Header

WOAH! Vi har fått veta resultaten på första tentan och jag fick ett C!!!! Jag är så jäääääkla nöjd att det är inte klokt! Jag hade räknat med ett D eller E, så jag kan inte vara nog med nöjd över det här resultatet! Enligt listan vi fått så står E för "tillräckligt/godkänd", D för "tillfredsställande" och C står för "bra" och ja, att få bättre än "tillräckligt" och "tillfredsställande" är i min värld hur bra som helst sååå, HEJA MIG!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Åh, i onsdags åkte jag till Jönköping för ett träningspass tillsammans med Sebastian, hans tjej Frida var med också- så kul att kunna träffa dem lite oftare nu när jag ändå spenderar så mycket tid i Jönköping! Bästa! Efter träningspasset hakade jag med hem till dom en kort stund för mat och chill innan jag drog vidare till några i klassen för lite pre-party innan en kväll på Aka!

Det var en sjukt rolig kväll med massa dans, en jäkligt trevlig pratstund och sjuuuukt goda falafel- kvällen får helt klart 5 av 5 sprutor!! 💉💃

Ni får ursäkta den kassa kvalitén på bilderna, jag hade med mig kameran men jag glömde den såklart i bilen så telefonen fick göra jobbet, tycker nog ändå rätt feeling kommer fram ändå😘

Likes

Comments

​Den här tjejen har spelat stor roll för mig under hela befattningsutbildningen i våras och det gör hon fortfarande! Systrar från P7, pansarsystrar! Som de två enda tjejerna i plutonen, de två enda tjejerna i skyttetäten för strf90 och som rumskamrater hela utbildningen igenom! 

Jag fann en vän för livet på kuppen och vilka sjuka saker vi haft för oss, det gick inte många dagar utan att vi skrattade så tårarna rann tillsammans med vår trio-skytt Wendel, Bästa BQ! Jag är så glad och tacksam över att ha fått den här grymma och härliga bruden i mitt liv- Busta-Grimes och Sven! 

Likes

Comments

Det blir ett hälsa-, tränings- och målinlägg nu, längre än vad jag hade tänkt, men ibland flödar tankarna ut och jag behöver få skriva av mig här ute för att få det svart på vitt, för att bekräfta för mig själv att jag är medveten, att min vilja fortfarande finns och att jag Kan!

Idag har jag kört första träningspasset på en längre evighet, det blev ett renodlat axelpass tillsammans med Hubbe, tur jag har honom alltså, utan honom skulle jag nog aldrig komma igång på riktigt igen!

Vi diskuterade den svenska klassikern och pratade lite om att köra ihop, det hade varit så jäkla roligt att få dela en sån utmaning tillsammans med någon: träningen inför loppen, utförandet och målgången (wow), och då passar ju faktiskt min workout-partner in crime perfekt! Jag ska bara bestämma mig för vilken gren jag vill börja med, haha! Så, vem vet, jag känner mig sjukt pepp på att göra klassikern som 2017-2018's stora träningsmål! Det kommer kräva mycket från mig och varierad träning: simning, löpning, cykling, längdskidor- bästa sättet att komma igång på tror jag är när man har ett konkret mål framför sig, något att jobba För, det märkte jag ju under min tävlingssatsning inför Alströmerpokalen 2015, det fanns ingen eller inget som skulle stoppa mig och jag hade fullt fokus nästan hela vägen igenom!

Skillnaden för om jag skulle göra klassikern är ju att jag slipper en sjukt strikt och kalorisnål diet i 20 veckor- givetvis måste man äta rätt när man ska träna inför och utföra så långa distanser som klassikern innebär (9 mil längdskidor, 30 mil cykling, 3 mil löpning och 3 km simning- 2 km medströms + 1 km motströms) men det är knappast som det ligger något fokus på att hålla nere på kaloriintaget, snarare mer fokus på rätt form av energi för att förse kroppen med långvarigt och näringsrikt bränsle 😌

Jag är redan taggad, känner ni det? Men först måste jag komma tillbaka på banan igen, och det ska göras sakta och säkert med lugnt tempo, har tänkt mig 2 till 3 pass i veckan, något gruppass där man kör igenom hela kroppen, och något renodlat gympass eller konditionspass kanske, sen så småningom successivt öka för att kunna nå vidare utveckling och resultat! Min kropp är som en skör tråd nu efter vårens utbildning ihop med alla sjukdomar hit och dit, jag tar det hellre lugnt lite för länge än att rusa in och bli liggandes igen!

Ett steg i taget med planering under tiden!

Senast min träning låg någorlunda på topp var i Maj i våras, under Garnisonsmästerskapet- löpning 10 km, min kondition började ta form igen och jag var så taggad på att bara fortsätta och köra- strax därefter sa min kropp ifrån och sedan dess har min träning inte alls varit densamma, faktiskt så har den aldrig varit så här frånvarande sen träning blev en del av mig! Det är fruktansvärt tråkigt, men ibland packar man på kroppen lite för mycket än vad den klarar av, i mitt fall var det nog inte träningen som var den stora boven, såklart har den varit en del i pusslet men framförallt var det utbildningens slutspurt med slutövningar, 2+1 veckor ute i fält, dålig sömn och stress! Det jag upplevde med min kropp då har jag aldrig upplevt tidigare, den kastade ut varningssignaler en efter en- allt från plötslig feberfrossa, yrsel, illamående, utmattning, huvudvärk, ja, you name it och då förstod jag att så fort vi rullade in tillbaka efter övning igen så skulle jag behöva vila, vila och vila! Och jag har vilat i snart fem månader, jag känner mig bra inombords igen, nu är det snarare något som fattas mig- och det är träningen, jag behöver den i mitt liv, men jag behöver bygga upp allt vad det innebär på nytt, och det får ta den tiden det tar helt enkelt!

jag ska erkänna att det är inte lätt att tänka såhär, allra helst vill man bara kasta sig in i träningen igen, jag har ju varit där tidigare och gjort det så länge, men ska jag- min kropp, fixa det här så måste jag göra det här med respekt och varsamhet gentemot mig själv och min kropp! En lärdom som jag inte burit på särskilt länge men som jag är fast besluten om att följa!

Likes

Comments

Nu är det måndag igen, helgen har varit riktigt bra med en blandning av party, vänner, familj och lugn & ro!

Nu är det veckodagar igen och jag ska försöka ägna så mycket tid som möjligt åt att plugga! Har påbörjat "frågelappar" att plugga med, små färgglada lappar med fråga på ena sidan och svar på andra sidan, det var sjukt effektivt under gymnasiet, och förhoppningsvis ska det gå att printa in lite kunskap på samma sätt nu också!

Jag ska färga håret, jag ska komma igång med träningen lite, på onsdag blir det vin och Akademien med några i klassen, föreläsning på torsdag, jobb på fredag och 25-årsfest på lördag, och plugga- såklart, puh!

Likes

Comments

Så i absolut sista stund fick jag tag på biljett till Bröstgalan igår, fick meddelandet när det var tre timmar kvar till start, och då befann jag mig hemma, gissa om det blev fart och fläkt? Haha ett tag var jag säker på att jag skulle missa det, men, jag hann- och jag hade en helt fantastisk kväll med ett helt fantastiskt gäng från klassen!

Så roligt att successivt börja lära känna större och större del av klassen, jag älskar det! Så, en spontan och efterlängtad kväll i Jönköping med Bröstgala, den första goda GT:n någonsin och en förvånansvärt god vegoburgare med lökringar på ett klassiskt fyllekäk-hak, med härliga klasskompisar- BRA KVÄLL!

Typical toa-selfie med garderobslappen uppstickande från BH:n (glömde handväska i stressen) - charmigt 😁

Likes

Comments

Så jag börjar känna mig piggare och piggare för var dag som går nu, ska låta kroppen återhämta sig veckan ut innan jag tar tag i träningen igen! Jag saknar min träning något fruktansvärt. Jag längtar efter att få sätta upp mål att börja kämpa för, längtar efter att finna min lycka bland fria vikter och skivstänger igen, den delen har fattats mig så länge nu men det börjar bli dags igen, att komma tillbaka på banan! Sakta men säkert.

Jag har även börjat fundera över att tävla igen, jag är inte redo för det riktigt än men om några månader, eller om jag ska låta det ligga på hyllan ett tag till och ge mig på den svenska klassikern, jag har velat göra den så länge och pappa lovade mig för två år sen att han skulle ge mig en startplats till Vasaloppet om jag bestämmer mig för att göra det! Jag hade velat börja med simningen eller löpningen. Ja, jag vet inte, men att jag har börjat tänka på olika målsättningar känns bra, för mig betyder det att jag är på väg!

Träning i alla former har alltid varit en del av mig, det är det fortfarande, fast på något slags distansplan!
Det börjar bli dags att hitta tillbaka till glädjen och rutinerna igen!

Likes

Comments

Carro fick göra en rejäl kapning av håret idag och jag är så nöjd! Tror inte jag har haft riktigt såhär kort innan, men jag gillar det! 

Känslan när man kan dra fingrarna genom håret utan att fastna i slitna toppar är lika underbar som alltid! 

Likes

Comments

Så vi bestämde oss för att skippa studentfest ikväll, fredagens "prov" gör oss alla lite nervösa och prestationsångesten är ett faktum skulle jag vilja säga! Men det är bara att jobba på!

Jag ska gå på promenad och sedan ägna kvällen åt en inspelad föreläsning om sinnesorganen för att sedan fortsätta med mitt egengjorda lilla "studiehäfte" som i slutändan kommer sluta upp som en tunnare bok känns det som, jag är uppe i 27 sidor med anteckningar... TJUGOSJU!? Helt sjukt hur mycket som spelar in i den här kursen! Och att vi dessutom går igenom den på fem veckor, vissa skolor gör den visst på 10, eheh... det säger en del om kursens omfattning och hur lite tid vi har! Men jag jobbar på, det är svårt och komplicerat men väldigt intressant och ännu roligare när polletten trillar ner och man förstår saker som den neuromuskulära synapsen, typ!

Eeeehehe, japp! 😁

Likes

Comments