MÄnga i klassen & mina lÀrare har redan mÀrkt detta...

Och sÄ Àr det, jag kan inte gÄ i skolan lÀngre, det gÄr bara inte.
Men jag har inte hoppat av, det Àr det sista jag tÀnker göra!

Men grejen Àr den att jag gillar att plugga, det gör jag verkligen. Men jag kan inte dra mig ivÀg pÄ skolan och sedan fÄ nÄgot gjort dÀr. NÀr jag sitter pÄ skolan Àr jag som en Ängestfylld bubbla som bara vÀntar pÄ att sprÀngas.
Jag var pÄ skolan i 2h den dagen dÄ jag skulle ha möte med min coach, och bara under den tiden sÄ hade jag gÄtt pÄ toan och grÄtit 2 gÄnger.

Jag antar att det beror pÄ att det Àr mycket runt om, mycket som hÀnder, mycket Ängest, mycket stress... Allt blir bara för mycket helt enkelt.

Och jag pratade med lÀrarna och det blev sÄ att jag fick hemstudier istÀllet. SjÀlvklart mÄste jag komma och skriva prov, men Àven det Àr svÄrt i sig. Det krÀvs sÄ mycket för att jag ska vakna och orka ta mig upp ur sÀngen med vetskapen om att jag ska pÄ skolan.

Och ja, jag har funderat pÄ om jag gÄtt in i vÀggen - igen..
Men jag vill inte tro att det Àr sÄ, för jag tror pÄ att jag klarar allt utan att det ska ske..

Anledningen till att jag gÄr in i vÀggen antar jag Àr pÄ grund av att jag sÀtter för höga krav pÄ mig sjÀlv, och det Àr nÄgot jag mÄste jobba med att fÄ bort. Men det Àr inte det lÀttaste.

Men jag försöker, varje dag.
Och en dag kommer jag att gÄ pÄ skolan som vanligt igen.
En dag kommer jag att vara dÀr och prestera som aldrig förr.
En dag kommer jag att vara dÀr och skratta och vara glad.
En dag kommer jag att trivas dÀr.
Men den dagen kommer inte denna terminen.
Men den dagen kommer att komma.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag flyttar runt en hel del, och ingen - inte ens jag, förstÄr varför...

NÀr jag var cirka 5 Är sÄ bodde jag med min mamma i en lÀgenhet pÄ HÀradsvÀgen i Hammerdal.
I Ärsskiftet till det Äret jag skulle fylla 7 sÄ flyttade vi till ett hus pÄ GranvÀgen i Hammerdal.
DÀr bodde vi tills april 2015 dÄ vi Àntligen flyttade till Frösön!

Den första lÀgenheten vi flyttade till pÄ Frösön var rena drömmen! Det var större (i kvm) och lÄg riktigt fint till. Men mamma trivdes inte dÀr och det var för dyrt, sÄ vi flyttade igen strax ett Är senare.

DÄ flyttade vi till en lÀgenhet strax ovanför Coop pÄ frösön, Àven det var drömmen! Dock var det mycket mindre Àn den andra lÀgenheten, sÄ vi hamnade lite vÀl tÀtt inpÄ varandra. Men det var en riktigt mysig lÀgenhet, Àven den lÄg bra till. Cirka 10min gÄng frÄn stan!

Men i maj det Äret sÄ kÀnde jag att jag hade fÄtt nog av att bo sÄ nÀra inpÄ resten av familjen, sÄ jag ville testa mina egna vingar och flytta hemifrÄn. Dock hade jag knappt nÄgon inkomst sÄ jag blev tvungen att flytta ihop med nÄgon. Det gjorde jag, men det gick inte som planerat, sÄ en mÄnad senare flyttade jag till min pappa i Hammerdal.

DÀr bodde jag under hela sommaren medan jag jobbade i stan pÄ dagtid och i Hammerdal pÄ kvÀllstid. Pendlandet tog hÄrt pÄ mig sÄ jag sov hos mamma nÄgon gÄng ibland.

I augusti det Äret (förra Äret) sÄ ringde mamma och berÀttade att hon hade fÄtt tag pÄ en lÀgenhet till mig som vi skulle Äka och kolla pÄ! Det gjorde mig överlycklig, och strax dÀrefter Äkte vi dit och jag blev kÀr i lÀget.
Vi fick skriva kontrakt, och natten nÀr jag kom hem ifrÄn Taizé sÄ flyttade jag in!
DÀr bor jag Àn idag, och jag trivs sÄ enormt mycket!

Det trÄkigaste med den lÀgenheten Àr att huset ska rivas om nÄgra Är, men dÄ har jag förhoppningsvis flyttat nÄgon annanstans för att leva mina drömmar och bli det jag drömmer om.

Och för er som funderar att flytta hemifrÄn, fast ni kanske inte egentligen behöver.
TÀnk pÄ att hyran ska betalas varje mÄnad, och det kostar - mycket.
Ni ska ha allt frÄn toapapper till diskborstar till tvÀttmedel. Det Àr mycket som behövs!
Mat behövs ocksÄ - varje dag, och det blir dyrt
Ha en inkomst, som ni kÀnner att ni kan leva pÄ.
Ett tips Àr att göra en budget, dÄ det Àr nÄgot man behöver..
Veckohandla Àr Àven ett stort tips, det blir billigare sÄ Àn att göra massa smÄ köp.

Likes

Comments

Den 20/5 sÄ Äker jag, ett gÀng unga ledare och nÄgra handledare till Krakow genom kyrkan.

Under tiden vi Àr dÀr sÄ kommer vi bl.a att besöka organisationen livets fönster. Alla ska samla in pengar pÄ olika sÀtt som vi dÄ ska ge till dem nÀr vi kommer dit.

Jag, Isabelle och Linnéa samlar dÄ in tillsammans, och det gÄr att swisha mig, och jag för över pengarna pÄ ett annat konto som bara anvÀnds för pengarna till organisationen!

En liten summa för er betyder nÄgot stort för dem!

Nummer: 070-278 29 75

Mer om organisationen:
Livets fönster Àr en organisation som jobbar för att unga förÀldrar som inte kan ta hand om sina barn ska kunna lÀmna sitt barn pÄ en sÀker plats. Det gÄr till sÄ att man öppnar fönstret till ett kloster, dÀr stÄr en kuvös som man lÀgger sitt barn i och dÄ gÄr det ett larm som meddelar personalen att ett barn har lÀmnats. Det Àr framför allt nunnor som jobbar dÀr och tar hand om barnen. NÀr barnet Àr cirka ett Är sÄ placeras de i nÄgot av Polens barnhem. Det kommer cirka ett barn i mÄnaden till klostret.
I Polen Àr det förbjudet med abort och det Àr en stor skam att föda ett barn om man inte Àr gift. MÄnga flickor har genomgÄtt olagliga aborter och de har lett till en massa skador och dödsfall till följd av komplikationer.
Grundtanken med "Livets fönster" var att flickor inte ska behöva riskera sina liv pÄgrund av en graviditet.
Organisationen har i dag mycket stödpersoner och psykologer kopplade till sin organisation för de barn som vÀxer upp pÄ barnhem.

Likes

Comments

Listan Àr lÄng pÄ vilka jag vill tacka för allt.
Men alla Àr för olika anledningar.

Ni har gjort mig till den jag Àr idag, och ni fick mig att inse hur livet kan se ut för vissa.
Och det Àr jag evigt tacksam för, dÄ jag nu kÀnner att jag kan finnas dÀr för andra.

* Först och frĂ€mst vill jag tacka min mormor, för att du alltid fanns dĂ€r nĂ€r jag behövde, Ă€ven fast jag kanske inte ville inse det. Jag Ă€lskar dig till jordens Ă€nde & du Ă€r obeskrivligt saknad. Vi ses ❀

* Sedan vill jag sÄklart tacka mamma och Jens, ni gjorde allt för att hjÀlpa mig fast jag bara isolerade mig frÄn er. Men ni ska veta att jag idag uppskattar det enormt, Àven fast jag inte gjorde det dÄ det behövdes som mest.

* Amanda, min allra bÀsta moster, för att du alltid funnits dÀr och torkat mina tÄrar och Àven kommit med bra rÄd. Och för att du alltid fanns dÀr nÀr psykologen och kuratorn inte orkade lyssna, och nÀr jag inte vÄgade prata om allt med mamma.

* Mina mobbare, de som misshandlade mig psykiskt och fysiskt och de som skrev till mig som jag aldrig ens trÀffat. Jag vill sÀga att ni kan brinna i helvetet, men det vill jag inte. Det jag vill Àr att ni ska utsÀttas för exakt samma som ni utsatte mig för. Men utan er hade jag inte varit den jag Àr idag.

* Linda, för att du har bett om ursÀkt orÀkneliga gÄnger och försöker varje dag att gottgöra det du gjorde fel. Och du vet att jag har förlÄtit dig. Och jag Àlskar dig, det vet du!

* Rasmus, för att du alltid torkar mina tĂ„rar och lyssnar pĂ„ mig nĂ€r jag vĂ€ljer att öppna mig Ă€nnu ett steg! Och att du Ă€lskar mig för den jag Ă€r betyder sĂ„ oerhört mycket för mig. Älskar dig sĂ„ mycket som inga ord kan beskriva!

* Maja, för att du lyssnat till mina problem och alltid finns dĂ€r! TaizĂ©-resan Ă€r det bĂ€sta jag gjort, sĂ„ glad att vi klickade sĂ„ bra vi gjorde dĂ„. KĂ€nns som vi kĂ€nt varandra i evigheter. Älskar & saknar dig sĂ„ det gör ont!

* Stina, för att du funnits dÀr sedan dag 1, bokstavligen! Du Àr den vÀnnen som jag haft som lÀngst, och jag Àlskar dig obeskrivligt! Vi mÄste hitta pÄ nÄgot snart!

* Maggan och Jimmy, för att ni pĂ„ nĂ„got konstigt vis fick komma in i mitt liv under den perioden dĂ„ jag var som mest rĂ€dd för mĂ€nniskor. Och jag Ă„ngrar det inte en sekund, tvĂ€rtom! Älskar & saknar er över hela mitt hjĂ€rta. Vi mĂ„ste ses snart!

* Min klass, för att ni visade mig att det var mĂ€nniskorna i min förra klass det var fel pĂ„! Älskar er alla!

* Kyrkan, utan den sÄ hade jag inte fÄtt nÄgot att tro pÄ eller vÀnda mig till under de jobbigaste perioderna.

* Gud, för att du alltid lyssnat nÀr jag haft nÄgot att sÀga.

* Resten av min familj, för att ni gav mig lycka och fick mig att hÄllas vid liv! Love you all!

Likes

Comments

Jag gÄr i korridoren, men min sjÀl lÀmnar jag i klassrummet..

Jag har alltid varit rÀdd för att gÄ i korridoren, men jag har aldrig riktigt insett varför.
Men en dag gick det upp för mig att det Àr pÄ grund av allt som hÀnde pÄ grundskolan..

Jag kan inte gÄ pÄ toa pÄ skolan, dÄ jag Àr rÀdd att nÄgon ska försöka öppna dörren.
Jag Àr rÀdd för att gÄ nÀra de som Àr i korridoren, man vet aldrig vad de kan göra mot en.
Jag Àr rÀdd för att sitta med ryggen mot de som sitter i fiket, man vet aldrig hur de kollar pÄ en eller vad de sÀger om en.
Jag kan inte sitta med ryggen mot fönstret i dörren in till klassrummet, man vet aldrig vem som gÄr förbi och som sen vÀljer att skada en nÀr man gÄr ut.

Det vÀrsta med det hela, Àr att jag vet att inget egentligen skulle hÀnda.
Inget av det dÀr kommer att hÀnda pÄ skolan jag gÄr pÄ nu.

Men det Àr mitt förflutna som skaver i bakhuvudet pÄ mig.
Jag vet inte vad som gör mest ont, att de valde att skada mig sÄ hÄrt psykiskt eller att jag nu insett faktum och att jag Àr psykiskt sjuk.
För jag blev sÄ djupt skadad, och jag har svÄrt gÄ vidare frÄn det.

Jag har faktiskt inte förlÄtit nÄgon.

Eller jo, Linda - du vet att jag förlÄtit dig. För du vet att det var fel, du har bett om ursÀkt orÀkneliga gÄnger, och jag vet att du Ängrar dig, och jag vet att du försöker gottgöra det varje dag. Jag vet allt, för du valde att berÀtta hur det lÄg till med allt som hÀnde.
Men du var den enda.
Du Àr den enda som faktiskt bryr dig om att du skadat en mÀnniska.

Jag skulle kunna förlÄta alla andra ocksÄ, om jag bara fick ett "förlÄt".
Ett litet ord som betyder sÄ sjukt mycket.

Men det Àr faktiskt försent nu, det har gÄtt flera Är. InsÄg de inte det för nÄgot Är sedan, kommer de inte inse det i framtiden heller. Och det Àr nÄgot jag bara mÄste intala mig sjÀlv..

Ta hand om varandra
Skada er inte
Gör du nÄgot fel, be om ursÀkt.
SnÀlla.

Likes

Comments