Header

1. De äter pasta och sedan potatis/pommes. they eat pasta and then potatoes/french fries.

2. De har lax på sina pizzor. they have salmon on their pizzas.

3. De liknar pokemons ibland. they look like pokemons at times.

4. INGEN DRICKER KAFFE LATTE? Alla dricker sina espressos men var är det roliga med att ta en fikarast om allt försvinner i en SHOT? NO ONE DRINKS LATTE MACCHIATO? Everyone drinks their espressos, but where is all the fun in taking a "fika-break" if everything disappears in a single SHOT?

 An me is like: eh, you kidding me? not knowing whether to smile, cry, laugh or love it.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

De lättsamma tonerna från Steinway & Sons-flygeln vänder liksom på en femöring och flödar plötsligt i en blandning av ljuv, upprörande och känslosam notföljd. Genom pianisten lever kompositören. Det är Beethoven som är med oss, här, nu. Jag stirrar på honom. Sedan på flygeln. Utan att blinka lyfter jag min blick och fortsätter att stirra på projektorns bild bakom flygeln. Fast stirra är fel ord. Man måste uppleva det för att veta vad jag pratar om. Det är som att mina ögon begrundar någonting annat än ren materia. Det är som att mina öron fångar upp någonting annat än bara ljudvågor. Mörkret runt omkring mig plåstrar om mig, samtidigt som det tillsammans med noternas berättelse gör ont. De är de enda som existerar där, här, då och nu. Det är som när man möter ett par ögon och den där starka intensiteten bara finns där- ögonblick i vilka kemin står för kommunikationen, ögonblick i vilka man förlorar sig själv. Det hela är en relation mellan ett och två. Ett ekvivalenstecken mellan de båda. Jag går genom en dörr som inte vanligtvis är öppen och stiger in i ett rum av ljus. Som visar sig vara mörkt. Periferin suddas bort, försvinner, medan jag hör noterna till vilka hela scenen tycks mig röra sig ner mot backen, långsamt, långsamt närmare och närmare publiken... Mig. Här är jag. Hämta mig. Ta med mig. Plötsligt stannar den istället. Stycket är klart. Sista noten var redan spelad. "​Il bello della musica è che inizia prima delle note questa finisce anche dopo le note."- ​det fina med musiken är att den börjar innan första noterna och avslutas efter de sista. Så nära marken, så nära. Riktig musik kommer nog aldrig riktigt ner. Det är nog det som är så förtrollande med den. Han är tillbaka. Han lutar sig över pianot. Och ler. Jag ler. Publiken börjar att klappa. Det är så så naket, så nu... det är intimt.

matthieu matanus- teatro comunale di carpi

Likes

Comments

Har jag någonsin känt att jag inte kan skriva något för att jag är rädd att folk ska tro att det är jag som skriver det?

Har jag någonsin suddat ut ord i tron om att de inte förstås?

Har jag någonsin?

Dagens förälskelse: Edgar Allan Poe. Förresten! alltid.

Likes

Comments

verona my sweet verona
med varje andetag sår du rosor i mitt blod
med varje droppe färgar du min hy
mitt huvud är tungt som bly.

Att jag blir mentalt trött av att vara runt människor det vet jag redan, och i dag var helt enkelt en av de där vilodagarna som jag behöver för att ladda om batterierna. Så, idag har jag bara suttit inne, lyssnat, skrivit lite och förberett mig inför lektionen jag nyss hade. Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan invänta mitt middagssällskap. Efter det lär jag slå på en film. Jag slår på dem. (Vilka dem? Filmerna?) ÅÅH, film med täcke och att bara kunna somna när som helst. Det får vara dagens plan! Solen får jag hälsa på imorgon!

Likes

Comments

Jag har arton sätt att skriva på. Eller tre. Jag, hon och ord. Hon hade en tanke att skriva på ett sätt men det andra kanske var bättre, tyckte jag men vad har jag att säga till henne om?

Det är morgon och det är helg. Det regnar ute. Egentligen är regna fel ord. Det vräker ner. Vi stannar inne och läser ett tag, innan vi byter ut pyjamas mot kläder och går ut en sväng. Vi söker fullkornscroissanter och tittar om Inferno har börjat att gå på bio. Misslyckas med croissanterna det gör vi tyvärr, men bion är i full sjå! för de som förstår italienska. Typiskt. Ingen spontanbio för oss.

På eftermiddagen åker jag, Cecilia, Mackenzy och Giannandrea på en outlet. Jag kom nöjt hem med ett par Nike-skor och en 60-talsklänning som var helt perfekt tillsammans med 14cm klackarna jag fick prova som gav mig skavsår efter 2 minuter. ":)" Mm. Aja, nog om shopping.

Vi åkte hem till lägenheten, där jag och Cecilia började tillaga tacos. Svensk tacos alltså. Det är viss skillnad på svensk och texikansk och...mexikansk och alla typer av tacos det finns.

Det är heltydligt att tacos inte riktigt går hem i Italien, för hur mycket vi än sökte i affären kunde vi inte hitta sourcream/creme frâiche! Ah! Naturell yoghurt med vitlök i fick fungera. Vad gör man inte. Nåväl, tacosen gick i alla fall hem. Kanske blir taco-fredagar även här? ;-)

Här ovan har ni en röst från ovan! Hon sjunger så otroligt vackert.

På outleten började vi att prata om Tenerina di Cioccolato och vi bestämde oss för att vispa ihop den svenska kladdkakan till efterrätt. Mastigt men mättande.

Det blev sent. Cecilia pratade på non stop i två timmar och svarade jag så gjorde jag det i frågor så jag tar på mig ansvaret för det. När vi väl kommit oss till sängs fortsatte vi prata i över en timme. :) So much to talk about, so little time. :)

Likes

Comments

Så underbart att ha Cilla här. Titta hennes ansiktsuttryck när hon provar min favoritmat. Hon ser ut som Gud som precis fick ansvar för himlen. Svårt att göra annat än älska henne.

Likes

Comments

pumpa

Den ultimata bildbomben är planerad, men jag tänker mig att jag sparar den till när Cecilia har åkt- så att jag har sparat på mig flest antal bilder. I går gjorde vi pumpa, gick ut och tog en fika, åt en croissant och sedan var jag bara tvungen att låta Cecilia uppleva den godaste piadinan som världen någonsin skådat: Impasto alla...zucca, (=pumpa).

jag kallar dessa "minions", eller pasticcini. Men jag föredrar minions.

Senare mot kvällen gick vi förbi en mataffär och köpte ingredienser till Chokladbollar, som sedan fick följa med oss in på restaurang när vi firade Gians brors födelsedag. Det var en typisk italiensk rätt med en massa griskött. Ugh, för mig blev det grönsaker och ostar! Annars fanns det mäkta med vin till hands och allting avrundades med en efterrätt och...chokladbollar. För vi hade ju hunnit baka även det under kvällen.

:) <333

Likes

Comments

Cecilia är lite sömning efter att ha genomgått det värsta av sin förkylning, så jag skickar upp henne till sängs, innan vi ska ut med ett par vänner. Hon är så vacker! Titta! Så fin.

Aja, det var igår vi gick ut. Idag har vi bara tagit ett par bilder och ätit pumpa. Hon borde flytta hit.
​Nu ska vi till affären och sedan ställa oss och göra chokladbollar. Hare!

Likes

Comments

Ugnen på! Vi har precis skurit upp hjärtformade potatisar, zucchini och aubergine med min nya grönsaksskärare och går ut till parkeringen, sätter oss i bilen och börjar köra mot tågstationen för att hämta upp den svenska prinsessan. Eh. Det är tomt. Inget tåg har kommit. Inget tåg kommer. Plötsligt ringer det i fickan och hon visar sig vara fast någonstans mellan Florens och Bologna. Det var ju just tråkigt. Aja. Vi kör hem, gör kycklingfajitas och äter gott tillsammans med ett bubblande glas rött. När vi ska hugga in på potatisen ringer hon. Äntligen här!

Förkylda som få kurar vi ihop oss i sängen och sover gott hela natten. På morgonen tar jag tag i lite plugg och dricker latte, sedan ger vi oss ut på en tur i staden. Vi stannar vid första bästa (och enda) kastanjestället och parkerar oss vid en soptunna.

Aja, ni vet vad man gör när på stan med vänner, man provar saker man inte borde och blir kär i saker man inte kan få. Gratis. Man kan alltid köpa det men. Ja. Nä. Jo. Panik.

​Nu ska vi ut på en kaffe och planera kvällen med un amico. 

Arrivederci.

Likes

Comments