Ett par ord jag håller mig till både på gott och ont. Livet har inte börjat än. Jag är inte ens 22 år fyllda, jag har ett helt liv framför mig. Samtidigt kommer känslan att jag redan levt tillräckligt, så många år av misär som känns minst dubbelt så många som de är. På gott och ont. Kort och långt. Livet.

Mörker varar inte för evigt men det gör inte heller ljus. Men på nåt jävla vänster lyckas jag blicka framåt ändå. Vad jag förväntar mig av livet är att se världen, möta människor och kulturer och att bli mamma. Jag tänker inte anse mig färdig innan dess, men tills dess lär jag ha nya förväntningar.

Kartläggning pågår för fullt, hur blev jag såhär sjuk? När blev jag sjuk? Vad behöver jag plocka bort ur mitt liv för att må bättre? Tusen tankar, inte lika många svar. Men allt blir lättare med diagnosens riktlinjer. Sätter tankarna där de borde vara.

Jag kommer stå stadigt en dag. Knäna skakar fortfarande, ibland viker de sig och ibland är förlamningen ett faktum. Men stadigt kommer i framtiden. Och framtiden är min

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

》 Elton. Naturen. Promenaden. Träningen. Maten. Vädret. Musiken. Positiv energi. Längtan. Han. 《


Jag har gått in i väggen mer än ett par gånger, varje år, sedan jag var 13 år. Men hösten 2014 orkade jag inte stå emot mer. Mitt självskadebeteende eskalerade fullständigt, jag började droga igen och jag försökte ta mitt liv.

Att leva har aldrig varit en självklarhet. Men på något jävla vänster ger jag ju mig aldrig. Jag har släpat mig fram dag för dag och tappat alla delar av mig själv på vägen.

För knappt 2 månader sedan hände någonting, som att själen hittade hem igen ungefär. Energi, lust, leenden. Men också rädsla för att detta, som så jag dör annars.

Jag står här, ensam på noll i livet, utan att se en framtid. Men jag är här och jag skapar nya delar av mig själv. Det tog längre tid att ställa sig upp den här gången, jag är fortfarande inte ett dugg stadig. Men jag står på livets sida.


Likes

Comments