Header

God fredag vänner!

Nu har vi äntligen släppt filmen från min resa till Indien som jag gjorde i våras!
När min syster Linn gick bort för sju år sedan så startades Love Linn Foundation och idag finns det sammanlagt 17 skolor i Indiens slumområden som ger utbildning till ungefär 1700 barn.
Kan inte förklara känslan att besöka skolorna, träffa alla dessa barn och se misären de faktiskt lever i utan att känna till världen utanför.
Ibland känns livet så fruktansvärt orättvist och när man har sina egna barn på andra sidan jorden med helt andra förutsättningar så blir känslan av orättvisa ännu större! Love Linn får ändå mitt allt vara ett ljus för de här barnen och ge dem möjligheten att förändra sin framtid men framförallt får de tända en gnista av hopp!

Så tacksam att jag fick möjligheten att göra den här resan och jag kommer bära med mig den upplevelsen för resten av mitt liv!

Kika gärna in på www.lovelinn.se och titta på filmen!

LOVE Sofia


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

”Om jag vill lyckas med att föra en människa mot ett bestämt mål, måste jag först finna henne där hon är och börja just där...”
- Sören Kierkegaard - dansk filosof

Verkligen värdefull visdom att tänka på för oss som är ledare! Varje människa är unik och vi behöver möta varje individ där de är för att kunna ta dem till nästa steg. Att möta upp, lyssna och förstå är egenskaper som är väsentliga för ett framgångsrikt ledarskap.
”Babysteps” är ett ord jag använt många gånger med olika människor och situationer då en del inte just då fixat att springa i samma takt som de andra i gruppen eller sammanhanget de befunnit sig i.
Allt har sin tid brukar man säga och det är så sant men samtidigt som man omfamnar den tid man befinner sig i så måste man vara medveten om vart man är på väg och ha en vilja komma vidare.

Jag tror att alla behöver ha någon i sitt liv som håller en i handen och påminner en om målet titt som tätt, som ibland joggar med och ibland knuffar på när det går för sakta!

Har du en sån person i ditt liv? Om inte, se till att du får det!

LOVE Sofia


Likes

Comments

Nu har vi äntligen landat i vårt nya hem!
Jag har inte haft en sekund av ork att skriva nåt här på bloggen utan försökt lägga all energi på att komma iordning. Fortfarande finns det kartonger fyllda med saker som vill hitta sin rätta plats och rum som behöver ny färg men vi tar en sak i taget. Men det är i allafall hyfsad ordning och vi kan leva ungefär som vanligt.

Klart och tydligt kan jag ändå konstatera att det är riktigt JOBBIGT att flytta! Man tror att det ska gå snabbt men det gör det inte och eftersom vi arbetat så mycket fram till veckan innan flytten så blev det extremt stressigt i slutet. Men men... nu är vi här och tacksamheten till de som kämpade med oss i lördags vet inga gränser! Hela familjen trivs så bra och det var skönt att rensa ut och slänga saker som man samlat på sig under åren.
​Jag njuter av att vakna med himlen och soluppgången utanför mitt sovrumsfönster och jag känner redan att det är en plats av frid och vila för själen. 

Drömmen om att flytta till större kom i början av året och för att göra en lång historia kort så är vårt nya hem verkligen en gåva från Gud och svaret på böner som betts under många månader. Även när det sett mörkt och omöjligt ut så har inte gett upp utan vi har fortsatt att tro och be. Ni kan säkert förstå känslan när allt blev klart! PURE JOY!

Jag vet utan tvekan att Gud hör mig när jag ber och jag vet att Han alltid svarar. Ibland blir det inte såsom jag har tänkt eller på det sätt jag trott att det skulle ske, men det spelar ingen roll för jag vet att Han vill det bästa för mig och det vilar jag i.

En sak är säker - ALLT är möjligt för den som tror!

LOVE Sofia


Likes

Comments

Det är precis det jag har - "moving skills"! Innan mina 18 år hade vi som familj hunnit flytta ungefär 15 gånger utan att överdriva... De var verkligen inte för att vi hade problem eller så att jag haft en otrygg uppväxt på något sätt. Vi gillar helt enkelt att flytta i vår familj. Mamma och pappa har alltid haft en förmåga att skapa ett tryggt och fint hem faktiskt på nolltid och efter en vecka på en ny plats så var det som att vi bott där för alltid.

Nu när jag har varit gift i 16 har jag själv och min familj bott i 7 olika hem, där vi bor nu har vi bott i 6år och jag har nog aldrig bott så länge på en plats i hela mitt liv.
Jag älskar mitt hem och det var verkligen en gåva från Gud i en svår tid. Vi hade känt behovet av att bryta upp från där vi befann oss efter att min syster lämnat oss och det fanns så mycket smärtsamma minnen som vi behövde släpp taget om. Så mitt hem blev en symbol på en ny tid och ny start för oss som familj och det har också fått vara en välsignelse för våra familjer och vänner. Jag minns att regnbågen lyste på himlen den dagen som jag hämtade nycklarna och jag bara visste att Guds trofasthet visade sig för mig genom den.

Men! Nu är det dags igen, på lördag startar nästa välsignade fas och vi flyttar vidare till något större och bättre. Bibeln säger att vi ska gå från HÄRLIGHET till HÄRLIGHET och jag väljer att tro på varje ord!
Jag känner mig som Guds favorit men Han vet också att Han äger mitt hjärta och att jag förlitar mig på Honom genom allt i livet. Utan tvekan vet jag att allt är möjligt för den som tror!

Den här vecka får jag bevisa mina moving skills på hög nivå och ikväll måste sista lådan packas om vi ska hinna med allt.
Välkommen att följa med på vår resa till våning 8!

LOVE Sofia


Likes

Comments

Jag har länge velat ta fina och personliga bilder på oss och barnen men det har bara inte blivit av. Men i slutet av sommaren blev det äntligen ett tillfälle för en familje-photo shoot med en otroligt skicklig fotograf från Ukraina som jag lärt känna genom vänner och bröllop där jag gjort blomsterarrangemang och buketter.
Han är verkligen en konstnär och hans förmåga att fånga känsla och ljus i sina bilder är fantastisk! Så glad och nöjd med resultatet trots att det regnade som bara den!

Varsågod och kika på resultatet!

Foto: Pasha Lutov - www.pashalutov.com
Makeup: Ida Svärdh


LOVE SofiaLikes

Comments

Hello Mr Monday!

Ny vecka och nya mål att erövra!
Har verkligen inget problem med måndagar även om det alltid är skönt med en sovmorgon!
Jag är övertygad om att inställningen till saker och ting avgör våra känslor så jag väljer istället att tänka på alla roliga saker jag ska göra och fokuserar inte så mycket på det som är jobbigt och tråkigt.
Vi har konferens i helgen och det ska bli otroligt kul, MYCKET kvar att göra för att pusslet ska bli klart men det kommer bli så bra!

Nu är jag på väg till FEI (Företagsekonomiska Institutet) och 'Praktisk Arbetsrätt' står på schemat.
Intressant men dock en ansträngning att lära en kreativ själ...
Men jag har fina studiekollegor och jag ser fram emot att träffa dem!

Till alla er trötta där ute! Se på livet med en positiv inställning så förändras allt! Livet kan vara fantastiskt mitt i allt arbete och slit!

LOVE Sofia

Likes

Comments

Ni vet ju redan att jag har världens bästa jobb, jag älskar mina kollegor på CREATIVE och alla utmaningar vi har tillsammans!
Den här veckan och nästa kör vi i 180 då vi nästa fredag drar igång vår årliga europeiska konferens och det är sååå mycket att göra.
Talarna kommer från Miami, Colombia och Ryssland och vi har besökare från hela Europa. Det är många detaljer som ska klaffa och 100-tals volontärer som jobbar stenhårt dag och natt för att det ska så bra som möjligt!

Men resultatet blir alltid fantastiskt så jag är lugn och att få arbeta med frivilliga krafter som ger mer än hela hjärtat är nog bland det bästa som finns!
Den här veckan har jag bland annat lagt det sista av speakern på den dokumentär vi gjort av min resa till Indien och Love Linn Foundation i våras. Är mer än nöjd med resultatet och det hoppas jag att konferensdeltagarna också blir då vi släpper den nästa helg. Spännande!

Nu ska jag fräscha till mig och köra iväg till en av tjejgrupperna vi har här i kyrkan, vi behöver varandra!

LOVE Sofia


Likes

Comments

Känt mig lite sänkt några dar i en envis förkylning som inte vill ge sig därav lite avsaknad av inlägg här på bloggen. Men igår kväll blev vi bjudna på fantastiskt god iransk mat på restaurang Shahrzad på Regeringsgatan 111! Finns inget bättre än god mat med älskade vänner! Färgerna på detta bord får hjärtat att skutta!

Livet är för kort för att bara rusa på och göra alla måsten. Ibland behöver vi stanna och ta hand om själen, även om det är en måndag kväll. Mer sånt denna höst tack!

Idag skiner solen!
Ha en underbar vecka vänner!

LOVE Sofia

Likes

Comments

Varför är det så svårt att släppa taget om saker som gör ont?
Vi alla går igenom saker, tuffa jobba saker under livet. Vi packar vår slitna ryggsäck med både hjärtesorg, ensamhet, besvikelse och hel del annat. Ingen, och jag menar INGEN vill ju bära runt på sånt skräp men utan att vi tänker på det släpar vi runt på bagaget genom livet. Ibland lassar vi till och med över saker på andra som egentligen har sin egen ryggsäck att dra runt på. Det kan låta så enkelt när någon säger att du måste släppa taget om ditt förflutna och istället blicka framåt. Kanske vill man bara skrika "Du fattar ingenting!!!" och bara lägga sig ner i alla jobbiga känslor.

Jag har varit frestad så många gånger att bara ge upp, men oavsett hur jag känt så har jag bestämt mig för att "ge upp" aldrig ska vara ett alternativ för mig. Inte alltid ett enkelt beslut...
Vi tittar ibland på varandra och tänker att "hon har inga problem, tänk om hennes liv var mitt liv, viken dröm", men faktum är att alla människor har sin egen kamp att utkämpa. Den syns inte alltid på utsidan, men den kan vara högst verklig på insidan. Min kamp kan heller inte jämföras med din, vi är olika, våra förutsättningar är olika. Så snabb man kan vara på att döma någon utan att veta, dra sig undan och måla bilder av sin egen verklighet som egentligen är långt ifrån det faktiska. Den som kan verka ha det mest perfekta livet kan bära på den allra tyngsta väskan av oss alla.

Nu när jag tar mina stapplande steg in i livet som tonårsmamma så har jag fått ta mycket tid till att prata med mina barn om förlåtelse, jag har fått lära dem att släppa det som är jobbigt, inte älta och fastna utan att gå vidare. Livet är en skola och för varje utmaning vi klarar oss igenom så kommer en ny som är något större än den tidigare. Det är så vi växer och lär oss av våra misstag. Vi blir nog aldrig klara som människor men vi blir starkare och klarar mer.

Jag är övertygad om att Förlåtelse är en nyckel för hela livet. Men det är den absolut svåraste nyckeln att vrida om i låset. Att förlåta någon som sårat en kan göra så otroligt ont och de flesta gånger handlar det inte om en känsla utan mer om ett beslut att göra det som är rätt.
De gånger jag bestämt mig för att förlåta och gå vidare, älska istället för att hata, oavsett hur svårt jag tyckt att det varit, så har mitt hjärta blivit så lätt. Jag har känt mig fri och jag har kunnat gå vidare.

När min son har ett problem och är ledsen så brukar jag säg till honom att han ska ta sitt problem i handen (han måste knyta sin näve som att han håller i det) och sen måste han kasta iväg det. Ibland gör vi det flera gånger och när vi har gjort och jag ser att han förstått så ber vi en bön, vi förlåter och vi tar nya tag med blicken uppåt och framåt. Det hjälper faktiskt och jag är så glad att han lyssnar på mig.


Vad har du i ditt bagage? Dags att kasta iväg nåt, kanske förlåta någon som sårat dig och låta ditt hjärta flyga lätt denna höst...


LOVE Sofia


Likes

Comments

Idag har jag och min man varit på vackra Smådalarö Gård och hållit i en företagskurs i "7 Life Languages" som lär ut principerna av karaktärscentrerad kommunikation och hur man kan kommunicera mer effektivt och framgångsrikt.
Kursen bygger på att man svarat på ett antal frågor och fått fram sin egen personliga Life language profil som visar hur man kommunicerar och fungerar som person.

Vi blev certifierade tränare för snart ett år sedan och haft ett antal utbildningsdagar sen dess för företag, privatpersoner, par och även bibelskolan som kyrkan har. Det är ett otroligt bra verktyg när man arbetar med människor, team och utveckling men också för att helt enkelt förstå sig själv och varför man reagerar och agerar på ett visst sätt.
Många personer får aha-upplevelser och jag minns att när jag själv gjorde profilen första gången och tränaren beskrev mina kommunikationsspråk, kände som att han beskrev "the story of my life". Jag kunde också se klart och tydligt varför jag fungerade mindre bra med vissa personer men också hur jag kunde förbättra dessa relationer och inte fastna i våra olikheter.

I vilket fall som helst hade vi en fantastiskt rolig dag, mycket skratt och igenkänning hos deltagarna men framförallt kom det fram bra tankar och mål att arbeta vidare med för att stärka teamet och utveckla verksamheten på flera olika områden. Tack Svarking AB för att vi fick komma till er!

Att arbeta med team och grupper är en spännande utmaning eftersom det ofta finns flera olika personligheter och därmed också olika kommunikationsspråk representerade. Antingen tänker, känner eller agerar vi situationer som vi möter och vilken av dessa vi väljer först är just det som skiljer oss åt. Men om och när vi lär känna varandras språk och hur vi fungerar gör att vi kan dra nytta av våra olikheter och istället skapa ett balanserat team som kan nå så mycket längre än en grupp med likasinnade.

Ofta kan vi se våra olikheter som hot eller problem, men jag tror att vi är skapta olika för att vi ska komplettera och stärka varandra! Grunden för framgångsrik kommunikation är dock att vi utvecklar en god karaktär. Talang, karisma eller utbildning utan karaktär håller inte i längden, men med god karaktär kan man gå hur långt som helst!

Tänka först? Känna först? Agera först? - vem är du?


LOVE SofiaLikes

Comments