Hej.

jag har inte bloggat på jätte länge och det är nästan oförlåtligt.

Men jag har haft jätte mycket och göra . Det första började med att vi skulle packa inför flytten och sedan skulle vi ju flytta. Det tog en helg så var vi klara . Samtidigt som jag jobbade stenhårt på jobbet.

Jag känner nu efter det senaste veckorna att jag har blivit mer och mer känslig och känner att jag är otillräcklig ,

Jag har alltid varit person som vill göra allt och det bästa jag kan på jobbet,

vara den bästa kollegan ,vara den bästa flickvännen , den bästa kompisen .

Framför allt vara den som ställer upp för allt och alla.

Idag är jag hemma för jag har haft så fruktansvärt ont i ryggen och kände att jag behövde ta tag i mig själv och vila upp mig .

Jag är en ansvarsfull person men i bland tar jag nog i för mycket , behöver jämt ha koll på allting annars blir det kaos för mig.

Jag skulle behöva att någon kom och bara tog mig här i från nu och ger mig ett break .

För jag orkar inte vara så här känslomässigt ostabil och ta detta ansvaret på min egna axlar .

Det ända jag behöver är att ha någon att prata med ,någon som tar tag i situationen och pratar klarspråk .

Jag är en person som är väldigt rak på sak och därför skulle jag behöva någon som ser på mig och säger jag är här ,

slappna av och kan se på mig direkt om jag mår dåligt , Jag ska inte behöva förklara mig att jag mår som jag gör .

Min dröm är att få åka utomlands nu och skriva klart min bok .

jag står i valet och kvalet jag älskar mitt jobb men samtidigt hur länge ,tar det innan min kropp säger stopp den har ju redan börjat .


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

i går kom jag till jobbet glad och lycklig och det jag älskar med mitt jobb är att ingen dömer mig utan jag får vara närvarande och bara finnas till hands till dessa underbara barn . I går kom det fram En underbar mamma och sa du var hemma för epilepsin va ? Hela jag blev tyst och kände nej här är den ända platsen jag aldrig känner mig sjuk . Jag berätta för henne och sa att de stämde och att jag mår bra nu fick också veta att kusinen också lider av epilepsi . Den personen som berätta detta om mig gjorde ett stort fel och detta kan leda till rädsla. Jag skäms inte men jag vill vara jag och inte vara känd för kvinnan med epilepsi.


Likes

Comments

Hade jätte svårt att sova i natt efter alla tankar och funderingar inför flytten . Jag ligger i sängen och vrider mig och vrider mig . Jag vet att jag  måste sova för att ej må dåligt och kunna gå till mitt jobb. Ligger och känner att stressen inombords stiger och rädslan att förlora kontrollen en till gång. Det kan  inte vara långt borta. Ber min man lägga sig bredvid mig och han börjar sakta klappa mig på kinden . Jag tror och vill hoppas att lugnet ska komma så jag kan få sova . Det värsta är inte att ha epilepsi utan det värsta är att rädslan och paniken som jag känner efter tar över . Jag vill styra mycket och kontrollera att allt är korrekt men detta kan jag aldrig någonsin kontrollera . Min hjärna har sitt liv och det heter myokloninsk epilepsi . Men denna dag klarade jag det med hjälp av kärlek.Likes

Comments

i dag ska jag och Momo börja packa ännu mera och jag hade tänkt att gå på zumba maraton i dag men min hals är inte riktigt som den brukar . I morgon ska jag till mitt efterlängtade jobb och då vill man vara pigg o glad . Jag funderar också på att försöka klippa till en video från resan till er och sedan ska jag försöka börja skriva lite mer i min efterlängtade självbiografi .

Jag har frågor och funderingar på vad ni vill veta mer om? Får ni verkligen en klar bild av vem jag är ?

Det kan vara en fråga till momo eller mig och det kan vara en fråga till oss ?

Ställ frågor så lovar jag er att svara på frågorna i en video!

Puss o kraaaam , stay strong !Likes

Comments

i dag har jag och momo varit på Ikea ! Meningen var egentligen att vi skulle äta en  lugn brunch . 

Men Resturangen  vi skulle gå på hade ingen brunch på de sättet som man brukar ha brunch på . Utan man fick en bricka med lite yoghurt och avokado smörgås ! Så vi kände att de inte var värt pengarna . 

så vi slutade våran färd på Ikea  där vi tittade på garderob artiklar till våran nya  lägenhet eftersom vi har ett rum  som ska bli ett walking closet innan det senare blir ett barnrum . Vi har också börjat packa lite smått så vi kommer Att leva i ett flytt kaos ett tag . Nu har vi precis kommit hem och jag sitter i soffan och degar är helt slut ! Fick vänta på bussen ett tag och hur kan man inte ha bänkar på en busshållplats ?!Likes

Comments

jag är sofia Hamnell och jag är 26 år . 

Jag  är en glad och social tjej och är epileptiker . Det jobbigaste för mig är inte att jag har en sjukdom. Jag har tyckt synd om mig själv  så många gånger då man var yngre men det gjorde mig inte klokare och det gjorde mig framförallt inte starkare . Det som är jobbigast för mig är hur jag ser att mina anhöriga och min familj ändras gentemot mig. Uttrycken och den mjuka rösten . Inget görs medvetet Och inget är för att vara elak

Men jag vet inte hur jag ska handskas med alla känslor att jag tillslut känner mig som världens sjukaste . 

När jag vet att det finns så många andra som lider av 1000 gånger värre saker än just min epilepsi .

Mina anfall som sker på morgonen av stress o för lite sömn . Jag fick anfallet pga all stress med flytt och alla tankar inför en ny jobb start. Jag vill inte att människor ska tycka synd om mig . Jag vill att folk ska se mig som en inspiration.

Mitt liv kan ändras på en sekund men efter varje gång blir jag ett starkare jag.

Likes

Comments

i helgen sov vi hos momos mormor och tog hand om henne och i lördags åkte jag ut till Haninge där mina systrar bor . Där bubblade vi i poolen och myste med barnen . Sen drog jag o mina systrar in till stan och åt  tapas jätte gott och mysigt var det. Vi kom hem jätte sent inte förens kl 5 somnade jag därför att vi var på Golden hits och dansade och hade jätte kul.  När vi skulle hem så hade momo somnat i min systers soffa. På morgonen så slutade de inte så bra . Jag fick ett epileptiskt anfall och slog mitt huvud i väggen plus att jag fått en stor blåtira . Som tur var älsklingen med och hjälpte mig . Jag är så van men nu var det mer än ett år sen.  så jag kände mig lite bombad . I dag skulle jag jobba men måste vila nu och kommer när ögat lugnat ner sig 

får se om jag måste till akuten.

Nu sover vi hos mina föräldrar för det är visning på våran lägenhet .

Från en person till en annan på så kort tid det är det ända som gör mig ledsen . Har haft epilepsi i tio år och har aldrig låtit det hindrat mig. Men det ända som är svårt är att det går så långt i mellan och att jag inte är beredd på det . 

Jag får bara på Morgonen och   om jag sovit lite o det skrämmer mig eftersom tidiga mornar är det mycket när man skaffar barn . 

Men jag ger aldrig upp . 

 september ska jag till läkaren och prata om allt . Oavsett så klarar jag de här  och speciellt tillsammans med min älskling .  

Stora hinder är prövningar i livet ! 


Likes

Comments

Vi har haft det underbart här på Kreta vi bor på ett hotel som heter Cavo spada luxury hotel någon som jag stark kan rekommenderar och servicen har varit enormt bra ! Förlåt för dåligt uppdatering internet var inte det bästa . I onsdags solade vi hela dagen och var på core pass på stranden . Samt att vi körde volleyboll med några från Libanon jätte trevliga. I går var vi på heldags utflykt och åkte till ett ställe som heter gramvousa och baloos och vi åkte en stor båt hela dagen där man kunde ligga o sola . När vi kom fram kom vi till en stor lagun . Bilderna är ingenting jämfört med verkligen !

Nu ska vi ta oss hem i dag :(

Hur är vädret hemma har hört att det ät svinkallt ?

Här kommer två dagarnas bilder

Likes

Comments

I går så sola vi hela förmiddagen och sedan åkte vi till en staden som heter Chania.Om man är i Kreta måste man åka dit . Där åt vi en god middag och gick runt i den gamla staden där jag köpte olivkräm och oliv inpackningar för håret . Här är det mesta av skönhets väg ekologiskt och inte så konstigt heller eftersom mycket av produkterna vi andvänder i Sverige är inte alls på samma sätt för att det är svårare att få tag på.

Sedan var vi vid den lilla fiskehamnen och där finns de lite dyrare restaurangerna och det finaste båtarna !


Här kommer en bild bomb till er ! ;)


Likes

Comments