View tracker

Hej trogna läsare. Klara här. Denna blogg har hamnat i en liten ledsen-svacka nu när jag har skadat mig, och allt känns väldigt jobbigt just nu. Här på sjukhuset händer inte så mycket, det är besökstid från kl 10 till 20 och jag har haft turen att få sällskap av Sofia sen jag kom hit så jag slipper vara ensam hela tiden. Jag delar rum med 4 äldre damer som inte kan engelska så jag tittar mest på film och sånt när sofia inte är här. Alla som jobbar här är toppen, jag får allt jag behöver och de gör sitt bästa för att jag ska ha så lite ont som möjligt och må bra.

Jag är mest bara väldigt väldigt ledsen över allting, att behöva åka hem från Österrike som har varit min allra största dröm under en så lång tid och som jag jobbat så hårt för. Allt är så jävla frustrerande och känns bara skit, är liksom otröstlig. Snart är den sista operationen utförd och då är det dags för mig att lämna detta sjukhus, alperna och denna säsong, men Sofia har lovat att ge detta en chans och kommer ha kul för mig också, så ni får följa henne hädanefter.

Nu orkar jag inte blogga mer men här är lite bilder från mitt sjukhus-liv hittills


Igår fick vi patienter lite nötter av grübe vom nikolaus(??)

mitt ben just nu

min hjältinna, bästa vän, och räddare i nöden. Hon förtjänar allt gott i livet. Jag får tröstkramar och låna Netflix av henne, det hjälper

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag har varit en av de värsta dagarna i mitt liv, och utan att egentligen riktigt veta antagligen den värsta någonsin i klaras. ​Tack vare ren och skär otur ramlade klara över en stor isklump i backen, vilket vi i sällskapet först trodde resulterade i en rejäl stukning men som senare visade sig ha orsakat två frakturer i stackars klaras fot. 

Efter en "pulka"-färd, ambulanstur och röntgen visade det sig att Klaras fot var av på två ställen och mitt hjärta krossades, jag kan inte ens tänka mig hur förkrossad Klara blev. Efter allt tagg, alla drömmar och all förberedelse vi båda gått igenom - och att allt man byggt upp krossas på några sekunder, usch. Efter att ha gråtit så de bildats floder på ett sjukhus i staden Schwarzach, väntat spyfärdig på att hennes operation skulle gå vägen och att ha insett att Klara måste åka hem är jag trött. Lyckades ta mig till Bad Gastein med tåget trots min knapra tyska kunskap - som består av att säga att jag inte kan prata tyska. Kom hem till roomie-joakim och grät lite till framför honom, och nu kollar vi på mysig film. 

Imorgon ska jag tillbaka till världens bästa människa som förtjänar allt annat än detta och ge henne alla nödvändigheter, och onödigheter. Sonder verkar nu får hon stanna på sjukhuset till jul. Älskar den människan så mycket och vet inte om jag skulle klara mig utan henne. 

Likes

Comments

View tracker

Hej! Sen senast har vi löst en massa grejer - skidor, skipass, hjälm, googles, kanske jobb?? Så idag har spenderats ute på glid i backen. Förhållandena var som bäst, kyligt och soligt = sköna backar och härlig utsikt. Igår när vi skulle fixa allt som nämnts ovan hade vi flyt igen! Tack vare en härlig kille på Inter Sport som hjälpte oss att skriva ut en bekräftelse för skipassen fick vi ut dem och sedan ramlade vi vidare till en skidaffär som hade utförsäljning och bjöd på öl. Tror vi lyckades döda 2-3 timmar där inne? Ut kom vi med BILLIGA skidor och stavar och båda var super nöjda. På kvällen hängde vi med grabbarna i huset och la oss tidigt för att vara på topp för morgondagen, vilket vi självklart var.

Nu har vi varit på fejk-afterski då jag och klara var de enda i full skid-mundering, men de fanns öl och livemusik så vi hade det bra iallafall, och nu äre dags att bli redo för kvällen då de ska dansas som bara den. Hoppas ni har det bra där hemma, kram!

Likes

Comments

Jo men såhär vettni! Snön skulle kunna få steppa upp sitt game en aning men annars är det huuur fint som helst. Klara och jag promenerade och dog om vartannat pga bristande lungkapacitet och många långa backar och trappor. När vi gick förbi ställena på bilderna nedan flög mobilkamerorna upp snabbt. Sjukt fint och mäktigt. Nu ska vi fortsätta bo in oss och äta linssoppa som Klara stått och rört om i ett tag. Största problemet idag var att hitta huset där man får hämta ut sitt skipass, grabbarna under sa att de låg mittemot ett gult hus så vi gick och letade efter gula hus, fanns många och jakten fortsätter imorgon.

Herrå

Likes

Comments

Hallå! vi är framme! Igår var en bra resdag, jag och sofia hade himla massa flyt. Efter flyg och tåg kom vi fram vid åtta på kvällen och åkte en väldigt kort taxiresa till ett riktigt härligt ställe, där bor vi nu! Då träffade vi Anders, herren i huset som har två superstora hundar och en son som bor här med. Anders visade oss runt på en gång och vi fick träffa de andra som har hunnit komma hit än så länge. En Magnus som bor själv, toppen-bra att han har en liten skidbutik och kan hyra ut skidor till oss för ett prima pris, och 4 grabbar till i ett annat rum som också är riktigt trevliga och bra! Det är så himla bra här, känner mig verkligen hemma redan. Alla rum i huset är upplåsta så det är ungefär som att ha en jättestor familj. Vi hann bara halvt packa upp oss innan Magnus stoltserade in i rummet så vi gick ner till de andra och tog några öl och pratade innan vi gick ut. Riktigt skoj.

Lägenheten är lika underbart äcklig som vi önskade. Anders berättade att det var ett horhus för ett tag sedan och vattnet är lite brunt och det är rost och flott överallt. Älskar det.

/Klara


Likes

Comments

Alright yall

som ni märker e det den angenäma fd leif-redaktören som har mekat med denna blogg, Men jag tänker att jag gör mitt jobb som den saboterande råttan jag e och skriver med blå text tHaSssSsSsS RiGhT. Tack vare sleeping cry baby har vi en profilbild, en härlig personbeskrivning som påminner mycket om en bra tinderprofil, och ett inlägg redan, det är ju hela en dag och några timmar kvar. Ikväll har jag slängt ihop en fet carbonara, bytt lakan o vattnat mina blommor, annars har jag inte förberett mig så mycket mer. Jo jag har köpt en massa trosor men viktigare är - att denna blogg når bloggtoppen, så jag tänkte ge lite värdefulla packnings/restips för det är nog poppis med alla som ska backpacka o sådär


ta de lugnt du hinner

tänk inte så mycket på vad du ska packa de är bara onödig stress

för att inte packa övermycket - tänk på vad du har använt de senaste månaderna och ta bara det

ta med en sofia alt annan _människa_ med relativt ok grepp om vissa saker


bild på mig från senast vi var i frankrike

Likes

Comments

Såhär gött hade vi det i Val Thorens vintern 2015. En vecka i alperna som gav mersmak, kan man lugnt säga. Nu äre snart dags för oss att åka iväg på vår första stora grej tillsammans - det vankas säsong i Österrike. Vi och två hittills okända grabbar ska dela på 35 kvadratmeter, förhoppningsvis lösa jobb, leva och andas pudersnö - och allt sånt där som man gör när man är ung och galen i alperna.

Tankar:

1. Kommer vi överleva

2. Hur packar man ens

3. Kommer Klara hjälpa Sofia om hon skadar sig eller bara kolla på och garva

4. Hur hittar vi från Wien till Bad Gastein

Hade fint


Likes

Comments