Godeftermiddag Gänget

Så jag har alltså då varit i #paris den vecka! Åkte i lördags eftermiddag och åker hem nu om en halvtimme(16:00).

Jag har faktiskt haft ovanligt kul här i Paris. Blev väldigt impad av arkitekturen och alla miljarders monument. För mig som skulle agera guide denna vecka (Tack Wikipedia) så gick sökningarna på högvarv då det var konstanta frågar om alla byggnader som glänste.

Skall inte skriva för långt om vad vi gjorde, men skulle verkligen vilja rekommendera några saker om ni skall åka till Paris! Först och främst, BOKA! Det är nog det största problemet vi stött på. Modern min lyckades tyvärr ej få tag i sådana här biljetter till Eiffeltornet så vi stog hela 2h i väntan på att få komma upp! Vi var ju å andra sidan rätt pratglada så det gick sig an med några billekar men skulle kunnas undvikas. Boka bord, boka biljetter och boka bilar. Allt som går!


Här kommer även lite andra rekommendationer från min visit i Paris!
Gå upp i Triumph Bågen!
Man ser hela Paris därifrån, Eiffeltornet och alla andra sevärdigheter. Samt ligger det även väldigt passande nära butiker och Ladurée där man kan ta sig en lunch efter!
Åk båt på Sein!
Vi hoppade på en båt i St.Neuf som tog oss hela vägen ner till Eiffeltornet och bort till Notre Dame. Riktigt bra om man vill se och höra om stadens viktigaste byggnader men inte vill lägga ner flera dagar på det.
Se Ringaren i Notre Dame innan du besöker Notre Dame!
Vi laddade ner filmen och såg den på flyget ner. Gav verkligen en helt ny upplevelse om Kyrkan då man kände igen var enda ställe där runt om kring så Quasimodo hade hjälpt Esmeralda!
Promenera i de Latinska Kvarteren!
Om du gillar att gå runt bland mysiga caféer och affärer är detta perfekt. Även jätte fina torg ibland alla gränder!

Det var det för mig! Hoppas ni uppskattade tipsen och haft en trevlig vecka, här kommer fler bilder från min "vecka" som varor mer än trevlig!

Inläggets Låt - "Joe Le taxi" - Vanessa Paradis & "Mack The Knife" - Louis Armstrong
Inläggets Fråga - Är Paris alltid en bra ide?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

tjena alla monster diggare!

Jag är tillbaka.
Och redo. Sätt på er era säkerhetsbälten för nu far vi.

INLÄGGETS FRÅGA- Kan man vara tillbaka från något som aldrig existerat?

INLÄGGETS LÅT- "Without me" - Eminem

Likes

Comments

Finns nog faktiskt ingeting som jag avgudar så mycket som jag avgudar huskurer! Helt otroligt ! 10/10 !

Grejjen som är så jäkla bra e ju att man vet exakt vad som är i vad det som på påverkar vad och att dem 99,9% av fallen faktiskt till och ibland funkar BÄTTRE är dyra krämer osv, och att det mesta håller sig ofta under hundringen prismässigt! Kan hålla på i dagar om varför huskurer är det bästa som existerar på denna jord, Men tänkte istället att ni kanske skulle uppskatta mer om jag dela med mig utav några utav min bästa husmorskurer för alla behövliga tillfällen! enjoy


Stressad?

- ät några skedar yoghurt varje dag! Yoghurt innehåller kalcium och vitamin A,B och D - ämnen som tillsammans motverkar sömnlöshet och stress.

Snarkningar?

- För att hålla ditt snarkande i styr så kan du testa att svälja en sked olivolja innan du går till sängs. olivoljan hjälper till at minska snarkningens efterklang. Den är dessutom nyttig, eftersom olivoljan innehåller bra fettsyror.

Näsblod?

- Droppa lite citron i den näsborre som blöder. Citronens antiseptiska effekt kan hjälpa till att stoppa blödningen genom att dra ihop blodkärlen.

Hosta?

- Skär en citronklyfta, strö över lite svartpeppar och sug i dig den peppriga citronsaften. Denna kur lindrar hostan och kliande halsar.

Rethosta?

- För att lindra rethosta kan du hacka ned en tesked timjan i en kopp med varmt honungsvatten och dricka det som te.

Migrän?

- Placera fötterna i en balja med riktigt varmt vatten samtidigt som du håller en kall handduk mot huvudet. Denna procedur drar blodet från huvudet och minskar därmed trycket i huvudets blodkärl

Feber?

- Att dricka mycket vatten och äta granatäpplen, morötter, äpplen, och vindruvor anses ha en febernedsättande effekt.

Svårt att sova med förkylning?

- när du är förkyld är det ofta när du skall lägga dig som hostan blir som jobbigast. En sked honung kan dock både lindra det och ta död på bekterierna.

Halsont?

- Varmt/ljummet vatten med lite salt i är en bra kur för att lindra halsont. gurgla djupt ned i halsen, men svölj ej då saltkoncentrationen kan bli för stark för magen. Gurgla halsen några gånger om dagen.

Vitare Tänder

- blöt en tandborste och doppa den i bikarbonat och borsta tänderna. upprepa några gånger. Denna kur tar bor tkaffefläckar och bleker skonsamt dina tänder.

Peeling

- Peeling #1 smörj in kropp som ansikte med olivolja och skrubba kroppen med lite socker för en mild peeling.

- Peeling #2 Koka upp vatten och håll i en skål. ställ ett glas i skålen med vattnet och Blanda i 1/3 fast honung, 2/3 kaffe och en halv tesked olivolja, rör om till blandingen är mer krämig. Applicera och skrubba kroppen, vänta 15min och skrubba sedan igen och skölj av. Använd som ansiktsmask: Applicera och låt verka 10min, skrubba sedan löst i ca 2,5min och låt fortsätta verka i 10min, sköj av. Koffeinet i kaffet ökar blodcirkulationen och gör så huden blir mer elastiskt, drar ihoop sig och får ett "glow", honungen agerar som återfuktande, antibakterial och läkande på småsår, Olivoljan återfuktar och bidrar med massa bra vitaminen och fettsyror. (funkar även som läppskrub)

Blekning av akne ärr och mindre porer

- blöt en tandborste och doppa den i bikarbonat och borsta tänderna. upprepa några gånger. Denna kur tar bor tkaffefläckar och bleker skonsamt dian tänder.

Återfuktat glansigt hår

- värm upp olivolja i en kastrull och applicera i hår och låt verka 20min, tvätta sedan som vanligt. avsluta med skölja med kallt vatten.

Munblåsor/Afte

- Applicera lite nejlika på blåsan och låt sitta i några minuter och skölj sedan. Nejlikan agerar som avdommnande och anitbakteriell för att ta bort de värsta smärtorna.

Småsår?

- Vid mindre sår kan du blanda lite läppbalsam (gärna som innehåller aloe vera) med gurkmeja för att skapa en kräm som snabbt läker små sår.


Där har ni! både beprövade och effektiva lösningar på vardags problem. Hoppas ni får nytta utav denna lista på mina favorit huskurer! 

see you later, crocodiles 

Likes

Comments

God afton och varmt välkommen till att läsa mitt alldeles först blogginlägg! Ballt va?

Idag runt 17:30 tiden slog det en 15 årig flicka som satt och kollade på VRGs musikal The West Side Story "Nästintill alla dina vänner har testat o ha en blogg, varför har inte du det?" Flickan jag talar om var förstås jag, så vitt jag vet. Jag har aldrig varit särskilt bra på det här med skriva och text uppbyggnader, men har på senare tid funnit mig med mer tid på händerna och färre serier kvar att se. Något jag även bör nämna Är mitt skrivspråk jag använder mig utav. Försöker låta formell och gammelsvensk samtidigt som jag smackar in på tok för många ord i en mening. My bad.

Känns ganska klassiskt i sitt första inlägg att ta upp det här lite varför man startade blogga, så ja där har ni min halvdana förklaring samt nu 10 stycken "lär känna mig frågor" så ni får lite kött på benen angående en uppfattning av mig!

See you later, crocodiles.

1. Är du döpt efter någon? - Faktiskt! Mitt fullständiga namn är Sofia Eva Lundquist, och det hela har faktiskt en liten story kring det. Min farmor Eva Lundquist dog i lungcancer 2001 och när hon låg på sin dödsbädd och hela familjen skulle ta avsked gick min moder fram så att Farmor skulle kunna ta farväl av mig som låg i magen och skulle födas 2 månader senare. Då så säger farmor till min moder " Helena, barnet i din mage kommer att vara en flicka och jag vill att ni döper henne till Sofia Eva Lundquist". Obrytt viftade pappa och mamma bort detta o tänkte att farmor var gammal och visste inte vad hon talade om för barnet i magen var ju en kille som skulle heta Phillip, Men så kom den 29e juli och vips ploppade jag ut där och fick Namnet Sofia Eva Lundquist, Så ja på sätt o vis är jag döpt efter någon.

2. När var sista gången du grät? - När Jag sover dåligt kan jag få ytterst lätt att råka fälla en tår. Behöver inte ens vara att jag är ledsen kan lika gärna vara glädjetårar över något så litet som att wifit coonectar på direkten till min dator så jag kan se på friends. på grund av detta kan jag alltså inte riktigt sätta fingret på när sista gången jag grät var. Personligen tycker jag att gråta e bland det bästa som finns ibland och att alla borde göra det imellanåt.

3. Vad är det första du noterar hos en person? - Första jag noterar hos en person fysiskt måste vara ögonbrynen och ögonen. både dem spelar så stor roll när det kommer tills en persons utseendes utsrålning. Psykiskt så är det första jag märker nog är en person självförtroende. Har så lätt för att se olika tecken för osäkerhet som man vid första anblick kanske inte skulle klassa som ett tecken på att personen är osäker.Förmodligenär det för att jag själv förut använde mig mycket av dessa olika tecken på grund av att jag var osäker i mig själv.

4. Skräck Filmer eller "Feel Good" filmer? - Skräckfilmer alla dagar i veckan. Undrar verkligen ibland om jag inte är lite psykopatisk då jag ibland inte kan sova om jag inte ser lite blod eller spöken och kuliga saker. samt även också det att jag älskar att vara rädd eller bli skrämd av jumpscares.

5. Har du några speciella talanger? - inte riktigt en talang men Jag kan inte smyga på tårnaa på grund utav att mina tår knäpper rätt så högt när jag t.o.m bara går. tänk dig att du knäpper med fingrarna, så låter det när jag går med typ 3knäpp/steg när ja går normalt och 5knäpp/ steg när jag smyger

6. Har du några syskon? - Jag har en storebror som är född 1999 ,heter Alexander och går på skidgymnasium i Torsby samt bor där själv i en lägenhet. Jag har även en lillasyster som heterJohanna, född 2005 som bor här i Djursholm med mig.

7. Vad vill du bli när du blir stor? - Jag har faktiskt ända sedan jag varit liten haft en dröm om att jag skall bli kirug. Denna ide har växt fram på grund av min morfar Carl-Gustav Groth, som jag som liten såg upp till väldigt mycket var en kirurg, och inte vilket kirurg som helst utan han va med och genomförde den första levertransplationen i Sverige och var jätte stor inom kirurgivärlden. Något som även impade mig som liten var att han var väldigt insatt i läkare utan gränser, något som jag oxå gärna vll bli, men som gjorde att han fick en flygel på ett sjukhus någonstans där ja just för tillfället tappat namnet på uppkallat efter sig. Så skulle väldigt gärna vilja gör honom stolt och gå efter i hans fotspår!

8. Hur lång är du? - Jag skulle väldigt gärna vilja påstå att jag är hela 170 cm, men om ja skall vara helt ärlig tror jag att ja är kanske 169,7cm lång för aj når inte riktigt helt upp till 170 sträcket.

9. Hur många länder har du besökt? - Jag har tävlat väldigt mycket i skidor vilket resultarat i väldigt många besök i dem olika alpländerna och inte så mycket tid över till solresor. Har Totalt varit i 8 olika länder där av 5 är på grund av resor till alperna och varit i trysil, dvs vid gränsen mellan sverige och norge. Länderna är Norge, Tyskland, Österrike, Italien, Frankrike, Spanien(Mallorca), Usa och Danmark.

10. Vad vill du döpa dina barn till? - Tycker namn på A är väldigt fina. Några namn ja ofta funderar på är Alessia, Alexandra, Alexander, Alessandra, Alessandro. Men skulle även gärna vilja ge några av mina barn Eva, Birgitt, Ingvar eller Carl-Gustav som mellannamn för att hedra min farföräldrar.

11. Vilka aktiviter gör du/ har gjort? - Jag har verkligen gjort det mesta känns det som! Elit satsat i både utförsåkning,fotboll och gymnastik, gick på tennis 2 gånger i veckan, Har gått på piano i några år och har gått sedan 7års på oljemålning hos en konstnär! och pågrund av mycket elitsatsningar så har jag också tränat med PT under längre tid.

12. Hur skulle du beskriva din klädstil? - För tillfället är jag lite i en period där jag inte riktigt bryr mig om vad jar har på mig men bryr mig ändå så mycket. Håller på testar lite vad som passar mig och vad jag känner mig bekväm i så det kan verkligen växla från tid till tid vad ja har påmig. Men skulle säga att mina insperation källor e allt ifån jetsetter Till grunge till 70tal och 90tal.

13. Något du alltid är sugen på? - Max Lökringar. Alltid. Alla dagar i veckan slinker ett par sådana ner. Helt magiskt goda.

14. Har du några allergier? - Jag har faktiskt IBS något som ja kanske tar upp i ett senare inlägg, vilket gör att jag är gluten-och baljväxt intolerant och känslig mot laktos. Sjukt Jobbig för mig som väldigt gärna skulle vilja vara någon slags vegetarian på grund av att vara vegetarian känns som en väldigt lätt och bra sak att göra om man vill hjälpa till med förbättringen utav miljön.

15. Berätta en utav dina dåliga vanor! - Jag har en otrolig dålig vana av att alltid liksom vilja säga min mening/hjälpa. Om någon är ledsen lägger jag allt åt sidan för att hjälpa den att må bra igen. Visst låter ju som en fantastiskt bra sak men det blir så mycket saker jag skjuter upp på grund av det att det resulterar i rummet som ja kanske avlagt tid för att städa inte blir städat och blir bara stökigare och jobbigare o städa. Sant även att om någon kanske säger något som jag kanske bara håller med om till 98% måste jag göra ett långt utlägg om mina tankar kring det hela också. Jag skall helt enkelt alltid berätta mina tankar o åsikter om något och hamnar då ofta i väldigt roliga och intressanta disskusioner vilket slutar med att det jag egentligen skulle gjort inte blir gjort. Jobbar för tillfället väldigt mycket på det, då det ibland liksom blir så att jag til och inte hinner duscha på grund av att någon kompis blivit ledsen för något och jag kan inte lämna innan jag sett till att kompisen mår bra.

Likes

Comments