Header
View tracker

Hej på er och hoppas ni fått en bra start på december! Jag har pendlat min första vecka och det känns hur bra som helst. Jag har till exempel fått en massa skolarbete gjort på tåget på morgnarna, tid som jag annars hade sovit bort! Vilket ju sedan betytt att jag haft längre lediga kvällar i stället. Dessutom återstår endast 5 skoldagar och 2 tentdagar innan jag tar jullov, vilket känns väldigt skönt!

Så här fint var det nere vid vattnet igår då jag och Hugo var ut på promenad! Solnedgången var väldigt vacker och den tunna isen full med fina mönster!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

 • Mixed
 • 82 readers

Likes

Comments

View tracker

Så här kanonstartade jag och brorsan vår dag igår. Godare och mer prisvärd brunch i Helsingfors får man leta efter!

 • Mixed
 • 258 readers

Likes

Comments

View tracker

Min fredagskväll blev verkligen hur bra som helst! Min studentförening firade 10 år, jag hade fint bordssällskap och festen ägde rum på Nylands nation som enligt mig är världens mysigaste ställe. Trots att jag fick gå några hundra meter i ösregn på väg hem efteråt, gjorde jag det med ett enormt leende på läpparna. Esplanaden och Alexandersgatan lystes upp av fin julbelysning, det spelades julmusik avlägset trots att det var sent på natten och jag kunde inte vara lyckligare över att jag fått träffa dessa fina människor! Älskar att somna med det där lyckorpirret i magen på kvällen.

 • Mixed
 • 259 readers

Likes

Comments

Jag har länge kikat på alla fina tröjor som Chiquelle har i sortimentet just nu så idag slog jag till på deras Black Friday - erbjudande : -30% på alla nyheter och produkter på topplistan! Jag har gjort en enorm rensning av garderoben nu i samband med flytten så känner att jag gott kan unna mig några nya plagg.

Annars då? Det är fredag och jag har just gjort klart veckans skolarbeten. Ikväll står det årsfest på schemat för min del och imorgon är det flyttdag! Imorgon är alltså min sista dag som helsingforsbo - det känns ju lite tråkigt att lämna min fina etta här men det som väntar känns ändå så mycket bättre! Jag och Wilhelm kommer hur som helst starta morgondagen med brunch på stan för att sedan få förstärkning i form av Victor och mina föräldrar. Antagligen kommer vi fira en stor del av vår lilla jul bärandes på flyttlådor och möbler men vad gör det? Min söta mamma har lovat ta med glögg och pepparkakor så lite julstämning lär vi ändå få. Hoppas ni får en fin helg, kramis!

Likes

Comments

Jag skrev ju i förra inlägget om en kurs i studieteknik jag gått och att jag fått ut mycket värdefullt av den. Här har jag sammanfattat vad jag lärt mig under kursens gång och mixat det med mina egna tips som fungerar bra för mig! Hoppas någon annan som också studerar kan relatera eller dra nytta av dem! Alla dessa punkter hjälper mig verkligen att hålla motivationen uppe då det gäller studierna men också annars i vardagen. Just nu kunde jag inte vara nöjdare över min studieplats eller mer motiverad, men såklart kommer det också svackor så då är det bra att ha denna lista att gå tillbaks till.

Vad jag har lärt mig av kursen

-Att ta tag i saker direkt - att skriva upp en deadline i sin kalender är redan en bra början!

-Att det är bättre att göra lite varje dag än att stressläsa veckan innan tent, börja direkt!

-Att dela upp sådant som känns ”för mycket” i mindre bitar och att ställa upp delmål.

-Att kvällen innan lägga upp några punkter om vad som ska göras nästa dag. Detta har jag faktiskt märkt att fungerar väldigt bra för mig! Dock ska det vara små realistiska mål, inte sådant som känner överväldigande.

-Att det är viktigt att vila upp sig och gå ner i varv också, helst varje dag. Jag har inte tidigare tänkt på att man faktiskt med gott samvete bör ge sig tid att gå ner i varv också, det är ju minst lika viktigt!

-Att stänga av telefonen eller annat distraherande för en stund och i stället koncentrera sig bara på studierna. I längden vinner man mycket tid på detta!

-Att läsa i intervaller på en halvtimme, sedan hålla några minuters paus och sedan fortsätta kan vara bra speciellt då det gäller långa pass.

-Att också skriva in studietiden i kalendern precis som allt annat gör det enklare att komma igång.

-Att det är omöjligt att hinna med allt eller att lära sig allt i detalj, man måste prioritera.

-Att läsa innehållsförteckningen! Att först få en helhetsbild av vad tentlitteraturen handlar om gör det så mycket enklare att plocka ut det viktiga.

-Att fundera på syftet med varför man läser eller lär sig något gör det lättare att utse det viktigaste och känna meningsfullhet med det man gör.

-Att belöna sig med något i slutet av studieveckan, då orkar man lättare! På lördag har jag till exempel en brunch inbokad med Wilhelm på stan.

-Att fundera över sin studiemiljö och se till så att man har det lugnt omkring sig. Själv har jag märkt att jag är mycket mer effektiv och har lättare att koncentrera mig i skolans lärocenter där det ska vara knäpptyst än hemma i soffan.

-Att det ibland kan vara kul att lyxa till studierna, tända ljus eller sätta sig på ett café till exempel!

-Vi blev presenterade en 8/8/8 modell: 8 timmar sömn, 8 timmar jobb/studier och 8 timmar fritid. Jag tycker det är en jättebra modell att utgå ifrån, men såklart är inte vardagen såhär svartvit och hushållssysslor osv tar ju också upp en massa tid…


Likes

Comments

Igår hade jag ledig dag men gick ändå till skolan till 9 för att få saker gjorda. Runt 12 träffade jag sedan några från klassen för att gå igenom några skoluppgifter: effektivaste måndagsmorgonen på länge!
När jag hade slutat berättade Hanna och Jenny att de är på väg till Ikea så rätt som det var hoppade jag på Ikea-bussen vid Kiasma och så spenderade jag en stund med dem på Ikea, spontan kväll och roligt att se dem!

Imorse steg jag upp tidigt för att gå på en kurs i studieteknik kl. 8. Kursen är verkligen det bästa som hänt mig i studieväg under hösten så jag tänkte dela med mig av vad jag lärt mig i ett senare inlägg!

 • Mixed
 • 405 readers

Likes

Comments

I lördags gjorde vi en spontantripp till Borgå med familjen! Det var hur mysigt som helst i gamla stan och dessutom hittade vi en ny favoritrestaurang. Jag tog en avocadoburgare och jisses det var antagligen den godaste burgaren jag ätit! Dessutom var personalen hur trevlig som helst. Hundar var välkomna och fick dessutom en egen skål vatten och jag fick gratis efterrätt då jag fick vänta några minuter längre än alla andra på min mat!

 • Äventyr
 • 428 readers

Likes

Comments

Yves Rocher i Helsingfors har slutförsäljning och därmed -50% på ALLA varor i butiken, hur bra? I onsdags plockade jag därför med mig 2 self-tanning produkter och ett läppbalsam för ett kanonpris på ca 13 euro! Så tips till er som rör er nära Forum i Helsingfors, gå in och ta en titt!

Likes

Comments

Hej på er!
Wow, redan 2 veckor sen sist? Veckorna bara flyger iväg och det har därför blivit en liten ofrivillig paus från bloggen.

Igår hade jag endast en föreläsning och efter det tog jag tåget hem för helgen! Igår hade jag dessutom mitt andra coachingmöte inprickat. Precis som förra gången gick jag därifrån fylld med positiv energi och en massa nya insikter om mig själv, så spännande!
Förra gången ställde jag upp ett mål för mig själv som jag redan nu känner att jag är på god väg med. Mitt nästa steg på vägen är att uppskatta saker i vardagen mer i stället för att hela tiden blicka framåt. För mig som är en typisk planeringsmänniska, kan det ibland bli svårt att leva i nuet och faktiskt njuta av det som händer nu, istället för att tänka på vad som händer om en vecka eller längta efter till exempel en resa flera månader på förhand. Och dessutom är ju de små grejerna i vardagen så mycket mer värdefulla än man kanske spontant kan tycka och det är så viktigt att ta vara på dem. I min coachingprocess har jag valt att kalla dessa värdefulla moment i vardagen för "guldklimpar".

Ikväll kommer min kille äntligen hem efter 2 veckor (som denna gång känts evighetslånga)! Då får jag ett ypperligt tillfälle att ta vara på situationen då och nu. Ha en skön helg! Kramis.

Likes

Comments

2/3 tentor är avklarade, och med full pott dessutom! Trodde aldrig det skulle gå SÅ bra i mina första tentor på universitetsnivå? Dessutom har den första snön kommit och det är fredag imorgon så jag är lycklig! Fortfarande återstår dock en tenta på måndag så mina dagar spenderas fortfarande till största delen med näsan i en bok...
Efter dagens föreläsning förflyttade jag mig till ett cafe' för att läsa: jättemysigt och skönt med lite omväxling! Dessutom har jag totalt förälskat mig i chailatten som i detta snöväder får mig att tänka på julen och allt mysigt den för med sig! ❄️⛄️

 • Mixed
 • 964 readers

Likes

Comments