Snart är det dags för uldraljud och det börjar närma sig halvtid! Nu är det fem månader kvar till beräknad förlossning och jag blir mer och mer taggad för varje dag som går. Vill träffa vår skrutt nu!
Förra veckan började jag få ont i ryggen, eller det var mer vid midjehöjd bakåt ryggen. Det blev bättre när jag hade amningskudden bakom ryggen och nu har jag inte känt av det på ett tag.

Mina hormoner börjar spöka rejält. Låg i soffan precis och kollade på en video där två personer testade semlor, tårarna började helt utan förvarning rinna och jag började skratta för att det var så sjukt? Satte mig upp och ropade på Anton, grät samtidigt som jag gapskrattade och förstod ingenting. Nu rinner tårarna igen, men jag är inte ledsen? Haha graviditetens baksida!

Edit
Detta skrev jag som sagt i vecka 18 och mina hormoner spökar fortfarande. Jag har väldigt lätt för att börja gråta! Men det jämnar väl ut sig snart hoppas jag, i övrigt mår jag bra förutom en förkylning..

Den här efterrätten hade inte suttit fel nu. En chokladkräm med grädde, kex och hallon <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 285 readers

Likes

Comments

Det här är det mest fantastiska, skrämmande, mysigaste som jag varit med om. Jag är nu i vecka 16 (15+3) och mår kallekanon, lite tät i näsan men det hör nog till förkylningen jag hade förra veckan. Låg precis ner i soffan och kände hur magen spände sig, lite skrämmande eftersom jag lätt oroar mig diverse värkar eller krämpor i magen. Men sen fokuserade jag på magen och kände efter, jag tror bannemig jag kände bebisens första rörelser!
Enligt vissa är det alldeles för tidigt att känna rörelser från barnet innan vecka ca 20 som förstföderska. Men enligt flera hemsidor och andras upplevelser så är allting individuellt. Min mage började ju växa redan i v.11 medan det är mer "normalt" att magen börjar synas ungefär i vecka 14-15.
Känslan när jag kände hur någonting rörde sig i magen var fruktansvärt läskig men samtidigt så häftig. Det kändes som en våg som rullade in, eller en fisk som sprattlade till. Åh, nu vill jag bara känna mer! Det ska även bli coolt när Anton kan känna bebisen och kanske även se rörelserna utanpå magen.
Jag längtar tills jag kan publicera detta så att ni alla kan få ta del av den här häftiga resan. Jag skriver nämligen detta och sparar utkastet. Om 4 veckor ungefär, den 31 januari ska vi på rutinultraljudet. Då får vi se bebisen igen, hur hen mår och även om det blir en pojke eller flicka. När ni får läsa det här har vi redan varit hos barnmorskan :D. Hoppas på det bästa! <3

Haha lille kulan <3 magen ser så rolig ut när jag ligger ner! (v18)

  • 353 readers

Likes

Comments

Vilken upplevelse det är att vara gravid. Jag har flera gånger tidigare försökt föreställa mig hur det skulle kännas den dagen jag fick äran att bli gravid. Jag kunde inte föreställa mig att det skulle bli så som det blev i början och jag kunde inte heller föreställa mig hur jag skulle må och se ut där emellan. Magen började växa tidigt som jag skrev innan. Men nu har den börjat avta lite grann, antar att det är så emellan åt.

Det här med cravings är ju en grej som alla pratar om. Dock har jag inte märkt av något speciellt, eller i början var det apelsinjuice som var favoriten. Men det var nog mest för att jag inte klarade av varken kaffe eller te längre. Nu har jag dock märkt av att socker inte är någon höjdare. Jag är inte alls lika godissugen eller sugen på något onyttigt alls för den delen. Jag äter hellre äpple eller en god smoothie om jag blir sugen på något gott. Det är jag tacksam över ;).

Vi får se om jag får äta upp allting jag skrivit i ett senare skede eller om graviditeten fortsätter i frid och fröjd :D

  • 324 readers

Likes

Comments

Tänk hur livet kan förändras från en dag till en annan! På ett bra sätt då, vill säga :D

I början av oktober plussade jag och livet fick sig en ny vändning. Jag vaknade på morgonen och kissade på stickan (efter några dagar med sen mens), den visade ett starkt plus och det jag hade misstänkt innan, fick jag svar på direkt! Anton blev superglad men i och med att jag hade uppdaterat honom kring min uteblivna mens så blev han inte speciellt överraskad :D.

Det gick två veckor (vecka 7) innan jag började må illa. Kräktes några gånger och en söndag var det så illa att jag inte fick i mig något på hela dagen. Detta resulterade kort i att jag svimmade mitt framför Anton, han ropade på mamma (vi bodde hos mina föräldrar under den första tiden iom stambytet i vår lägenhet) och hon tyckte vi skulle ringa ambulans. Jag började kräkas och kunde då inte med att hålla graviditeten hemlig längre.. Så i vecka 7 fick mamma och pappa veta haha!

Sedan rullade veckorna på, lite illamående men inte så farligt. Magen blev svullen och redan i v11 köpte jag mina första gravidjeans. Har haft några dagar där jag mått lite illa, varit yr och fruktansvärt trött. Men det hör ju till en graviditet!

Släkt och vänner som vi berättat nyheten för har inte varit speciellt överraskade dom heller. Det har varit i stil med "jag visste det!" och "det kom inte som en överraskning". Men det har samtidigt varit superglada reaktioner också :D

På lördag är det julafton och jag går in i vecka 15. Tiden går både snabbt och långsamt, det är rätt mysigt att se magen växa men mindre mysigt med halsbrännan som börjar krypa fram. Jag längtar tills vi har vår skrutt hemma hos oss, men det dröjer tills juni!

Första gravidjeansen (v12) och första riktiga magbilden (v15+2)

Edit: eftersom jag blev flyttad en vecka på ultraljudet så var jag längre gången än vad jag först trodde, därav veckoändringarna :D

  • 546 readers

Likes

Comments

Åh äntligen kan jag berätta för alla om min och Antons fantastiska nyhet. Den 17 juni kommer vår efterlängtade lille pojk <3. Det ska bli så spännande och jag är så taggad. Vi var på ultraljud idag och då gick barnmorskan igenom hela bebisen, allting såg bra ut och vi fick även då veta att det till största sannolikhet är en liten pojke i magen. Jag som hade sån stark magkänsla att det var en liten flicka, men icke sa nicke! Nu får vi tänka om och börja spåna på pojknamn, det svåraste av allt tycker jag!

Jag har skrivit några rader om hur min graviditet har varit hittills och jag kommer lägga upp detta i olika inlägg. Mest för att jag själv vill kunna gå tillbaka i arkivet och läsa. Men också för att de i min närhet vill veta om skrutten och graviditeten.

Jag har hela tiden trott att skrutten var beräknad till den 23 juni och det menas att jag nu skulle varit i vecka 20 (19+3). Men istället blev det flyttat en vecka så därför är jag nu inne i 21 (20+3). Alltså har det verkligen gått halvvägs och jag behöver inte längta lika länge till ;)

Nu ska jag njuta av denna bebislycka och kolla på bilderna vi fick med hem från ultraljudet. Ha en fin tisdag <3

Likes

Comments

Hej! Hur har er lördag varit? Min har varit jättebra. Gjorde lite ärenden på förmiddagen och därefter städade jag och Anton lägenheten innan vi började förbereda för maten. Vi hade bjudit hem Josefine och Simo på middag och det blev jättelyckat. Jag lagade pasta med fläskfilé i gräddsås, till det hade vi en sallad med fetaost och oliver samt inlagda vitlökar. Jag måste säga att det blev riktigt gott, dock är det svårt att lyckas med den här maträtten. Den är lättlagad, snabb och supergod! Vill ni ha receptet får ni säga till!

Till efterrätt bjöd jag på en halvt misslyckad chokladkräm med grädde, hallon och kaksmulor på. Vid tillagningen hade jag i för mycket grädde så konsistensen blev lösare än vad den skulle. Men trots det så smakade den himmelskt och den blev uppäten ändå.

Självklart så spelade vi en omgång av marioparty på nintendo 64 efter maten och som alltid skapar detta spel intriger. Haha, det går inte att komma undan att vi alla är riktigt dåliga förlorare och gör allt för att förstöra för den andre. Det slutade nästan med skilsmässa ;). Simo vann och vi andra ska ha revansch en annan helg.

Nu börjar ögonen gå i kors, dags för mig att sova. Imorgon blir det en lugn söndag för det är min näst sista lediga dag innan arbetslivet drar igång på riktigt. Har stängningen på min första dag.. vi får se hur det går ;)

Massor av kramar <3

Likes

Comments

Fredagen den 13e. Hur många av er är vidskepliga? Jag har alltid varit vidskeplig fram tills för några år sedan. Då började jag märka att saker och ting gick rätt bra denna dag, nästan för bra. Jag skulle vilja säga att fredagen den 13e är min turdag. Nu jinxar jag väl troligen, men peppar peppar ta i trä! Jag gillar denna dag.

Vaknade relativt tidigt för att vänta in elektrikerna som skulle fixa lite i lägenheten, gjorde mig i ordning och åkte till skolan runt 13 för att göra om den muntliga tentan som jag kuggade innan jul. Idag gick det hur bra som helst och jag blev godkänd på direkten. Detta firade jag såklart med att köpa en ny parfym, en nyhet från Escada som jag såg på instagram igår. Jag älskar Escadas dofter, även om de kan vara lite väl söta ibland så finns det flera guldkorn som alltid går hem hos mig.

Ikväll ska jag och Anton göra egen pizza och ha fredagsmys, imorgon kommer Josefine och hennes Simo hit på middag. Jag ska laga supergod mat och även testa på en ny (för mig) efterrätt. Hoppas allt går som det ska.

Ha en underbar fredag kära vänner, kram <3

Bilderna innehåller annonslänkar!.

Likes

Comments