De senaste dagarna har jag spenderat i London. Det var lite spontant men det var en bra "weekend", jag åkte dit med mamsen, min syster och min låtsaspappa. Jag åker inte utomlands ofta, mest på grund av att jag är så sjukt flygrädd. Men jag överlevde de totala 4 timmarna på flyget. Jag har shoppat lite för mycket och ätit otroligt god mat. Vi hann göra väldigt mycket på lite tid. Flyget åkte från Skavsta airport runt 06.30 torsdags morse, och planet hem åkte 20.00 från Stansted airport och landade i Sverige runt 22.00. Men i och med att det är en timmes tidskillnad mellan London och Sverige var klockan 23.00 när vi landade här. Ska inte babbla så mycket om obetydliga grejer nu utan komma in på den betydelsefulla delen av detta inlägget.

Under lördagen upptäckte jag när jag gick runt på Oxford Street att det var en massa människor som gick runt med stora plakat och gick i stora folkmassor. Jag som är intresserad av protester och gillar att se människor stå upp för sina rättigheter eller vad det nu kan vara tyckte det var intressant att se. Och skyltarna innehöll kanske citat som ni kan se på bilderna nedan. Jag förstod direkt att det handlade om kvinnliga rättigheter. Men inte att det hade med installationen av Donald Trump som USA:s 45 president att göra. Women's March är alltså en enda stor demonstration som då demonstrerar emot Trumps politik och uttalanden. Presidentvalet som skedde efter Obamas 8 år som president har påverkat mer än bara USA, det har påverkat hela världen. Kvinnor världen över har då bestämt sig för att uttrycka sina åsikter om detta genom en stor manifestation. Man kan alltså kalla Women's March en global rörelse som uppstod som en reaktion mot Trumps politik. De flesta har reagerat på Trumps politik genom hans uttalanden som många uppfattar som rasistiskt, homofobiskt och kvinnofientligt.

Trump har även kommenterat dessa protester, och de är minst sagt speciella.. Han skrev på sin twitter: ''Watched protests yesterday but was under the impression that we just had an election! Why didn't these people vote? Celebs hurt cause badly.'' Några timmar senare skrev han igen: ''Peaceful protests are a hallmark of our democracy. Even if I don't always agree, I recognize the rights of people to express their views.''
Han börjar alltså först med att "håna" dessa människor som gått ut för att protestera mot honom för allt han tidigare nämnt under valperioden för att sen tro sig värna efter människors rätt att uttrycka sina åsikter? Jag vet inte riktigt vad han har som pågår i huvudet, men det verkar som han är väldigt tvetydig när det gäller denna manifestation. Dock ville Trump inte delta på någon slags presskonferens för att kommentera Women's March. Han har istället kommenterat hur många fler människor som tittade på installationen. Han skrev återigen på sin twitter: ''Wow, television ratings just out: 31 million people watched the Inauguration, 11 million more than the very good ratings from 4 years ago!'' Där vill han bevisa att han har bättre siffror än Obama hade ANDRA gången han installerades som USA:s president... Han glömmer där en viktig detalj, det var ANDRA gången Obama blev vald.

AMEN till alla tjejer och killar som vågat sig ut och demonstrerat emot Trump, YOU GO!! Hade jag vetat i tid och inte varit med min familj som inte är insatt, hade jag absolut velat vara med.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej! Mitt namn är Sofia Forsberg, jag fyllde 18 år i somras och jag lever just nu mitt liv i Norrköping. Jag går nu sista året på gymnasiet, för övrigt går jag hästhållningslinjen. Och vad kommer jag då vara utbildad till? Jo, jag skulle kunna bli en diplomerad hästskötare, men i det här fallet har jag valt att inte göra slutproven. Jag kommer alltså då vara en vanlig hästskötare.

Mina intressen är få, men väldigt viktiga i mitt liv. Jag är som ni kanske förstått en hästtjej, detta gör att stallet är mitt största intresse. Jag har för tillfället ingen egen häst, men jag får ridning genom skolan och min praktik just nu vilket gör att behovet på fritiden inte är så stort för tillfället. Dock har jag min bästavän på en ridskola som jag då och då åker ut till. Jag är en väldigt stor djurvän överlags och vill alltid hålla mig uppdaterad inom djurvärlden just nu. Jag skulle inte direkt kunna kalla mig en djurrättsaktivist, då jag inte tillhör en politisk organisation som kämpar för djurens rättigheter utan jag kämpar från avstånd. Jag är inte vegan, men det är en av mina största mål med 2017. Som exempel undviker jag djurtestat smink och speciellt päls av olika slag. Jag vill inte ha något med päls att göra, varken skinn, fjädrar eller den så kallade pälsen. Jag är väldigt insatt inom feminismen vilket gör att jag gladeligen kallar mig feminist. Och nej, jag är inte rädd för att uttrycka mig kring detta ämne, men bara för att jag kallar mig feminist står inte jag bakom varken manshat eller kvinnohat. Jag upplever att vi lever i ett ojämställt samhälle där patriarkatet regerar, just det hatar jag. Att män har makten, de får bättre betalt, lättare att få vissa jobb, att de får en slags högre status än tjejer. MEN, som jag sa... manshat står jag inte bakom under några omständigheter. Ett av mina större intressen är smink. Jag har hållit på med smink sen jag gick i fyran. Utforskat flera olika stilar, tro mig. Jag har upplevt allt, fjortisperioden med brunkräm och toperat hår, jag har tyckt om att bara ha lite mascara och puder och nu är jag helt fast i det. Jag använder mig av smink, inte för att jag ska se snygg ut och imponera på någon annan. Jag använder mig av smink för att jag tycker det är intressant hur man kan se sig själv på ett annat sätt. Börja tycka om sitt utseende eller bara kunna leka med färger och stilar. Jag är ständigt under utveckling och vill alltid lära mig nya saker gällande smink.

Jag är en tjej med mycket åsikter och tankar. Detta är en blogg för folk som tycker om att läsa om olika händelser samt att sätta sig in i olika väldigt starka samt djupa ämnen. Jag är den tjejen som verkligen vågar uttrycka mig om vad jag tycker och tänker. Om någon stör sig på det, läs inte de inläggen. Rättare sagt klicka ner min blogg. Jag är inte ute efter att provocera folk utan snarare sprida kunskap till folk som vill lära sig mer samt att läsa min tankspridda åsikter. Jag kommer täcka mycket, allt som jag brinner för; feminism, hästar, djurförsök, veganism, miljö, arbetsvillkor för folk som producerar våra produkter vi använder oss av idag, mobbning, psykisk ohälsa, pojkvänner, sminktips och MASSA mer.. Hoppas det passar någon i smaken så hörs vi i nästa inlägg!

Likes

Comments