Postad i: Sverige

Ligger just nu i sängen och bara slappar, idag är en såndär söndag då man egentligen behöver göra 100 saker men verkligen inte pallar lämnar sängen.
Har iallafall skickat iväg en ansökan till Folksam angående försäkring, lite pluspoäng.

Sådär såg min söndag ut och sedan insåg jag varför jag kände mig så himla seg, jag har dragit på mig ännu en förkylning.

Men nu kan jag iallafall bocka av ännu en sak (vilket är att försäkringen är fixad). Men det är fortfarande väldigt mycket kvar att göra innan jag sätter mig på det där 20h långa flygresan till min hållplats Sydney.. Ska faktiskt bli otroligt spännande att få ge sig iväg samtidigt som jag är förskräckligt rädd över att lämna Sverige så pass länge. Men förhoppningsvis så kommer jag få besök redan i januari 🎉🎉

Likes

Comments

Postad i: Sverige

En sak som faktiskt gör väldigt ont i hjärtat är att säga hejdå till alla mina nära. Jag menar detta år har jag verkligen fått reda på vilka som står vid min sida genom allt och vilka som man faktiskt nästintill kan kasta. Och att då behöva lämna dessa fina människor i ett år gör faktiskt väldigt ont inombords.
Jag tror även att det är anledningen till den lilla ångesten inom mig..
För nu när mitt visum blev beviljat så kändes det befriande men samtidigt väldigt ledsamt.
Samtidigt som jag ser fram emot att träffa min hostdad och hostmum så har jag en ångest inombords över att behöva lämna min mamma, syster aka bästis och min absolut närmaste Isa.
En annan varelse som jag kommer sakna ihjäl mig efter är min lilla Enzso, som jag nu haft i 6 år (vilket känns otroligt, tiden går så fort) som dessutom just nu ligger framför mig i säng och sover samt tar upp hela sängen.
Men det får mig också att tänka på just det, tiden går fort och ett år går fortare än vad man tror. Därför tänker jag njuta av den tiden jag har kvar i Sverige för detta år samtidigt som jag kommer njuta och suga in alla intryck i Australien.

Men som sagt det är inte Hejdå med stort h det är: vi ses snart igen!

Likes

Comments

Första Inlägget, Say whaat.
Det här med bloggar och att blogga har ju nästan aldrig varit min grej. Vilket mina närmaste vet om, för ja jag anser att mitt liv är lite långtråkigt och inte speciellt originellt.
Men nu har det skett en relativ stor förändring, för knappt en månad sen bestämde jag mig för att det var dags att upptäcka något nytt. Jag ville ta upp min dröm som åka som au pair.
Det hela började egentligen med Blueberry som är ett jättebra företag om man vill jobba utomlands så jag och min kompis bestämde oss för att det skulle vara kul att se Nya Zeeland. Men som ni vet så ändras planer och helt plötsligt hade jag gått med i en grupp på Fb som heter "Au Pairs in Australia and New Zealand."
Där valde jag att spontant skriva ett inlägg om mitt intresse av att åka som au pair, även information om mig. Dagen efter vaknade jag upp till flera olästa meddelande samt flera kommentarer på inlägget, vilket jag själv inte helt var beredd på. Då träffade jag på två stycken familjer som på något sätt stack ut endel, det var Phil och Lyndel samt Loramie och Rick.
De båda lever två helt olika liv och jag blev verkligen intresserad, så det var då det började, den där oron som inte ville släppa.

Nu ska jag inte babbla på för mycket angående de bådas liv, även fast jag antagligen skulle kunna göra det i evigheter. Kort och gott lever Loramie livet i en ort utanför Melbourne med sin man (Rick) och sina två döttrar. Alanna som är 8 år samt Jessica som är 11 år. De är verkligen en jättehärlig familj som består av en heldel humor, väldigt avslappnad och välkomnande. En riktigt dröm för en au pair. Sen har vi Phil som nog kan vara världens bästa pappa, så kärleksfull emot sin dotter så jag vet inte. Lyndel är också en riktigt fin person som verkligen är väldigt ödmjuk. De bor istället 50 minuter ifrån en stad som heter Gosford, 1,30 h ifrån New Castle och 2h ifrån Sydney. Det vill säga att de bor ute på landet och dessutom äger en hästgård. Jag själv är väldigt häst intresserad så detta fastnade jag för direkt, att få rida på min fritid efter jag umgåtts med deras urgulliga treårig Anni känns som det bästa tänkbara.
Då kommer vi till det mest bisarra och ironiska någonsin, jag är livrädd för ormar, verkligen livrädd och då har jag alltså bestämt mig för att åka till det land där de två mest farligaste ormarterna bor?! Och den familjen jag klickat bäst med bor på landet, där det kryllar med ormar. Dags att komma över sin fobi kanske..?
Eller vad kommer jag välja..

Likes

Comments