Hej på er!

Hela denna vecka är jag och tjejerna på VBS (vacation bible school) under förmiddagarna. Jag kan ärligt säga att jag inte är troende och jag var ganska nervös inför detta. MEN det har blivit jättebra! Anledningen till varför jag är med i det hela också är för att Emilie numera är för gammal för att vara med i grupperna men för liten för att vara hjälpare själv. Så då fick jag hoppa in. Vi är väldigt många hjälpare och extremt mycket barn. Vacation bible school är VÄLDIGT vanligt och populärt i USA har jag förstått nu. Jag och Emilie hjälper till i pysselrummet.

Efter VBS har jag gjort olika saker med barnen. Åkt till poolen två gånger. Idag kollade vi Pippi Långstrump. Åkt till Busch Gardens och lite sånt. Emilies humör har gått väldigt upp och ner de senaste dagarna vilket tagit på min energi, men de stunderna då båda barnen är glada är superhärliga. Som jag älskar mina tjejer!

Här kommer lite bilder från Busch Gardens innan Emilies humör skiftade haha.. när jag ser dessa bilder och ser hur glad hon ser ut här och sen tänker på hur fort hennes humör skiftade så fattar jag att mycket har nog att göra med hennes hormoner. Hon fyller trots allt 12 snart. Hon växer så fort min lilla Em!

Imorgon är sista dagen på VBS och även fast vi alla tre har kul så ska det bli väldigt skönt. Det är så ansträngde att först ha hand om hur många barn som helst på en gång och sen ha tjejerna hela dagen efter det så nu börjar jag bli så trött i hela kroppen.

Vi hörs snart igen, kram!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej på er!

I söndags gick jag på ytterligare en konsert. Men denna gången med min värdpappa Mike och vi såg ett band jag aldrig hört talas om innan och en musiksmak jag inte alls är van vid. Pink Floyd har jag ju hört talas om innan men detta var alltså ett band från Australien som spelar alla deras låtar och turnerar världen runt med det.

Det var en väldigt intressant konsert med massa fulla äldre människor haha. Det var jättekul att vara där och det var faktiskt en jättebra häftig show. Alla var så inne i musiken. Kanske inte OneRepublic nivå för mig men definitivt SÅ kul att fått möjligheten att se något sådant. Och det var såklart kul att vara där med min värdpappa.

Likes

Comments

I fredags var jag helt i extas. För jag fick äntligen se mitt favoritband live!!!!

Jag och Nathalie jobbade halvdag innan vi hoppade in i bilen och åkte 2 1/2 timmar för att komma till arenan som låg precis innan DC. Det visade sig vara en slags utomhusarena och det var så mäktigt. Det var så mycket folk och jättemånga hade köpt biljetter så att de satt på gräset. Vi hade dock superbra platser och satt nära scenen.

Vi kom dit precis när James Arthur spelade Say you won't let go som vi ÄLSKAR och när Fitz and the tantrum spelade hade vi inte någon som helst aning om vilka de var och tyckte inte att de var så bra tills de spelade HandClap som vi också ÄLSKAR haha. Vi hade ingen aning att det var det bandet, vi blev så chockade. Och sen var det dags att vänta lite på OneRepublic.

OCH SEN GICK DE PÅ SCENEN!!!

Jag har älskat OneRepublic i så många år och alltså WOW! De var så jävla bra live!! Både jag och Nathalie var helt i extas, det var sån stämning, och varenda låt de sjöng levererade de på. Jag vill nog säga att detta är den bästa konserten jag varit på men Imagine Dragons ligger väldigt nära.

Hur som helst, denna kväll kommer jag leva på LÄNGE. Det var magiskt. Världens bästa OneRepublic.

Likes

Comments

Hej på er!

Denna dag har bestått av följande:

8.30 börjar för dagen, frukost till tjejerna.

10.00 dags att åka till art camp.

11.40 gjort och packat lunch plus annat och hämta upp tjejerna.

12.00 äta lunch i parken.

13.00 lämna Charlotte på harp camp.

13.00 - 15.00 vara vid poolen med Emilie.

15.30 hämta Charlotte från harp camp.

16.00 åka och handla mat med tjejerna.

17.30 fixa middag till tjejerna.

18.00 åka på introduktion till ett annat läger tjejerna ska på som jag också ska vara ledare på.

20.30 sluta för dagen.

Som ni kanske märker är det mycket som kläms in under en och samma dag denna vecka haha. Jag gillar ju att hålla igång och köra multitasking MEN det är så skönt när jag slutat för dagen och jag äntligen kan slappna av och få lugn och ro. Just denna vecka finns det liksom inte tid under dagarna att ta en paus.

Jag gick i alla fall ändå ut och sprang nu på kvällen och det var varmt men väldigt skönt. Nu ska jag strax sova och imorgon innan jag börjar ska jag också dra ut hunden på en löptur igen.

Kram!

Likes

Comments

Ja bilden säger ju allt. Äntligen är mina tjejer hemma igen!!! De har alltså varit iväg en hel MÅNAD för att hälsa på släkt och vänner i både Tyskland och Spanien tillsammans med min värdmamma. Tiden har visserligen gått väldigt fort men jag har saknat mina små älsklingar jättemycket och det ska bli så kul att få spendera sommarlovet med dem nu.

De var båda visserligen extremt trötta vilket gjorde båda lite hyperaktiva, MEN det var som om vi aldrig varit ifrån varandra. Charlotte hade på sig sin Sverige tröja och när jag såg de komma gåendes hoppade hjärtat nästan över ett slag haha. Vi tre är världens bästa trio <3

Så imorgon drar det igång! Båda har art camp denna vecka och precis efter det har Charlotte också harp camp. Så det blir full rulle och lunch för Charlotte i bilen varenda dag så att vi hinner med allt haha. Men jag är redo.

Vi hörs en annan gång, kram!

Likes

Comments

Hej på er!

Min helg har mestadels bestått av massa tid på båten. Och jag klagar inte ett dugg på det. SOM jag älskar båten!! Dessutom var det en arrangerad båtfest i närheten av oss där massa massa båtar hade samlats så det var kul att stanna där och se alla ha party på sina båtar. Det var en himla blandning av country musik och house kan jag lova haha.

Här kommer en ganska dålig bild på det men detta är principen i alla fall.

Vi hämtade upp Nathalie efter några timmar och hoppade i från båten och simmade längre in till båtarna. Med en svan såklart. Vad annars?

Jag har bara tankat massa sol också. SÅ SKÖNT.

Imorgon kommer äntligen mina tjejer hem igen!!! Ska bli så mysigt att få krama om dom igen. Som jag har saknat dom! Men först blir det en lång bilresa upp till DC igen för att hämta dom.

Vi hörs senare, kram!

Likes

Comments

Nu när jag är hemkommen från en fantastisk roadtrip och inser att mitt år närmar sig sitt slut i rasande fart, så vill jag stanna upp och bara känna mig tacksam för allt detta. Alltså tacksam för att jag tog steget för att bli au pair. Tacksam för alla där hemma som stöttar mig. Tacksam för min värdfamilj. Tacksam för de vänner jag fått här och de platser jag fått se. Och definitivt tacksam för min egna personliga utveckling. Som jag har vuxit detta år och hittat mig själv och vad jag brinner för och tror på.

Så jag vill bara uppmana alla andra att ta steget till att göra något just du vill göra. Oavsett om det är att bli au pair, resa, flytta till en annan stad, hoppa på en utbildning eller vad som helst. Oavsett om det känns läskigt eller inte. Jag tyckte det var SÅ läskigt att åka iväg och lämna all min trygghet bakom mig och hemlängtan har på något sätt alltid funnits där. Men det är så himla värt det. Alla upplevelser härifrån kommer för alltid ligga mig varmt om hjärtat. Och även de saker jag upplevt som inte har varit så roliga och som jag verkligen behövt kämpa mig igenom, det har jag istället tagit lärdom av och lärt mig att gå vidare.

Ibland måste man bara våga. För några år sedan hade jag nog skrattat åt tanken att jag skulle klara mig utan allt hemma i ett helt år. Men här är jag ju nu, eller hur? Jag klarade det faktiskt. Och det blev fantastiskt. Så du måste bara tro och lita på dig själv även om det kan kännas jobbigt. Det är värt det.

Likes

Comments

Sista stoppet på min och Nathalies resa neråt mot South Carolina och Georgia, blev Tybee Island. Här är The last song inspelad (ja vi är Nicholas Sparks nördar, men det gäller ju att passa på när vi är här!!) och det märktes tydligt att många turister söker sig hit. Vilket jag också helt förstår; det var SÅ mysigt och stranden var himmelsk.

Vi gick runt i några timmar och återigen rann svetten haha, och sen satte vi oss i bilen igen för att åka tillbaka till Virginia. Och här är vår resa slut.. Det har varit en av de bästa resorna jag gjort här i staterna under mitt au pair år och alla dessa ställen kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat. Framför allt Charleston. Och jag och Nathalie är helt enkelt dream team, punkt slut.

Likes

Comments

Efter att ha hamnat i världens åskoväder påväg från Charleston och Folly Beach så hamnade vi tillslut i Savannah. Vårt hotell ligger precis som i Charleston mitt på shoppinggatan och det är så mysigt. Ikväll fick vi ost och vin och vi har blivit kompisar med kvällspersonalen haha.

Savannah är en jättemysig stad med väldigt många parker och monument, de finns verkligen överallt! Staden har mycket historia och det finns ekar med spansk mossa överallt. Vilket innebär heaven!!

Här bjuder jag på massa bilder. Vi började dagen med acai bowls vid sjön..

Hittade fina kyrkor..

MASSA fina hus med fina dörrar!!

Och ett limeträd mitt i alltihop..

Stannade för en fika..

Ställde upp kameran på en trappa haha..

Gick till Forsyth park och denna fina fontän..

Och gick genom massa andra parker, här i parken där Forrest Gump satt och pratade om sin livshistoria.

Jag gillar Savannah väldigt mycket. Men vi såg allt vi ville se ganska snabbt och längtade nog ändå lite tillbaka till Charleston som är vår nya favoritstad. Men om du får chansen, besök definitivt Savannah!!

Likes

Comments

Hej på er!

Igår påväg från Charleston till Savannah tog vi en omväg till Folly beach där delar av Dear John är inspelat!! Det var superfint och skönt att ligga på stranden efter mycket gång i Charleston.

Såklart följde kameran med. Vi har fotat så mycket denna resa, men det är ju så otroligt fint alltihop!

I nästa inlägg kommer massa bilder från Savannah. Kram!

Likes

Comments