Let's uppmärksamma att midsommar innebär en hel del fylla - och därmed en förhöjd risk för misshandel och våldtäkt. Och som tjej, i dagens samhälle som är så starkt präglat efter det patriakat som lyder under dagens tid, så är det du som lätt blir till offer av detta. Män tar åt sig rätten att förgripa sig på kvinnor - och det är ju mer ok om tjejen är lättklädd och full...? Genom en kvinnosyn som förvränger de mänskliga rättigheterna hos kvinnor föds även på så sätt manshat. Hat föder hat. Och nej - feminism och manshat är 2 heelt olika grejer. Låt mig berätta en snabb grej - och försök förstå!! Kvinnohatet som råder skadar på ett helt annat sätt än vaf manshatet gör. Kvinnohatet stödjer patriakatet och slutshaming. Kvinnohatet stödjer förminskning och kräkning av kvinnors värde och integritet. Manshatet har uppkommit genom det redan dominerande kvinnohatet. - frågan om att inte ha råd att chansa. Därav uppkommer rädsla. Och den rädslan misstas för manshat. Vilket givetvis är felaktigt.
Att på något sätt försöker skämta bort eller förminska skadan av en våldtäkt är inte på något sätt varken ok eller det minska roligt. För ja, det händer, varje dag, fortfarande. Och vad gör man åt det??? Gillar läget?? Man ska fan inte behöva vara rädd för en annan individ baserat på att du är tjej. Nono. Men, vågar du chansa? Vågar du riskera att inte vara rädd - och på så sätt kanske inte ha chansen att komma undan när det gäller? Det är här det vissa killar misstar som "manshat".. Jag tror inte på att hata ett kön. Det är inte så lätt.. Men att hata män i grupp är - as a matter of fact - nödvändigt i vissa fall. För att den machokultur som råder inte är hanterbar i vissa lägen. För någon.
Allting liksom både börjar och slutar i fel ände?? Förstår ni?? Jag förstår inte?
But gouuurls, man kan göra liiiite skillnad. Hemma i den lilla lilla kretsen runt mig kan jag påverka på ett eller annat sätt. Åt något håll. Debattväckande iallafall om något. Och om alla i sin lilla krets försöker, blir fler kretsar lite snällare. Och så sprider det sig!! Heja o puss o kram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

“Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life. Don’t be trapped by dogma – which is living with the results of other people’s thinking. Don’t let the noise of other’s opinions drown out your own inner voice. And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.”

”In the end, it’s about priority. About deciding what really matters and, as Stephen Covey says, “putting first things first”! And so, as you simplify your life, may it increase your productivity and grant you a greater sense of purpose, and may it bring you great freedom and peace"

Likes

Comments

Som jag tidigare tagit upp här på bloggen, psykisk ohälsa. Och nu i samband med Valborg.. som för min del är ganska ångestladdat. Att du måste göra något. Du måste vara med vänner. För att det är så mallen för Valborg ser ut, fest fest och festhets. Fyfan:/ Allt det ytliga + bagage

Just nu i mitt liv, utöver en stressig vardag, dippar det väll lite. Allmänt. Har inte varken ork eller tid för att engagera mig i vissa grejer. Värdesätter familj, studier, vänner och pojkvän typ. Det som sätter käppar i hjulen är ju momentet att ta sig till skolan. Att dagligen vara omgiven med människor, som du vet granskar och uppmärksammar det du gör.. I know im a psykfall, men har tidigare inte känt såhär riktigt.. Är det någon som känner som mig? Men det SUGER glädjen ur mig. Att varje morgon sätta på sig sin fasad och svara "aa det är bra tack, själv?" vid varje möte. Och att liksom hela dagen längta efter en ensamstund. Då ingen varken tittar eller bryr sig om en. Fan asså, ångest. Småsmå saker blir tydligt såså mycket större.. Som tex mina alla kroppskomplex. Vill bo under en sten under ett tag lol:( MEN jag är relativt säker på att alla känner sig annorlunda på något sätt. Det är väll iaf en sak vi alla har gemensamt.

www.hjarnkoll.se 

Likes

Comments

Hej bloggis!! Idag var det hvitdagen i skolan, vilket för min del innebar häng och lunch med vänner hehe.. Gick lite ärenden på stan med Aileen och Amandisen, och stötte sedan av slump på lite andra vänner som vi hängde med ett tag!! Dedär med "aktiviteter på skolan" har aldrig riktigt varit en höjdare.. lol.

Umgåtts med min syrra sen jag kom hem, ish. Och sorgligt nog är kvällens planer att plugga biologi.. :/ lush life right!!

puss o kram er sof


Likes

Comments

Hej hej bloggis:-) Idag va en dålig dag som blev bra!! Mötte upp Emma och Lovis efter skolan o satt och pratade på foxx. Åkte direkt hem och bytte om för en långpromenad med Ellinor :-) Mkt trevligt!!
Idag är ish sista skoldagen för veckan vilket är fint!! Ska hoppa in i duschen och sedan försöka få lite plugg gjort..

Pusspusspuss

Likes

Comments

Likes

Comments

Måndag blev tisdag!!
Sov gott inatt med finis brevid. Har inga planer ens överhuvudtaget i princip utöver mattestugan idag efter skolan..:/ Well

Likes

Comments

Lång dag + måndag:/ Både kommande inlämning i svenska och biologiprov nästa vecka så nästkommande dagar lär bestå mestadels av studier :(

PoK

Likes

Comments

​Hoppas inte ni  missat deras nya singel????? weywey

Likes

Comments