Såhär allmänt om dagarna så hjälper jag till att städa och tvätta koppar och koka kaffe haha. Det har inte varit så mycket kunder så jag har fått göra någon själv direkt. Men ha fått hjälpa Josefin med hennes långhårsfärgningar en hel del! Har nog också fått vara med de andra och hjälpt till att färga också, och så var jag med Terhi och kollade och hjälpte till då hon tog bort och satte i nya hårförlängningar på en kund. Färgar salongens frisörers hår nu som då och deras ögonbryn.😂 Nu för någon dag sedan hade Josefin beställt ett avfärgningspulver för direktfärg så hon ville testa det i sitt hår. Så jag avfärgade hennes hår och det blev en beige blond färg, tanken var att vi skulle färga det grönblått men hon ville ha det blonda nu några dagar. Ska lägga upp bild då det är klart.
Tidigare under perioden fick jag en herrklippning och Minna tyckte jag gjorde ett jättebra jobb. Nu för någon dag sen kom det faktist in en dropinkund och hon ville ha håret färgat och klippt så jag fick ta henne. Det blev ganska brottom så hann inte ta bilder men hon hade supertjockt hår så vi tunnade mest ut och färgade utväxten då. Hon blev riktit nöjd nog.
För någon vecka sedan var också Yle och spelade in till ett program som heter Närbild. Dom intervjuade Anna och Josefin om hur skolan var för dem och vad dom tycker om då det blir mer praktik nu. Själv satt jag som "kund" åt Minna. Det var en riktigt rolig dag!

Har också övat på lite uppsättningar och sånt på en docka.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Josefin ville ha sitt hår färgat en dag för hon hade beställt nya färger från märket Pravana. Hon ville ha 2 olika lila och 1 rosa färg och en grå färg i sitt hår och att man skulle göra "Color melt". Har inte gjort det själv tidigare med sånadär starka färger och direktfärg. Så det var ju något nytt. Man har ju sett på videor på insagram och youtube så nog visste jag ju hur jag skulle göra.

Hon hade grått hår före och den riktigt perfekta grå men det syns inte på bilden för lamporna var ganska varma där så det ser ganska brunt ut...

Vi blandade till två olika lila färger och en rosa och en grå och det såg så härligt ut!😂 (hon ville inte ha så mycket rosa så det är ganska lite av den färgen)
Vi tog paseer som var ca 3cm, och gjorde lite här och där med de olia fägerna och vissa ställen en hel pase med samma och vissa ställen halva pasen med olika färger. Och så ville hon det skulle bli mer av de ljusa färgerna mot topparna och mest av den grå mot topparna.

Det var ganska sent på kvällen så vi hade inget riktigt bra ljus att ta bild i så det ser ganska mörkt och blått ut. I verkligheten såg det mycket bättre ut och det var mycket mer lila och lite mer pastelligt än det ser ut där. Josefin blev jättenöjd över sitt hår. Men färgerna for ur ganska snabbt, vi märke att bara av att platta håret såg man skillnad på färgen...

Likes

Comments

Här e förebilderna. Hon har jätte tjockt hår och har sidorna och där bak rakade med 9mm men det gjorde vi tidigare någon vecka och nu ville hon ha en ny frisyr och lite kortare. (Hör ju inte till yp men iallafall)
Hon hade utväxt och mörk botten ca 4 och lite ljusare längder och dom var ganska rödaktiga. Hon ville ha utväxten färgad och slingor i luggen och på sidan, och sedan en färg på resten av håret som skulle dämpa det röda lite.

Såhär blev resultatet. Färgade roten med KCs permanentfärg ultimate grundfärg 3 (3N) och 4,1. Slingorna blekte vi med blondering och vety 3%, jag gjorde stora blockslingor så det blev kanske 5 paket och placerade dom "/" den vägen. I resten av längderna satte jag 7,23 av KCs lättfärg velvety. Då vi gick till tvättstället mjukade jag upp kanterna på slingorna och då vi hade tvättat ur allt satte jag på en Latte Color Mask på håret och främst på slingorna.

Anna blev riktit nöjd med resultatet och jag tycker färgerna passade bra åt henne.

Jag färgade ögonbrynen och ögonfransarna skillt en annan gång.
Ögonbrynen är också färgade på Anna och vi plockade dom lite också. Hon ville ha dom ordentligt mörka så blandade brun och liiiiite svart med.

Ögonfransarna färgade jag på Minna inför hennes resa till Thailand.😄
Vi färgade med blåsvart.

Likes

Comments

Efter julen så bytte jag till en ny salong. Är nu vid Hair Company som finns vid tågstationen. Där jobbar ägarna Anna och Minna och på hyrstol jobbar Josefin som också kan göra shellac och Terhi som också gör make up. Dom har funnits i "tåghuset" ca 10 år och före det fanns deras salong i rewell center och sammanlagt är det ca 20 år sedan dom öppnade sin salong. Terhi har jobbat där i ett år ungefär och Josefin har varit där i 3 år. Salongen har KCs färger och loreal, kerastase och four reasons produkter till utförsäljning.

Salongen är ganska stor och dit kommer folk i alla åldrar. Alla frisörerna gör moderna färgningar och klippningar.

Likes

Comments

Har färgat carinas mammas hår för någon vecka sedan, rotfärg och några slingor vid beningen.

Efteråt ville carina visa hur man gör en uppsättning med hårnät. Så hon visade lite och så gjorde jag resten.

Har klippt många drop in kunder. Mest herrklippningar. Har fått sätta i rotfärg åt flera av carinas kunder.

Har också haft några permanenter, har inte gjort så många permanenter förut så det var ju bra man fick öva på det.

Päivi fick sin utväxt färgad av mig för nån vecka sen och förra veckad bad hon mig göra en inbakad fläta åt henne.

Likes

Comments

Är nu på praktik i smedsby vid Madicken's.
I måndags kom det in två drop in kunder som jag fick ta, det var två herrklippningar. Sedan färgade jag även Carinas utväxt och efter det kom hennes mamma och skulle ha håret tvättat och lockat.

I Tisdags fick jag ta över Noras en kund efter att hon hade klippt och satt i färg i hennes hår. Jag tvättade ur färgen och fönade håret. Senare fick jag klippa en damklippning också.

Idag kom Carinas mamma hit och jag tvättade hennes hår och rullade med sammetspolar.

Idag kom också en leverans med saker till hennes inrednings avdelning. Så har prissatt och fotograferat dem.


Har just satt i några slingpaket i Carinas hår och ska lägga på en toning sen.

Likes

Comments

Bild på håret då hon kom.
Hon ville ha bort ca1-2 cm av topparna och sedan uppklippt.

Där är efterbilderna, den ena är rufsig så det ska synas bättre på bild att det är uppklippt.

Om man tänker på själva vårdbehandlingen inom yrkesprovet så skulle hon behöva något återfuktande för håret. Hennes hår ser jätte välvårdat ut men topparna är nog torra då man känner, och hur mycket man än kammar håret så fasnar kammen i topparna. Hon har även några gamla ljusa slingor som skiftar i grönt och jag tror det är p.g.a metaller så hon skulle behöva något djuprengörande för att få bort det. Vi har provat att färga över slingorna med en lite rödare brun men det har inte hjälpt så därför tror jag det beror på metaller.

Likes

Comments

Uder praktik nu har jag varit i närpes hos Gun & Gunillas hårservice, där jobbar 3 stycken, Gun, Gunilla och Emma. De har en ganska stor salong, man kan säga att de har ett rum där de har kassan och produkter och ett rum där de har sina stolar och tvättställen. De har också ett solarie i ett rum.

Jag trivs jättebra här men det har tyvärr inte kommit så mycket drop in kunder, fast jag gjorde en skylt vi har haft ute vid vägen. Först nu förra veckan kom det två herrklippningar för mig. Annars har jag kollat på mycket och rivit folie och den första veckan färgade jag gunillas utväxt och förljande vecka tvättade och plattade jag emmas hår. Har gjort några uppsättningar på dockan och jobbat lite med företagsuppgiften.

Likes

Comments

Igår var vi på en wella kurs till seinäjoki och det var faktiskt jätteintressant! Lite synd bara att allt var på finska😂 Dom berättade bl.a. om den nya färgtekniken ecaille. Först kom ju det ombre sen balayage och nu ecaille. Den som var där och berättade så var Joni Justander, han visade också en snabb uppsättning om hur man får volym utan att tupera.

Annars om dagarna har jag färgat och tvättat massor av Ninas kunder och en som jag tvättar och rullar varje vecka.😄 Har färgat ögonfransar och ögonbryn(och plockat ögonbrynen) på några av Saras kunder.
Har övat på lite uppsättningar med Sara för vi ska på en slags liiiiten "bröllopsmässa" om några veckor.

Har också fått "min egna" lilla manikyrhörna. Vi har ett slags erbjudande nu några veckor medan jag e här så kunderna har möjlighet till manikyr, och det är väldigt förmånligt. Första dagen idag och har haft flera kunder redan och det är fler som har bokat, så det har gått superbra. Så roligt att få hålla på med naglar också så det blir mer variation!

Likes

Comments

Är ju på samma salong som jag var på före julen, trivs superbra. Har färgat många av Ninas kunder, vanliga utväxtfärgningar, hjälpt henne med slingor med slingmössa. Har inte haft klippkunder ännu men har 2 inbokade.

I lördags fick jag en spännande färgning att göra, en man kom in med mörkbrunt ofärgat, långt hår.

Hade redan hunnit dela in håret men här är förebilden.

Han ville ha gult hår med rosa slingor i, det är ju inte precis varje dag någon kommer och har det som önskemål så det var roligt med något annorlunda.

Fick ju först bleka hela håret, först lade jag ju i blondering i längderna och sedan roten så det skulle blekas jämt. Och sedan rosa blockslingor där bak och vanliga breda där mot ansiktet på sidorna, de var gjorda med elumen. Nina visade hur jag skulle göra slingorna för det var ju första gången jag gjorde blockslingor på någon.

Är riktigt nöjd med resultatet. Han ville ha riktigt sådär "elumen-gult" men vi hade inte den färgen och det blev ju nog gult när man blekte också så. Det var nog lite gulare än det ser ut på bilden😄 Första gången jag blekte ett helt hår också, har bara gjort balayage och slingor förut.

Har också gjort uppsättningar på dockan. Den första såg jag på instagram och tänkte jag skulle försöka göra.

Har ju gjort den andra en gång förut men tänkte öva en gång till på den för denhär dockan har mycket längre hår än den jag gjorde det på förra gången. Hade tyvärr inget spray att spraya ner småhåren med😅

Likes

Comments