Vi sitter i bilen på väg hem från Astrid Lindgrens värld. Detta ställe!!! Så fantastiskt....så roligt och mysigt. Vi var först in och sist ut. Det va midsommar firande även det. Så vi tog en svängom med både Karlsson på taket och Ronja. Nöjda glada barn och lagom till vi parkerade bilen vid husvagnen kom regnet. Men mysigt ändå att "knöka" in oss 4 personer i en på tok för liten husvagn. Vi borde/skulle köpt oss en större....men vi nöjer oss med denna.
Alla sover som stockar i vår husvagn. Johan och jag har dock ont i ryggen!!! Så nu längtar vi efter våra sängar...och en dusch.

Midsommar kan summeras med sol,glädje,regn och mys.
Nu ska vi hänga av vagnen. ..tvätta...träna,bada och grilla. Långa dagar...sena kvällar nu. Ingen semester i sikte,men fått till lite långledigt!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej,från min solstol. Barnen är lediga med mig på förmiddagen...sen är det jobbkväll för mig. Uppdateringarna haglar inte tätt här inne. Men ibland dyker jag oväntat upp med ett inlägg.
Jag befinner mig mitt inne i sommarkrisen eller som det heter ...sjuksköterskebristen...mitt i stängda vårdavdelningar och utarbetad personal. Mitt i står jag/vi...vi som jobbar en bra bit till innan fick vi vråla ut semester. Mitt i allt detta så måste jag ändå bromsa lite....mitt första halvår som sjuksköterska närmar sig. Att det skulle bli tufft visste jag redan i T5. Det jag inte visste då var att jag varje dag med glädje gå till mitt jobb. Att jag med glädje möter upp mina patienter och kollegor. Jag älskar mitt jobb, säger det ofta här hemma. Jag har valt på "pricken" rätt. Jag har valt att kliva in i psykiatrins värld. För en del oväntat men för mina närmaste ganska givet....jag gör stor nytta här. Varje dag är inte enkel,varje dag är en utmaning. Beslut ska fattas,människor i panik/sorg/ångest och massor av saker att reda ut. Jag kan ibland tycka att glädjen i yrket försvinner bland rubriker....
Psykiatrin är speciell....det är svårt. Kanske det svåraste jag kastat mig in i. Att sätta en pvk och blanda dropp känns "litet" i detta stora sammanhang. Att jobba dagligen med människor som av olika anledningar hamnar inom psykiatrin ställer höga krav på dagsformen på oss bakom dörren.
Men mitt första halvår har gått bra. Jag är trött...glad...nöjd...sliten...och lärt mig massor. Fick en fråga om jag "analyserar" rent privat...😂😂😂 jo...kanske lite faktiskt.

Jag tycker vi bör lyfta glädjen i yrket....höja psykiatrins jobb. Vet inget ställe jag varit på under utbildningen med sån läkartäthet...så enkelt att få några ord med en läkare...så tät kontakt med personal och en fantastisk uppföljning. Vi kan omöjligt rädda världen...göra underverk...skapa magi eller sätta plåster på själen. Men vi kan skapa förutsättningar,verktyg och finnas där....
Där gick solen i moln....jag bör få kaffe...😂

Sommarlov för denna jenta...och storebror!!

Likes

Comments

Hej på er!

Äntligen lite hopp om sommaren.

Vi ska inte klaga i denna familj. Vi har varit en vecka på Mallis. En underbar vecka med bad, sol och massor av god mat. Ingen av oss ville hem. Hade med lätthet kunnat vara där i 2 veckor. En vecka går fort och vardagen slog till direkt. Känns lite som man tvättar i veckor efter en vecka hemifrån. Men det gör inte så mycket. Sen var det bara att börja jobba igen....om än lite piggare men ännu mer energi.

Här rullar vardagen på i ett skönt tempo....aktiviteterna börjar klinga av nu en efter en. Isolde har haft en hektisk tränings vår med mycket tävlingar. Min vår har varit "periodig" vad gäller träning. Där trodde jag aldrig jag skulle befinna mig...men har heller aldrig jobbat heltid. Jag har får prioritera om....för mig har det varit enkelt. Tid med mina barn....inget snack om saken. Har fått till rimligt med pass. För mig får inte träningen bli ett krav. den ska ske av god fri vilja....inget straff. Just nu har jag mest tränat utomhus. Det ger mycket kraft för mig!

Lite svårt att bara Blogga i bland...haha!

Man vet knappt vart man avslutade. Jag har just jobbat klart min helg med en ledig dag förra veckan och nu en ledig dag. Det är ett mastigt schema just nu...utanför det som fotar jag en del. På en hobby nivå men det blir en del.

Jag ska strax in i duschen och sen lägga mig. Blivit på tok för sent nu...eller på tok för tidiga mornar. Jag trivs fortfarande utmärkt bra på jobbet. Ser fram i mot varje dag, vilken känsla!!!!! Sen är jag nyfiken på många andra delar också, det måste jag vara. Men just nu känns det så bra.

Ledig dag i morgon. Tyvärr blir det väl att städa lite. men sen blir det mys med dessa små människorna som förgyller mitt liv.

Undra om jag orkar hålla mig vaken tills Johan kommer hem...just nu T V E K S A M T
​Ljuvlig vecka på Mallis

Likes

Comments

Hej på er i ett mycket mystiskt april väder. Skrapat rutorna i morse...känns ju lite galet.
Jag är lite snurrig vad gäller dagar....men idag är det ju redan onsdag. Jag har en regäl arbetsvecka framför mig. Jobbhelg i sikte....men ledig i morgon.
Då ska vi mest mysa...handla...äta glass och Isolde ska leka med en kompis . Det har hon gjort idag oxå. Känns som man inte hinner det riktigt på veckorna nu....
Jag har tänt ljus och krupit upp i soffan. Älskar det!! Motion tar jag i morgon. Behövs inte varje dag....inte i min värld. Men helst nån form av aktivitet. Men idag är jag trötttttt......det är skillnad på det och lat.

Kompis på besök. Mysigt inslag i vardagen!

Likes

Comments

Hos oss ser det nog ut som hos de flesta....på skägg med några färglagda godisar i botten,dom som ingen vill ha. Mer än om man är riktigt desperat. Som jag kan bli...😁
Dock har vi nog aldrig ätit så lite godis som i påsk. Det känns ändå bra. Vi har inga godismonster.
Igår var vi först hos Johans föräldrar,sen hos min syster. En riktig lyxig dag.
Mindre lyxigt att kliva upp vid 05.10 i morse....snö ute och en sträckning i höger ben.
En jobb dag som gick blixt snabbt. Sen våruppvisning  av grymma gymnaster. 
Kvälls bad och Sune på TV en stund.  Nu sover dom....
Johan tränar och jag ska vika tvätt.
Hade inte kunnat byta med honom...träningsvärk och en sträckning gör mig långsam i varje rörelse. 😀

Härlig påsk är nu över....

Likes

Comments

Hej på er!

Vill passa på att önska er en alldeles fantastisk påsk. Vi ska precis börja med maten, Isolde står för desserten.

Denna dag har haft innehåll av äggmålning, fika på Villhemsro, träning och mys med barnen ,igår var vi på bio.. Alldeles perfekt med andra ord.

Vi har ju haft sjukstuga här förra veckan, vilken jädra pärs. JAG har klarat mig.....

Inget vidare roligt lov för barnen, men nu är det avklarat.

Påsk är ingen högtid jag tycker är så värst rolig. Inte när det är minusgrader i alla fall. Visst älskar jag godis och allt som hör påsken till men annars så är det inget jag tycker är så speciellt. Vi har varit bort bjudna och i morgon är det besök hos Johans föräldrar som gäller och sen direkt på 21 års kalas efter. Mysig helg på så vis...

Träningen har jag skött helt enligt planen. Idag är det träningsvärk som gäller....överallt. Precis som vanligt, jag får alltid träningsvärk. Så har det alltid varit för mig. Just nu är det bara Crossfit för mig. När ryggen håller är det där jag håller mig. Den håller än, med smartare upplägg. Nu kör jag en del teknik, då är det inte så mycket vikt att skryta med...men lite andra pass också. Jag är oerhört petig med mig själv när det gäller teknik, det borde alla vara. Det är så förbaskat viktigt i Crossfit....skulle aldrig chansa. Det straffars sig oftast hårt. Dagens wod bestod som vanligt av hög puls.....haha!Påskfrukost...KANIN- .smoothie och ägg!

Likes

Comments

Vi har sjukstugan hos oss. Johan har varit hemma idag....han har sannerligen fått slita hårt med sjuka barn nu sen helgen. Men nu så...verkar vi hämtat upp oss.
Jag passade på att svänga in i en affär på vägen hem....skön känsla att inte behöva köra rally hem för att hämta barn. Solkräm i diverse styrkor....nu åker vi ju snart. Paket på posten med sommar kläder...skor å bikini. Nästan redo...alla kläder är tvättade efter att legat kartong i källaren sen augusti.
Som vi längtar nu....ska bli så skönt!

Efter jobbet blev det mest soffhäng. Lite slöa hela bunten. ..
Skönt med påsk och 3 dagars ledigt.

Vi är bortbjudna till både höger och vänster. ...hoppas på en trevlig påsk!!!
Nu sover barn,Johan tränar å jag ska smita ner och köra lite hemma träning vid Tv;n.
Lite lagom idag....

Värmen kom av sig. Iskallt i morse...april väder 😀

Likes

Comments

Ingen går väl oberörd efter fredagens attentat...i vårt eget land. I en solig stad, mitt på dagen.....lyckliga människor med helgkänslan. det går nästan att känna den. Så helt plötsligt händer det.......det som i alla fall jag nästan väntat på. Jag är ständigt lite skraj....så fort jag vistas utanför min egen zon....det är trist men så är det.

Man kan fråga sig vart allt det onda kommer ifrån, hur kan de bli så här? Men trots all vägrar jag tro på det onda, tror det är viktigt att framförallt visa våra barn det. Trots allt är godheten och kärleken så mycket större. Det visade hela Stockholm oss i fredags. Man öppnade upp sina hem och sitt hjärta för behövande. OCH man har agerat korrekt från Sveriges sida....sjukvård och räddningstjänst har visat sig vara i toppklass, det kan vi tänka på när vi får vänta ett par timmar på akuten med halsfluss). Ja blev rörd av alla bilder på hjälpande människor.

Själv har jag jobbat hela helgen, på ett så oerhört spännande jobb. Jag är en aning sliten, jag är en aning trött i själen. I mitt arbete handlar det inte så mycket om att "hänga dropp"...eller lägga om ben. Här är det nåt annat....samtal och mycket mitt "eget jag" är mitt redskap. Det kan ibland bli tungt. Men att man gör skillnad och att jag behövs gör att det är så förbaskat kul. Ser fram imot att åka till jobbet varje dag. Vilken känsla!!!!!

Så idag blev det lite sovmorgon, första dagen på påsklovet. Nybakta scones i soffan med mina två "småttingar". Kan inte bli bättre. Vädret var inte som jag planerat så idag tog vi en pysseldag hemma. Alla älskar det...å, himmel så kreativa vi varit. Hann med lite fika här hemma med mormor medan limmet torkade och tvättmaskinen slet.

Nu är det "filmtajm" med popcorn. Tror alla är nöjda med denna dag.

Snart dax att byta om för både flickebarnet och mig. Hon ska träna gymnastik...och jag ska lyfta lite i boxen.

Hoppas du har en bra dag.Världens sötaste påskkärring!

Likes

Comments

God kväll. Nyduschad efter träning. Marklyft i lugn form och jädrans massa puls. Härligt på en ledig dag. Min enda lediga dag denna vecka! En strimma sliten ska erkännas. Mycket på jobbet...tack å lov ett bättre tempo denna vecka på hemma plan.
Det händer inte så värst mycket hos oss just nu. Känner mest glädje över att vi hållt oss friska och krya. Skönt att just det flyter på....
Ledig dag har innehållt TV tittande...storhandling....snabb variant av mat....träning,dans för Isolde ,påskteckning ritande och bus med pappan i huset...och nybakta bullar hos mamma. Alldeles perfekt!
Sonen är ute och övningskör. Jag har blivit "frikopplad" från uppgiften. Jag får andas i fyrkant och önskar mig lugnande preparat i väskan. Det går inte!!! Jag blir så nervös att sitta bredvid att jag förstör för alla...😂😂
Johan är iväg och tränar...han kommer nog snart. Han är grym som finner motivationen runt 20.00...då börjar min nedförsbacke. Men för oss funkar det fint!!! Jag lägger barn under tiden...tänder ljus och kollar på nåt på TV. ..sen blir det nog ett avsnitt av nån serie.
Fredag framför fötterna.....hoppas på fint väder för veckans 3:e lilla löprunda...Men först jobb....

Likes

Comments

Måndag....ny vecka!!!! Det har varit en händelserik dag på jobbet....och jag var ordentligt trött när jag kom hem. Hann sitta en stund på altanen med en kopp kaffe och njuta lite av solen. Min älskade mamma hjälper till med våra små...och stora. Hon hämtade lite tidigare i dag. GULD värt!!!!! Isolde hade gympa....vi var på möte under tiden....sen blev det en premiärglass med bara Isidor. Johan och jag frös...Isidor han jublar över glass till kvällsmat!

Jag har sån galen träningsvärk....i varenda liten kroppsdel. Men ändå lite skönt....vet inte hur träningsveckan ser ut. Några pass bör jag hinna med. Ska se om jag kan få till lite promenader på lunchen nu när det är så härligt väder.

Johan är i väg och tränar....jag ligger i soffan och googlar väder i Spanien!!!

Som jag längtar nu...det gör vi alla!!!!


Likes

Comments