Så här blev uteköket på stugan att se ut! Min pappa har planerat och byggt det från början till slut och igår hjälpte jag till med de sista detaljerna samt planterade lite örter. Den stora arbetsbänken har utsikt över vattnet och det känns ju för ljuvligt att kunna förbereda middagen ute i naturen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag har firat midsommarafton på familjens stuga med allt som hör midsommar till om man frågar mig: färska blommor, sommartorget, bastu, en massa god mat, badtunna och jordgubbstårta! Dessutom har vi ordnat igång uteköket. Jag stod för örterna och den sista touchen med pynt och detaljer! Hoppas ni också hade en bra midsommarafton.

Idag sov jag och Victor hur länge som helst. Det är grått och trist i vädret men det är rätt så mysigt det också. På eftermiddagen hjälpte vi till att hugga och rada ved innan det blev dags att ställa sig och kocka middag igen! Nu ryker det från bastun så jag ska nog hoppa i badrocken för kvällsbadet, kram på er.

Likes

Comments

I måndags efter jobbet hoppade jag på tåget in till Helsingfors för att möta upp Sophia! Vi har inte setts sedan maj då vi var i Italien och hade därför en massa att catcha upp om. Vi tog ett glas vitt på Sea Allas Pool Bar vid salutorget och pratade tillika som solen stekte.


När terassen blev för varm traskade vi iväg till Magnums sommar pop-up butik! Vi designade varsin glass som vi sedan avnjöt på domkyrkans trappor. Vi korsade också vår gata, Sofiankatu!


Dessutom hade många små pop-up affärer med finsk design öppnat och vi gick in i (nästan) varenda en...

En perfekt början på veckan var det! Nästa gång vi ses kommer förhoppningsvis vara i Österbotten i juli men inget är spikat ännu.

Likes

Comments

Här är de nya krukorna jag pratade om! De två stora i betong. Har bokstavligen sökt igenom hela Ekenäs för att hitta dem och till slut hittade jag ungefär sådana jag sökte i Blomsterhörnan! Det är nog en av de mysigaste affärerna i stan enligt mig. En massa blommor och fin inredning!
Chiliplantan på bilden är också nyinskaffad. Victor tycker om kryddstark mat och jag tycker om växter, lite av en kompromiss alltså haha! Tror jag ska testa göra inlagd chili så att jag också kan avnjuta skörden, har någon av er testat?


Två bilder från blomsterhörnans inredningsavdelning!

Likes

Comments

Godmorgon på er! Jag ligger ännu under täcket på stugan bredvid en sovande Victor. Klockan är snart 12 så ska nog väcka honom snart så att vi kan äta frukost! Det verkar bli en fin och solig dag så det måste vi ju ta vara på!

Jag hade en galen arbetsdag igår från 3:30 till kl 13 med full rulle hela tiden. Efter det belönade jag mig själv med att köpa 2 nya krukor och några nya växter, bland annat en chiliplanta! Runt 15 kom Victor hem och efter middagen plockade vi ihop vårt pick och pack och åkte till stugan. Det var så skönt att bara få koppla av och mysa med honom!


Att kunna duscha i solnedgången efter bastun måste vara bland de bästa känslor som finns? Victor tog också ett dopp i havet men jag nöjde mig med ena foten haha! Till höger en nyduschad, osminkad och lycklig Sofia med sommarens första fräknar på näsan.


Vi drack ett glas vin nere vid vattnet efter bastun och pratade om allt möjligt. Det är nog det viktigaste i ett förhållande tycker jag, att kunna prata med varandra om allt och hela tiden.


Vi fortsatte strosa omkring i våra badrockar tills solen gick ner kring 23 och det blev lite kyligt.


Vi borstade tänderna i de sista solstrålarna och kröp sedan ner under täcket, ljuset i stugan var helt magiskt! Bilden gör ingen rättvisa, det var knallrosa.

Likes

Comments

Idag satte jag mig i frisörsstolen efter jobbet. Det ösregnade utanför och det var så mysigt att bara bli ompysslad i en timme! Jag har inte klippt mig sen i höstas så idag rök åtminstone 10 cent, skönt så! Väl hemma blev det mys i soffan med tända ljus och min favvoserie just nu: Black Widows! En perfekt regnig sommarmåndag.


Likes

Comments

Så här ser vår ena balkongvägg ut nu! Det har nästan exploderat i örtlådan sen jag visade bilder här på bloggen sist. Allting växer i snabb takt nu och jag är så nöjd över att jag har lyckats med det mesta! Rädisorna börjar snart vara klara att tas upp och salladsbladen är större än min handflata. Och det känns lika lyxigt varje gång jag lagar mat och kan ta två steg ut på balkongen och plocka färska örter...

Likes

Comments

Marimekkos muggar är ju bara för fina! Har länge gått och suktat efter flera av dem och småbekymrat mig över vilket av mönstren jag ska satsa på och införskaffa några muggar av. Sen slog det mig att de är ju perfekta att samla på och ha många olika av! Dessutom kommer det ju nya ljuvliga designs hela tiden. Ovan är mina favoriter, tror jag ska köpa första koppen redan nästa vecka... I hopp om att om några år ha en stor samling att duka fram till födelsedagsbjudningarna!

Likes

Comments

Att bo i en villa på landet som vi själva planerat och inrett, helst nära havet med klippor intill, ååh blir pirrig av bara tanken! Visst är jag väldigt förtjust i (stor)städer men mitt hjärta finns utan tvekan på landet!


Att efter att ha fått min socialarbetar-behörighet hitta ett jobb som jag verkligen älskar och där jag känner att jag kan hjälpa åtminstone någon och göra världen till ett lite bättre ställe. Om det så blir som skolkurator, inom äldrevården, volontärarbete eller något helt annat får framtiden utvisa!


Att öppna ett eget litet företag inom inredning, design eller återvinning har länge varit en dröm. Att ha det som ett hobbyjobb på sidan om någon gång i framtiden hade varit mitt drömscenario.


Att ha egna djur på gården, åtminstone höns och getter skulle jag så gärna ha!


Att ha min egna trädgård och växthus att pyssla i! Tänk att få plocka sina egna solvarma tomater eller potatis till lunchen... Förstås kan jag göra det redan nu men det är inte riktigt samma känsla att plocka dem från en balkong i stan!


Så! Det var fem av mina drömmar just nu, vad drömmer ni om? Berätta gärna!

Likes

Comments

Jag har för mig att jag nämnde i höstas att jag ställt upp som övningsklient inom Mental Coaching? I varje fall tog min "resa" slut för någon vecka sedan och jag tänkte sammanfatta lite kort vad jag lärt mig under träffarna och halvåret som gått. Jag tycker själv att jag lärt mig så många fina saker som jag kommer bära med mig resten av livet och jag ångrar inte en sekund att jag ställde upp!

Ellen som coachade mig blev dessutom precis färdig utbildad coach, jag rekommenderar henne varmt! Hon är jätteduktig. På hennes blogg @ellenwesterlund ​ kan ni läsa mer om vad coaching handlar om eller kontakta henne om ni tycker det låter kul!


Vad har jag lärt mig av att bli coachad?

-Jag har formulerat mina värderingar och vad som verkligen är viktigt för mig i livet, något som gjort det lite lättare att göra val och beslut
-Jag har blivit mer självsäker och tar inte lika lätt till mig av andras åsikter mera, lite som ett filter
-Jag har blivit bättre på att uppskatta saker i vardagen, saker som jag under processen börjat kalla för guldklimpar - det kan handla om såväl relationer som händelser eller fysiska ting. De kan vara små eller stora men guldklimparna förgyller vardagen och tas allt för ofta förgivna
-Jag stressar inte lika mycket och njuter mer
-Jag har lärt mig att skilja på "jag vill inte" och "jag vågar inte" - två känslor som jag tidigare lätt har kunnat förväxla, vilket har lett till att jag skippat saker för att jag inte vågat vilket ju är jättesynd!
-Jag har skapat en bild av mitt framtida jag som inspirerar och peppar mig i vardagen
-Jag har upptäckt saker som jag gör bara för att det "förväntas av mig", inte egentligen för att jag vill. OCH viktigast av allt: jag beslutat mig för att strunta i de sakerna!
-Å andra sidan har jag blivit bättre på att lyssna på mig själv och vad JAG vill med mitt liv
-Kanske en av de viktigaste sakerna jag kommit fram till under coahingträffarna har nog ändå varit att lyckan kommer inifrån en själv och inte utgående från tex samhällsidealet

Likes

Comments