Själv har jag bara läst den första boken i serien och självklart är den jätte bra och väldigt lika första säsongen vilket jag också uppskattar. Detta är en bok serie som jag verkligen vill ta mig igenom, men det går inte att komma ifrån att man behöver gott om tid för att hinna ta sig igenom bara en bok!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej, jag har vart lite dålig på att uppdatera här och och ligger lite efter i mina boktips. Detta för att min morfar blev lite dålig i lördags och jag prioriterade honom. Så ni får två inlägg i dag istället.

The Notebook är en fantastik film som jag verkligen älskar, men jag har inte läst boken, vilket jag har funderat över i flera år!

Likes

Comments

Så var det dags att säga hejdå till denna serien och det var inte en dag för sent. Men jag måste ändå ge den creed för snygg räddning efter att ha floppat så många gånger innan i sina 100 olika avslöjanden om ve A är. Denna gången var det otippat men ändå snyggt gjort.

Det som jag hade önskat var att det kanske hade valt att göra avslöjandet lite längre, nu länge dom in allt i ett extra långt avsnitt, men jag hade nog velat att de sista 4 avsnitten var ägnade åt denna storyn.

Spencer har varit väldigt mycket i fokus den senaste tiden och framför allt hennes stökiga familjeliv. Jag kan också ärligt säga att jag var inte förvånad när jag såg Melissa smyga runt i buskarna för hon var varit skum från början. Därför blev jag lite besviken när hon tog av sig masken och det var Mona där under. Så att Spencer har en tvilling syster som är uppvuxen i England var en kul twist som sagt lite för ihop slängd hade önskat mig mer ledtrådar under tidens gång som gjorde det mer trovärdigt. Sen att hon var ett totalt psyko som vill vara Spencer och ta över hennes liv kunde man förstå men samtidigt var det kanske lite för mycket framför allt det att hon älskade Wren men dödade honom och nu går runt med hans aska runt halsen, samtidigt som hon är besatt av Toby. Vi fick också reda på att det är Wren som är pappa till Emily och Allisons bebisar vilket jag tyckte var riktigt underhållande.

Slutet med att Mona nu leker lite A med Spencers evil twin tyckte jag också var ganska underhållande.

Så avslutningsvis snyggt räddat slut på serien, tråkigt bara att en serie med så mycket potenial överlag blev sönder mjölkad på säsonger utan att det fanns någon vettig story bakom. Jag är faktiskt nästan lite sugen att kolla på serien igen bara för att se om det finns några vettiga ledtrådar mot Cece som A eller om de var fabrikerade i efterhand…

Likes

Comments

The Selection serien är en av mina favorit bokserier som jag verkligen rekommenderar. Den handlar om America Singer som blir uttagen till att kunna gifta sig med Prinsen i hennes land. Det var den beskrivningen som jag fick och den gjorde mig skeptisk, men boken var så mycket mer än det och är helt fantastik.

Likes

Comments

Eftersom Reese Witherspoon är underbar så valde jag att se denna filmen endast för att hon är med i den. Den var inte alls som jag trodde men ändå ganska härlig. Reese spelar en person som precis blivit kickad från sitt lag och nu måste hitta en ny väg i livet. Hon träffar en annan stjärnidrottare och super player som hon blir tillsammans med. Dom har inte riktigt samma inställning till hur ett förhållande bör vara men han är snäll och försöker även om han är lite korkad. Samtidigt träffar hon en otursförföljd kille som riskerar att hamna i fängelse för något som han inte har gjort. Killarna är varandras motsats men ändå faller hon för båda.

Likes

Comments

Lite blandade serier i denna avsnitts sammanfattningen. Jag såg ikapp Victoria förra veckan och trodde att jag skulle ha två avsnitt av Shadowhunters att se, men det hade jag inte, så jag vick vänta en till vecka för att få veta vad som hände. Jag har också fortsatt med att se ikapp Grey’s Anatomy så den serien är jag snart klar med också.

Shadowhunters 2x14 The Fair Folks

Stackars Simon, men samtidigt så viste vi att det skulle hända ganska snart att han skulle få reda på att Clary egentligen vill ha Jace. Det är uppenbart för alla utan de tre.

Alec som ledare för institutet tycker jag är riktigt bra jag tycker också att han har vettiga idéer. Problemet är att Luke verkar falla för sin mörka sida vilket är konstigt eftersom han alltid verkar vara så himla vettig.

Sebastian är ju lite annorlunda men än så länge gillar jag honom vilket faktiskt är väldigt konstigt. Förutom att han sa åt Rafael att hålla sig borta från Isabel.

Viktoria 1x4. The Clockwork Prince

En veckas paus i serien och sen så hade jag inte tid att se avsnittet för än nu så det har gått en tid sedan sist jag kollade på serien och jag blev på nytt överraskad över hur bra den fantastiskt är! Det bästa av allt är att jag har 1 avsnitt att se idag och ett till borde komma ut i morgon.

I förra avsnittet kom Albert till slottet, men i detta så så fick dom lära känna varandra vilket var fint att se även om de för de mesta var ovänner med varandra. Det kan dock inte vara lätt att behöva lära känna varandra under dessa omständigheter när alla vill att man ska gifta sig och folk tittat på allt man gör.

Viktoria 1x5. An ordinary Woman

Efter många om och men blev det äntligen dags för bröllop. Viktoria räknades säkert till väldigt naiv på sin tid, medan jag tycker att hon är klockren i sina åsikter. Som varför ska hennes man ha en ”lön” för att vara gift med henne, hon kan ändå ge honom det han behöver. Dock kan han ju inte ha ett jobb och någon typ av frihet pengamässigt är väl rimligt. Men jag gillar också hennes tankar kring att män på den tiden ofta hade älskarinnor inte var något som hon accepterade. Så hon är ändå väldigt vettig!

Shadowhunters 2x15. A problem of Memory

Simon inser att att Clary vill ha Jace mer än honom, medans Clary själv springer runt och försöker inbilla sig själv att det inte är sant.

Samtidigt har dom en Sebastian som ränner runt inne på institutionen som kanske inte vill allas bästa med tanke på att han såg till att Valentine inte hamnade i Idris utan hos honom i stället och personen vars kropp han tagit mördade han också. Inte en helt snäll person helt enkelt!

Simon trodde också att han dödat en person vilket han inte hade och Rafael försöker få ur honom hur han blev en dagsljusare. Mitt problem är att i serien gillar jag Rafael mer än Simon.

Likes

Comments

Jag har tidigare läst både hollywoodfruar och hollywoodmän. Och gillar böckerna, men efter lite googling så inser jag att det var nog andra generationen av Hollywood fruar jag läste och har därför planer på att lyssna på denna boken väldigt snart!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Sakta men säkert har jag nu jobbat mig igenom underbara Grey’s Anatomy och har nu bara 2 avsnitt kvar av säsongen. Det är helt sjukt att en serie kan hålla så här bra kvalitet efter 13 säsonger!

Grey’s Anatomy 13x19. What’s inside

Det är klart att Maggie är ledsen, men jag tycker faktiskt att hon gick lite för långt när hon bara tog en operation, inte jätte snällt gjort, framförallt när ens kollegor inte är säker på om man är redo att var tillbaka än. Nu gjorde hon sitt jobb och det gjorde hon bra. Men hon är inte redo att vara där än. Framför allt inte när hon hoppade på Avery på det sättet.

Sen har vi Arizona och Nathans vänskap, jag gillar den. Arizona är alltid charmig och han är med på sitt lite udda sätt. Han kan också behöva en vän med tanke på att han blir dumpad hela tiden.

Stephanie fick en kollega som patient och hon var inte helt nöjd, men kanske lite mer ödmjuk när det väl var över…

Grey’s Anatomy 13x20. In the air Tonight

Ett avsnitt med bara Nathan och Meredith på ett flygplan. Dom två har mer gemensamt än vad man kan tro. Båda har förlorat personen som de älskat mest på jorden, båda är lite dark and twisted och båda har varit med om en flygplanskrasch.

Jag gillar dom två tillsammans. MerDer var epic och inget kommer att kunna mäta sig med dom två. När man fick se bildspelet med Derek höll jag på att gå sönder. Men samtidigt så lever Meredith och hon måste gå vidare, aldrig glömma, men hon måste hitta ett sätt att kunna fortsätta att leva sitt liv. Och jag hoppas att det är med Nathan!

Grey’s Anatomy 13x21. Don’t stop me Now

Just nu är jag lite trött på Maggie, jag förstår att hon sörjer men hon är också lite för överdriven för min smak. Visst Mer borde berättat för henne tidigare det kan vi alla vara överens om men hon måste också förstå att hennes beteende gör henne svår att prata med. Jag gillade henne förr när hon var med Deluca.

Richard och Aprils mask fall ska vi inte ens prata om jag höll på att spy så många gånger under avsnittet! Fy fan! Dock verkar det som att Richard och Catherine verkar börja hitta tillbaka tillvarandra vilket är ett stort plus.

Grey’s Anatomy 13x22. Leave it Inside

Meredith jobbar sakta med säkert på att komma över Derek, vilket känns både bra och dåligt. Sen har vi ju Maggie som faktiskt verkar ha accepterat henne och Nathan nu.

Alex och Stephanie hade avsnittets mest spännande fall. Jag var så arg där ett tag! Jag kan acceptera att folk är religiösa men att inte ta emot vård när man är sjuk är bara dumt och att döda sitt barn för religion är oacceptabelt i min värld. Då får man väl tänka att gud vill att människan ska kunna rädda liv. Det bästa var ju när dom listade ut att det var mamman som körde pojken till sjukhuset hela tiden!

Likes

Comments

Jag har själv inte läst hela boken utan bara lyssnat på den tillsammans med familjen när vi åkt bil. Men det är verkligen en intressant bok som gör att man mer och mer förstår hur andra människor agerar och varför. Min pappa har blivit besatt av boken och pratar om den hela tiden, antagligen för att han många gånger precis som jag har tänkt att på att man faktiskt är omgiven av idioter som inte förstår något!

Likes

Comments

Lite blandade serier i denna avsnitts sammanfattningen. Jag såg ikapp Victoria förra veckan och trodde att jag skulle ha två avsnitt av Shadowhunters att se, men det hade jag inte. Så jag har också fortsatt med att se ikapp Grey’s Anatomy

Shadowhunters 2x14 The Fair Folks

Stackars Simon, men samtidigt så viste vi att det skulle hända ganska snart att han skulle få reda på att Clary egentligen vill ha Jace. Det är uppenbart för alla utan de tre.

Alec som ledare för institutet tycker jag är riktigt bra jag tycker också att han har vettiga idéer. Problemet är att Luke verkar falla för sin mörka sida vilket är konstigt eftersom han alltid verkar vara så himla vettig.

Sebastian är ju lite annorlunda men än så länge gillar jag honom vilket faktiskt är väldigt konstigt. Förutom att han sa åt Rafael att hålla sig borta från Isabel.

Viktoria 1x4. The Clockwork Prince

En veckas paus i serien och sen så hade jag inte tid att se avsnittet för än nu så det har gått en tid sedan sist jag kollade på serien och jag blev på nytt överraskad över hur bra den fantastiskt är! Det bästa av allt är att jag har 1 avsnitt att se idag och ett till borde komma ut i morgon.

I förra avsnittet kom Albert till slottet, men i detta så så fick dom lära känna varandra vilket var fint att se även om de för de mesta var ovänner med varandra. Det kan dock inte vara lätt att behöva lära känna varandra under dessa omständigheter när alla vill att man ska gifta sig och folk tittat på allt man gör.

Viktoria 1x5. An ordinary Woman

Efter många om och men blev det äntligen dags för bröllop. Viktoria räknades säkert till väldigt naiv på sin tid, medan jag tycker att hon är klockren i sina åsikter. Som varför ska hennes man ha en ”lön” för att vara gift med henne, hon kan ändå ge honom det han behöver. Dock kan han ju inte ha ett jobb och någon typ av frihet pengamässigt är väl rimligt. Men jag gillar också hennes tankar kring att män på den tiden ofta hade älskarinnor inte var något som hon accepterade. Så hon är ändå väldigt vettig!

Grey’s Anatomy 13x19. What’s inside

Det är klart att Maggie är ledsen, men jag tycker faktiskt att hon gick lite för långt när hon bara tog en operation, inte jätte snällt gjort, framförallt när ens kollegor inte är säker på om man är redo att var tillbaka än. Nu gjorde hon sitt jobb och det gjorde hon bra. Men hon är inte redo att vara där än. Framför allt inte när hon hoppade på Avery på det sättet.

Sen har vi Arizona och Nathans vänskap, jag gillar den. Arizona är alltid charmig och han är med på sitt lite udda sätt. Han kan också behöva en vän med tanke på att han blir dumpad hela tiden.

Stephanie fick en kollega som patient och hon var inte helt nöjd, men kanske lite mer ödmjuk när det väl var över…

Likes

Comments

Nu är det över och jag kan förstå varför serien har blivit så himla populär. Den är charmig och rolig. Ändå har det tagit mig nästan ett år att ta mig igenom en säsong. Jag skyller på att jag inte har haft tid för Maraton projekt.

Dock var man lite orolig där ett tag när man faktiskt trodde att Joe och Rachel skulle bli tillsammans på riktigt för det var bara så fel för varandra. Jag trodde inte heller att hade sett det sista avsnittet av säsongen, men när Ross är på flygplatsen och ville prata med Rachel och det visade sig att han var på fel flygplats så fick jag en liten flashback.

Men alla fick sig ett lyckligt slut, till slut. Monica och Chandler fick adopterat tvillingar och ska flytta ut till sitt drömhus i förorten. Joe är inte helt nöjd över detta men han har a chick and a duck så det går nog inte någon nöd på honom.

Phoebe och Mike gifte sig i snön och lever lyckliga tillsammans, men kanske det viktigaste av allt var att Ross och Rachel äntligen blev tillsammans igen. Det kändes som en självklarhet fast när men tänker efter så har dom nog varit off mycket mer än on under seriens gång.

Vänner är bra, rolig och charmig. Det är dessutom en kult serie som man borde ha sett. Dock vet jag inte om jag kommer sätta mig och se alla 10 säsonger på rad igen, men jag kan absolut få för mig att se ett avsnitt då och då om det går på tv.

Likes

Comments

Här kommer en till bokserie som jag vill tipsa om nämligen Maze Runner. Jag har själv planer på att sätta tänderna i den 4:e boken i serien i sommar. Det är också den sista boken som just nu finns ute på BookBeat.

Jag har också under de senaste månaderna haft ett samarbete med BookBeat och mina läsare har möjlighet att testa på tjänsten under en månad gratis. Där finns också alla böckerna i The Mortal Instruments serien.

Testa BookBeat Gratis i en månad

Likes

Comments

Jag är nu i full gång med Greys Anatomy och min lilla kamp att komma ikapp i alla serier som jag hamnat efter i under min väldigt hektiska vår. Det går än så länge ganska bra men jag vet med mig att det kan bli väldigt mycket jobb även under sommaren så får helt enkelt passa på när jag har tid!

Grey’s Anatomy 13x15. Civil War

Amalia är tillbaka på sjukhuset och det var verkligen på tiden, samtidigt som jag verkligen kan förstå att Owen är lite bitter på henne så gillar jag att dom blev tvingade att jobba ihop.

Alex lilla fight med Mers ”boyfriend” eller ikke pojkvän var ganska löjlig, eller inte att dom två bråkade så har ju serien varit från start, utan snarare att Mer faktiskt la sig i den och försökte säga åt dom vad dom skulle göra. Det är 1 inte okej och 2 bara väldigt konstigt eftersom hon inte ens var med och jobbade med dom. Men hans lilla tal till henne på slutet gillade jag verkligen!

Sen har vi hela Avery Fighten som bara eskalerade i detta avsnittet!

Grey’s Anatomy 13x16. Who is He (and what is he to you)

Jag älskar när man får ett avsnitt som är fokuserat på endast April och Jackson. Framför allt nu när man vet att dom faktiskt älskar varandra men samtidigt har väldigt mycket att reda ut. Både med sitt ikke existerande äktenskap men också hel fighten som är på sjukhuset ang Richard.

Sen fick vi reda på mer om Jacksons pappa som övergav sin familj och karriär för att starta en bar. Jag tycker kanske att Jackson var lite väl hård mot honom, han ville inte leva det livet han gjorde, frågan är bara hur han kunde gå med på att överge sitt barn.

Det som återstår och se är hur resan påverkat April och Jacksons förhållande och om de kan reda ut sina problem hemma också!

Grey’s Anatomy 13x17. Till I Hear it from you

Maggie kan vara lite jobbig, samtidigt tycker jag synd om henne. Hennes mamma borde ha berättat för henne att hon var sjuk. Dessutom så verkar det som att det kan bli något mellan hennes syster och killen hon gillar och det skulle absolut inte förvåna mig om hon får reda på det nu.

Owen och Amelia fick ju ett av de finaste fallen någonsin, men jag höll på att gå sönder när damen dog på slutet. Det som var bra där var att dom verkligen fick sitt bråk som de verkligen behövde ha!

Grey’s Anatomy 13x18. Be Still, My Soul

Jag tycker så synd om Maggie, hon borde ha fått reda på att hennes mamma var sjuk tidigare. Inte för att det borde gjort någon skillnad med tanke på att hon har haft väldigt duktiga doktorer, men för hennes skull hade säkert gjort skillnad. Mer var också en riktigt bra syster i detta avsnittet även om det inte alltid uppskattades. Om Maggie bara visste vad Mer gör för hennes skull.

Dock tycker jag också att Maggie var lite för naiv i detta avsnittet och att inte lyssna på sina kollegor som kan se på det hela mer objektivt!

Likes

Comments