Header

På fredag steg vi upp klockan halv 8. Adam stekte pancakes åt oss som vi mumsade i oss till morgonmål. Vi fixade ihop dagens picknicklunch, diskade kärlen och tog ner våra tält igen. Idag ledde färden mot Zion National Park.

Adam släppte av oss vid visitor center och vi hoppade på en trolley som tog oss till det tråd vi ville hika. Jag och Lisa var de enda som ides testa på Angels landing. Alla de andra gjorde en lättare kortare hike som sades vara jättevacker!

Jag och Lisa var taggade för klättring och blev då inte besvikna. I slutet var vi helt överens om att detta var den absolut bästa hiken denna vecka! Det gick väldigt tungt uppför till en början men i slutet bjöds det på en hel del rolig (och lite skrämmande) klättring. Här fanns inga vattenstånd så de många liter vatten vi hade med oss ville nästan inte räcka till.

Att ha kommit upp hit kändes super...

Tills vi såg vägen framför oss. Bilden är från google så att ni ska se hur spåret såg ut. Det var bara att pressa sig uppåt och det gick mycket långsamt! Det kändes lite som att gå i motvind faktiskt.

Upp kom vi!

Och där syntes redan toppen dit vi var påväg!

Utsikten från toppen var suverän! Åt ena hållet såg det ut såhär👇

Och åt andra hållet såg det ut sådär👇

Inte mina ben på bilden utan Lisas. Jag var livrädd för att falla över kanten! Sedan 2004 har 6 personer fallit över kanten och dött under denna hike stod det på en skylt.

Att gå ner var mycket svårare än att gå upp eftersom skorna inte riktigt fick fäste och det var lätt att halka neråt.

Det gick snabbt ner och man fick "bromsa" hela tiden för att inte flyga på näsan.

Nere på marken igen tog vi trolleyn till vårt nya lägerområde. Adam tyckte att vi varit jätteduktiga eftersom han under åren som tourguide bara har haft två andra au pairer som gjort samma hike. Jag undrar om han faktiskt själv testat på det eftersom han innan vi åkte sa att den var jättesvår och bara gick upp och ner hel tiden och att han inte rekommenderade det ifall man inte var van hikare. Om jag gjorde det kan nog vem som helst göra det!😂

Svettiga och smutsiga var de skönt med en avsvalkade dusch!

Vi joinade några andra på lite glass.

Och letade efter souvenirer i en souvenirbutik.

Den natten sov alla under bar himmel eftersom vi skulle upp tidigt nästa morgon och inte hade tid för att börja ta ner tälten. Det var jättemysigt att ligga där mellan klippväggarna och stirra upp mot stjärnorna. Det var också mycket varmare än på de andra platserna vi campat den veckan.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

På torsdag steg vi upp klockan 6 för att ta ner tälten och äta morgonmål.

Efter att ha diskat klart och packat in allt i bilen körde vi till Bryce Canyon National Park.

Med detta tjejgäng var det alltid någon som behövde gå på toa mitt under bilresan.

Framme vid vår nya campingplats satte vi upp tälten och tillredde lunch.

Sedan bar det av till Bryce Canyon. En del gick bara rim trail uppe på toppen men jag och Lisa ville såklart uppleva en riktig hike in i Bryce Canyon, Detta var dock en mycket kortare och lättare hike än den vi gjorde vid Grand Canyon.


Bryce Canyon är något alldeles speciellt! Sagolikt skulle jag vilja påstå!

Fotografen sa något jätteroligt som fick oss att vika oss dubbelt.😂

Efter hiken mötte vi upp resten av gänget och åkte tillbaka till campingplatsen. Till min stora glädje märkte jag att mitt mobildata äntligen funkade så jag bombade dom där hemma med bilder på whatsapp. Det blev tacos till middag sedan körde vi tillbaka för att titta på solnedgången.

Efteråt lyssnade vi på en kvinna som berättade om planeter. En del av gänget ville efteråt ännu ta en närmare titt på stjärnor medan vi andra ointresserade väntade i bilen under tiden. Ungefär halv 11 kom vi tillbaka till lägret och avslutade kvällen med att grilla smores runt en eld.

Likes

Comments

På onsdag delade vår grupp på sig. Nio stycken bestämde sig för att åka till Lake Powell för att paddleborda och simma hela dagen medan tre av oss (jag och två tyskar) lämnade kvar på ranchen för lite horseback riding. Visst hade det varit skönt att svalka sig i vattnet i den hettan men man skulle ha varit fast där utan skugga hela dagen. Jag hade dessutom en gång tidigare redan testat på stand up paddlelboarding och längtade istället på att slippa upp på hästryggen!

Adam, vår tourguide, körde dom andra tjejerna till Lake Powell och stack sedan själv iväg på grocery shopping. Jag och tyska tjejerna blev upphämtade av cowboyen (som gubben själv kallade sig) och fick hjälpa till med att göra i ordning hästarna inför vår två timmar långa ridtur.

Min häst👇

Det var så otroligt kul! Och landskapet..!😍😍

Cowboyen berättade massa historier och sjöng och uppehöll oss under hela ridturen.

Jag valde att ta den lataste hästen eftersom dom andra hade flera år av erfarenhet på hästryggen. Jag fick ett rep att ha runt handleden så jag kunde slå till hästen på stjärten när vi lämnade för långt bakom de andra. Då blev de rörelse minsann!😄

Jag, Theresa och Nicole👇

När vi kom tillbaka till campingplatsen kastade vi oss i duschen. Hur skönt! En dusch kostade 3 dollar men här var dom åtminstone bättre än vid grand canyon och man fick duscha så länge man ville i varmt eller kallt vatten. Efter en stund kom Adam tillbaka och vi chillade till ungefär klockan tre då vi körde iväg för att plocka upp resten av gänget.

Vattnet såg så härligt ut vid Lake Powell! 💦

Så blev det dags för en Antelope Canyon tour. Medan vi stod och väntade på en jeep fick vi se denna kille dansa skickligt med ringar,

Så häftigt att det på riktigt finns sådana här platser! Det går inte att fånga på bild även om jag gjorde en hel del försök.😊

Kolla in björnen!

Vi kom ut på en annan sida och gick sedan tillbaka samma väg.

​Vårt glada gäng!

Tillbaka vid campingplatsen grillade vi hamburgare till middag.

Det blev äppelpaj och smores till efterrätt och en natt under stjärnorna istället för tält. Så skönt utan myggor och andra kryp och en fantastisk stjärnhimmel att somna under.

Likes

Comments

På tisdag steg vi upp klockan 5 för att ta ner tälten och packa in allt i bilen.

Klockan 6 var vi klara att åka iväg. Morgonmålet, som bestod av en yoghurtstång, blåbärsmuffins och trip, åt vi under bilresan.

Runt klockan 10 Utah tid(!) kom vi fram till Monument Valley Navajo Tribal Park

Vi träffade vår guide som tog oss på en två timmar lång guidad jeep tour. Det kändes som om vi hade hamnat i en västernfilm!

Three Sisters👇(Alla de olika formationerna har egna namn men detta är det enda jag minns).

I en sånhär kunde det bo 1-2 familjer. Inga spikar användes till bygget.​

På plats lyckades jag aldrig se denna bild av ett manshuvud men nu när jag tittar på bilden så syns det jättebra. Dom hade nog nån förklaring på vem det var. Typ nån indianhövding..?!

Vi skulle ligga ner och blunda medan vår guide och en annan guide spelade olika melodier med sina flöjter. Musiken passade perfekt in i landskapet!

Här lyckades jag iallafall se ögat.😄

Vi gick upp på någon sandkulle och fick 2 kg sand i skorna. Sanden var otroligt mjuk!

Alla föreställde de nånting.. Det där till vänster liknar jättemycket en hand tycker jag!

Tillbaka vid visitor center packade vi ut våra matcontainrar ur bilen och lunchade ute vid ett picknickbord.

Monument Valley är verkligen en sevärd plats! För mig hade det räckt med det för hela dagen men vår dag hade ännu en hel del att bjuda på! Innan vi fortsatte mot Horseshoe Bend fyllde vi på vårt matförråd vid Walmart.

Framme vid Horseshoe Bend stötte vi på denna skylt. Det var 40 grader varmt och otroligt hett!

En cowboy ranch fick fungera som övernattningsplats åt oss de två kommande nätterna.

UTAH!👈

En gubbe gav oss några morötter att mata hästarna med och visade oss några trick.

Till middag blev det pasta.

Efter maten lärde oss cowboyen hur man kastar lasso. Det var mycket svårare än vad jag trodde det skulle vara.

​Vissa stannade upp längre för lite party men jag, min tältmate och några andra avstod och lade oss ganska tidigt. Wifi fanns det inte på området och mobildatan fungerade endast för vår tour guide Adam. Lite surt tyckte vi. Det fick bli två dagar helt utan uppkoppling!

Likes

Comments

På måndagsmorgonen hade vi väckning klockan 7. Vi plockade fram flingor, havregryn, yoghurt och bär som vi åt till morgonmål. Allt smakar så gott när man är ute och campar!

Efter morgonmålet fixade vi ihop lunch wraps som vi packade ner i ryggsäcken. Vi diskade undan och lite efter 9 var vi äntligen klara att åka tillbaka till Grand Canyon National Park.

En del valde att denna dag göra en förmiddagspromenad längs med kanten medan vissa av oss valde att hika ner in i Grand Canyon. Det fanns också andra hikes man kunde välja mellan.

Det var 38 grader varmt och dåligt med skugga så en parkvakt varnade folk för att gå ner i canyonen den tiden. Före klockan 10 eller efter 4 var vad som rekommenderades men många , också vi, bestämde oss för att hika ner ändå. Klockan var ungefär 10 och det var vår sista dag vid Grand Canyon. Inte missar man en sådan chans när man en gång har tagit sig dit.

Utsikten kunde man verkligen inte klaga över.😊

Det gick åt mycket vatten i värmen så utan vattenstånd längs med vägen hade man nog inte klarat sig. Vi bar på många flaskor var men när man väl kom till nästa stånd var dom nästan tomma.

Jag och Lisa

Vissa av tjejerna i vår grupp vände om här men några av oss bestämde oss för att fortsätta ner.

Vi gick dock inte helt ner eftersom det var så hett och det skulle ta flera gånger längre att gå upp. Det skulle förståss ha varit häftigt att gå ända ner eftersom man kunde simma där nere någonstans men det fick bli 3 miles ner och 3 miles upp för oss.

Toalettstopp halvvägs ner.

Nere på 3 miles hittade vi en liten öppen stuga där folk hade stannat för matpaus. Där var också några svenskar! Vi åt vår matsäck som kändes alltför knapp i vår situation och vilade i en timme.

Dom här filurerna var så söta men man skulle tydligen akta sig för att gå i närheten av dem eftersom de kunde bete sig väldigt aggressivt.

Redo att börja gå upp!

Innan den här resan hade jag inte hikat så jättemycket så jag var väl ganska ovan och oförberedd på hur tungt det skulle vara. Vissa i gänget orkade hur bra som helst medan andra, bl.a. jag, staplade fram varje steg. 😁Vid varje liten skugga stannade vi och ibland kändes t.o.m. en minut tung att gå i sträck. Svetten rann som aldrig förr och sådana vattenmängder har jag nog aldrig tidigare druckit. Man tyckte synd om folk på väg neråt för man visste vad dom hade framför sig på tillbakavägen. Många hade med sig små barn och jag kan inte förstå hur dom orkade... Vissa hade dock med sig sovutrustning för övernattning i canyonen.

Sådär dammiga skor och ben fick man. Efter den här veckan med många fler hikingdagar satt smutsen fast så hårt på benen att den inte gick bort hur man än gnuggade.

Nästan uppe!

We did it! Australien-Tyskland-Finland-Tyskland

Efter ca 6 timmar av vandring tyckte vi att vi väl förtjänade en glass. Nog smakade det bra även om vi fick stå i kö över en halv timme för att köpa den.

En sista blick över Grand Canyon. Så otroligt vackert!

Dagens temperaturer i Farenheit och Celcius👇

Efter att ha gått en sväng i några gift shops där jag köpte en Grand Canyon huppari och t-skjorta tog vi bussen tillbaka till campingområdet. Till middag blev det korv, potatis och kokta grönsaker.

Vi packade för nästa dag och tog en kall dusch på 6 minuter för två dollar. Vi hängde vid wifin en stund efter en och en halv dag helt utan internetuppkoppling. Hjälp vad beroende man är.

Trötta men glada gick vi och lade oss efter en lång dag.

Likes

Comments

På söndag steg jag upp klockan 7 för att packa ihop mina sista saker. Klockan 8 gick jag ner till lobbyn och checkade ut och hittade sedan en grupp tjejer utanför hotellet som jag antog skulle göra samma aupairadventure resa som jag. Vår reseguide Adam plockade upp oss i en van med släp och vi påbörjade vår bilresa mot Grand Canyon. Efter ca 15 minuter märkte han att en tjej saknades så vi fick vända om och hämta henne.

Veckans körrutt med start i Las Vegas i riktning Route 66.👇

Första stoppet kom ganska snabbt eftersom vi skulle handla mat inför de närmaste dagarna. Skulle jag ha vetat att vi skulle stanna vid Walmart hade jag ju inte behövt åka dit kvällen innan.

Jag var jättetrött efter all förlorad sömn så det mesta av bilvägen gick åt till att sova. Bilden under tog jag under vårt nästa stopp vid någon utsiktsplats. Jag vet inte vad jag fotade för jag sov väl när vår guide förklarade vad vi stannade för.

Efter flera timmar av körning kom vi till ett center för Route 66 där vi skulle äta lunch. Vi löpte kapp om vem som skulle hinna först till toaletten. Skjulet under var den ända vessan till användning.

Jag tyckte att det var ett jättehäftig ställe att stanna på. Det kändes som rakt ur en film.

Bilden under är tagen i ett litet hus där vi beställde burgare. Väggarna och taket var fyllt med lappar, fotografier och sedlar.

Jag köpte några vykort som minnen från denna plats. Det tyckte jag det var värt!

Efter ca en timmes matpaus fortsatte vi färden.

Ganska fort stannade vi för att ta foton vid en Route 66 sköld mitt på vägen.

Asfalten var kokhet!

Sedan körde vi i ett sträck till vår campingplats strax utanför Grand Canyon national park. Det var inte speciellt fint men det dög för två nätter. Dusch fick man betala för och wifi funkade bara på en pytteliten area. Mobildata var det inte ens tal om.

När tälten var uppe packade vi in oss i bilen igen och körde några få minuter till nationalparken för att njuta av solnedgången där.

Vår tourguide som täcker hela skylten där i mitten👇

Vi fick ställa oss på en rad och blunda och sedan ledde Adam oss fram till utsiktsplatsen.

Vi öppnade ögonen samtidigt och fick äntligen blicka ut över Grand Canyon. Vilken syn alltså!

Mycket bilder här alltså. Håll ut! Jag försöker välja bort några.😄

Träffade på Emilie som var där med en annan grupp!! Hur kul!

Det var verkligen jättefint att sitta där vid kanten och titta på solen som långsamt försvann bakom canyonen.

Efteråt åkte vi tillbaka till campingområdet för att koka ihop lite middag. Efter maten grillade vi ännu smores runt en lägereld.

Jag hängde vid vessorna en stund för att ladda telefonen inför morgondagen och gick och lade mig ca halv 12. Jag delade tält med Lisa som var med på några av bilderna tidigare.

Likes

Comments

På lördagsmorgonen klockan 5 bar det av på hiking med Bianca. Gissa hur pigg man var efter en två timmars natt!

Vi hade tänkt gå upp till toppen av berget men redan efter några hundra meter flåsade vi som hundar, Uppförs är tungt!

Vi bestämde oss för att vika av trådet och utforska vattenfall istället. Jättekul, kunde vi snart konstatera!

Vi fick hoppa från sten till sten och akta oss för att ramla i med alla våra saker.

Att kika över kanten på detta djupa vattenfall var en aning läskigt när man stod på hala stenar och bara höll sig fast vid en trädgren.

Vi hittade så många häftiga platser!

Vi hade en tid att passa så vi kunde inte stanna så länge. Annars hade vi säkert forskat runt hela dagen!

Hemma var vi klockan 11 och jag hann ta en snabb dusch innan det var dags att packa in mina väskor i bilen. Tillsammans med hela familjen åkte vi till Uncle D's Pizza (där Andrik jobbar) för att äta en avskedslunch.

Efter att ha tagit avsked av familjemedlemmarna körde mamman, systern, Tova och Gabby mig till flygplatsen i Portland.

Jag är väldigt tacksam över att jag fick bo en hel vecka hos Keteri's! Jag trivdes så bra hos dem så det kändes nästan lite sorgligt att åka iväg. Dom var så otroligt snälla och roliga att umgås med! Jag kunde se dem stå och vinka ända tills dom försvann ur sikte.

Lite ensamt var det när jag gått genom säkerhetskontrollen. Jag hade blivit så van att alltid vara tillsammans med någon. Nu skulle jag ensam till Las Vegas och hitta mig till något hotell som morgondagens resa troligtvis skulle starta från. Jag hade inte hört något från Aupairadventures som jag skulle göra resan med nästa morgon även om de lovat att skicka ett mejl några dagar innan start.

First time in Vegas!

Det första man kände när man gick ut från byggnaden var hettan. Klockan var runt sju på kvällen och det var 38 grader varmt!!

Efter att ha gått fel några gånger och frågat flera olika vakter om vägen hittade jag mig till slut till ett parkeringsgarage för Ubrar. Jag fick tag i en Uber som tog mig till Walmart eftersom jag behövde köpa sovsäck och lite mat. Det gick lite si och så att dra på en resväska i varsin hand och samtidigt balansera en stor sovsäck, en sandwich, en banan och ett mellanmålspaket fram till kassan. Precis framför kassan tappade jag förstås allt på golvet så en snäll kassakille erbjöd sig att bära ut mina påsar åt mig. Sedan stod jag ensam där ute i mörkret och väntade tills jag fick en ny Uber som körde mig till hotellet.

Framme vid hotellet var jag runt halv 9 och ställde mig i kön för att checka in. Jag hade inte kollat åldersgränsen på hotellet så jag var lite orolig att den skulle vara 21 som på de flesta hotell i USA. Som tur var gick det genom och jag fick mitt rum. Hotellet jag bodde på hette Hooters Casino Hotel och var inte riktigt i min smak med massa spelmaskiner och hög musik. Men eftersom min aupairadventure resa sades starta utanför hotellet nästa morgon klockan 8 tyckte jag det var enklast att bo där.

Väl i rummet blev det att börja packa om mina väskor för en campingvecka. Jag skypade hem lite eftersom det var morgon i Finland och kom jättesent i säng så att jag bara hann sova tre timmar innan det var dags att stiga upp. Som om jag inte hade tillräckligt med sömnbrist efter den gångna veckan! 👏

Likes

Comments

På fredagsmorgonen lekte jag med Gabby tills jag klockan 12 körde med mamman och Tova till staden Astoria i nordvästra Oregon. Bilturen tog ungefär en och en halv timme.

Astoria har vad jag förstod en stor finsk befolkning eftersom det i slutet av 1800-talet kom en hel del finnar dit och byggde upp staden medan de försörjde sig på fiske. Senare kom det också folk från andra nordiska länder dit.

Vi började med att åka till en finsk butik. Kvinnan bakom disken var från Finland och pratade både finska och svenska. Jag köpte såklart godis.

Efteråt åt vi mat vid en gammal fiskebåt. Det var jättegott. Dom fiskar varje morgon och säljer sedan så länge fisken räcker den dagen.

Tonfisk tyckte jag dom sa det var. Såå gott!

Sedan blev det dags för en trolley ride.

Efter trolleyturen körde vi till Astoria Column.

Flera av de 164 trappstegen är nämnda efter någon person. Väl uppe kände man sig ganska så vinglig!

Kolla in bron på bilden under. Den körde vi över senare.

Vi körde en bit längs USA:s längsta och kanske också världens längsta strand, Long Beach, som är 45 kilometer lång. Även om det regnade sprang jag ner en vända till vattnet för att doppa fötterna i Stilla Havet.

Innan vi körde tillbaka hem åt vi glass vid Scoopers.

Hemma var vi klockan 11 och jag fick bråttom att börja packa mina väskor för flyget till Las Vegas nästa dag. Bianca hjälpte mig att minimalpacka medan Tova, Pierce och Christian gjorde oss sällskap. Klockan två kom vi oss i säng. Då var det bara tre timmar tills jag skulle iväg på en morgonnattshike med Bianca.🙊

Likes

Comments

Klockan halv 6 på torsdagsmorgonen satt jag i bilen med Bianca, Gabby och Christian på väg mot Indian Beach på Oregonkusten. Brädorna på taket och havet framför oss. Ahh vilken känsla! En gammal dröm gick i uppfyllelse. Jag fick äntligen få testa på surfing!

Vädret visade sig inte på den bästa sidan men det gjorde oss inte så mycket. Vi hyrde våtdräkter som höll oss varma i det kalla vattnet. Vågorna var en aning slaskiga och inte dom bästa men jag och Bianca hade iallafall hur roligt som helst. Gabby sprang runt på stranden och lekte med allt och alla under tiden vi surfade. Vi hade bara två brädor så en av oss satt alltid på stranden och tittade på.

Christian lärde mig hur man skulle göra. Jag hade trott vi skulle öva på stranden men nej, rakt ut i vattnet bar det av.

De första 15 minuterna var hemska. Jag hade ingen koll på vilka vågor man skulle ta och vilka man skulle skippa, när jag skulle stiga upp osv. Det var också jättetungt till en början att paddla. Flera meter från vågen skulle man snabbt kravla sig upp på brädan, paddla med all kraft mot stranden och stiga upp precis när man kände att vågen var under en och gav brädan fart. Säkert 90% av tiden tillbringade jag tumlande runt i vattnet, spottande och fräsande vatten ur näsan.

Efter en liten stund hakade jag dock på och förstod logiken. Sedan var det hur kul som helst! Även om jag föll varje gång var det något av det bästa jag någonsin gjort! Mycket roligare än att åka snowboard! Ibland lyckades jag stå längre på brädan och ibland hann jag knappt upp på knäna innan jag föll. Jag och Bianca skrattade nästan så vi grät. Hon har bara surfat i två år så hon brydde sig inte heller om att vågorna var slaskiga, svåra att surfa på. En gång när jag tog en våg körde jag rakt in i Bianca som var ca tio meter framför mig. Haha. Jag fick inte stopp på brädan eller svängt den så jag for rakt på henne. Som tur var gick det bra. Vi planerar att nästa gång jag reser till USA så åker vi till Kalifornien och surfar tillsammans! Kulkul!

Jag var så glad över att vi hade våtdräkter på oss. Jag kan tänka mig hur ont det skulle ha gjort att gång på gång med bikini slänga sig på brädan och börja paddla. Jag hade bara ett par blåmärken på magen efter denhär dagen. Dessutom skulle vi ju ha frysit ihjäl utan dem. Händerna var så stela så man knappt kunde röra dem. Annars kan jag också tillägga att det t.o.m var svårare att kommma ur dräkten än att komma in i den. Tog mig säkert en halv timma!

Innan vi körde tillbaka den två timmar långa vägen käkade vi vid Taco Bell.

Hemma blev det mer käk eftersom mamman hade lagat en stor finsk middag med köttfärs, potatis, lingonsylt och potatissallad. Jag stannade uppe ganska länge för att prata med mamman och titta på bilder hon visade och gick sedan och lade mig.

Likes

Comments

På onsdagsmorgonen vaknade jag till nygräddade våfflor. Mums!

Efter det åkte jag med Andrik till Portland. Han hade fått två biljetter till Cavalias Odysseo show och lät mig följa med honom. Gissa om det var häftigt!

Alla vägar reds det på. En man snurrade t.o.m runt hästens mage under farten!

Efter showen körde vi till en outdoorbutik eftersom Andrik skulle köpa nya vandringsskor, sånadär med tår. Sedan körde vi hem för att äta och byta om till träningskläder. Tillsammans med Pierce, Christian och Tova körde vi ca en timme för att hika Angels rest trail vid Columbia River Gorge.

Det var så vackert! Där nere kunde man se bilarna röra sig på samma väg som vi själv just kört på. Det tog oss ca en timme att ta oss upp.

Från vänster: Pierce, Christian, jag, Andrik och Tova 👇

Det var jag som bad några främlingar fota oss och utan att tänka på vad jag skulle säga lät det nog inte så amerikanskt. Dom undrade efteråt vilket land vi alla kom från. 😅

När vi var nere på marken igen körde vi en liten bit till ett vattenfall. Först var planen att försöka hålla skorna torra men den gick snart i stöpet. För att kunna gå ända fram till vattenfallet blev vi till slut tvugna att simma. Det var jättekallt men ändå skönt efter en svettig hike! Det var jättevackert och kul med ett spontant litet äventyr. Sedan fick vi sitta bilfärden hem med våta kläder.✌

På hemvägen stannade vi ännu vid en overlook plats.

Nästan hemma meddelade mamman att hon bjuder på middag vid Burgerville så vi körde rakt dit. Vi var alla helt utsvultna så burgarna försvann direkt ner i magen!

Vi åkte hem och böt om till torrt och satte sedan direkt kosan mot Portland för att käka glass vid Salt&Straw. Det måste man tydligen smaka på när man är i Portland. Dom hade otroligt många annorlunda och intressanta smaker och man fick provtesta så många man ville innan man bestämde sig. Tråkig som jag är tog jag ändå det som verkade mest bekant, en sorts vaniljglass och mintchokladglass. Det var gott!

Där satt vi mamman, jag, Gabby, Tova, Christian, Pierce och Andrik och käkade glass. Och när var allt var uppätet körde vi änligen hem. Då var det bara fyra timmar kvar tills jag skulle stiga upp till surfingen nästa dag. Den veckan var då inte tillägnad sömnen den inte! Det skulle jag komma att märka av resten av veckan!

Likes

Comments