Då var det dags att dra igenom gårdagen! I vanlig ordning åt jag min frukost och tog det lugnt här hemma medan jag väntade på att maten skulle smälta. Därefter gick jag till simhallen och rev av dagens simpass. Sedan var det snabba puckar som gällde för att hinna med ett par timmar på gymmet innan min föreläsning vid 13.20. Jag slängde i mig lite gröt och åkte dit.

Efter gymmet hade jag dubbla föreläsningar. Tyvärr är det två sömnpiller till föreläsare så timmarna förflöt långsamt... Vid 18.20 fick jag äntligen dra mig hemåt igen. Jag lagade mig min middag, kollade ett par avsnitt Downton Abbey och gick sedan och la mig.

Och idag är det fredag hörni!! Så härligt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Simning och styrketräning på gymmet gällde idag! Ganska likt tisdagens pass. Simpasset såg ut som följer:

200 m uppsim
6x50 m pulls
4x(50 m hårt, 25 lugnt, 100 m hårt, 25 m lugnt)
100 m max (gick på 1.55 så en förbättring från min sida!)
2x(2x75 m, 2x50 m)
100 m nedsim i form av rygg- och bröstsim

Puh det var inte mycket kvar i armarna efter gårdagen! Jag fick slita ordentligt idag. Kände mig ganska långsam trots att jag paddlade mig framåt för kung och fosterland. Men det är ju när det tar emot som man bygger som mest säger de. Dessutom fick jag applåder och hejarop från hela två farbröder vid olika tillfällen haha! De trodde nog jag behövde lite peppning.

Efter simpasset gick jag hem och slängde i mig en tallrik gröt innan jag åkte mot skolgymmet. Där körde jag:

2 set
Hantelrodd 10 reps
Arm circles med enkiloshantlar 5 reps
Biceps curls 5 reps vardera arm
Frontal och lateral raise med hantlar 5 reps vardera arm
Dips 10 reps

4 set
Ab rollouts 5 reps
Plankan och sidoplankan där jag bytte var 10onde sekund ända upp till 1 minut. Så 10 s vanlig plankan, 10 s vänsterplanka, 10 s högerplanka och så om igen
Flutter kicks 10 reps
Jack knife 10 reps
Feet lifts 5 reps

Sen avslutade jag med mina rehabövningar för knäet och en lång stretch. Rehabövningarna tar förvånansvärt mycket på benen! Jag är riktigt trött i de små musklerna på utsidan av låret och baksida lår nu.


Likes

Comments

Ja ni, segheten i vardagen fortsätter. Det är så konstigt! Jag taggar igång riktigt ordentligt för två saker i nuläget, och det är (1) mat och (2) träning. Resten bara såsar jag mig igenom. Mina energikurvor måste se helt bananas ut om man skulle kunna spela in dem. Enstaka höga toppar och resten raka streck haha.

Men vad bjöd då onsdagen på? Jag var helt ledig från föreläsningar, så jag kunde lägga upp dagen precis hur jag ville. Jag klev upp ur sängen vid kvart i åtta, åt min frukost och scrollade igenom internet i väntan på att maten skulle smälta ordentligt. Därefter gick jag och simmade i knappt en och en halv timme. Väl hemma igen värmde jag på min lunch (lax och guacamole från igår) och fördrev tiden ytterligare med internetscrollande och ett avsnitt Downtown Abbey. Vid klockan ett gick jag ner på yogamattan och spenderade 30 minuter där, innan det var dags att packa ihop och åka till skolan för ett gruppmöte. Jag provade att gå till Shibuya och ta tåget därifrån istället för att ta tåget härifrån för att känna på knäet. Det gick bra! Jag kände bara lite ömhet, vilket är en enorm förbättring! Woho det läker!

Gruppmötet pågick i ca 40 min och därefter gick jag och handlade. När jag kom hem ställde jag mig och gjorde hemmagjorda hamburgare som jag stekte lök och majs till, samt serverade med sallad, tomater och gurka. Supergott! Resten av kvällen pratade jag med några av dem där hemma, Internetscrollade och kollade x antal avsnitt av Downtown Abbey. Som sagt, toppar och raka streck.

Hoppas ni hade en fin onsdag!

Likes

Comments

Jag är så motiverad till min träning nu att jag inte vet var jag ska ta vägen! Hade jag fått välja (och med andra ord haft en superhållbar kropp) hade jag tränat varje vaken timme! Det är så typiskt att motivationen kommer när man inte kan träna fullt ut haha... När jag är hel och frisk grämer jag mig över jobbiga intervall- och tröskelpass, men när jag tvingas till vila vill jag helst ut och göra alla pass på en och samma gång.

Men hur eller hur! När jag inte kan springa och cykla som vanligt blir det desto mer simning. Inte mig emot! Jag märker att jag fäster mig mer och mer vid simningen ju mer tid jag lägger på den. Idag körde jag följande upplägg:

300 m uppsim
8x50 m varannan 25a kicks och varannan 25a vanligt frisim

Set 1: upprepades 3 gånger
100 m högintensivt
50 m lugnt
200 m högintensivt
50 m lugnt

Set 2: upprepades 2 gånger
50 m högintensivt
25 m lugnt
75 m högintensivt
25 m lugnt
100 m högintensivt
25 lugnt

200 m lugnt frisim
200 m lugnt ryggsim
200 m lugnt bröstsim

Cha-ching 3000 m in på kontot!

Efter lunch körde jag 30 min yoga kombinerat med mina magövningar och rehabövningar.

Det är mysigt om än lite trångt i min lilla hörna.

Likes

Comments

Idag har varit en ganska händelselös dag. Det känns nästan som om jag går och halvsover om dagarna; timmarna mellan frukost, träning och middag går som i ett dis där jag inte har speciellt mycket driv till något. Jag märker att jag är tröttare än vanligt även om jag sover mellan 8 och 10 (!) timmar per natt, så det kanske är något som spökar. Troligtvis inget värre än att jag fortfarande vänjer mig vid att vara ensam igen, läker knäet och tränar mycket. Hur som helst! Efter att frukosten lagt sig i magen åkte jag till skolan för att träna på gymmet. Sedan åt jag min lunch i skolan och hade en föreläsning mellan 13.20 och 14.50. Därefter hade jag en håltimme till vårt labbmöte klockan 16.50, vilken jag hade tänkt fördriva med plugg men istället fördrev med en kombination av Youtube-videos, cykeltillbehörs-dreglande, Instagram och Pinterest. Men så är det ibland! Jag har inte direkt något pressande i skolan - snarare tvärtom att det är på tok för lugnt. Även labbmötet fördrevs utan större entusiasm. Därefter fick jag i alla fall äntligen åka hem, laga mig lite mat (smörstekt lax, guacamole och stekt spetskål) och slappa med gott samvete.

För övrigt kom jag över detta inlägget på Instagram idag (någon gång under alla mina Instagramsessioner...) och det satte sig verkligen.

Your dreams and ambitions should scare you, otherwise you're not aiming high enough.

Det var precis så jag kände när jag anmälde mig till Ironman Kalmar. Tidigare hade ju målen varit att förbättra min maratontid på Tokyo Marathon och att köra Ironman 70.3 Jönköping, men någonstans var inte dem målen läskiga nog. Jag visste ju att jag skulle klara ett maraton och kunna förbättra mig med tanke på den förhållandevis lilla mängd träning jag hunnit med inför mitt förra maraton (det finns tydlig förbättringspotential!), och likaså en halv Ironman var jag inte speciellt orolig för att inte ta mig igenom. Redan i november hade jag genomfört alla distanser som krävdes utan större bekymmer. Så, jag anmälde mig trots allt till Ironman Kalmar som jag egentligen tänkt vänta till 2019 med. För det skrämde (skrämmer) mig verkligen och kommer kännas som en utmaning ända in i det sista. Jag kommer inte ha några garantier att jag klarar av det förrän jag faktiskt har gjort det - och det är ju det som motiverar. Osäkerheten och rädslan kommer driva mig hela vägen fram, just eftersom jag så väldigt gärna vill bevisa för mig själv att jag klarar av det. Det pirrar verkligen i hela kroppen med en blandning av nerver, lycka och spänning när jag tänker på det! Om det är något jag är motiverad till och absolut inte halvsover mig igenom så är det detta. Jag älskar det!

Slänger in ett par bilder till på min nya bäbis också! Älskar att mamma och pappa har ställt den på mitt sovrum <3

Likes

Comments

Det kändes så skönt att gå till gymmet idag utan någon oro! Nu vet jag att med vila och rätt träning så kommer knäet bli bra, och det finns ingen risk att jag gör det värre med annan typ av träning så länge jag är försiktig med just belastningen på knäet. Därmed dräpte jag på med ett riktigt tungt styrketräningspass! Jag körde följande:

 • Enkel uppvärmning av överkroppen med en 5-kilos medicinboll
 • ÖVERKROPP
 • Flies med hantlar (10 reps)
 • Axelkombo med hantlar (5 reps)
 • Enarmsrodd med hantel (5 reps)
 • Hantelpress (5 reps)
 • Stående tricepsextension ovanför huvudet med hantel (5 reps)
 • Jag körde alla ovanstående övningar först en gång och sen en runda till.
 • BÅL
 • Plankan (1 min)
 • Russian twist m vikt (20 st)
 • Ab wheel rollouts (10 st)
 • Scissors (20 st)
 • Jag körde övningarna i tre rundor.
 • KNÄ
 • Raka benlyft (20 st på vardera ben)
 • Raka benlyft från sidoliggande läge (20 st på vardera ben)
 • Släpcykling (20 st på vardera ben)
 • Tåhäv (20 st)
 • Balansera på ett ben (40 sek på vardera ben)
 • STRETCH
 • Som stretch körde jag ett antal solhälsningar som jag utvidgade med lite extra stretch för fram- och baksida lår samt vanlig stretch för överkoppen

Och det var det! Jag måste ändå medge att jag saknade mina svettiga cykelintervaller, men så småningom är jag ju tillbaka där igen. Imorgon blir det i alla fall simning vilket är en favorit :-)

Jag har en tanke om att göra lite yoga när jag kommer hem ikväll också. Jag har lovat mig själv att ha en Walking Dead-fri dag för min mentala hälsa och vad passar inte bättre att byta ut det mot än en timme yoga och meditation! Haha jag känner knappt igen mig själv. Jag vet heller inte riktigt var inspirationen kommer ifrån. Antingen från att jag lyssnade på Maratonpoddens avsnitt där Annelie Pompe pratade om sina meditativa vanor. Eller kanske från en Youtubekanal jag hittade i förrgår där ett Australienskt par tillsammans med sin tvååriga dotter bor i en van och bilar runt till helt fantastiska platser där dem äter vegansk mat, yogar och mediterar. Eller så kanske det helt enkelt bara är min nyinköpta yogamatta? Hur eller hur så är det väldigt mysigt att tända lite ljus, sätta på en Spotifylista med naturljud och bara göra långsamma rörelser på en matta på golvet.

Yoga-fia! Nytt Instanamn kanske?

Likes

Comments

Mitt i alla knäfunderingar har jag ju helt glömt bort att skriva om mina dagliga händelser! Oups!

Så låt oss börja med igår - söndag. Jag klev upp vid åttatiden och insåg att långpasset fick strykas. Istället åt jag min frukost i godan ro, pluggade, gick och simmade, samt tog det lugnt med ett youtubeavsnitt eller två. Efter lunch gick jag och Erika ut en sväng. Hon tentapluggade och ville ut och luftas! Vi gick till Harajuku, ner för Takeshita Street och bort till Shibuya varifrån vi tog tåget hem igen. Solen sken och det var i allmänt en härlig dag!

På kvällen lagade jag mig lite middag (stekt kyckling, grönkål, tomat och avokadohalva) och började kolla Walking Dead. Dåligt val för en lättskrämd jäkel som mig!

Idag började med frukost och yoga/rehab på nya fina yogamattan. Jag hade en föreläsning vid 10.45-12.15, varefter jag åt lunch och försökte plugga. Men det var för jäkla kallt i studierummet så istället huttrade jag framför två avsnitt Walking Dead.... Vid tre tog jag mig till ortopeden (hur det gick kan ni läsa i förra inlägget). Sedan handlade jag och åkte hem. Resten av kvällen har varit högst oproduktiv; jag har kollat mer Walking Dead, lagat mat, förberett matlådor och pratat med mamma och pappa som nu är tillbaka i Sverige. Men förresten! Det höll jag ju på att glömma! Jag har blivit med cykel!!! På vägen hem från Arlanda hämtade mamma och pappa upp denna pärla!

Materiell lycka DELUXE! Längtar tills jag får klappa på den och (såklart) trampa på den <3

Likes

Comments

Hej på er! Jag började morgonen med 30 minuters yoga/styrka på min matta. Jag gjorde mina magövningar, tre solhälsningar och några rehabövningar för knäet (raka benlyft, släpcykling, höftlyft, tåhäv och stretch). Förvånansvärt skönt sätt att börja dagen! Jag som är en väldigt rastlös person har sällan klarat av det här med morgonmeditation, morgonstretch eller för den delen morgonyoga - jag vill ju bara ut genom dörren och kicka igång dagen! Men imorse hade jag inget speciellt att skynda iväg till nu när jag ändå inte kan träna som vanligt, så då var det överraskande enkelt att ta djupa andetag på yogamattan.

Efter lunch gick jag till en ortoped i närheten av skolan. Jag fick förklara vad jag trodde var utlösande faktorn och vad som var fel, och därefter böjde och klämde han rund knäet medan jag fick anmärka om något gjorde ont. Han började med att fastställa att det inte fanns någon vätska i knäet - puuh! Hade det varit det så hade det ju varit tecken på att jag haft sönder något "på riktigt". När han var färdig höll han med om min hypotes; det vill säga att jag helt enkelt har överbelastat knäet och irriterat vävnaden runt omkring. Slutdomen blev åtminstone två veckors vila från all typ av hög belastning på knäet (såsom tung cykling eller löpning) samt att jag ska ha på en medicinerad kompress dygnet runt under den tiden. Däremot går simning hur bra som helst och jag kan börja cykla på väldigt enkla växlar så fort det inte är smärtsamt längre. Såklart var även annan typ av träning okej.

Tankar på det då? Jo men det känns faktiskt ganska bra. Jag var ju inte förvånad över att något var fel eftersom smärtan inte har gått över sedan i torsdags. Det var ändå väldigt skönt att få veta att det inte är något allvarligt, utan något som förhoppningsvis läker inom en inte alltför lång framtid och inte behöver ställa till mer problem framöver. Med facit i hand var det kanske inte så konstigt att detta hände. Från att ha haft uppehåll från min vanliga typ av träning i två veckor när jag var iväg med familjen, till att inom loppet av fem dagar springa 28 km, simma över 2500 m och cykla två stenhårda pass med låg kadens och högt motstånd, sliter ganska bra på kroppen (och inte minst knäna)! När jag googlat runt de senaste dagarna har jag dessutom förstått att det kanske inte är att rekommendera att nästan uteslutande cykla den typen av pass som jag gör. Det vill säga med högt motstånd och få tramptag/minut, eftersom det sliter. Synd dock för det är ju den typen av pass jag älskar haha...

Vad gäller Tokyo Marathon är det inget jag tänker oroa mig över än. I första hand måste ju knäet bli bra och fram tills dess finns det inget annat jag borde fokusera på. Det är sex veckor dit och hinner jag bara springa ett par långpass till på ett bra sätt innan dess så ska jag klara av maran :-) Men det tar vi då!

Låt oss nu se till att jag under dessa veckor blir (1) en supersimmare och (2) en superyogi!

Likes

Comments

Eftersom knäet fortsätter smärta så blev det ingen långlöpning idag heller. Istället simmade jag 1500 meter enligt följande:

 • 200 m uppsim
 • 12x25 m medelintensivt
 • 4x100 m medelintensivt
 • 2x(1x25m, 1x50m, 1x100m) med 25 m vila efter varje intervall. Så totalt 500 m.
 • 100 m nedsim

Det var skönt precis som igår. Det är som de säger att simning är en bäst före-sport - gör man det ofta är lägsta nivån hög, men har man längre uppehåll känns det nästan som om man glömt hur man gör när man hoppar i nästa gång haha! Men nu när varken cykling eller löpning fungerar så får det bli en sjujädra massa simning istället och oj vilken fena jag ska bli på det!

Efter lunch gick jag och Erika en promenad ner till Harajuku och runt till Shibuya. Tyvärr fick jag ont i knäet redan efter en kilometer eller något sånt så när vi väl var framme i Shibuya åkte vi tåget hem resterande två hållplatser istället :-( Imorgon ska jag kolla upp det har jag bestämt!

Men för att inte bli alltför deppig under kvällen bestämde jag mig för att om jag nu inte kommer kunna träna ordentlig cykling eller löpning kommande veckor, då ska jag banne mig bli en fena på rehab! Så jag traskade iväg och köpte en yogamatta att ha på rummet så att jag kan göra övningar varje dag utan ursäkter. Den är fin och mjukt grön (det kändes som en bra yoga-färg och Johan hade dessutom hört att detta var en rekommenderad färg eftersom det påminner om gräs) och jag ska anstränga mig mitt yttersta för att vi ska bli bästa kompisar! Redan ikväll gjorde jag ett par solhälsningar, stretchövningar och mina magövningar.

Vi hörs imorgon med en ny träningsuppdatering (och förhoppningsvis positiv knäuppdatering)!

Likes

Comments

Hej på er! Idag har dessvärre inte bjudit på något särskilt exotiskt. Jag klev upp strax efter åtta, åt min gröt och fortsatte därefter på måndagens inlämning. Vid tolvsnåret gick jag till simhallen och rev av en dryg timmes simning. Sedan fortsatte jag med inlämningen hemma, samt pratade med Johan som numera är hemma i Sverige och Carro. Vid sju mötte jag upp Erika för att äta en bit mat. Vi gick ned till Shimokitazawa och åt på samma ställe som när Johan var med - det har blivit en liten favorit hos oss båda :-) Och nu är klockan nästan tio och jag kan inte förstå hur fort denna dagen har flugit förbi! Ögonen går snart i kors så jag ska snart krypa ned i sängen.

Vi hörs igen imorgon med en liten update!

Likes

Comments