Header

Hej!

Söndag kväll och härmed var ännu en vecka till ända. Alla barnen sover, lite spända och pirriga i magen inför första skoldagen imorgon. Nu kommer vi ha ett barn i varje stadie, spännande och lite nervöst även för oss!
Vi hade annars en fantastisk dag i Kyrkan, det var fullsatt och taket nästan lyfte då sångarna satte igång! Älskar den platsen, det är verkligen mitt hem och min familj!

Vi avslutade dagen med en kvällsmacka vid vår lilla strand i solnedgången, kanske var det sista gången tårna fick sig ett dopp för denna sommar. Men vem vet om september överraskar...

Imorgon är jag också tillbaka i skolbänken, "HR-chefens ledarskap" står på schemat! Dags att sova och ladda batterierna!

Ha en välsignad vecka och glöm inte bort att du är värdefull precis som du är!


LOVE Sofia


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

God kväll vänner!

Precis hemkommen från en födelsedagsfest hos min Moster där vi firat min lilla kusin Nikki och min Morfar Nils. Som alltid så var huset fullt med familj, vänner, grannar och personer som behöver en familj. Känner ingen som älskar och öppnar sitt hem lika mycket som Moster med familj, alla är alltid välkomna hem till dem!
Familjen har vuxit ganska rejält de senaste åren och även om vi alla är väldigt olika så älskar vi varandra så att hjärtat värker.

För 7 år sedan såg Morfars födelsedagsfirande annorlunda ut, då hade min lillasyster två dagar innan oväntat lämnat den här jorden. Nästan kvävd av sorg tog vi oss ut till landet där vi grät i varandras armar och bad till Gud om tröst. Då är man tacksam för en familj...
Idag ser jag Guds trofasthet så tydligt, hur Han omslutit oss alla, tröstat och gett oss mer än vi kunnat önska och be om.

Men vad vore vår familj om inte min Mormor och Morfar gått före och visat oss i kommande generationer att Gud håller i alla lägen och att en bön förändrar allt. Det är något jag aldrig kommer att ta för givet utan av djupet av mitt hjärta tacka Gud för ofta!

Vad ger jag vidare till nästa generation? är nog en fråga vi alla måste ställa oss...


LOVE SofiaLikes

Comments

Många kan nog uppfatta mig som en väldig planerande, strukturerad shaper-mode-person men om man skrapar lite på ytan så är jag nog faktiskt en skapande själ i grund och botten. Jag älskar färg, inredning och kreativitet i alla former. Jag vill skapa, både på jobbet och privat och möblerar gärna om när jag är ledig. När jag planerar så hjälper det mig att jag tänker och ser i bilder och för det mesta har jag ganska klart för mig hur jag vill ha resultatet.
Men ibland är det svårt att förklara för någon annan hur jag tänker och menar eftersom det kan kännas så tydligt för mig i mitt eget huvud. Jag vet ju att vi fungerar olika och det är ju så det ska vara för att vi ska komplettera varandra. Jag kan tex inte alltid se hur något ska bli verklighet även om jag kan ha mitt mål och mitt slutresultat väldigt tydligt för mig.

För någon vecka sedan pratade jag och en person i mitt team om ett kommande projekt som vi jobbar med inför en konferens nu i höst. När hon förklarade och briefade idén de kommit fram till för ett speciellt nummer med sångare och musiker så kunde jag omöjligt hålla tårarna tillbaka, det är på något sätt som att jag kan se, känna, höra och uppleva allt i mitt huvud. Det kommer bli så otroligt braaaa, jag bara vet det! Jag antar att det är skapandet som sätter igång direkt... Men det måste säga klick i hjärtat direkt för att det ska få min energi och passion, men då spelar det ingen roll vad krävs utan jag jobbar på tills det är slutfört och resultatet jag strävat efter är uppnått.

Men nu är jag i allafall igång med det första skapandeprojektet för hösten. Jag gör nämligen brudbuketter och bröllopsdekorationer som hobby, mest för att få utlopp för kreativiteten som ligger där och puttrar men det är också fantastiskt kul att få vara med och skapa en av de viktigaste dagarna i en människas liv. Jag är verkligen en amatör, kan inga regler och finesser som en riktig florist men jag testar mig fram tills jag blir nöjd.

Så nästa fredag blir det bröllop och igår gjorde jag beställningen av alla blommor. Visst blir man lycklig av blommor i alla vackra sprakande färger! Resultatet får ni se nästa vecka!

Men nu blir det sommarlovets sista fredagsmys med kidsen!
Trevlig helg!

LOVE Sofia


Likes

Comments

Idag har vi haft kickoff med personalen på skolan som vår kyrka driver sen 30 år tillbaka. Jag fick förmånen att tala till lärare och personal och hjärtat verkligen dunkar hårt av tacksamhet över alla dessa fantastiska människor! De skulle enkelt kunna beskrivas med ord som uthållighet, kärlek, trofasthet, överlåtelse och fasthet.
Deras viktigaste uppgift är att lägga grunden i människor liv, en grund av kunskap, karaktär och trygghet som skapar starka individer som i slutändan kommer forma vårt samhälle. En stor uppgift som kräver mycket förberedelse och hårt arbete.
Grunden på ett hus tar längst tid att bygga och det kan kännas som en evighet innan huset kommer på plats.
Men sen går det undan och resultatet blir starkt och stabilt eftersom grunden håller upp huset.
Som lärare kan det kännas som att man arbetar förgäves utan att se resultat men det är verkligen inte så! Vänta 10-15 år och du kommer frukt av ditt arbete och du kanske till och med blir överraskad när du ser vad du fått vara med och bygga!

Man kan tänka att det kanske skulle vara något negativt att arbeta på samma plats i 15-20 år, att det skulle betyda att man är rädd för att testa något nytt. Men jag tänker att det istället handlar om att man älskar det man gör, att man trivs och att man har förstått och hittat sitt syfte och den plats där ens liv kan göra verklig skillnad. Trofasthet i allra högsta grad... att stå fast år ut och år in i regn och blåst utan att rubbas!
Det betyder ju inte att dessa människor inte har egna personliga utmaningar att stå i, tvärt om... om ni bara visste vilja hjältar som satt framför mig idag!

Jag känner mig så stolt över att jag får vara med i detta fantastiska team, stolt över cheferna och hela personalen och jag vet att där det finns ett team där finns det också erövring!

Let's get to work!

LOVE Sofia

Likes

Comments

Då kan jag härmed kryssa av "fjäderbröllopsdagen" eller nr 16 i ordningen!
Tänk att vi varit gift så länge! Blott 18 år gammal stod jag där vid altaret och lovade evig trohet, det bästa beslutet någonsin! Många lyfte på ögonbrynen och undrade tyst eftersom jag var så ung, vissa gör det idag också när jag berättar. Men vad spelar det för roll, varje kärlekshistoria är unik och det vore galet att jämföra sig med någon annan. För oss var det rätt och jag har inte tvekat en enda sekund under dessa år.

Men det är helt otroligt vad tiden går fort och vad mycket som vi ändå hunnit med. Tre fantastiska, underbara barn har vi skapat, flyttat 7 gånger(!) ja jag gillar att flytta... rest till vackra platser, pluggat, haft olika jobb, gått igenom livskriser och sorg, varit med om mirakel, fattat både lätta och svåra beslut, förlorat vänner, byggt relationer, gråtit, skrattat, varit på botten men också på toppen och mycket mycket mer. Samlingsnamnet på allt detta skulle väl vara att vi levt och upplevt LIVET tillsammans. Det blir vad man gör det till och påverkas av inställningen man har och fokuset man väljer att ställa in blicken på. Att ge upp får aldrig vara ett alternativ, inte ens i tanken.
Men en sak är säker, allt vi gått igenom skulle inte varit detsamma om vi inte haft varandra och en Gud som bär, leder, lyfter och ständigt talar mitt i allt. Tacksamheten finner inga ord!

Happy Anniversary Babe!

LOVE Sofia


Likes

Comments

Hej i söndagsregnet!

Blev ett lite längre uppehåll än planerat här i bloggen men sanningen är nog att jag inte haft tillräckligt med inspiration för att skriva. har bara varit med familjen, röjt hemma och tagit dagen som den kommer. Inte planerat vilket är det jag gör sen resten av året på på mitt jobb.

Men nu längtar jag efter mina kollegor, jobbet och allt spännande som händer i höst! Jag vet att jag sagt det förut men jag älskar verkligen det jag gör och att jag har förmånen att få använda både hjärta och hjärna i allt jag sätter mina händer vid. För det är just den balansen som behövs och ibland handlar balansen om att använda hjärtat mest av allt. Men vad jag lärt mig genom många läxor är att jag också behöver balans i mitt eget liv för att balansen mellan hjärta och hjärna ska finnas.
När min ande, själ och kropp mår bra så kan jag göra vad som helst! Det fungerar inte att bara ta hand om kroppen, träna och äta bra men känslolivet är kaos eller vice versa. Min relation med Gud måste vara levande, mina känslor och tankar måste vara fridfulla och under kontroll och samtidigt behöver jag ta hand om kropp och leva sunt.
Vänner, vi ska hålla länge och uträtta stora ting. Vi måste ta hand om både det inre och yttre livet men visst känns det som att gå på lina ibland när man försöker finna balansen! Jag ska göra mitt bästa men jag vet att det fungerar om man bara har lite tålamod.

Hösten har med sig några spännande projekt som jag kommer berätta om längre fram men än får ni hållas!
Så imorgon drar allt igång igen, får man längta...?

I fredags blev jag bjuden på Afternoon Tea på ´Svenskt Tenn´av en älskad vän. Så mysigt, lyxigt gott och hon skämde bort mig riktigt ordentligt! Vardagslyx borde vara tvång för alla arbetande kvinnor/mammor! Ska göra plats för för mer sådant i min kalender i höst!

Ha en underbar vecka!

LOVE Sofia


Likes

Comments

Man kan inte annat än att älska Stockholm, särskilt nu på sommaren! Allt är så vackert och välordnat, stolt blir man över att så många turister väljer att besöka vår vackra huvudstad.
Idag tog vi en solig promenad till Rosendals Trädgård, ett kortare besök än önskat då hungriga barn fick oss att strosa vidare. Jag rör mig alldeles för sällan inne stan måste jag erkänna, svårt att finna tiden. Men Trädgården, butiken och miljön var iallafall fantastisk och får helt klart stå kvar på att-göra-listan!

Stockholm i mitt hjärta är verkligen ingen urvattnad fras från Allsång på Skansen, mitt 08:a-hjärta bankar nog ännu hårdare efter denna vackra söndag! Stockholm gör ingen besviken!

Love Sofia

Likes

Comments

En vis person citerade ett ord från Bibeln häromdagen, "älska din nästa som dig själv".
Med andra ord... om jag inte älskar mig själv och det jag ser i spegeln, hur kan jag då älska personen bredvid mig? Att kritisera och se ner på någon annan innebär att jag egentligen innerst inne är osäker och jämför mig med andra.

Enligt mig är den vackraste kvinnan i rummet inte hon som man kanske skulle tro om medias ideal fick bestämma, dvs den smalaste och mest vältränade, hon utan rynkor och kärlekshandtag. Utan det är hon som möter andras blick med ett stort äkta leende, trygg i den hon är och tillräcklig självsäker för att inte ha fokus på sig själv.
Så mycket onödig energi går åt till att oroa sig för vad andra ska tycka om en och det är mycket bättre att istället njuta av livet så mycket som möjligt!
Kan vi inte bara försöka vara dem vi är, inte döma och tycka och tänka om andra utan helt enkelt gilla att vi är olika och att unikt är vackert!

Tjejer älska er själva, älska och uppmuntra dina medsystrar och glöm inte att du är vacker och perfekt precis som du är! Det bästa vi kan ge våra döttrar när de växer upp är en sund självbild!

Love Sofia

Jag och syrran med lilla Joelle, the crazy aunties. Henne ska vi lära allt vi kan!

Likes

Comments

Är du en sån person som gärna har många vänner och bekanta runtomkring dig eller föredrar du några få nära vänner som står dig allra närmast?

Jag skulle nog säga att jag hör till den sistnämnda inte för att jag valt det utan för att mitt liv ser ut så idag. Jag har fantastiska vänner och har förmånen att få ha de allra närmsta i familjen.
Jag tror att ju äldre man blir så värderar man vänner på ett annat sätt, man har mer tålamod och man har förståelse för att "livet" (läs: jobb, familj, aktiviteter mm) tar tid vilket gör att man inte kräver lika mycket av varandra som man kanske gjorde som tonåring.
Jämförelse och avundsjuka tar död på vilken relation som helst så istället måste vänskapen vattnas med kärlek, frid och tålamod. Bara då kan den hålla för livet. För mig är vänskap att man kan ta vid oavsett hur längesen det var man sågs, att det där osynliga banden finns där trots att ingen kan se dem och att man alltid pushar varandra att bli sitt bästa jag.

Jag möter många unga kvinnor idag, de är snygga, underbara, trevliga och mitt i livet men de har gemensamt att de känner sig ensamma och önskar att de hade en hjärtevän. Egentligen tror jag att andra tror att de har massor med vänner men det är inte hela sanningen även om fasaden kan verka lycklig.
Varför är det så undrar jag många gånger? Är vi fast i den "sociala medievärlden" som egentligen inte alls är särskilt social eller har vi glömt bort hur man gör och inte förstått värdet av en sann vän?
Jag har inget tydligt svar att ge dessa vackra kvinnor mer än att de inte ska ge upp och istället bestämma sig för att lägga energi på att själva vara en bra vän även om det tar tid. Kanske är vi ibland så fokuserade på att vi ska FÅ vänner att vi glömmer att vara just den vän som vi själva söker.

Jag läste för längesen en blogg om vänskap, den handlade bland annat om fyra olika typer av vänner som vi behöver, det finns säkert mycket mer att säga om vänskap men för mig var det en sanning som på ett sätt gav mig perspektiv. Vi måste inte hitta allt i en och samma person utan olika vänner kan ha olika syften och på så sätt kan vi bredda vår vänskapskrets och se människor kvaliteter med nya ögon.

Kan du finna dessa personer i din närhet?


Challenger/Utmanare

Det är bra att ha en vän i ditt liv som är mer angelägen om att se dig lyckas och fatta rätt beslut än att hon bara säger vad hon tror att du vill höra. En sådan vän säger sanningen även om det gör ont. En sådan vän varnar en om man är på fel väg och en sådan vän utmanar en att gå på vatten.

Vänner som låter dig fortsätta på fel väg gör inte dig någon tjänst, men en vän som tar dig tillbaka till sanningen... är en vän värd att ha.

Soulmate/En själsfrände

Det här är den vännen som vet allt om dig, som du har delat erfarenheter med och som vet dina svagheter, brister och känner dig utan och innan. Detta är den vän som är roligast att umgås med för att du gillar samma saker, har samtal på samma sätt och har massor av gemensamma erfarenheter och upplevelser att dra från.

Men ofta har vi en tendens att bara leta efter själsfränder. Det är bra att ha vänner som är som en själv, men du behöver kunna dra ifrån och ge till andra också, även de som inte är som du!


En Mentor

Vi behöver en person som är som en mentor för oss, en som har gått före och har mer erfarenhet och vishet än vad vi har. Den personen kan tex vara en ledare, din mamma eller mormor… En person som du kan be om råd och vända dig till när du behöver en vägvisare. En mentor har gått före, redan fallit men också rest sig, hon är den som också ger en tröstande kram och hjälper dig upp när du har ramlat eftersom hon vet att allt kommer att bli bra, hon har ju själv varit där.

En bönevän

Du behöver vara en vän som ber för dina vänner och du behöver en vän som ber för dig. Inte bara som säger att hon ska göra det utan också gör det! När du möter utmaningar i livet så behöver du vänner som kan stötta dig, inte bara hjälper dig med praktiska saker utan också förstår kraften i en bön och kan be den tillsammans med dig. Underskatta aldrig en vän som ber och kan ge dig rätt ord i rätt tid, hon är ovärderlig.

En av anledningarna till att så många känner sig ensamma kanske kan vara att vi har hamnat i djupa vänskapsrelationer med bara några få. Vi behöver olika typer av vänner i vår närhet, det hjäper oss att förändras, formas och mogna som kvinnor.

Sann vänskap:
Faktum är att vänner är oumbärliga i det här livet. Ju äldre en person blir desto mer uppskattad blir deras vänskap. Många vänner är närmare än bröder eller systrar är till varandra. Det är något speciellt med att ha en vän som du kan anförtro, berätta för dina bekymmer också och dela ditt liv med. Det har sagts att en delad sorg halveras, men en delad glädje fördubblas.

Ordspråksboken 27: 10a säger, "Överge aldrig en vän, vare sig det är din egen eller din fars. Då behöver du aldrig söka upp en avlägsen släkting när du själv behöver hjälp."
Värdet av vänner är en av de viktigaste sakerna i en människas liv: Deras värde minskar inte med tiden, de blir inte inte slitna genom att användas, men som ett fint vin blir de mer dyrbara och bättre med tiden. Så är vänner till dem som har dem; som medicin för själen eller som Ordspråksboken 27: 9 säger, "En väns goda råd är dyrbarare än väldoftande parfym."


Ta hand om dina vänner, de behöver dig!

Love Sofia


Likes

Comments

Hej på er!
Sitter på den lilla flygplatsen i Chania och strax ska vi boarda planet. Ska bli så sköööönt att komma hem nu, två veckor är precis lagom men de sista dagarna vill man bara hem till sin egen säng och allt som är vanligt.
Men vi har haft det superhärligt, perfekt väder, mysigt hotell, lugn och ro och inga måsten.

Sommaren och semester är ju ett perfekt tillfälle att komma ikapp alla olästa böcker som ligger på nattduksbordet. Jag har ofta ett helt gäng som är pågående och dessa tre fick följa med till Kreta.

Mina lästips för sommaren:

"Vägen in i Hans närvaro" av John och Lisa Bevere
Fantastisk bok och jättebra för den egna andakten. Så mycket visa ord och viktiga saker att reflektera över. Den är skriven för 40 dagar men jag läser den med annat så det tar lite längre tid.

"Det goda eller Gud?" av John Bevere
En av vår tids bästa predikanter enligt mig, han är rak och ger sanningar som svider men som är så nödvändiga och som förändrar ens liv om man tar dem på allvar.

"Min superkraft! - så har jag lärt mig älska min struliga adhd." av Victor Frisk
Intressant bok om adhd och vilka utmaningar en person med adhd kan kämpa med. Men också välsignelserna som finns med diagnosen. Arbetar man med människor, är chef eller ledare så är det bra att ha kunskapen med sig i bagaget.

På söndag åker vi till Småland och skogen där mamma och pappa har ett hus, mina syskon med familjer kommer också. Blir mysigt om vädret är på vår sida annars ska 8 små barn underhållas vilket kan vara en utmaning.

Dags att samla ihop folket och gå på planet!
Ses i Sverige!

Love Sofia

Likes

Comments