Har färgat carinas mammas hår för någon vecka sedan, rotfärg och några slingor vid beningen.

Efteråt ville carina visa hur man gör en uppsättning med hårnät. Så hon visade lite och så gjorde jag resten.

Har klippt många drop in kunder. Mest herrklippningar. Har fått sätta i rotfärg åt flera av carinas kunder.

Har också haft några permanenter, har inte gjort så många permanenter förut så det var ju bra man fick öva på det.

Päivi fick sin utväxt färgad av mig för nån vecka sen och förra veckad bad hon mig göra en inbakad fläta åt henne.

Likes

Comments

Är nu på praktik i smedsby vid Madicken's.
I måndags kom det in två drop in kunder som jag fick ta, det var två herrklippningar. Sedan färgade jag även Carinas utväxt och efter det kom hennes mamma och skulle ha håret tvättat och lockat.

I Tisdags fick jag ta över Noras en kund efter att hon hade klippt och satt i färg i hennes hår. Jag tvättade ur färgen och fönade håret. Senare fick jag klippa en damklippning också.

Idag kom Carinas mamma hit och jag tvättade hennes hår och rullade med sammetspolar.

Idag kom också en leverans med saker till hennes inrednings avdelning. Så har prissatt och fotograferat dem.


Har just satt i några slingpaket i Carinas hår och ska lägga på en toning sen.

Likes

Comments

Bild på håret då hon kom.
Hon ville ha bort ca1-2 cm av topparna och sedan uppklippt.

Där är efterbilderna, den ena är rufsig så det ska synas bättre på bild att det är uppklippt.

Om man tänker på själva vårdbehandlingen inom yrkesprovet så skulle hon behöva något återfuktande för håret. Hennes hår ser jätte välvårdat ut men topparna är nog torra då man känner, och hur mycket man än kammar håret så fasnar kammen i topparna. Hon har även några gamla ljusa slingor som skiftar i grönt och jag tror det är p.g.a metaller så hon skulle behöva något djuprengörande för att få bort det. Vi har provat att färga över slingorna med en lite rödare brun men det har inte hjälpt så därför tror jag det beror på metaller.

Likes

Comments

Uder praktik nu har jag varit i närpes hos Gun & Gunillas hårservice, där jobbar 3 stycken, Gun, Gunilla och Emma. De har en ganska stor salong, man kan säga att de har ett rum där de har kassan och produkter och ett rum där de har sina stolar och tvättställen. De har också ett solarie i ett rum.

Jag trivs jättebra här men det har tyvärr inte kommit så mycket drop in kunder, fast jag gjorde en skylt vi har haft ute vid vägen. Först nu förra veckan kom det två herrklippningar för mig. Annars har jag kollat på mycket och rivit folie och den första veckan färgade jag gunillas utväxt och förljande vecka tvättade och plattade jag emmas hår. Har gjort några uppsättningar på dockan och jobbat lite med företagsuppgiften.

Likes

Comments

Igår var vi på en wella kurs till seinäjoki och det var faktiskt jätteintressant! Lite synd bara att allt var på finska😂 Dom berättade bl.a. om den nya färgtekniken ecaille. Först kom ju det ombre sen balayage och nu ecaille. Den som var där och berättade så var Joni Justander, han visade också en snabb uppsättning om hur man får volym utan att tupera.

Annars om dagarna har jag färgat och tvättat massor av Ninas kunder och en som jag tvättar och rullar varje vecka.😄 Har färgat ögonfransar och ögonbryn(och plockat ögonbrynen) på några av Saras kunder.
Har övat på lite uppsättningar med Sara för vi ska på en slags liiiiten "bröllopsmässa" om några veckor.

Har också fått "min egna" lilla manikyrhörna. Vi har ett slags erbjudande nu några veckor medan jag e här så kunderna har möjlighet till manikyr, och det är väldigt förmånligt. Första dagen idag och har haft flera kunder redan och det är fler som har bokat, så det har gått superbra. Så roligt att få hålla på med naglar också så det blir mer variation!

Likes

Comments

Är ju på samma salong som jag var på före julen, trivs superbra. Har färgat många av Ninas kunder, vanliga utväxtfärgningar, hjälpt henne med slingor med slingmössa. Har inte haft klippkunder ännu men har 2 inbokade.

I lördags fick jag en spännande färgning att göra, en man kom in med mörkbrunt ofärgat, långt hår.

Hade redan hunnit dela in håret men här är förebilden.

Han ville ha gult hår med rosa slingor i, det är ju inte precis varje dag någon kommer och har det som önskemål så det var roligt med något annorlunda.

Fick ju först bleka hela håret, först lade jag ju i blondering i längderna och sedan roten så det skulle blekas jämt. Och sedan rosa blockslingor där bak och vanliga breda där mot ansiktet på sidorna, de var gjorda med elumen. Nina visade hur jag skulle göra slingorna för det var ju första gången jag gjorde blockslingor på någon.

Är riktigt nöjd med resultatet. Han ville ha riktigt sådär "elumen-gult" men vi hade inte den färgen och det blev ju nog gult när man blekte också så. Det var nog lite gulare än det ser ut på bilden😄 Första gången jag blekte ett helt hår också, har bara gjort balayage och slingor förut.

Har också gjort uppsättningar på dockan. Den första såg jag på instagram och tänkte jag skulle försöka göra.

Har ju gjort den andra en gång förut men tänkte öva en gång till på den för denhär dockan har mycket längre hår än den jag gjorde det på förra gången. Hade tyvärr inget spray att spraya ner småhåren med😅

Likes

Comments

Idag är sista dagen på praktik och jag har vikt handukar och diskat, ska torka alla produkthyllor nu också.

Här e bilder på den andra permanentrullningsuppgiften.

Likes

Comments

Har varit jättelite kunder denna vecka så det har inte funnits så mycket att göra. Har tvättat och vikt handukar och diskat och sopat golvet. Kollat på olika videor på flätor och folk som försökt blekt håret utan blondering och haft t.ex c-vitamintabletter eller bakpulver. Gjorde också en föning på dockan.

Likes

Comments

Hon ville ha permanent, utväxten färgad och håret klippt. Hon hade supermycket hår och det var väldigt tjockt.
Började med att tvätta hennes hår med djuprengörande schampo 2 gånger. Hon hade väldigt torra toppar så klippte av lite av dom i detta skedet så det skulle bli lättare att kamma igenom håret under rullningen. Satte på en vätska i topparna som är till för att det redan permanentade håret inte ska bli så slitet under permanenten. Sen började jag rulla.

Där framme vid pannluggen ville hon ha det rullat snett bakåt, och på sidorna rakt ner och nacken rakt ner. Rullningen gick riktigt bra. Permanenten gjordes ju med wellas produkter, här finns intense permanentvätska och mildpermanentvätska. På det vis Susan har lärt mig så ska permanentvätska vara på 10min i maskin och sedan 5 minuter till om det behövs, och om det är riktigt tjocka hår så kan det vara 20 min i maskin.
Jag sa åt henne att jag tänkte ta intense permanentvätskan för kunden hade sååå tjockt hår. Men Susan sa jag skulle ta den andra permanentvätskan alltså "mild". Jag tog den och la den noga i hela håret, satte på maskinen i 10 min. Sen kollade jag en rulle och den var väldigt svaga lockar, la i maskin 10min till. Men iallafall när de 10 minuterna hade gått kollade jag lockarna och de var fortfarande väldigt svaga. Susan sa jag skulle lägga på intensevätskan och sätta i maskin 10 minuter till. Av vad jag har lärt mig förr, hur noga det är med tiderna och allt så trodde jag inte man kunde lägga det ännu längre i maskin. Men iallafall efter dessa 10 minuter kollade jag lockarna och dom såg bra ut nu. Gick till tvättstället och skjölde av permanentvätskan i ca 5min, torkade med handuk och la på fixeringen på rullarna och hade på i 5min, tog ut rullarna och la på mera fixering och skjölde av efter 5 minuter. La sedan på en slags keratinbehandling/balsam som man ska sätta på efter permanenter. Tvättade ur det och gick sen tillbaka till platsen.

Lockarna blev riktigt bra, håret var tyvärr lite för vått här ennu för att man ska se det tydligt. Färgade nu utväxten och klippte sen så som hon skulle ha det. Fönade med en liten rundborste sen.

Hon blev jättenöjd och färgen blev väldigt jämn. Tog lite länge dock då inte det ville bli lockar men om jag hade tagit intense vätska från början som jag tänkte skulle det ju funkat bättre.

Likes

Comments

Idag har jag rullat en av permanentuppgifterna.

Likes

Comments