Fick ett paket hemskickat i brevlådan för nån vecka sedan med en palett från Babor med deras "Cosy colours". Blev inspirerad till o gå ut o fota lite. Här är resultatet ! :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Den här masken är helt otrolig! Har använt den nu i snart 3 månader , är så fin i hyn. Den är verkligen en perfekt produkt för en hälsosam hudvårdsrutin. Den ökar celltillväxten (om man använder 2 ggr i veckan med 7-10%! ) vilket minskar på rynkor och fina linjer, exfolierar huden (eftersom den ligger på ett ganska lågt ph ) och ger massa näring (mineraler och andra spårämnen). Den är även perfekt för en hy med Acne , vill man torka ut finnarna kan man lägga på en liten klick lera på området och låta leran torka så "drar den ut det dåliga och torkar ut det inflammerade" :) .

 Det som är lite jobbigt med den är att den inte får torka ut om man vill att den ska fungera återfuktande...brukar därför använda den i duschen . men vill man inte det funkar det att använda en vatten spruta som sprider ett tunt moln av fukt över den.

Likes

Comments

Här är de dagcremer jag brukar använda !
Kerstin Florians Multi-vitamin dag creme med solskyddsfaktor 30 till de dagar med sol ute och Gildas 24 timmars kräm till molninga dagar och vinter .
Även vid val av dagcremer är det viktigt att tänka på vad cremerna innehåller , man vill inte lägga något som kan påskynda hudens åldrande . Helst ska ju cremen innehålla så mycket nyttigheter som möjligt för att hålla hudens vitala funktioner igång. Man tar ju inte bara upp näring via digestionssystemet utan även huden! :)

Likes

Comments

Att använda ett serum till huden är bland den bästa näringsboosten man kan ge . Har även här lite olika favoriter.


Ett av serumen vi jobbar med i skolan (vitamin C serumet) är en riktigt bra faktiskt, det visar effekt på direkten när det gäller lystern i huden. Det innehåller ren vitamin C! vad är då vitamin C bra för undrar ni ? :) C-vitamin är ju egentligen en syra ,askorbinsyra. Den ljusar upp hudtonen, stramar upp huden och ger en enorm lyster till huden. Dessutom neutraliserar den fria radikaler, skyddar kollagen och reducerar de negativa effekterna av UVA och UVB och infrarött ljus. Bra va? :)

Nästa är ett serum jag brukar använda är från märket Estee Lauder : Idealist Even Skintone Illuminator . Den är perfekt om jag ska fotas eller något liknande när man ska se så perfekt ut i hyn som möjligt. Den innheåller lite skimmer vilket ger en fin lyster och jämnar ut hudtonen på ett fint sätt.

Likes

Comments

 Ansiktsvatten är även det något många väljer att strunta i sin vardagliga ansiktsvård. Gör inte det! :) Ansiktsvattnet tar bort resterande smuts particklar som inte avlägsnades vid rengöringen , återställer ph värdet ( som behövs för att vår naturliga goda bakterieflora ska kunna skydda oss från yttre angrepp) och dessutom gör att nästkommande produkt tas upp fler gånger bättre. Tex : har du försökt torka ett bord med en torr trasa? Det går ju inte särskilt bra haha. Det går ju bättre om trasan är lite fuktig. Precis så fungerar även vår hud ! :)
Även här finns ju ett helt galet utbud av märken på marknaden..vissa torkar ut huden , vissa gör det inte, det gäller att hitta just sitt ansiktsvatten som fungerar bra för en själv och ens hudtyp och hudtillstånd.

Jag använder lite olika märken faktiskt... beror på vad jag känner för just då och vad jag ser att min hud behöver. 


Min Hydrating lotion från märket vi jobbar med i skolan innehåller många av våra  Natural Moisturising Factors, NMF :  som Aminosyror, Glycerin, Karbamid, Fruktos och Vitamin B3 som återfuktar och mjukgör huden och  Bokknoppsextakt som har cellförnyande egenskaper, denna brukar jag använda när jag ser att min hy är lite extra fukt fatting och saknar lyster. En riktigt näringsboost för huden.

Använder även ett ansiktsvatten från Clarins: Toning lotion oily skin . Brukar använda detta när jag verkligen vill ha den renande effekten. 

Sen har ju kerstin florian ett ansiktsvatten som egentligen är ett hydrolat (dvs bara ett vatten med eterisk doft i från bitterapelsin , Neroli). Den ger endast fukt till huden vilket inte kanske är något man ska välja om man vill boosta huden med nyttigheter. MEN den luktar sååå himla gott , ett måste i väskan de dagar man känner sig torr och lite nere i humöret , den piggar verkligen upp.
Likes

Comments

Hemligheten bakom ett vackert yttre vet vi ju alla att det är kopplat till en riktigt bra hudvårdsrutin. En god hudvårdsrutin = ett superbra underlag till den dagliga makeupen och det hälsosamma utseendet. Dessutom kan åldrandet bromsas med hjälp av bra ingredienser i hudvårdsprodukterna. Men här kommer det svåra, vad ska man välja? Marknaden erbjuder ett galet utbud av produkter... Rengöring,Peeling, Ansiktsvatten, Serum, Mask, Dag crème, Natt crème, Ögon crème, alla är lika viktiga !

Rengöringen är väl det som är tråkigast i hudvårdsrutinen och inget man orkar lägga varken tid eller pengar på för att man tänker att det inte spelar någon roll hur man rengör sitt ansikte (får ofta höra det haha) därför rengör man ansiktet med tvål och vatten. Detta är det absolut värsta man kan göra med sin hud. Det förstör den naturliga syramanteln (vår hud ligger på ca 5.5 i ph) vi har som skydd i ansiktet och torkar ut huden något enormt. Detta går inte att sedan lösa med att använda en bra hud crème och tro att man kan återfukta huden ändå. Nej tyvärr behöver man faktiskt en rengöring...

Rengöringen jag använder för tillfället är den vi jobbar med i skolan ( Cl Oil till huden och Organic Micellar cleansing Water till ögonen), är nöjd med dem. Torkar inte ut huden och rengör varsamt. Men är inte så trogen rengörings märken faktiskt , har dock två krav på rengöringen : den får inte innehålla parabener och helst innehålla någon typ av näring till huden.


Likes

Comments

​Var ute och fotade i helgen i skogen. Har länge varit så inspirerad av Kirsty Mitchell och hennes olika scener i bilderna så kände mig manad att bygga upp en egen scen från grunden. I bakgrunden ser man här en ganska stor rotvälta där vi klistrat upp fjärilar urklippta från tidningspapper. Blommorna kommer från årets SM-i makeup från hud och kosmetikmässan i kista. Kändes dumt att bara kasta dem så passade på att använda dem till något kreativt.
Foto: Richard Edberg
Makeup, Styling,Modell och Editing av bilden står jag för.
Superkul fotografering :)
F.Ö så studerar jag nu på Gildaskolan till Spa och Hudvårdsterapeut , världens roligaste yrke! :) Är färdig hösten 2016!

Likes

Comments

Hej !
Är ju som synligt inte särskilt aktiv här på nattstad.. tänkte därför dela med mig lite av sminkningar jag gjort på sistone :)


Likes

Comments

Hittade en bronsig rosa i gömmorna och valde att göra en sminkning utifrån den :))Likes

Comments

Om jag är trött på att vara aktiv på jobbet brukar jag måla ögon på mina ögonlock och ta en tupplur  ;) .

 

 

Har fått massa frågor om någon gratis tutorial på denna , men jag säger så här : det kommer aldrig hända. Dels för att det är min design och vill man ta del av den får man betala. Men även för att det är för avancerat för er "normala" icke konstnärer...jag har målat teckningar och målningar sedan jag var 12 (har alltså haft över 10 år på mig att öva på ögon) , jag kan alla (miljoner) skuggningar i ett öga.

Likes

Comments