Hej! En till vecka har gått. Trots att det är måndag känns det inte alls så för mig då jag praktiskt taget är ledig denna vecka, förutom min första universitets tent på torsdag. Den ser jag inte alls framemot kan jag säga. Känns som att jag inte alls har läst tillräckligt och vet inte vad jag riktigt ska vänta mig av en tent på universitetsnivå. Nåja, jag lär väl se det på torsdag.

Förra veckan hade jag föreläsningar varje dag förutom tisdag och på lördag bar det av mot Borgå för gulisMoj. GulisMoj är ett "seminarieveckoslut" som mest går ut på att gulisar, tutorer och studerandeföreningens styrelse åker till en stuga i Borgå över veckoslutet för att festa. Det ordnandes lite lekar och annat program och på lördag kväll var det sits. Festen höll på till mycket sent, själv sov jag sådär två timmar kanske, många sov inte alls. På söndag morgonen fick vi gulisarna uppleva vår första sillisfrukost som i princip gick ut på mera snaps och snapsvisor. Så med andra ord var vi alla vääldigt trötta igår eftermiddag då vi åkte tillbaka till Helsingfors, haha. Det hela var dock jätte roligt. För mig var det dessutom första gången som jag var i Borgå. Tyvärr såg vi inte mycket av staden då stugan vi var på låg lite utanför.

Idag har jag försökt läsa på tent (notera ordet försökt) och på kvällen hade vi spexövning. Nästa torsdag är det premiär och fram till dess har vi övningar nästan varje dag, så en hel del tid går åt till det just nu. Jag har dock en känsla av att slutresultatet kommer att bli ett otroligt bra spex, så det känns roligt att få vara med i det.

Taggade tjejer i bussen på väg till Borgås skogar till väster. Så glad att jag lärt känna dem!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej! Alltså tiden bara rusar på medan regnet smattrar där ute, det har snart regnat i en vecka nu och det ska tydligen fortsätta ännu nån vecka. I mitt liv är det full rulle hela tiden för till fället, så här kommer en kort uppdatering sen senast: Förra veckan hade jag föreläsningar de tre första dagarna, på torsdag tog jag tåget tillbaka till Ekenäs för att hjälpa min mamma med hennes studier som den duktiga dotter jag är, haha och blev där till lördag förmiddag. På lördag kväll var det dags för Nylands nations oktoberfest sits och som den tyska (bayerska) tjej jag är, var det inget jag ville missa. Det var väldigt kul att få klä upp mig min dirndl (bayerska folkdräkten). Jag är väldigt stolt över mina bayerska rötter och tycker om att framhäva dem. Sitsen var rolig då det var mycket öl, tysk mat, tyska sånger och trevligt sällskap förstås. Jag kände ingen som skulle på sisten från förut, men där lärde jag känna hela tre andra ekenäsbor.

Efter sisten var det efterfest, men eftersom de flesta av mina vänner var på en annan fest, FEST1 i Esbo bestämde jag mig för att ta mig dit. Efter många om och men lyckades jag ta mig till den festen och där träffade jag bland annat Johan, Sandra , Macki och Ida. Det var en riktigt bra fest, lite mindre bra var att det regnade hela kvällen och Ida, Macki och jag var tvungna att gå en lång bit hem från festen för jag skulle sova hos dem, vilket resulterade i bland annat genomvåt dirndl och sjuka fötter, haha. Nåja, hela upplevelsen var minnesvärd och jag kommer nog skratta åt den kvällen länge.

På söndag efter att jag äntligen tagit mig hem och bytt kläder hade jag Spexövning. Spex är en sorts teater/musikalföreställning som ordnas av olika studentorganisationer och jag ska vara med som statist i Soc&koms spex. Igår hade jag föreläsningar igen och på kvällen kom Mila till mig en sväng. Idag hade jag ledig så jag lunchade med Ida och gick en sväng till skolan för att få lite uppgifter gjorda. 

Likes

Comments

Hej! Nu är det redan Oktober, tänka sig. Ni vet hur folk alltid säger att när tiden börjar gå jätte fort, då har man blivit gammal. Lite så känner jag mig faktiskt just nu, om exakt två månader blir jag nämligen hela 19 år och tiden bara rusar fram känns det som. Jag brukar inte tycka om hösten så mycket, men förra året och även detta år verkar bli en jätte fin höst med fint väder. Så det gör mig väldigt glad för nog är hösten en mysig årstid bara det inte regnar och är grådaskigt alla höstmånader igenom. Jag brukar ofta må allmänt sämre då det blir mörkare och hösten/vintern känns ofta lite allt för lång här i Finland. Så jag ska försöka att vara så positivt inställd som möjligt denna höst och inför den kommande vintern och inte låta ångesten ta över i takt med att dagarna blir kortare och nätterna längre. Därför tänkte jag lyfta upp det fina med hösten i form av detta lilla höstinspo.

Alla bilder är tagna från weheartit.com

Likes

Comments

Hej och godmorgon! Just nu sitter jag igen en gång på tåget, nu på väg till Ekenäs. Jag ska hjälpa mamma sälja på mikaelimarkanden i min systers skola och så har jag planer på att träffa Ida och Macki ikväll eftersom de också åkt till Ekenäs detta veckoslut.

Denna vecka har varit full med evenemang i form av studieliv och de har alla varit jätte roliga. På måndag var jag som sagt på filmkväll och på onsdag till Ikea. På torsdag efter skolan gick jag med ett gäng från j-komm (ämnesföreningen för journalister) till caféet "Why join the navy when you can be a pirate" vilket var ett ganska hipster ställe med god te och juice. Där satt vi ett par timmar och pratade om allt möjligt. Det är så trevligt att hänga med j-komm eftersom alla är så välkommnade och chill. Innan jag tog metron hem på torsdag gick jag ännu en sväng vi Ida och Mackis.

Igår var det Helsingfors universitets Fuksiseikkailu som stod på schemat och alltså herregud så kul det var! Definitivt över förväntningarna! Vi var ett gäng flickor från min grupp som bildade ett lag och vårt tema var hippies. Varje lag skulle gå till olika stationer och utföra olika uppgifter och verkligen varenda station som vi var på var jätte rolig och passligt svårt. Solen sken hela dagen och dessutom fick man en massa gratis snacks och halarmärken, inget som jag säger nej till alltså.

Trots att jag missade efterfesten då jag måste stiga tidigt upp idag, tycker jag ärligt att gårdagen var det bästa gulisevenmanget hittills.

Likes

Comments

Hej! Igår hade jag ledigt så jag passade på och städa upp hela lägenheten. Kände mig väldigt duktig, haha. Idag hade jag två föreläsningar och sedan bar det av till Ikea med ett gäng från soc&koms ämnesföreningar. Jag har inte varit i Ikea på väldigt länge, kommer inte ens ihåg när det var senast. Jag var så liten då jag senast var där att jag tyckte Ikea var helt enormt. Idag kändes det inte alls lika stort. Men det var super roligt att kolla in alla modell-lägenheter. Jag köpte bara ett decilitermått, vilket jag hade på min inköpslista. Resten av allt på listan tänker jag skaffa då jag åker till Ikea i Vanda eftersom det är närmare min lägenhet än Ikea i Esbo dit vi var idag. Jag har nämligen ingen lust att släpa på en massa stora saker hela vägen från Esbo, haha. Ikeas köttbullar och mos var ju ett måste och det var definitivt så gott som jag hade föreställt mig. En riktigt lyckad liten utfärd. Jag tycker det är så roligt att skolans ämnesföreningar ordnar en massa sånt här kul eftersom man lär känna människor på ett helt annat sätt än i skolan.

Hoppas ni haft en bra onsdag!

Likes

Comments

Hej! Jag är en ganska tvådelad som person, jag brukar tänka på mig själv som en social introvert. Jag har liksom lite drag av båda, jag är rätt blyg bland nya människor och jag behöver en hel del personal space och jag tycker om att ha tid för mig själv. Men samtidigt älskar jag att hänga med mina nära vänner och tillsammans med dem är jag allt annat än blyg. Jag är också allmänt väldigt intresserad av människor, det sociala och samhället i stort vilket är det jag för tillfället studerar på soc&kom.

Men som sagt jag gillar att vara ensam och då min familj består av fem personer och jag länge var tvungen att dela rum med åtminstone ett av mina två syskon, så har jag under min uppväxt ofta känt att jag fått för lite ensam tid. Att gå ut och gå, gå ut till mina kaniner (jag hade fem utekaniner som jag fick då jag var 10 år) eller vara i stallet var för mig sätt att få tid för mig själv och ta en paus från andra människor.

Jag längtade ofta speciellt i tonåren, som många andra säkert också, på att få flytta hemifrån, bo ensam och få friheten som det innebar. Jag trodde alltid att bo ensam skulle vara det bästa någonsin. Nu när jag har gjort det i över en månad vet jag att det har både för och nackdelar, precis som nästan allt annat. Att bo ensam är skönt, jag kan bestämma om allt som berör hemmet själv, inredningen, hur och när jag städar osv. Jag kan komma hem och åka iväg när jag vill, det är ingen här hemma vars åsikter jag måste ta hänsyn till. Samtidigt är det nog lite tråkigt att bo ensam också. Den första tiden hade jag ofta radion på för att inte känna mig helt ensam. Att bo med andra ger en viss trygghet som tar förgivet och märker av först då man bor ensam. Och så är det matlagning och ätandet, finns nog inget så tråkigt som att laga mat för bara sig själv och äta ensam. Inte undra på att mat är en så viktigt social del i olika kulturer.

Jag är glad att jag fick prova på att bo ensam och jag njuter av det så länge det varar. Men jag måste säga att jag till min egen förvåning absolut inte skulle ha något emot att nästa år bo ihop med en eller fler rumskamrater. Bäst skulle det ju vara att få bo med någon av mina närmaste vänner, men jag skulle bra kunna tänka mig bo med någon helt främmande också. Att bo ihop med någon betyder ju inte att jag inte kommer få tid för mig själv, jag kan ju precis som förr t.ex. gå ut och gå ensam när jag känner för det.

Kvarnträsket i Ekenäs är den av de platser dit jag ofta gick om jag ville vara ensam.

Likes

Comments

Hej! Just nu medan jag skriver detta (jag kommer att publicera det senare) sitter jag på min favorit plats: stallet, närmare bestämt i kaninburen. Det är något otroligt lugnande med det här stället. Jag blir alltid så glad av att vara här. Kaniner är så härliga djur, att bara titta på medan de äter, putsar sig eller bara skuttar runt är något av det bästa jag vet. Visste ni förresten att det var internationella kanindagen igår?

Dagens plan är att tillbringa så mycket tid som möjligt i stallet och pyssla med hästarna och kaninerna. På kvällen åker jag till Helsingfors igen och jag har en uppgift som har deadline ikväll så den måste jag också fixa. Men nu ska jag njuta så länge jag kan vara här och andas in den fräscha, rena höstluften och stalldoften.

På fredag förmiddag åkte jag till Ekenäs och de senaste två dagarna har jag bland annat varit på Ekenäs höstmarkanaden där jag träffade så gott som alla mina fina vänner (utom Emme som ju nu är i Spanien, saknar henne redan, men är så stolt över henne och lycklig för hennes skull samtidigt!) och så har jag jobbat. Igår var jag också på kaffe med Ricke. Trevliga, mysiga dagar med andra ord. Hoppas ni haft det lika bra!

Likes

Comments

Hej! Jag har lovat mig själv gång på gång den senaste tiden att jag ska tag i bloggandet ordentligt igen. Sedan jag började vid universitet har bloggandet lite fallit på sidan känner jag. Jag har haft mycket i tankarna, mycket att fixa och mycket nytt att vänja mig vid. Eller jaa, det har jag fortfarande och därför har tiden och orken att blogga inte riktigt funnits, vilket är synd eftersom jag tycket så mycket om det och gärna skulle ha någon sort rutin med det.

Jag älskar ju att skriva och jag vill gärna utveckla det hela tiden och att blogga är ett bra sätt att både utveckla skrivandet och samtidigt upprätthålla en dagbok. På senaste tid har inläggen dock varit ganska enformiga och handlat bara om min vardag. Jag har så mycket tankar att dela med mig och också idéer till andra sorters inlägg som jag skulle vilja förverkliga.

Jag bloggar egentligen mest för mig själv, för att själv kunna se tillbaka på vad jag har gjort och för att se hur jag har utvecklats under en längre tid. Men förstås är det ju roligt att andra också läser det jag skriver och jag blir jätte glad om någon gillar eller ett kommenterar ett inlägg.

Nu mer än förut när jag bodde hemma har bloggen också blivit ett sätt för min familj att få reda på lite vad jag sysslar med och det är ännu en orsak till att jag verkligen vill få bloggandet att flyta på bättre från och med nu. Så i korthet ska jag alltså försöka uppdatera mera regelbundet nu och med lite fler olika sorters inlägg än bara vardagsinlägg, även om de också i fortsättningen nog kommer att dominera.

Likes

Comments

Hej! Nu är jag i Helsingfors igen efter ett givande och skönt veckoslut i älskade Ekenäs. Jag kom till Ekenäs redan på torsdag kväll och fredagen spenderades i stallet. First things first så såklart måste jag hälsa på djuren först, har verkligen saknat både kaniner, hundar och hästarna massor. Det var tomt i stallet utan Kirppu. Men det var härligt att vara med de andra hästarna iallafall.

På lördag förmiddag hade jag ett par timmar jobb och efter det tog jag en lugnt eftermiddag. På kvällen plockade jag upp Ricke och Eevi och körde till Emmes där hon och Chrisse hade fixat en trerätters avskedsmiddag. Tänk att hon åker redan på torsdag, hur ska jag klara mig utan min bästis i 5 månader!?

Fanny P och Emmi som jag inte träffat på evigheter var också på middagen så det var trevligt att chatcha upp. Fanny P lovade också komma och hälsa på till Helsingfors någon dag så det väntar jag på.

Idag tog mamma, min syster och jag sovmorgon innan vi åkte till Dagmars källa och naturstigarna runt och njöt att naturen och det underbara höstvädret. Jag har nog saknat naturen i storstan så det var en välbehövd andningspaus. Nu på eftermiddagen skickade Erika om vi kunde träffas spontant och det ville jag förstås. Har inte träffat Erika på evigheter så det var på tid att vi sågs. Jag pratar ofta om Emme och Ida på bloggen eftersom det är de som jag hänger med mest, men min allra första bästavän är faktiskt Erika. Vi träffades i början av högstadiet och har varit vänner sen dess. Eftersom hon bor i Hangö så har vi de senaste åren sen jag flyttade till Ekenäs dock träffats sällan vilket är synd. Men som ett ordspråk säger "de verkliga vännerna behöver man inte se varje dag men det är ändå alltid som om inget tid skulle ha gått alls när man är med varandra".

Efter ett sånt här veckoslut känns det bra att ta tag i vardagen igen. Hoppas ni också haft ett givande veckoslut!

Likes

Comments

Hej! Igår var det dags för gulisintagningen och jag måste säga att det var mer kul än jag hade väntat mig. Temat var "Skurkarnas årsfest" och jag hade dålig fantasi och ont om pengar att spendera på utklädningsmaterial så jag sminkade bara halva mitt ansikte för att framställa "min egen darkside". Jag tyckte det var en riktigt bra och ganska smart ide ända tills jag satt i metron på väg in till centrum där intagningen hölls. Har nog aldrig känt mig så påstirrad, haha.

Väl framme blev vi indelade i lag och jag fick ett härligt gäng som lagkamrater. Sedan bar det av ut på stan till olika stationer med olika program. Bland annat tog vi selfies med främlingar, lekte klädstrecket och "mullifyllan" (usch vad jag ogillar "mullifylla", blir typ yr efter ett varv runt pinnen) och charader mitt på ett torg. Då alla stationer var avklarade var det efterfest, men jag blev inte så länge eftersom vi hade två långa föreläsningar idag och jag inte ville vara allt för trött på dem.

Imorgon är jag ledig så jag ska passa på att städa lite och packa för på kvällen åker jag hem till Ekenäs. Det känns som evigheter sedan jag var där senast fast det bara har gått cirka 3 veckor, så mycket har hänt sen sist. Det ska nog bli skönt komma hem och få krama om mamma, pappa och syster, åka till stallet och träffa saknande vänner.

Likes

Comments