Header

Kör enkla bilder med kort text för här skrivs det inte längre. Inviger med en selfie på mig och V-ledaren. Blir någon förvånad över att han inte alls hade samma mesiga röst när han talade med sin kompanjon? haha.

Berg-och-dalbane-karriär för en del och allmänt turistande i eget land för en annan. Jag har tappat räkningen på hur många museum vi gick på men även det ska väl göras. Vi bodde på Hotel Anno 1647 på Söder, bra pris och bra frukost.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

En insomnia lagom till sommarens sista dagar. Ko-koo. Ko-koo.

En sak jag har svårt att förstå mig på är folk som bara halvhjärtat hängiver sig till någonting där man måste infinna sig aktivt åtminstone två timmar dagligen. Beh, jag förstår det inte, men jag beundrar det. För det är någonting jag aldrig klarat av att göra. Först och främst rörande hästarna, sedan med skolan, och sist såklart mig själv. Trots all inneliggande stress rörande allt vill jag bara tacka övernaturliga makter för mitt ljus, för hästarna. Tänk vad tid som läggs där i strävan efter förbättring och utveckling. Två steg framåt och ett tillbaka. Checka av uppnådda mål och bygga en relation.

Shit, vilken tur jag haft med Sasha. Det måste nästan vara sommarens bästa.


I vintras medan jag befann mig i Italien fick stallet hemma i Sverige ett tillskott, en femårig American Paint Horse som var riden i två månader. Från slutet av december fram till slutet av januari red jag fortfarande Miramis rätt så ofta, men började så smått att gå på promenader med den nya blåögda donnan, och satt så småningom upp kortare stunder.ag har allt något klipp från en av de max 5 gånger jag red henne, där hon stannade var och vart annat steg.

När jag på vårsidan åkte tillbaka till Italien reds hon cirka 3-4 gånger i veckan av en toppenduktig tjej i stallet. Tack vare henne var Sasha redan "grundriden" när jag kom hem i slutet av maj. Mycket säkrare under ryttare och i omgivningen. Dock var hon väldigt tunn i kroppen- även för den nättare modell som hon är.

I skrivande stund har hon lagt på sig ordentligt över rygg och rumpa, mycket tack vare kost, gröngräs men även såklart mer ridning och krävande träning. En häst fungerar ju som en människa, utan rätt träning blir det inte muskler. Det är som om vi går ut och bara joggar, det tappar vi ju vikt av, medan om vi vill bygga så måste vi utmana musklerna. En rumpa byggs inte på ett konstant travande, utan främst i galopparbete i uppförsbacke eller övegångar då hästen måste "sätta in"bakbenen för att bära sig själv och ryttaren i balans. Detta har faktiskt gått fantastiskt bra med Sasha tack vare hennes lyhördhet och den vana jag har fått av bästisen Miramis. Det behöver inte vara svårt, nej herregud. Ursäkter är bortförklaringar! Jag vågar nästan säga att ordentliga övergångar och galopparbete är bland det mest essentiella när det kommer till muskelbygge, med Sasha som levande bevis på det!

Visst kan det ta tid, och hon är fortfarande i början av sin utbildning, men det viktiga är att varje nytt pass sikta ett steg fram. Det är trots allt bättre att vara på väg mot ett mål än långsamt tyna bort från det. Det ligger någonting rogivande i att sätta upp små mål, gärna ta före och efterbilder, se förändring och diskutera lösningar och komma fram till nya nycklar till att låsa upp lösningarna till de svårigheter man stöter på under vägen. För att nå ett uppsatt mål krävs förändring, och förändring tar tid. Shit, det krävs tålamod. Och enda sättet att finna tålamod att slutföra påbörjade projekt är att ta ett steg i taget och ha en typ av helhjärtad hängivenhet till det man gör. Ett steg i taget och det blir bra.

Aja, nu återgår jag till min höstinsomnia med tankar som inte följer ett. Hejdå.

Likes

Comments

En halvgrå dag när klockan slagit god eftermiddag sätter vi oss i bilen och påbörjar vår färd till Luleå. Inte bara för Gianna, men även för mig, vankas det premiärbesök för att se vad Båten har att erbjuda, men innan timman slår slagen placerar vi resväskan på Emils lägenhetsgolv, beställer mat och spelar FIFA till ett glas öl eller femton.

En god sömn och en frukost likaså senare är vi (typ) redo att åka till Storforsen. Vädret visar sig turligt nog från sin bättre sida men likafullt finner man en viss Sofia väl påbyltad i dunjacka. Fint bar det, i alla fall.

Jag må erkänna att det förefaller mig nästintill förpliktigat att i alla fall ta av mig jackan när fotona ska tas, vilket jag gör. Det är inte förrän elden först är uppe som jag faktiskt lägger den åt sidan. Ett tag. Hehe. Där äter vi bröd med jalapeño-ost, kakor och dricker chokladhavredryck.

Summa summarum: härlig dag med härliga människor.

Likes

Comments

Det är en sommarkväll i augusti och pinnbrödsdegen är nedpackad i en gammal SIA-glasskartong som precis träffade botten av ryggsäcken. Jag hinner inte tänka på att stoppa ner den enkomt köpta choklad-oatlyn som jag tidigare- ungefär hela dagen- har suktat efter.

Vi ger oss av för att hämta ved och parkerar sedan nedanför gångstigen. Sedan går vi upp. Solen har precis börjat anta en svag brytningar av sin annars typiskt horisontella sommarbana, vilket jag i nästa stund ger som förklaring till det numer svala brisarna som viner förbi oss där vi sitter för grillning och prat.

Nå väl, vi gick inte vilse på hemvägen så mitt mål med kvällen var nått.

Likes

Comments

Redan klockan 07:00 ringde larmet trots ledig dag, och tre timmar senare var jag på väg hem från stallet och satt i telefon för att beställa betygsöversättning. Jag och Tova har hunnit rida; då Jack nöjt fick stå och beta gröngräs fick lilla Sashan trava omkring. Aja. I slutändan var båda två nöjda. Både sett från hästsidan (Jack och Sasha) och människosidan (jag och Tova).

Hem och byta om, sedan hämtade jag upp my girl Dora som jag senast träffade i Milano!! Hon är på sin andra vecka av två sitt sommarbesök här i Piteå, snart tar hon sitt flyg till nästa destination. Life? Is life! Vi fikade, jag köpte skor, jeans och sedan fann vi oss plötsligt i akademibokhandeln där jag utan hopp frågade om de hade Kafkas Förvandlingen. Till min häpnad gick kassörskan sicksack genom två bokhyllor och pekade mot Processen- som två veckor tidigare inte funnits där. "Processen ja! Den hämtade jag ut här förra veckan så jag tänkte läsa förvandlingen nu" informerade jag henne tafatt. "Ja, det kom visst fler än en när de beställde din heehe" svarade hon och letade grepp om den lilla boken som befann sig bredvid. "Här!" Sa hon och sträckte fram...den, som jag i en ivrig häpnad tar emot. Köpt och klart och betalt var klockan nästan fyra och vi skulle gå skilda vägar. Ma ci vediamo tra poco. Ne sono sicura!

Nägot hungrig åkte jag hem och smörstekte champinjoner, oumph, och ärtor som jag blandade med bönpasta och färsk spenatfettuccine. Mmmmums. Oumphkonsistensen var (är) dock läskigt lik kött. :-0 Sen tog jag första bästa bil (råkade bli min S60) till stugan där jag nu ligger med min nya bok som jag varvar med mobil och vindruvekäk.

Väntar på mamma? Hade tänkt göra grönkålschips? Jaja.

I väntan gouterar jag väl kvällens solnedgång då. Utan extra kostnad live från studion

Likes

Comments

EN DAG LEDIG av sju och den tillbringades med 14 timmar slutna ögon, 150 sidor bok och släkthäng på 60-års kalas. Med andra ord rullar livet.

Aja. Idag (aka igår) var en halvstressig dag då jag slutade jobbet vid 16 och skulle infinna mig på Bilbingo redan klockan 17:30 och däremellan hinna fixa stallet åt två, rida en och äta middag. Eh. Jag uteslöt bilbingon, i princip, då mamma ringer och erbjuder sig hjälpa mig!! Bäst. Efter en ridtur var det för mig bara att tuffa vidare. Lite kvalitetstid med vänner gjorde gott.

Nu blir det jobb igen. Sen läsa. Igen.

Likes

Comments

Härlig sommar! Enda sträckorna jag lägger med bilen är till stallet och till jobbet, men det fungerar det med! Ett jobbpass lyckades i alla fall kombineras med en utgång på pdol där jag- trots den förkylning som tvingat mig liggandes tidigare i veckan- lyckades må bra under kvällen OCH dagen efter. Fantastiskt.

Jag hade ju dock bästa anledning att fira också. Jag råkade nämligen bli moster sådär mitt under förfestligheterna. Så tisdag eftermiddag åkte vi och träffade lille Frans!

DOCKA! Bra. Det rullar ned andra ord.

Likes

Comments

Det bästa med regn och ruskväder är att jag inte behöver må dåligt över att bädda ner mig i soffan isället för att gå på någon uteservering eller åka och ta ett kvällsdopp. Så, här sitter jag. Hästarna har blivit avmaskade, så det kändes likes att bara åka hem direkt efter jobbet idag. Hinner jag klart både ryska och italienska i afton sätter jag nog på en film eller intar läsmode.

Saknar redan hästarna, efter två dagar av ren lathet från min sida. Nej, har haft mycket tankar om framtiden i omlop om framtiden som tar plats och energi och när man jobbar på det och har filmmys med mamma och behövt girl-talk med Amanda så är det okej med vilodagar ibland. Även för poahästarna som har varit så fina i veckan. <3 Även när vi fått besök av bambis.

Likes

Comments

LÖRDAG och Sofia vaknar klockan 12:00 av solen som precis nått hennes fönster. Helvete, tänker hon. Shit shit shit. När man väl är ledig på soliga dagar är det liksom ett understryket måste att ta tillvara på timmarna, men det har ju redan nu gått åt skogen. :) :) Hon öppnar messenger liksom gruppchatten senast uppdaterad. Det visar sig att hon inte är den enda som sjusovit sig och missat förmiddagens sol, så inom halvtimmen befinner de sig alla i pontiacen från -69 som hon i dagens solljus kör cabbat.
De passerar stadens gator och parkerar vid tågrälsen som avgränsar liv från dröm. Grönt vatten och sandtag väntar dem på andra sidan.

Aja, redan klockan fyra måste hon vända tillbaka till verkligheten, har man tre hästar att fixa och en tid klockan nitton att passa leker livet inte alltid. He. He. Väl i stallet får hon pratsällskap av Emil som även hjälper henne med att fylla på vatten i hagarna (GULD). Sedan är det två hästisar som ska motioneras så när hon skrittar av hästis nummer två visar klockan redan sju och hon skyndar sig långsamt med att pussa hästarna adjö. (Man stressar inte iväg från hästarna, liksom man inte gör bort dem.) Två sekunder senare är hon hemma och tacka GUDARNA för att mamman hennes har preppat en pastasallad. Tre sekunder senare står hon och sminkar sig och i nästa minut är hon hos Julia O och firar hennes födelsedag med fina tjejer.

Då livet inte har några timmar (bättre så, tror jag) tog jag endast lite av Freddan Eklunds High Kick rosé och bubbel. Kvällen slutade dock i migränhuvudvärk, och i den stunden passerade dagen i revy för hennes inre och hon insåg att hon max druckit 3 dl vatten under dagen. Eh.

Likes

Comments

I dag på jobbet pratades det om vackra platser varvid Norge och Lofoten nämndes. Weho, tänkte jag och såg till att klippa ihop en liten minutsfilm från när jag var där med Tristan förra sommaren. Han är by the way en kanadensisk vän som jag träffade i Italien för snart två år sedan, och han kom och hälsade på i Sverige under en 6 veckors period.

Må tilläggas att jag ej satte mig in i färg och ljusredigering samt att jag bara använde mig av GoPros Quik-funktion, då jag håller på att rensa datorn litet. :-)

Likes

Comments