riktigt varmt välkomnande! Jag mötte Eline (tjej från magnetic Island) och Matt och vi spenderade resten av kvällen på hostelet med bl.a. lite polo.

Vädret var inte på topp så vi bestämde oss för att ta en hike genom the national park. Vi stötte på tre andra tjejer som hajade på och det tig oss bog 4 timmar att ta oss till andra sidan. Bestämde oss för att käka lunch där och sedan tog vi bussen tillbaka. Lite typiskt mig och Eline att aldrig fullända våra hikes, men det var mördar backa upp- och nedför så bussbiljetten var en bra investering.

Dag två börjades med en lite hike till lagoon lookout point. Inte riktigt planerat då jag i mina flip-flops hade planer på att spendera förmiddagen på shoppinggatorna. Men stötte på massa skyltar/pilar som nästan skrek att jag skulle gå dit och eftersom det var ett "must do" här i Noosa så blev det så. Jag var nära på att vända halvvägs då det va uppför som bara den, men ångrade mig inte när jag väl kom upp.

Sedan blev det beach häng. Emelie och några andra svenskar hade även dem anslutit till Noosa så drog med mig Eline och spenderade eftermiddagen med dem. Kul att catcha up lite, även om man har gjort samma sak längs östkusten har vi alla våra egna historier.

Sista kvällen avslutades med burgare, eller vego-burgare för min del. Tror banne mig det är en av de godaste jag någonsin ätit, i alla fall top tre. Det var ett väldigt populärt ställe och fightas med lyx-restaurangerna på TripAdvisor i Noosa. Så om ni någonsin hamnar i Noosa, gå dit. Inga men!

Avslutar med typiska skyltar a la aussie. Älskar rondellen "all other destinations", logic!

Likes

Comments