Header

Hoppas ni har en skön lördag!

Började dagen med en magisk soluppgång i rosa och orange från mitt sovrumsfönster för att sen checka in på kontoret för slutspurtsjobb med julkonserten. Har förmånen att få arbeta med ett gäng kreativa människor och bland annat Danne Persson från Roxy Lightning. Ett geni vad gäller ljus skulle jag säga och en av alla skickliga ljusmänniskor som arbetar med Eurovision och Nobelfesten och det är bara ett axplock av vad han har i bagaget. En ära att få skapa tillsammans med honom och jag hoppas att det blir många fler tillfällen!
Och nu medan jag sitter hemma i köket och skriver så arbetar flera volontärer i kyrkan där det pyntas granar och riggas för både gudstjänsten och konsertgenrep som äger rum imorgon. Trots en hel del arbete med att driva projekt med volontärer så finns det inget som kan ta bort styrkan som finns i en handling som görs av hjärtat! Är så otroligt stolt över varenda person i vår kyrka, de är ovärderliga!

Ha en underbar dag!

LOVE SofiaDesign your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Full fart på jobbet idag! Möten med Skolledningen och Arbetsutskottet, planeringen för nya lagar och regler som gäller register och EUs nya dataskyddslagar som träder i kraft nästa år och lite annat däremellan. Jag och Elin hann till och med en sväng till SVTs rekvisitaförråd, platsen för ALLT mellan himmel och jord, för att hyra det sista för Julkonserten nästa lördag! Möbler, kläder och prylar i långa rader!
Har de senaste veckorna varvat jobb och plugg med filminspelning, övningar och mycket planering för att kunna leverera det bästa vi kan. Tror att det kommer bli riktigt, riktigt bra!

Spännande och härligt ska det bli, både för att vi har fantastiska, professionella talanger i vår kyrka som kommer ge sitt yttersta men också för att just julen är en viktig tidpunkt att lyfta fram julens sanna budskap. Julen påminner oss om det största kärleksbeviset någonsin, när Gud sände sin son Jesus, världens frälsare till den här jorden för att födas i ett enkelt stall. Han kom i alla enkelhet, inte som en kung i ett palats, allt för att vi enkla människor skulle kunna ta emot honom.
Jesus föddes med ett enda syfte, att ge ljus, ge frid, ge hopp, ge frälsning och liv. Han är världens ljus, Han är mitt ljus, min frid och mitt hopp. Som en påminnelse om att Han gett mig livet och frälsningen så välkomnar jag Advent och Juletid!

Så har du inget bokat nästa helg, kom till en julkonsert i Södermalmskyrkan som märker hjärtat! Biljetter!
Trevlig helg!

LOVE Sofia


Likes

Comments

Vad är det egentligen för illusion vi har om att vi är starka på egen hand, att vi ensamma ska hantera våra problem och ingen ska veta vad vi går igenom. Är det verkligen så att jag är den enda som har problem?
Troligtvis inte... Alla kvinnor har sin egen kamp att kämpa även om de kan vara bra på att dölja det. Ingen har ett perfekt liv, oavsett pengar, looks eller karisma. Någon som i min värld kan verka perfekt kämpar med sin självbild lika mycket som jag.

Istället för att skapa distans till andra så måste vi förstå att vi behöver varandra mer än någonsin i den här tiden. En systeraxel att gråta mot eller bara någon som lyssnar på ett hjärta som behöver prata, men också vara den som drar upp en medsyster som fallit.
Vi är inte skapade att leva isolerade, jag tror att vi är bestämda att stötta, bära andras bördor och vara trofasta, ärliga och överlåtna vänner och systrar i medgång och motgång.

Kanske inte så politiskt korrekt i ett samhälle som säger att det JAG känner är viktigast, "dra vidare om du inte får det du behöver", "varför slösa tid på någon som inte ger något tillbaka"...
Vem sa att det egentligen handlade om mig? Kanske behöver den personen att just jag finns där. Trofasthet är inte en känsla utan ett beslut. Ett beslut om att inte gå även om alla andra gör det, att stå kvar oavsett vad jag känner. De som tagit beslutet att vara fast vet att det för med sig stor lön.

Systerskapet börjar där någon öppnar sitt hjärta och säger "jag behöver dig", "stå med mig", en vänskap utan avundsjuka och jämförelse.
Underskatta aldrig en syster som sträcker ut en hand för att göra resan framåt tillsammans med dig, hon är ovärderlig.


LOVE Sofia


Foto: Pasha Lutov

Likes

Comments

Det finns inget i mitt liv som gett mig så mycket glädje, tillfredsställelse och lycka som mina fantastiska barn! De kom och fyllde ett tomrum i vår familj och utan dem skulle jag inte kunna existera. Den kärlek jag känner till dem kan gå genom eld och vatten och aldrig skulle jag tveka att ge mitt liv för deras skull.

Kärleken är fantastisk men också så smärtsam på samma gång. Hur kan jag beskydda dem från onda människor och farliga situationer?

Min bön är att jag ska kunna förbereda dem på livet, ge dem allt de behöver för att lyckas väl men också lära dem att njuta av livets goda.
Att vara mamma är svårt ibland, jag gör fel och ångrar mig, föräldrar har inte alltid rätt även om de är vuxna. Vill vara bra på att säga förlåt, min pappa är det och jag beundrar honom för det, så vill jag också vara.
Ett förlåt ger en ny chans till omstart och det behöver vi alla då och då...

Levi, Selah & Rose
Min diamanter, min belöning, tack att jag får vara er mamma!


Likes

Comments

Njuter framför brasan denna regniga torsdagskväll... den öppna spisen är nog en av höjdpunkterna i den nya lägenheten och ännu mer nu när det är kallare ute. Dags att prenumerera på ved... om det nu finns nåt sånt?

De senaste dagarna har ägnats åt julkortsfotografering med hela familjen (en tradition vi har) ommöblering på kontoret och jakt på det rätta stallet där vi ska filma en kortfilm inför julkonserten i början av december. Att hitta ett "stall" som känns autentiskt för Jesu födelse är lättare sagt en gjort måste jag säga.
Igår var vi tittade på ett stall som till och med hade djur men tyvärr stämde inte allt så jakten på det perfekta stallet fortsätter. Men det ska nog lösa sig!
Kidsen har höstlov den här veckan så jag försöker balansera jobb och mammaliv i ett, inte den lättaste uppgiften men som tur är har jag snälla barn som gillar att hänga med till kontoret.

Tänk att det redan är november och bara en och en halv månad kvar tills skolan slutar! Tiden går så otroligt fort nu och vi har redan börjat prata om önskelistan inför julafton, vad står högst upp på din?


LOVE SofiaLikes

Comments

Söndag är lika med kyrkdag för vår familj och just idag var det en speciell dag. Min yngsta dotter Rose döpte sig och det är faktiskt något hon kommit fram till själv att hon ville göra. Bibeln säger att dopet är en del av frälsningen och beslutet att följa Jesus. Dopet bekräftar det beslutet och att du lämnar det gamla för att gå vidare i någonting nytt.
Vi har alltid talat om Gud med våra barn, vi ber med dem och de har själva en längtan att lära känna Gud mer så de senaste veckorna har Rose talat om att hon vill döpa sig och nu blev det tillfälle.
Min systers son som är lika gammal ville också döpa sig och de var sammanlagt ungefär 20 personer. De var verkligen förväntansfulla och har längtat hela veckan.
Känner mig stolt över att hon själv känt en övertygelse att göra det och jag tror att det var ett beslut direkt från hjärtat.

Söndag är vanligtvis en intensiv dag för oss med tidig morgon och många saker på schemat men för ovanlighetens skull så hade vi inget inbokat så det blev te i soffan efter mötet i kyrkan och en lång mysig lunch med familjen.
Vi har haft besök hela helgen av goda vänner, Ben och Charis från Newcastle. Igår tog vi en promenad ner på stan i regnet, gick en sväng genom Gamla Stan, förbi slottet och landade till slut på Panefresco där vi åt en god lunch.
Många långa härliga samtal har det blivit under dagarna som de varit här, vi har delat tankar, erfarenheter och jag känner mig så tacksam över att vi funnit vänner av hjärtat.
Det är alltid uppmuntrande att möta människor som har passion för livet och vad de gör och jag är övertygad om att de kommer se sina drömmar gå i uppfyllelse.


Dags att sova, hörde precis kudden ropa mitt namn... så godnatt vänner!


LOVE Sofias


Photo: Södermalmskyrkan

Likes

Comments

Imorse vaknade jag av att det kalla höstregnet smattrade mot fönsterrutan och för varje dag som vi närmar oss vintern så känns det som att det blir svårare och svårare att gå upp på morgonen. Lika snabbt som jag hann säga "Välkommen oktober" så var månaden i princip redan över och nu är det väl bara dagar kvar innan alla löv har trillat av.
Ja den här gången blev det paus i skrivandet mycket längre än planerat... men jag fick helt enkelt plocka ner några av bollarna jag försökte balansera i luften om jag skulle kunna hålla rytmen och inte tappa allihop. Bloggen blev en av de bollarna.

Vi flyttade ju för några veckor sedan och flera större projekt i kyrkan är igång, bland annat julkonserten som hålls den 9 december. Det projektet blir större det här året men mer om detta längre fram...

Jag njuter verkligen av att vakna i mitt nya hem och solen går upp i de mest makalösa färger alldeles utanför mitt sovrumsfönster och jag känner hur min själ tankar av alla fantastiska intryck. Att få dricka te framför brasan på kvällen känns som vardagslyx på hög nivå och varje dag tackar vi Gud att Han svarade våra böner om den här underbara boplatsen.
Varvat med mina jobbprojekt så lever jag just nu i tapeternas värld, funderar på färgsättning, nya gardiner, förvaring och att hitta vår personliga stil i alla trender på Pinterest, Instagram och diverse bloggar. Jag vill att mitt hem ska ha en själ, det ska vara levande, jag älskar att blanda gammalt och nytt, personliga saker som påminner om platser och människor men samtidigt så måste den röda tråden finnas genom hemmet. Ja ni förstår ju att det tar tid att komma på plats...
Sakta men säkert kommer läggs pusslet så no stress här inte! Tur att jag har en tålmodig man som är van vid att det kliar i mina fingrar, han är bäst helt enkelt som låter mig experimentera och testa mig fram. Alla borde ha en sån som han!

Nu är det nog dags för mitt kvällste så tack och god natt, vi ses snart igen!


Love Sofia


Likes

Comments

God fredag vänner!

Nu har vi äntligen släppt filmen från min resa till Indien som jag gjorde i våras!
När min syster Linn gick bort för sju år sedan så startades Love Linn Foundation och idag finns det sammanlagt 17 skolor i Indiens slumområden som ger utbildning till ungefär 1700 barn.
Kan inte förklara känslan att besöka skolorna, träffa alla dessa barn och se misären de faktiskt lever i utan att känna till världen utanför.
Ibland känns livet så fruktansvärt orättvist och när man har sina egna barn på andra sidan jorden med helt andra förutsättningar så blir känslan av orättvisa ännu större! Love Linn får ändå mitt allt vara ett ljus för de här barnen och ge dem möjligheten att förändra sin framtid men framförallt får de tända en gnista av hopp!

Så tacksam att jag fick möjligheten att göra den här resan och jag kommer bära med mig den upplevelsen för resten av mitt liv!

Kika gärna in på www.lovelinn.se och titta på filmen!

LOVE Sofia


Likes

Comments

”Om jag vill lyckas med att föra en människa mot ett bestämt mål, måste jag först finna henne där hon är och börja just där...”
- Sören Kierkegaard - dansk filosof

Verkligen värdefull visdom att tänka på för oss som är ledare! Varje människa är unik och vi behöver möta varje individ där de är för att kunna ta dem till nästa steg. Att möta upp, lyssna och förstå är egenskaper som är väsentliga för ett framgångsrikt ledarskap.
”Babysteps” är ett ord jag använt många gånger med olika människor och situationer då en del inte just då fixat att springa i samma takt som de andra i gruppen eller sammanhanget de befunnit sig i.
Allt har sin tid brukar man säga och det är så sant men samtidigt som man omfamnar den tid man befinner sig i så måste man vara medveten om vart man är på väg och ha en vilja komma vidare.

Jag tror att alla behöver ha någon i sitt liv som håller en i handen och påminner en om målet titt som tätt, som ibland joggar med och ibland knuffar på när det går för sakta!

Har du en sån person i ditt liv? Om inte, se till att du får det!

LOVE Sofia


Likes

Comments

Nu har vi äntligen landat i vårt nya hem!
Jag har inte haft en sekund av ork att skriva nåt här på bloggen utan försökt lägga all energi på att komma iordning. Fortfarande finns det kartonger fyllda med saker som vill hitta sin rätta plats och rum som behöver ny färg men vi tar en sak i taget. Men det är i allafall hyfsad ordning och vi kan leva ungefär som vanligt.

Klart och tydligt kan jag ändå konstatera att det är riktigt JOBBIGT att flytta! Man tror att det ska gå snabbt men det gör det inte och eftersom vi arbetat så mycket fram till veckan innan flytten så blev det extremt stressigt i slutet. Men men... nu är vi här och tacksamheten till de som kämpade med oss i lördags vet inga gränser! Hela familjen trivs så bra och det var skönt att rensa ut och slänga saker som man samlat på sig under åren.
​Jag njuter av att vakna med himlen och soluppgången utanför mitt sovrumsfönster och jag känner redan att det är en plats av frid och vila för själen. 

Drömmen om att flytta till större kom i början av året och för att göra en lång historia kort så är vårt nya hem verkligen en gåva från Gud och svaret på böner som betts under många månader. Även när det sett mörkt och omöjligt ut så har inte gett upp utan vi har fortsatt att tro och be. Ni kan säkert förstå känslan när allt blev klart! PURE JOY!

Jag vet utan tvekan att Gud hör mig när jag ber och jag vet att Han alltid svarar. Ibland blir det inte såsom jag har tänkt eller på det sätt jag trott att det skulle ske, men det spelar ingen roll för jag vet att Han vill det bästa för mig och det vilar jag i.

En sak är säker - ALLT är möjligt för den som tror!

LOVE Sofia


Likes

Comments