Header

Starten:

Från det att jag kommit hit 16 Augusti hade jag en vecka attspendera med min nya familj innan jag skulle börja på high school. Minavärdföräldrar jobbade de tre första dagarna och kom hem och åt lunch medmig. Under tiden de jobbade packade jag upp och försökte bara smälta allt. Dettog mig exakt 2 dagar här innan jag ÄNTLIGEN förstod att jag inte skulle se minfamilj eller vänner på 10 månader. Minns ögonblicket jag förstod det, jag kolladeHarry Potter med Lindsay den andra kvällen och plötsligt fick jag världensklump i magen och var tvungen att gå in på mitt rum och gråta (?) Jag berättadedet för min värdmamma direkt, för om det var något jag lärde mig under campet iNew York så var det att inte hålla inne sina känslor utan istället direkt berättaom det. Denise var så snäll och sa att vi skulle baka kakor och bara distractme så mycket som möjligt. Tro också de var redan då, efter två dagar, jagförstod att jag verkligen vunnit utbytesstudent lotteriet och fått den bästavärdfamiljen någonsin. Det var första gången vi bakade ”the ulitimate chocolatechip for chocolate lovers”, som vi sedan dess bakat seriöst minst 2 ggr iveckan! En dag under första vecka gick vi till skolan för att jag var tvungenatt signa in min classes. Minns att jag träffade de tjejerna jag var vän med ibörjan av mitt utbytesår där. Visste att det inte riktigt var min typ avmänniskor, men jag kände ju inte en kotte så vem som helst var toppen! Tack varedem så hamnade jag i Pirate Choral (skolans varsity kör) så det jag är väldigttacksam över! Tro det eller ej, men det är den enda classes jag inte bytt minsten gång! Haft Office aid tex 4 olika periods haha… Alla som jobbar i the officehatar mig…skojar inte…men jag nöjer mig inte förrän det är perfekt. Dag 4 åktejag till Houston med min värdmamma & värdsyster där vi träffade Denise’sbästakompis Karren som är en av de mest godhjärtade personerna jag någonsinmött. Kan säga så mycket som att redan här hade jag brutit en avutbytisreglerna…Under denna helgen upptäckte jag även Oreo chocolate shake fromSonic <3

När vi kom hem var det straight to exchange student party hemmahos Oskar på hans ranch. Där träffade jag faktiskt Ashley för första gångenäven om jag inte direkt pratade med henne. Dagen efter var det dags för minförsta dag på High School. I ärlighetens namn var jag inte nervös alls, jagtänkte att jag skulle hitta vänner på en sekund och att det skulle vara likaenkelt som i Sverige att hitta vänner. Emm..nää så funkar det inte riktigt.Första dagen minns jag väldigt blurrigt. Jag kom in i skolan och var helt lost,försökte hitta i korridoren, som jag fortfarande tycker har världens mestologiska system när det kommer till klassrummens nummer…Kändes VERKLIGEN sommean girls..Visste inte heller var jag skulle sitta under lunchen?? De tjejernasom jag träffade veckan innan hade ju B-lunch och jag hade ju självklartA-lunch… Och oh my gosh guys, det är så viktigt var man sitter. Man har sittlunchbord, till och med sin stol vid bordet och det byter man inte! And thatsit. Jag satt med Ludo och min coordinators dotter den första dagen. Dag 2träffade jag en ganska udda tjej i Choir som frågade om jag ville sitta medhenne och hennes kompisar, så jag tackade ja till det erbjudandet och satt meddem tills november, när jag äntligen började lära känna Ashley och kunde byta,tycket inte om det bordet.

Under den här tiden så var jag massa at the office för jag villeverkligen vara klassad som senior och vara en del av hela senior grejen! Mincoordinator sa, innan jag ens kom hit, att jag kunde vara senior om jag villeom jag tog de klasserna som man behövde, vilket var en science class,government/economics, en senior math class och speech en termin. Självklartville jag det så att jag skulle få ”walk the stage”, ha på mig cap & gownsom på alla filmer och helt enkelt vara en del av det viktigaste året i highschool. Skolan sa att de inte trodde att de kunde klassa mig som senior och blabla, egentligen handlade det om att de inte pallade göra allt paper work…menmin värdpappa sa att om de inte lät mig vara senior skulle han ringa någonsnubbe som är typ chef över min rektor, sååå resultatet? vad kan jag säga?Tagga graduation på fredag y’all :p !

Jag tyckte verkligen inte om mitt schema i början…Tyckte inte omnågon av min klasser förrutom choir och inga var intresserad att prata med migi skolan?? Min engelska var ju inte på topp heller så blev väldigt blyg…Menandra skolveckan var det dags för mitt första pep-rally och första footballgame!!En av de topp grejerna jag kommer sakna från mitt utbytesår är verkligen theFriday night lights<333 Alla high School football games spelas på fredag kvällar.Helt sjukt vilket inflyttande en sport kan ha på en skola…Under playoffs fickvi till och med ledigt från skolan för att de ville att så många som möjligtskulle kunna köra dit matchen var eftersom det var en borta match. Football ärgigantiskt i hela USA så klart, men extremt i södra Texas. Football spelarnablir behandlade som gudar och på fredagarna hade de på sin jersey’s i skolan. 

Peprallyn var jättekul verkligen, high school spirit ärverkligen något väldigt speciellt, även om jag tycker att gamle katte harspirit för att vara en svensk skola! Men matcherna, Gud vad jag älskade det!Inte för att jag hade en aning om hur sporten funkade, men det var allt snackmed alla runt om kring, hur de lärde mig vilka spelarna bakom alla jerseynumren var, hur cheerleadersarna dansade och sjöng fight songs och drog i igångklacken, hur skolans band spelade musik, allt kändes bara så genuintamerikanskt och jag älskade det. Längtade hela veckan tills det var fredagigen!

Allt var fortfarande så nytt och spännande, även om jag tyckteatt det var jobbigt att inte ha någon direkt att snacka med i skolan så gjordedet inte mig så mycket…Under mina lektioner smsade jag dock en del med minavänner hemma…eftersom amerikansk skola verkligen är pinsamt dålig så var jagtvungen att klaga en del…Kultur chock verkligen!!! Det var jobbigt i början attgå från att alltid vilja ha toppen betyg till att inte bry sig alls.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

kl. 4 på morgonen 12 Augusti satte jag, fille och pappa oss i bilen för att åka mot Köpenhamns flygplats. Dagen innan hade jag haft min avskedsmiddag med mina underbara vänner, minns hur jag började storböla när jag sa hej-då till Matilda, även om jag i det ögonblicket inte förstod att jag inte skulle möta henne eller någon annan av de personerna som jag vanligtvis spenderar all min tid med. Samma dag som jag skulle åka kom min moster Ylva och sa adjö, och jag började gråta ännu en gång. Den natten gick jag aldrig och la mig, utan jag satt och började faktiskt känna mig lite nervös. En känsla som jag hade längtat efter, eftersom jag visste att jag inte inset att jag skulle vara borta sålänge. De flesta utbytesstudenter är nervösa innan de åker och kanske tänker att det här var nog ingen bra idé. Men själv såg jag bara alla de positiva delarna och hur fantastiskt allt skulle bli.

Vid halv 4 sa jag hej då till katten, åt en sista macka (inte ätit en macka sen dess, förutom subway dårå) och stängde min resväska. När resväskorna var på plats i bilen gick jag in till mamma och pappas sovrum för att säga hej då till mamma. Kramade om henne, sa att jag älskade henne och att vi ses om 10 månader (sjukt att det nu bara är 5 dagar kvar!). Efter det kom Ebba & Ellen förbi och sa hej-då. Sen bar vi oss av till cph; jag i min vackra gula t-shirt. När vi väl kom dit så trädde jag Emmsan nästan direkt, som jag snackat lite med via fb eftersom hon undrade om någon anna svensk flög från cph, och jag var den enda som svarade :p. Det var love at first sight, och vi blev super tighta på direkten, älskar emmsi.

Sen bar det av till New York, satt med Mette och Emma på flyget. Vi bodde på ett college i Queens i några dar. Hade 4 fantastiska dagar! Lite förbereder och lite till i New York, upp till Top of the Rock. Kommer dock aldrig glömma den underbara buffén på colleget <33 Colleget hette något ungefär College of Rochelle (?? min ej??)

Den 16e var det dags att sätta sig på planet mot Dallas följt av flyget till Corpus Christi. Var jag nervös nu? Nej, var verkligen den enda som inte satt och dog av nervositet, nä själv skrattade jag hela flygresan, de visade nämligen Welcome to Sweden på flygtvn, ganska ironiskt ändå...När vi väl kom fram till Corpus trodde jag vi skulle hämta våra väskor innan vi träffade våra värdfamiljer så jag gick helt casually till helt plötsligt såg jag en grupp med människor med skyltar och förstod då att de var alldeles framför oss. Såg direkt min värdfamilj och kramade genast om dem! Sen tog vi min väska och åkte till Joe´s crab shack. Minns hur något av de första jag sa var när vi kom ut - has it been raining? Då sa Rick med ett leende på läpparna, "oh haha no! That's the humidity, time to get used to it" Och det har jag verkligen fått göra = sticky feeling och frissgt hår i 10 månader nu....wohoo..

Som sagt, vi åkte till Joe´s Crab shack i Corpus för att äta,  minns att vi hade en Browine/smorés  efterrätt som var helt fantastisk!! Vi åkte till Rockport i mörkret och jag minns att jag tyckte Corpus bron var supertanker. Bilresan var inte stel alls, jag babblade på som aldrig förr även om min engelska inte var på topp...Sen kom vi in i the country club, där jag bor. Minns hur jag tyckte det var som ett maze och de sa att det finns bara två vägar att ta sig in/ut....tycker fortfarande det är super förvirrande haha. Efter det kom vi ju då fram till huset och de visade mig runt och tillslut visade de mitt fina rosa rum. De hade köpt mig en basket med massa grejer, bla en roller, godis, tidningar och Rockport grejer. Sen var det dags att sova och jag la mig i min underbara rosa queen size säng, det var kärlek på en gång<33 Ligger just nu i skrivande stund och vill aldrig lämna denna underbara säng<33. Minns hur jag låg och tänkte "vafan är det för fel på mig? Vem lämnar allt hemma för att bo i ett fritt frammande hus i ett annat land utan att känna en enda person ? Sen somande jag :-)

Likes

Comments

​Hej!

Nu börjar det verkligen dra ihop sig mot slutet och jag är så stolt over mig sjalv, men det finns en sak jag ångrar att jag inte prioriterat, det är ju då bloggandet. Ärligt talet känns det inte som jag haft tid! Det ar klart att jag kunde ha prioriterat det framför andra grejer, men det händer så mycket hela tiden och när jag bloggar vill jag antingen ha med allt eller ingenting. I vilket fall som helst, har jag bestamt mig för att skriva ett inlägg för varje månad jag varit här. Lite vad som hände, eller ah det jag minns, känslor och sånt :p

Likes

Comments

HEEEJ!

I slutet av Juli/början av Augusti flyger Ashley's familj mig till Hawaii!! Ashley's släkt "uppfann" simkortet, så de äger hotell och hus där och vi lånar ett av husen i en vecka!! Vi kommer bo i ett jättefint hus precis vid stranden, med pool och egen yacht med chaufför. Vi kommer bla åka zipline vid ett vattenfall och klättra upp för en vulkan!! Ska bli så kul! Cant wait!

Har jag förresten berättat att Ashley flyger hem med mig till Sverige och stannar i 2 veckor?!

Likes

Comments

Hej!

I helgen åkte jag, Denise, Lindsay, Ashley och Hunter till Houston för att köpa balklänningar. Det blev en Sherri hill klänning, men kommer inte visa den förrens det är dags för bal 14 maj hehe. Köpte även smycken och skor! Vi bodde i The Woodlands, super mysigt område!Likes

Comments

​Hejsan!

Just nu är det springbreak! Startade av ledigheten med att åka till Austin. I lördags var jag och Ashley på Lindsays danstävling och dagen efter gick vi runt och turistade. Austin är verkligen en cool stad som brukas kallas för "konstig" jämfört med resten av Texas. Super liberalt och väldigt tvärtemot resten av Texas,

I söndags åkte vi vidare till San Antiono för att gå på six flags och gå runt down town, Där stannade vi tills tisdag. I onsdags tog jag det lugnt hela dagen, men på kvällen åkte vi på en fest i Port A.

Idag under dagen åkte jag, ash och Ludovica till Port a för det är helt galet mycket folk där. MTV filmade och grejer....VAr verkligen som på film haha...galet.

Likes

Comments

Förra fredagen kväll åkte jag o Ashley till Corpus för att äta middag på världens härligaste ställe. Allt var surfinspereat och de hade live band och mysig belysning och god mat :-)


Likes

Comments

Hej!

Lite dålig uppdatering här ser jag... I söndags minns jag faktiskt inte vad jag gjorde mer än att jag, Denise och Lindsay gjorde hemlagade rice crispy treats för det tog jag kort på haha...

I månsdag hade vi fotbollsmatch, vi förloade med 6-0 hehe...men förra gängen vi mötte Flour Bluff (trodde dom hette Flower fluff) förlorade vi med 7-0, såå det blir bättre haha... Sen körde jag o Ashley runt en stund, köpte chocolate chip cookies och chillade på stranden en stund.

I tisdags efter skolan åkte en "fan bus" till Alice (stad) för att kolla på en basketmatch, vi är nämligen i playoff. vi stannade och åt på Ihop påvägen dit. Tyvärr förlorade vi matchen med 46-58 så vi åkte ur ;/ Men men, vi kom hem igen runt midnatt och då var det bums i säng.

I onsdags tror jag inte det hände något speciellt hehe för jag tog inga bilder och jag kommer inte ihåg hehe.

I torsdags innan skolan åkte jag Hunter och Ashely och käkade lite frukost. Och just det! När jag skulle gå till first period kom en tyska lärare som hatar mig förbi och "dresscodade" mig för tydligen var min kjol för kort, så fick sitta in the office och vänta tills Ashley kom med ett par byxor, hahah asså america,,,,I torsdags kväll åkte jag Denise, Lindsay och henne kompis till stranden en stund och gick runt. 

Likes

Comments

Hej!

Igår startade jag dagen med att städa mitt rum, därför det behövde some serious rengöring haha. Klockan 11 kom Ashley och vi åkte till The Daily Grind för att äta frukost, älskar det stället! Sen körde hon hem mig och jag satt ute i solen ett par timmar och bara chillade o lyssnade på musik o åt rice crispy treats, mm!. Vid 3 tiden åkte jag till Port Aransas för att spela minigolf, jag vann woho! Sen åkte vi till något mysigt café och åt glass. Efter det tog vi färjan över till fastlandet och efter det åkte vi och spelade lite biljard. På kvällen kollade jag, Ashley, Kaylee och Hannah på how to be single, den var kul men hade no plåt what so ever haha. Efter det köpte vi med oss lite mat och satte oss vid Ashley´s "hemliga" strand. Vi satt där till klockan 2 , sen var det dags att åka hem och sova!

Idag är planerna oklara, vi planerade stranddag, men tror inte vädret är på topp idag. Vi får helt enkelt se vad som händer! Hörs

Ang sista bilden, Asså här när man går på bio har de melted butter som man häller på sina popcorn, så onyttigt, så amerikanskt, SÅ GOTT!

Likes

Comments

Hej!

I fredags skulle vi ta bilder för Class favorites i Yearbook, och eftersom Ashley vann best dressed, så hjälpte jag henne. Hade bara lektion fram tills lunch, efter det var det bara att sätta sig på bussen mot Pleaston som ligger utanför San Antonio för fotbollsmatch. Alltså 6 h tur och retur för en liten fotbollsmatch som gjorde att det inte blev någon fredags kväll sög ju minst sagt ganska hårt... + att det blev 0-0. Men men hade kul med sällskapet iallafall. Det var också 29 grader och stekande sol så lilla svensken dog lite av värmeslag:/ Kom hem runt midnatt och då var det bara straight to bed.


Likes

Comments