Europe, Au Pair USA

Igår klockan 21:15 fick jag ett mail där jag fick veta att jag kvalificerat mig för tidig matchning!

Jag har nu 91% klart på min ansökan, det enda jag inte har ännu är en video, Host Family Letter, och att alla mina referenser skickat in sitt!

Detta känns jätteroligt, och det känns skönt att vara ute i så pass god tid som jag är, nu behöver jag inte fundera på detta senare utan det är redan klart :)


För att det ska finnas dokumenterat, och för att det kanske finns någon som är intresserad att veta hur detta har gått till så tänker jag berätta om det!

Jag har länge vetat att jag vill iväg som Au Pair, men varit osäker på land. Efter många om och men slutade det med USA, och jag valde att söka mig med hjälp av Cultural Care Au Pair, detta dels eftersom jag tycker att de verkar bra, men även för att jag känner folk som åkt/ska åka med dem.

Jag anmälde mig till ett online möte via deras hemsida, som jag deltog i den 18 maj, och sedan anmälde jag mig även till ett informationsmöte i Luleå den 29 maj. Innan detta hade jag även haft lite mail kontakt med en tjej från CC och även ett snabbt telefonsamtal, där hon kollade av lite saker.

Informationsmötet tyckte jag var väldigt givande, där fick vi veta mer ingående vad detta handlar om och hur CC fungerar. Efter själva mötet fick vi även, en och en, genomgå en liten intervju med tjejen som höll i mötet. Denna intervju är något som alla som vill bli Au Pair måste göra.

Tisdagen den 30 och onsdagen den 31 satt jag och jobbade hårt med min ansökan - i några timmar båda dagarna, och tillslut på onsdagskvällen fick jag mailet! Jag rekommenderar er som eventuellt vill göra detta att ha någon att rådfråga om frågorna, då det ibland är lite komplicerat. Jag själv satt och bombade min kompis Hanna som ska åka iväg nu i augusti!


Eftersom det är över ett år innan jag tidigast kan åka iväg till USA (då jag har ett år kvar av gymnasiet) så tror jag inte uppdateringen här kommer vara den allra bästa! Men jag lovar att skriva ner allt som händer!


Tack för att du/ni läste detta, och ha det bra! :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Europe

Tyvärr ingen video denna gång (vilket kanske är lika bra då de oftast inte blir så bra hahaha), eftersom detta inte var en nöjesresa och det då hade känts otrevligt och ofokuserat att gå runt och filma!

Det var iallafall en spännande och givande resa!

Likes

Comments

Europe

Låt: Good Riddance - Green Day

Låt: Cold -Jorge Méndez

Låt: Background Music for Your Videos _ Short Uplifter V ✓ (on youtube)

Information om en del foton och videos:

01:14 Trapporna ner till saltgruvan

02:01 Balkongen där de i filmen Schindler's List slänger ner väskor. (inte denna balkong i verkligheten)

02:07 Trappan som Danka Dresner och hennes mor gömmer sig under i filmen Schindler's List

02:10 Ingången till Schindler's fabrik

02:21 Inne i Schindler's fabrik

02:31 Schindler's kontor

02:50 Auschwitz 1

03:40 Arkebuseringsväggen

03:43 Enda kvarstående gaskammaren med kremeringsugnar

04:18 Dödens port

04:46 Gaskammare sprängd av Nazister

04:55 Männens nedbrända träbaracker och kvinnornas stenbaracker

05:00 Fångarnas toalett

06:48 Det bästa med att komma hem

Likes

Comments