Hej! Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag har varit så oaktiv (igen). Jag mår dock inte så bra. Jag ör stressad konstant och jag stressar över allt, jag äter dåligt, sover dåligt osv. Det här har resulterat i någon typ av ”magsår”/magkatarraktigt. Jag är under utredning och har varit det i snart en månad eller så. Jag äter skonkost och gör allt för att bli bättre. Jag har extremt ont i magen, mår illa inprincip hela tiden, har typ ingen matlust, kan inte sova på nätterna och innan skonkosten så blödde tarmarna eller magsäcken eller något sånt. Jag har iaf som sagt börjat med skonkost, både hemma och specialmat i skolan, jag har även börjat att försöka stressa av så mycket det går då det bara blir värre ju mer jag stressar å sånt. Skolan stressar jag dock över Varese jag vill eller inte. Dem nationella proven börjar på måndag, vi får asmycket läxor och uppgifter som jag måste göra, samtidigt som jag ska ta hand om två hästar och försöka hjälpa till hemma. Då kanske någon tänker att jag kan ge bort hästarna någon dag i veckan, men nej, det kan jag inte, dem är en av dem saker jag verkligen behöver för att må bra och hålla mig på fötterna.

På tal om läxor så hade vi läxförhör på dem 20 första ämnena i det periodiska systemet idag. Vi började med kemi i måndags och vi fick reda på att vi hade läxförhör på dem i onsdags. Jag pluggade med en ramsa som en av mina kompisar kommit på och sen förhörde mamma mig lite. Det sjukaste hände sen, jag kom ihåg alla 20 utantill och har gjort det sedan igår. I vanliga fall så kommer jag inte ens ihåg vad gjort eller ätit på dagarna, men de 20 första ämnena i det periodiska systemet, dem kan jag fasen komma ihåg. Jag är chockad att jag kan dem än det här har liksom aldrig hänt förut😂. Alla, precis alla som känner mig kan intyga att jag har typ världens sämsta minne. De kan fråga mig något och jag glömmer liksom frågan på en sekund ibland😂.

Aja, nu ska jag sluta å tjata om mitt extremt dåliga minne och mina mag/tarmproblem. Hoppas iaf att ni har haft en bra vecka så hörs vi förhoppningsvis snart. Herrå!

(Inte min bild)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej! Idag åkte vi på studiebesök till Möckelngymnasiet i Degerfors samt här i Karlskoga. Vi åkte buss från skolan, till Degerfors, sen tillbaka till Karlskoga och till Möckelngymnasiet och sen tillbaka till skolan igen. Det var väldigt bra information och jag tyckte att den här dagen var välbehövlig och rolig. Jag känner mig dock fortfarande inte helt hundra efter att jag har varit sjuk.
Efter skolan spontan slängde jag ihop en äppelpaj (varför vet jag inte😂) och sen åkte vi till stallet. Jag fick rida Brunoo, vi får bara skritta än, men det går framåt, och jag fick dessutom testa den nya dressyrsadeln som vi har investerat i. Brunoo bytte också box. Jag ställde honom i boxen mittemot hans box när vi kom tillbaka för att mamma mockade, och servile han inte gå tillbaka till sin box igen. Jag förstår dock att han kanske trivs bättre i den nya boxen eftersom den är mycket öppnare, den har bara typ hälften så mycket galler som den andra har, vilket resulterar i att han kan stå och kolla ut på 2/3 av framsidan på boxen, den är också ljusare och han kan dessutom se ut genom fönstret. Dem andra fönstren var lite för högt upp för lille Fjunis, så han såg nästan inte ut. Imorgon ska vi iaf tvätta båda boxarna lite, så han får det fint och så💖.
Det var lite uppdatering om idag, ha det så bra så hörs vi💖👋🏼

Likes

Comments

Hej! Den här veckan har jag legat sjuk så det har inte hänt så mycket mer än att jag har varit helt helt utslagen, legat i sägen hela dagarna, varken klarat av att lösa eller kolla på mobilen i mer än 10 minuter, kollat på film och så har jag haft sjukt tråkigt. Igår när jag mådde bättre så började jag pyssla ihop änglar som jag säljer för 40kr styck, därav går 30kr till rosabandet för att stötta dem med cancer. Min mormor blev tidigare i år diagnostiserad med lungcancer, vilket påverkade hela familjen (släkten). Vi älskar mormor och gör allt för henne och vi hjälper speciellt till extra mycket eftersom hon har det så jobbigt just nu, och hon har dessutom ingen hjälp hemma eftersom morfar gick bort för ganska många år sedan. Så våran hjälp betyder extra mycket för henne och det är det minsta vi kan göra.
Jag gör iaf som sagt änglar som jag säljer eftersom jag vet hur jobbigt det är att ha en cancerdrabbad person som står en nära. Igår fick vi ihop hela 420kr till Rosabandet, vilket betyder extremt mycket. Om ni vill bidra och hjälpa oss i våran insamling till rosabandet så kan ni höra av er till mig på antingen istagram (@Sofia.jern) eller här går också bra, så kan jag skicka bild på änglarna. Om de ska skickas kostar det 7kr till. Hör endast av er om ni är seriösa.
Tack för att jag fick ta en stund av eran tid.
Ha det bra så länge så hörs vi!❤️😊👋🏼

Här har ni ett smakprov på några av änglarna. :)

Likes

Comments

Idag när jag kollade runt på Facebook och hittade ett blogginlägg om ridsporten. Det var en så jäkla bra text så att jag bara måste dela med mig av den till er. Jag hade inte kunnat säga det hon skrev bättre själv.

Här har ni det :)

(Läs gärna klart hela texten även fast den kanske är lite lång, det står väldigt mycket bra i slutet också)

http://iarelisa.blogspot.se/2011/01/om-varfor-tjejer-egentligen-rider-och.html?m=1

Likes

Comments

Nu får vi äntligen sätta igång Brunoo igen efter typ 5 månaders vila. Vilket är så jäkla kul. Syrran red för första gången på honom idag, det var bara skritt i 20 minuter på rakt spår, men ändå. Han var jätteduktig, men tyckte inte att det var lika kul å sätta på sadel som det var att få komma ut. När Hanna red en sväng på Brunoo så red jag barbacka på Curre. Jag red med mamma och Hanna, men jag stannade och red på hopp/ridbanan en sväng också. Curre var jätteduktig och vi jobbade heller inte på något speciellt, utan vi körde bara lite luffarstil en sväng och inte gjorde något särskiljt.

Skolan var dock värre. Stress, press, lite mer stress, ångest och ännu lite mer stress. Jag håller dock på att försöka reda ut allt och göra det så att jag mår så bra som möjligt.
Det var också jätteskönt att komma till stallet där man bara kan slappna av och göra det som får än att må bäst❤️.

Aja, nu ska jag sluta babbla igen. Vi hörs!❤️

Likes

Comments

Praoen förra veckan var jättekul, men väldigt utmanande. Jag gick där ifrån med ont i ryggen, benen, fötterna, armarna och typ hela kroppen, men det var så värt det.

Men tillbaka till verkligheten. I skolan har våra so uppgifter flyttats fram med typ en vecka och så fick vi en ny stor uppgift på det. Den fick ta två lektioner och om man inte hinner så får man jobba hemma. Båda ska in nu på torsdag och jag är bara klar med en. Jag är stressad över allt i skolan, alla gymnasieval, de nationellaproven, och allt annat. Sen så måste jag ju hjälpa till hemma på det och så har jag två hästar att ta hand om också.
Det hjälper ju inte att jag mår så sjukt dåligt av stress och press och all dessa jäkla ångesten över allting.

En bra sak däremot är att Brunoo får börja ridas nu, bara skritt till att börja med, men det är helt okej för mig.

Igår red jag Curre, han var jätteduktig även fast vi fortfarande bråkar om farten. I söndags gick det jättedåligt, han sprang med huvudet uppe och bara gasade på så mycket han kunde typ. Ju mer jag försökte bromsa, dragoner tog han tag i bettet och sprang fortare, och ju fortare han sprang desto mer försökte jag bromsa, så det blev bara en ond cirkel av alltihopa. Så, jag är väldigt. Glad att han kunde slappna av lite igår iaf och kunde gå i form utan att dra upp huvudet hela tiden och bara gasa så mycket det gick.

Aja, nu ska jag sluta att tänka på allt det jobbiga. Nya tag imorgon.
Hoppas att ni mår bättre än jag i nuläget, så hörs vi, hejsvejs!

Här är några bilder från praoen, en på när vi hade krattat och sopat stallet, när vi hade burit bort mellanväggen i ridhuset och en på när Tilde och jag rensade och organiserade schabraken.

(Bild från i söndags)

(Bilder från i tisdags/igår)

Till sist så bjuder jag på en lite närgången Snurris (Curre) 💖

Likes

Comments

I lördags blev jag överraskad av en del i min släkt, med mat och presenter. I sändas fyllde jag år och då var jag i stallet hela dagen och bland annat kollad på dressyrtävlingar, vilket var väldigt kul.

Igår var våran första prao dag. Det gick jättebra och det var jättekul. Vi fick bl.a. packa hö/fixa mat (allt från frukost till kvällspåsar med hö) och byta vatten och tvätta hinkar till 18 hästar (där av hade flera stycket två hinkar). Vi fick fylla på mer spån. Köra in mer hö, osv. Osv. Vi har två raster eller vad man säger. En där vi äter frukost och sen en timme vid lunch. Vi hade iaf jättekul, men det var dock väldigt utmattande. När jag kol hem stupade jag direkt i sängen.
Idag så har vi gjort typ samma sak som igår, lite andra saker. Så som släppa ut hästar, tvätta vattenkoppar osv. Osv. Det är riktigt, riktigt kul och väldigt skönt att få komma bort från skolan ett tag. Just nu har vi lunchrast och jag vet inte riktigt vad vi ska göra sen, men det återstår att se.
Ha det så bra så länge, så hörs vi❤️.

Likes

Comments

Hej! Förlåt för att jag har varit så oaktiv här på bloggen. Jag har varit väldigt upptagen, vilket jag fortfarande är nu med skola och hästarna. Jag ska dock försöka nu en gång för alla att bli mer aktiv.

Igår iaf så fick jag en ny mobil. En iPhone 7. Det började med att pappa bara skulle kolla på syrrans bil. Sen så åkte vi till mobilpart för att se om de kunde göra något åt min mobil som inte funkade. Det visade sig att den var fuktskadad. Hur den blev det vet jag inte😂. Men det slutade i alla fall med att både pappa och jag fick en ny iPhone 7 var. Vi fick också nya sim-kort eftersom våra var väldigt gamla. Jag fick iaf bästa födelsedags presenten igår💖. Nu kan jag liksom ringa osv😂. Jag är så jäkla glad😂🙈.

Det blev inte världens bästa bild, men det är någonting iaf. :)

Imorgon fyller jag som sagt år. Jag blir 15, vilket är fett kul för jag får äntligen börja köra moppe å så😂. Och hela nästa vecka har vi prao. Jag och Tilde ska praoa på Karlskoga ridklubb, vilket ska bli så sjukt kul. Vi får dock cykla typ varje dag eftersom ingen vill skjutsa oss till stallet till klockan 8 på morgonen😂🙈.
Jag ska nog se till att försöka blogga lite mer den här veckan och uppdatera om praoen och så.

Ha det bra så länge :)

Likes

Comments

Nu har jag fan fått nog! Jag går varje dag och har svårt att andas i skolan för att minst en person har på sig parfym, även fast det bryter mot skolans regler. Två dagar i rad nu har jag fått astmaattack och idag var jag till och med tvungen att gå hem, tack vare mina andningssvårigheter. Igår efter en astmaattack på idrotten, tack vare pollen och att min astma har blivit värre och värre, så kommer vi ner till två omklädningsrum som det stank parfym i. Både jag och en av mina kompisar som också har astma fick ingen luft, vilket resulterade i att jag fick panik. Jag hade tagit bricanyl och jag fick fortfarande inte luft. Jag gick gråtandes upp till 8:ans personalrum med hjälp av mina fantastiska kompisar, och pratade med lärarna. Jag och min kompis fick då som ett "eget" litet omklädningsrum, vilket var bra, men så ska det inte behöva vara. Våran mentor kom också och skällde på klassen då han har fått nog och var så förbannad för att ingen gav sig med parfymen.
Idag så kommer vi från ett hål och ska gå in och lämna våra Ipads i skåpen, och då möts vi av en korridor som är fylld av parfym. Mina kompisar gick in och hämtade min bricanyl, sen gick de och pratade med våran ena mentor. Efter lunchen så luktade det fortfarande jättemycket och jag kunde fortfarande inte andas ordentligt trots att jag hade tagit medicinen. Jag hade andningssvårigheter och började till och ned att hosta för att jag inte fick luft. Det känns varje dag som att någon försöker att strypa mig eller trycker ihop mina luftrör. Det är bara så jävla respektlöst att spruta på sig parfym även fast man vet att man inte får, och även fast man vet att det finns folk som har astma. Jag har en sjukdom som jag inte själv har valt. Jag skulle göra allt för att inte ha astma. Jag skulle göra allt för att få kunna andas som en normal person utan astma. Men jag kan inte göra något åt det. Det är inte mitt fel att jag har astma. Ni kan dock göra saker för att hjälpa de som har astma eller andra andningssvårigheter, och det är att sluta ha med och ta på er parfym. Blir det tillräckligt mycket parfym eller annat som triggar luftrören så kan det bli så dåligt att man måste åka till akuten för att jag inte kan andas alls. Det är ju liksom inte som att jag skulle gå och trycka upp nötter i näsan på en nötallergiker, eller som att jag skulle blanda i vanlig mjölk i en mjölkallergikers mat eller liknande. Och jag förstår inte varför alla kan acceptera nötallergiker men inte de som har astma. Det är helt accepterat att man inte ska ha nötter eller äta nötter i skolan, men när det kommer till parfymer och liknande så skiter alla bara i det. De flesta skiter fullständig i om någon får en astmaattack och håller på att dö för att den inte får luft, bara de luktar gott så tycker de att det är okej, men när det gäller nötter så är det mycket mer respekt och mycket allvarligare tydligen. Blir bara så jävla trött på alla dessa respektlösa i skolan som inte bryr sig om de håller på att ta dö på någon med astma bara för att de måste lukta gott. Jag kan fortfarande inte andas som vanligt igen och då har det gått runt 2 timmar. Men jag ber er, snälla tänk er för innan ni sprutar parfym överallt. Tänk på vad mycket skada ni kan göra för alla runt omkring.

Likes

Comments

Det har gått hela 2 år sedan jag blev medryttare på Curre och det var det bästa jag någonsin gjort. Han har förändrat hela mitt liv och det var det bästa som kunde hända mig. Utan honom hade vi aldrig ägt Brunoo, jag hade aldrig träffat My sister from another mister, jag hade aldrig träffat allt härligt folk i stallet och jag hade antagligen åkt alldeles för långt en dag i veckan till en ridskola för att rida i max en timme, eller så hade jag kanske slutat att rida. Han har lärt mig så sjukt mycket, han har fått mig så jäkla glad och lycklig när jag varit som ledsnas och han har fått mig att gråta floder X-antal gånger, för att jag har tänkt för mycket på att han är så gammal och att han kan gå bort när som helst. Han är försiktigt och väljer vilka han ska lita på och att han valde att lita på mig och ge så mycket kärlek till mig är det bästa som har kunnat hända mig. Han är mitt allt och jag är tom utan honom. Jag har aldrig älskat någon som inte är familjen så mycket som jag älskar Curre. Visst, han kanske inte gillar att mysa så mycket, han får lätt panik och han är oftast väldigt het när man rider honom, men när man väl har lärt känna honom så är man fast. Han har sina nackdelar men det är en del av honom och en del som jag också älskar. Jag älskar varenda liten del av honom oavsett om det är bra eller dåligt. Han är bara det bästa som finns💖 tack så jättemycket Ida för att jag får ta hand om världens bästa Curredutt, och tack så sjukt mycket för att jag har fått lära känna dig, din familj och allt härligt folk i världens bästa stall💖. Bättre kan jag inte få det💖😘💖😘💖😘❤❤💕💕🐴

Likes

Comments