Header

På söndagsmorgonen den 17 juli, min sista morgon i USA, vaknade jag lite före 5 till en ringsignal på whatsapp. Jag störtade upp och klädde på mig i raketfart. Jag hade haft två olika väckarklockor på men efter all sömnbrist från veckan hade jag bara tryckt av dem och somnat om.

Gissa om jag var tacksam åt Lisa som ringde mig under hennes bussbyte för att se om jag vaknat. Jag hade tidigare sagt åt henne att jag var jätterädd för att försova mig. Om hon inte hade ringt hade jag mycket väl kunnat sova hela dagen. Jag skulle ha missat mitt flyg till New York och fortsättningsflyget till Helsingfors. Cultural Care hade köpt min flygbiljett hem och jag hade verkligen inte haft råd att köpa en ny biljett själv. Senast den 22 juli måste jag dessutom vara ute ur landet pga mitt visa som gick ut en månad tidigare.

Prick klockan 5 checkade jag ut från hotellet och åkte tillsammans med Nicole och Theresa till flygfältet. De skulle med ett annat morgonflyg till Austin. Incheckningen gick lätt och jag hann halvsova en bra stund på flygfältet innan jag fick borda planet till New York. Den flygresan tog lite på fem timmar. Jag var ganska bortkollrad med tiden eftersom klockan i New York var tre timmar mindre än i Las Vegas och klockan i Helsingfors 7 timmar mer än i New York.

På JFK flygfält i New York hann jag bara snabbt köpa lite mer godis hem innan jag måste gå till nästa gate. Jag minns att det kändes så konstigt när två flygvärdinnor plötsligt gick förbi mig pratandes finska sinsemellan, Sedan i kön till planet började också en kvinna prata finska med mig. Jag flög ett lagom fullt Finnair plan och hade flera säten att breda ut mig över. En enda timme lyckades jag dock sova. Det var ju ganska spännande att åka hem även om jag också visste att jagskulle komma att sakna USA jättemycket.

Framme i Helsingfors var jag vid halv 9 tiden finsk morgon och hade en hel ny dag framför mig När jag räknade bakåt hade jag på tre dygn sovit ungefär 8 timmar sammanlagt. Svårigheter att komma in i Finlands dygnsrytm hade jag nog ändå inte.

Det kändes verkligen konstigt att efter 13 månader stå på finsk mark igen. På flygfältet stod mamma, pappa och Paulina och tog emot mig, Dom hade varit i Helsingfors hela helgen.

Vi hade någon timme på oss tills tåget skulle gå så mamma gav mig en 20 eurosedel som jag köpte finskt godis med.  Inget emot dollarn men euron kändes just då så äkta! Äntligen fick jag betala det exakta priset utan att hamna på skattetillägg i kassan!💪

Jag kom verkligen hem under den bästa sommartiden!

På Bennäs tågstation möttes jag av ett härligt gäng faddrar och kusiner!

Snart kom också Nette för att hämta hem oss.

Hemma var flaggan i topp.

Acke och hela grannens familj stod på gården och väntade. Dom hade fixat så fint med flaggor och skyltar.

Jesper kom också fram och hälsade!

Grannen skämde verkligen bort en! På bordet fanns bl.a. laxsallad, nypotatis och rågbröd. Hur gott att komma rakt till ett sådant bord efter ett helt dygn av resande!

Kolla in Arons T-skjorta! 👇😍

Det var så härligt att få springa barfota på gräsmattan igen!

Visste nog inte att man blev fotad..😂

Nette och Linda hade bakat en jättegod finlandtårta som vi åt till efterrätt!

Syskonen överraskade mig senare ännu med en hel låda full med godis!😍

Tack alla som var med och gjorde denna dag så fin! Bättre mottagande hade man inte kunnat önska sig!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

På lördag steg vi upp klockan 5 på morgonen. Vi slängde i oss överblivna flingor till morgonmål och packade in våra sovsäckar i bilen. Klockan 6 satt vi alla i bilen.

Adam lyckades verkligen fånga bilresan på bild. 12 dödströtta tjejer på väg mot Las Vegas.

Klockan 8 blev jag och Nicole avsläppta i Vegas för skydiving medan dom andra fortsatte vidare för att tanka och käka något.

Gissa om vi var lite taggade! Vi var de ända i vår grupp som beslutat oss för att skydiva. Det fanns fler som gära hade gjort det men eftersom det var i Las Vegas så var priserna ganska höga. Jag hade egentligen inte heller planerat att göra det men eftersom jag alltid velat prova på skydiving så svarade jag ja när Nicole två dagar innan frågade om det fanns någon som ville hoppa med henne. Det var ju min sista chans liksom. Vad var nu bättre än att göra det på min 391:sta och sista heldag i USA!

Vi fick börja med att fylla i en massa papper om att vi var medvetna om riskerna med att hoppa. Sedan fick vi öva på olika positioner vi skulle ha när vi hoppade. Man skulle ha benen böjda och händerna i kors över bröstet. Under tiden vi väntade på att det skulle bli vår tur fick vi stå och se på andra hoppare landa efter deras hopp. Det var en lång väntan!

Vi var ca 8 som hoppade samtidigt. När vi blev uppropade fick vi ta av alla smycken som vi hade på oss. Jag hamnade för första gången på hela året att ta av mig armkedjan som jag fick av mina syskon till studentgåva. Örhängen måste också av. Vi fick klättra in i stora halare och vänta på att bli tilldelad en gubbe att hoppa med.

Jag hade inte mycket koll på när jag blev fotad måste jag säga...Sammanlagt blev det nästan 300 foton! Jag hade trott man skulle få ca 20. Filmad blev jag också eftersom jag hade valt att få en film efteråt av hela hoppet.

Vi satt trångt packade på en rad efter varandra och for med ryggen före upp i luften.

Ungefär halvvägs öppnades sidodörren som vi skulle hoppa ut genom.

När vi var uppe på ca 3 kilometers höjd blev det dags. Vi var, om jag minns rätt, det fjärde paret att hoppa. Där hänger jag redan ut över kanten.👇

Vi föll helt fritt i ca en minut. Inte för att man hade någon sorts koll på tiden just då.

Det gick knappt andas då all luft kom så hårt emot en. Passligt varmt var det iallafall fast vi var så högt uppe. Där nere var det 41 grader den dagen.

​Tror inte jag höll riktigt rätt position😂

När man fick en klapp på axeln skulle man sätta ut armarna i 90 graders vinkel. Jag hade nog trott att det skulle kännas mer läskigt att hoppa än vad det gjorde. Helt imponerad var jag inte men visst är det kul att ha testat på det för nu vet jag exakt hur det känns! :)

Det var skönt att ha glasögon på sig eftersom man föll så snabbt och typ inte hade någon känsel i ansiktet pga av all vind. Dock satt dom jättespänt och tryckte in i ansiktet.

Jag har aldrig hört någon säga att det gjort ont att skydiva men så var det för mig. Jag satt så otroligt hårt fastspänd i mannen att det gjorde jätteont på innorsidorna av låren där repet satt fast. Värre blev det dessutom när fallskärmen vecklade ut sig och vi krängde till rejält och vi lämnade och hänga i luften en stund innan vi långsamt for neråt.

Under tiden vi hoppade hade vår resegrupp kommit tillbaka och Lisa stod där med kameran i högsta hugg och intervjuade mig om hur det kändes.😄

Vi hämtade våra saker och körde till Hooters Casino Hotel.

Jag delade rum med Lisa. Vi chillade på rummet och kollade på skydivefilmen jag fått. Eftersom hon varit några dagar i Vegas innan touren startade hade hon ingen lust att gå ut på e promenad i hettan. Jag bestämde mig iallafall för att gå till Las Vegas skylten och märkte snart vad Lisa pratade om. Det var olidligt hett ute. Mitt vatten tog slut meddetsamma så jag gick in på ett McDonalds och köpte största limsan dom hade och drack upp den på några sekunder. Flera gånger stannade jag och smörjde solkräm på mig eftersom det kändes som om jag skulle bränna sönder mig. Aldrig mer Las Vegas var tanken i den stunden.😊

WELCOME TO FABULOUS LAS VEGAS

Jag funderade nog på att låta bli att fotas med skylten när jag såg den långa kön men efter all möda att ta mig dit bestämde jag mig för att det var värt att få ett minne.

Det var en gammal gubbe med en keps där det stod "free photos" som erbjöd sig att fota folk.

Sedan gick jag hela vägen tillbaka. Jag kunde ha tagit buss men var envis.

Tillbaka vid hotellet hittade jag en sovande Lisa. Jag kollade bilder och tog en mycket behövlig dusch efter den svettiga promenaden. Ja nog var det skönt att efter en vecka runt på olika campingplatser äntligen vara på ett hotell igen.

Alldeles för sent började vi g¨å mot Caesars Palace där vi skulle äta en avslutningsmiddag på Cheesecake Factory med resten av gruppen. Det finns mycket att se i Las Vegas men jag hann nog inte fota så jättemycket där jag småsprang med öppna flipflops bredvid Lisas bamsesteg.

Framför Caesars Palace hade dom en jättefin vattenshow som jag gärna hade tittat längre på om vi bara hade haft tid.

Vi åt en god middag, gav Adam tip för veckan som varit och tog avsked av varandra. Fotot under lånade jag av Theresa för jag tog visst inga foton själv där inne. Alla hade klätt upp sig och sminkat sig och såg såg så annorlunda ut än under veckan.😄

På tillbakavägen for jag och Lisa via ett CVS eftersom jag ville köpa lite godis hem.

Vi hittade oss tillbaka till hotellet någon konstig väg mycket eniga om vilken märklig stad Las Vegas är. Sedan tog vi båda tag i packandet. Vilken röra alltså!


Lisa åkte iväg redan klockan 10 på kvällen eftersom hon skulle med buss till San Diego innan hon flög vidare till Hawaii. Det var jättesorgligt att säga adjö. Vi hann bli så bra kompisar under veckan och passade på något sätt så bra ihop. Lika dålig humor skulle jag säga vi hade men många goda skratt under veckans gång!😊


Jag packade till ungefär klockan 1 på natten tills jag somnade utmattad i en mycket skön hotellsäng.

Likes

Comments

På fredag steg vi upp klockan halv 8. Adam stekte pancakes åt oss som vi mumsade i oss till morgonmål. Vi fixade ihop dagens picknicklunch, diskade kärlen och tog ner våra tält igen. Idag ledde färden mot Zion National Park.

Adam släppte av oss vid visitor center och vi hoppade på en trolley som tog oss till det tråd vi ville hika. Jag och Lisa var de enda som ides testa på Angels landing. Alla de andra gjorde en lättare kortare hike som sades vara jättevacker!

Jag och Lisa var taggade för klättring och blev då inte besvikna. I slutet var vi helt överens om att detta var den absolut bästa hiken denna vecka! Det gick väldigt tungt uppför till en början men i slutet bjöds det på en hel del rolig (och lite skrämmande) klättring. Här fanns inga vattenstånd så de många liter vatten vi hade med oss ville nästan inte räcka till.

Att ha kommit upp hit kändes super...

Tills vi såg vägen framför oss. Bilden är från google så att ni ska se hur spåret såg ut. Det var bara att pressa sig uppåt och det gick mycket långsamt! Det kändes lite som att gå i motvind faktiskt.

Upp kom vi!

Och där syntes redan toppen dit vi var påväg!

Utsikten från toppen var suverän! Åt ena hållet såg det ut såhär👇

Och åt andra hållet såg det ut sådär👇

Inte mina ben på bilden utan Lisas. Jag var livrädd för att falla över kanten! Sedan 2004 har 6 personer fallit över kanten och dött under denna hike stod det på en skylt.

Att gå ner var mycket svårare än att gå upp eftersom skorna inte riktigt fick fäste och det var lätt att halka neråt.

Det gick snabbt ner och man fick "bromsa" hela tiden för att inte flyga på näsan.

Nere på marken igen tog vi trolleyn till vårt nya lägerområde. Adam tyckte att vi varit jätteduktiga eftersom han under åren som tourguide bara har haft två andra au pairer som gjort samma hike. Jag undrar om han faktiskt själv testat på det eftersom han innan vi åkte sa att den var jättesvår och bara gick upp och ner hel tiden och att han inte rekommenderade det ifall man inte var van hikare. Om jag gjorde det kan nog vem som helst göra det!😂

Svettiga och smutsiga var de skönt med en avsvalkade dusch!

Vi joinade några andra på lite glass.

Och letade efter souvenirer i en souvenirbutik.

Den natten sov alla under bar himmel eftersom vi skulle upp tidigt nästa morgon och inte hade tid för att börja ta ner tälten. Det var jättemysigt att ligga där mellan klippväggarna och stirra upp mot stjärnorna. Det var också mycket varmare än på de andra platserna vi campat den veckan.

Likes

Comments

På torsdag steg vi upp klockan 6 för att ta ner tälten och äta morgonmål.

Efter att ha diskat klart och packat in allt i bilen körde vi till Bryce Canyon National Park.

Med detta tjejgäng var det alltid någon som behövde gå på toa mitt under bilresan.

Framme vid vår nya campingplats satte vi upp tälten och tillredde lunch.

Sedan bar det av till Bryce Canyon. En del gick bara rim trail uppe på toppen men jag och Lisa ville såklart uppleva en riktig hike in i Bryce Canyon, Detta var dock en mycket kortare och lättare hike än den vi gjorde vid Grand Canyon.


Bryce Canyon är något alldeles speciellt! Sagolikt skulle jag vilja påstå!

Fotografen sa något jätteroligt som fick oss att vika oss dubbelt.😂

Efter hiken mötte vi upp resten av gänget och åkte tillbaka till campingplatsen. Till min stora glädje märkte jag att mitt mobildata äntligen funkade så jag bombade dom där hemma med bilder på whatsapp. Det blev tacos till middag sedan körde vi tillbaka för att titta på solnedgången.

Efteråt lyssnade vi på en kvinna som berättade om planeter. En del av gänget ville efteråt ännu ta en närmare titt på stjärnor medan vi andra ointresserade väntade i bilen under tiden. Ungefär halv 11 kom vi tillbaka till lägret och avslutade kvällen med att grilla smores runt en eld.

Likes

Comments

På onsdag delade vår grupp på sig. Nio stycken bestämde sig för att åka till Lake Powell för att paddleborda och simma hela dagen medan tre av oss (jag och två tyskar) lämnade kvar på ranchen för lite horseback riding. Visst hade det varit skönt att svalka sig i vattnet i den hettan men man skulle ha varit fast där utan skugga hela dagen. Jag hade dessutom en gång tidigare redan testat på stand up paddlelboarding och längtade istället på att slippa upp på hästryggen!

Adam, vår tourguide, körde dom andra tjejerna till Lake Powell och stack sedan själv iväg på grocery shopping. Jag och tyska tjejerna blev upphämtade av cowboyen (som gubben själv kallade sig) och fick hjälpa till med att göra i ordning hästarna inför vår två timmar långa ridtur.

Min häst👇

Det var så otroligt kul! Och landskapet..!😍😍

Cowboyen berättade massa historier och sjöng och uppehöll oss under hela ridturen.

Jag valde att ta den lataste hästen eftersom dom andra hade flera år av erfarenhet på hästryggen. Jag fick ett rep att ha runt handleden så jag kunde slå till hästen på stjärten när vi lämnade för långt bakom de andra. Då blev de rörelse minsann!😄

Jag, Theresa och Nicole👇

När vi kom tillbaka till campingplatsen kastade vi oss i duschen. Hur skönt! En dusch kostade 3 dollar men här var dom åtminstone bättre än vid grand canyon och man fick duscha så länge man ville i varmt eller kallt vatten. Efter en stund kom Adam tillbaka och vi chillade till ungefär klockan tre då vi körde iväg för att plocka upp resten av gänget.

Vattnet såg så härligt ut vid Lake Powell! 💦

Så blev det dags för en Antelope Canyon tour. Medan vi stod och väntade på en jeep fick vi se denna kille dansa skickligt med ringar,

Så häftigt att det på riktigt finns sådana här platser! Det går inte att fånga på bild även om jag gjorde en hel del försök.😊

Kolla in björnen!

Vi kom ut på en annan sida och gick sedan tillbaka samma väg.

​Vårt glada gäng!

Tillbaka vid campingplatsen grillade vi hamburgare till middag.

Det blev äppelpaj och smores till efterrätt och en natt under stjärnorna istället för tält. Så skönt utan myggor och andra kryp och en fantastisk stjärnhimmel att somna under.

Likes

Comments

På tisdag steg vi upp klockan 5 för att ta ner tälten och packa in allt i bilen.

Klockan 6 var vi klara att åka iväg. Morgonmålet, som bestod av en yoghurtstång, blåbärsmuffins och trip, åt vi under bilresan.

Runt klockan 10 Utah tid(!) kom vi fram till Monument Valley Navajo Tribal Park

Vi träffade vår guide som tog oss på en två timmar lång guidad jeep tour. Det kändes som om vi hade hamnat i en västernfilm!

Three Sisters👇(Alla de olika formationerna har egna namn men detta är det enda jag minns).

I en sånhär kunde det bo 1-2 familjer. Inga spikar användes till bygget.​

På plats lyckades jag aldrig se denna bild av ett manshuvud men nu när jag tittar på bilden så syns det jättebra. Dom hade nog nån förklaring på vem det var. Typ nån indianhövding..?!

Vi skulle ligga ner och blunda medan vår guide och en annan guide spelade olika melodier med sina flöjter. Musiken passade perfekt in i landskapet!

Här lyckades jag iallafall se ögat.😄

Vi gick upp på någon sandkulle och fick 2 kg sand i skorna. Sanden var otroligt mjuk!

Alla föreställde de nånting.. Det där till vänster liknar jättemycket en hand tycker jag!

Tillbaka vid visitor center packade vi ut våra matcontainrar ur bilen och lunchade ute vid ett picknickbord.

Monument Valley är verkligen en sevärd plats! För mig hade det räckt med det för hela dagen men vår dag hade ännu en hel del att bjuda på! Innan vi fortsatte mot Horseshoe Bend fyllde vi på vårt matförråd vid Walmart.

Framme vid Horseshoe Bend stötte vi på denna skylt. Det var 40 grader varmt och otroligt hett!

En cowboy ranch fick fungera som övernattningsplats åt oss de två kommande nätterna.

UTAH!👈

En gubbe gav oss några morötter att mata hästarna med och visade oss några trick.

Till middag blev det pasta.

Efter maten lärde oss cowboyen hur man kastar lasso. Det var mycket svårare än vad jag trodde det skulle vara.

​Vissa stannade upp längre för lite party men jag, min tältmate och några andra avstod och lade oss ganska tidigt. Wifi fanns det inte på området och mobildatan fungerade endast för vår tour guide Adam. Lite surt tyckte vi. Det fick bli två dagar helt utan uppkoppling!

Likes

Comments

På måndagsmorgonen hade vi väckning klockan 7. Vi plockade fram flingor, havregryn, yoghurt och bär som vi åt till morgonmål. Allt smakar så gott när man är ute och campar!

Efter morgonmålet fixade vi ihop lunch wraps som vi packade ner i ryggsäcken. Vi diskade undan och lite efter 9 var vi äntligen klara att åka tillbaka till Grand Canyon National Park.

En del valde att denna dag göra en förmiddagspromenad längs med kanten medan vissa av oss valde att hika ner in i Grand Canyon. Det fanns också andra hikes man kunde välja mellan.

Det var 38 grader varmt och dåligt med skugga så en parkvakt varnade folk för att gå ner i canyonen den tiden. Före klockan 10 eller efter 4 var vad som rekommenderades men många , också vi, bestämde oss för att hika ner ändå. Klockan var ungefär 10 och det var vår sista dag vid Grand Canyon. Inte missar man en sådan chans när man en gång har tagit sig dit.

Utsikten kunde man verkligen inte klaga över.😊

Det gick åt mycket vatten i värmen så utan vattenstånd längs med vägen hade man nog inte klarat sig. Vi bar på många flaskor var men när man väl kom till nästa stånd var dom nästan tomma.

Jag och Lisa

Vissa av tjejerna i vår grupp vände om här men några av oss bestämde oss för att fortsätta ner.

Vi gick dock inte helt ner eftersom det var så hett och det skulle ta flera gånger längre att gå upp. Det skulle förståss ha varit häftigt att gå ända ner eftersom man kunde simma där nere någonstans men det fick bli 3 miles ner och 3 miles upp för oss.

Toalettstopp halvvägs ner.

Nere på 3 miles hittade vi en liten öppen stuga där folk hade stannat för matpaus. Där var också några svenskar! Vi åt vår matsäck som kändes alltför knapp i vår situation och vilade i en timme.

Dom här filurerna var så söta men man skulle tydligen akta sig för att gå i närheten av dem eftersom de kunde bete sig väldigt aggressivt.

Redo att börja gå upp!

Innan den här resan hade jag inte hikat så jättemycket så jag var väl ganska ovan och oförberedd på hur tungt det skulle vara. Vissa i gänget orkade hur bra som helst medan andra, bl.a. jag, staplade fram varje steg. 😁Vid varje liten skugga stannade vi och ibland kändes t.o.m. en minut tung att gå i sträck. Svetten rann som aldrig förr och sådana vattenmängder har jag nog aldrig tidigare druckit. Man tyckte synd om folk på väg neråt för man visste vad dom hade framför sig på tillbakavägen. Många hade med sig små barn och jag kan inte förstå hur dom orkade... Vissa hade dock med sig sovutrustning för övernattning i canyonen.

Sådär dammiga skor och ben fick man. Efter den här veckan med många fler hikingdagar satt smutsen fast så hårt på benen att den inte gick bort hur man än gnuggade.

Nästan uppe!

We did it! Australien-Tyskland-Finland-Tyskland

Efter ca 6 timmar av vandring tyckte vi att vi väl förtjänade en glass. Nog smakade det bra även om vi fick stå i kö över en halv timme för att köpa den.

En sista blick över Grand Canyon. Så otroligt vackert!

Dagens temperaturer i Farenheit och Celcius👇

Efter att ha gått en sväng i några gift shops där jag köpte en Grand Canyon huppari och t-skjorta tog vi bussen tillbaka till campingområdet. Till middag blev det korv, potatis och kokta grönsaker.

Vi packade för nästa dag och tog en kall dusch på 6 minuter för två dollar. Vi hängde vid wifin en stund efter en och en halv dag helt utan internetuppkoppling. Hjälp vad beroende man är.

Trötta men glada gick vi och lade oss efter en lång dag.

Likes

Comments

På söndag steg jag upp klockan 7 för att packa ihop mina sista saker. Klockan 8 gick jag ner till lobbyn och checkade ut och hittade sedan en grupp tjejer utanför hotellet som jag antog skulle göra samma aupairadventure resa som jag. Vår reseguide Adam plockade upp oss i en van med släp och vi påbörjade vår bilresa mot Grand Canyon. Efter ca 15 minuter märkte han att en tjej saknades så vi fick vända om och hämta henne.

Veckans körrutt med start i Las Vegas i riktning Route 66.👇

Första stoppet kom ganska snabbt eftersom vi skulle handla mat inför de närmaste dagarna. Skulle jag ha vetat att vi skulle stanna vid Walmart hade jag ju inte behövt åka dit kvällen innan.

Jag var jättetrött efter all förlorad sömn så det mesta av bilvägen gick åt till att sova. Bilden under tog jag under vårt nästa stopp vid någon utsiktsplats. Jag vet inte vad jag fotade för jag sov väl när vår guide förklarade vad vi stannade för.

Efter flera timmar av körning kom vi till ett center för Route 66 där vi skulle äta lunch. Vi löpte kapp om vem som skulle hinna först till toaletten. Skjulet under var den ända vessan till användning.

Jag tyckte att det var ett jättehäftig ställe att stanna på. Det kändes som rakt ur en film.

Bilden under är tagen i ett litet hus där vi beställde burgare. Väggarna och taket var fyllt med lappar, fotografier och sedlar.

Jag köpte några vykort som minnen från denna plats. Det tyckte jag det var värt!

Efter ca en timmes matpaus fortsatte vi färden.

Ganska fort stannade vi för att ta foton vid en Route 66 sköld mitt på vägen.

Asfalten var kokhet!

Sedan körde vi i ett sträck till vår campingplats strax utanför Grand Canyon national park. Det var inte speciellt fint men det dög för två nätter. Dusch fick man betala för och wifi funkade bara på en pytteliten area. Mobildata var det inte ens tal om.

När tälten var uppe packade vi in oss i bilen igen och körde några få minuter till nationalparken för att njuta av solnedgången där.

Vår tourguide som täcker hela skylten där i mitten👇

Vi fick ställa oss på en rad och blunda och sedan ledde Adam oss fram till utsiktsplatsen.

Vi öppnade ögonen samtidigt och fick äntligen blicka ut över Grand Canyon. Vilken syn alltså!

Mycket bilder här alltså. Håll ut! Jag försöker välja bort några.😄

Träffade på Emilie som var där med en annan grupp!! Hur kul!

Det var verkligen jättefint att sitta där vid kanten och titta på solen som långsamt försvann bakom canyonen.

Efteråt åkte vi tillbaka till campingområdet för att koka ihop lite middag. Efter maten grillade vi ännu smores runt en lägereld.

Jag hängde vid vessorna en stund för att ladda telefonen inför morgondagen och gick och lade mig ca halv 12. Jag delade tält med Lisa som var med på några av bilderna tidigare.

Likes

Comments

På lördagsmorgonen klockan 5 bar det av på hiking med Bianca. Gissa hur pigg man var efter en två timmars natt!

Vi hade tänkt gå upp till toppen av berget men redan efter några hundra meter flåsade vi som hundar, Uppförs är tungt!

Vi bestämde oss för att vika av trådet och utforska vattenfall istället. Jättekul, kunde vi snart konstatera!

Vi fick hoppa från sten till sten och akta oss för att ramla i med alla våra saker.

Att kika över kanten på detta djupa vattenfall var en aning läskigt när man stod på hala stenar och bara höll sig fast vid en trädgren.

Vi hittade så många häftiga platser!

Vi hade en tid att passa så vi kunde inte stanna så länge. Annars hade vi säkert forskat runt hela dagen!

Hemma var vi klockan 11 och jag hann ta en snabb dusch innan det var dags att packa in mina väskor i bilen. Tillsammans med hela familjen åkte vi till Uncle D's Pizza (där Andrik jobbar) för att äta en avskedslunch.

Efter att ha tagit avsked av familjemedlemmarna körde mamman, systern, Tova och Gabby mig till flygplatsen i Portland.

Jag är väldigt tacksam över att jag fick bo en hel vecka hos Keteri's! Jag trivdes så bra hos dem så det kändes nästan lite sorgligt att åka iväg. Dom var så otroligt snälla och roliga att umgås med! Jag kunde se dem stå och vinka ända tills dom försvann ur sikte.

Lite ensamt var det när jag gått genom säkerhetskontrollen. Jag hade blivit så van att alltid vara tillsammans med någon. Nu skulle jag ensam till Las Vegas och hitta mig till något hotell som morgondagens resa troligtvis skulle starta från. Jag hade inte hört något från Aupairadventures som jag skulle göra resan med nästa morgon även om de lovat att skicka ett mejl några dagar innan start.

First time in Vegas!

Det första man kände när man gick ut från byggnaden var hettan. Klockan var runt sju på kvällen och det var 38 grader varmt!!

Efter att ha gått fel några gånger och frågat flera olika vakter om vägen hittade jag mig till slut till ett parkeringsgarage för Ubrar. Jag fick tag i en Uber som tog mig till Walmart eftersom jag behövde köpa sovsäck och lite mat. Det gick lite si och så att dra på en resväska i varsin hand och samtidigt balansera en stor sovsäck, en sandwich, en banan och ett mellanmålspaket fram till kassan. Precis framför kassan tappade jag förstås allt på golvet så en snäll kassakille erbjöd sig att bära ut mina påsar åt mig. Sedan stod jag ensam där ute i mörkret och väntade tills jag fick en ny Uber som körde mig till hotellet.

Framme vid hotellet var jag runt halv 9 och ställde mig i kön för att checka in. Jag hade inte kollat åldersgränsen på hotellet så jag var lite orolig att den skulle vara 21 som på de flesta hotell i USA. Som tur var gick det genom och jag fick mitt rum. Hotellet jag bodde på hette Hooters Casino Hotel och var inte riktigt i min smak med massa spelmaskiner och hög musik. Men eftersom min aupairadventure resa sades starta utanför hotellet nästa morgon klockan 8 tyckte jag det var enklast att bo där.

Väl i rummet blev det att börja packa om mina väskor för en campingvecka. Jag skypade hem lite eftersom det var morgon i Finland och kom jättesent i säng så att jag bara hann sova tre timmar innan det var dags att stiga upp. Som om jag inte hade tillräckligt med sömnbrist efter den gångna veckan! 👏

Likes

Comments

På fredagsmorgonen lekte jag med Gabby tills jag klockan 12 körde med mamman och Tova till staden Astoria i nordvästra Oregon. Bilturen tog ungefär en och en halv timme.

Astoria har vad jag förstod en stor finsk befolkning eftersom det i slutet av 1800-talet kom en hel del finnar dit och byggde upp staden medan de försörjde sig på fiske. Senare kom det också folk från andra nordiska länder dit.

Vi började med att åka till en finsk butik. Kvinnan bakom disken var från Finland och pratade både finska och svenska. Jag köpte såklart godis.

Efteråt åt vi mat vid en gammal fiskebåt. Det var jättegott. Dom fiskar varje morgon och säljer sedan så länge fisken räcker den dagen.

 Såå gott!

Sedan blev det dags för en trolley ride.

Efter trolleyturen körde vi till Astoria Column.

Flera av de 164 trappstegen är nämnda efter någon person. Väl uppe kände man sig ganska så vinglig!

Kolla in bron på bilden under. Den körde vi över senare.

Vi körde en bit längs USA:s längsta och kanske också världens längsta strand, Long Beach, som är 45 kilometer lång. Även om det regnade sprang jag ner en vända till vattnet för att doppa fötterna i Stilla Havet.

Innan vi körde tillbaka hem åt vi glass vid Scoopers.

Hemma var vi klockan 11 och jag fick bråttom att börja packa mina väskor för flyget till Las Vegas nästa dag. Bianca hjälpte mig att minimalpacka medan Tova, Pierce och Christian gjorde oss sällskap. Klockan två kom vi oss i säng. Då var det bara tre timmar tills jag skulle iväg på en morgonnattshike med Bianca.🙊

Likes

Comments