Hej! Ingen har väl missat att Finland fyllde hundra år som självständigt land igår. Det var nog en häftig dag att få uppleva, speciellt som jag firade dagen i huvudstaden. Det var härligt vinterväder och jag var på riktigt gott humör hela dagen. 15.30 åkte jag till soc&kom och därifrån tog vidare till Sandudden iklädd i studentmössor. Klockan 17 började studenternas fackeltåg in mot senatstorget och nog var det en mäktig känsla minsann att gå där med sin fackla i ett tåg bestående av tusentals andra studeranden. Framme vi senatstorget höll borgmästaren tal och studentkörerna sjöng.

Efter det mötte jag upp Ida och Macki och vi gick tillsammans via butiken hem till dem för att laga en ganska spontan fest middag. Medan vi åt såg vi på slottsbalens livesändning. Kl. 22 var det fyrverkerier så lite före det gick vi till observatorieparken där vi tillsammans med en massa andra människor såg uppvisningen. Det var det största fyrverkeri jag någonsin sett så det var nog en upplevelse. Som avslutning på dagen gick vi ännu på en efterfest i nya studenthuset där vi träffade en hel del vänner. En lyckad självständighetsdag för min del alltså.

Glad självständighet i efterhand!

Studenternas fackeltåg var nog bland det stämningsfullaste jag varit med om!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej! Idag är det andra december vilket betyder att jag funnits på denna planet i exakt 19 år! Grattis till mig! Jag vaknade till ett dukat bord med presenter och godsaker. Vi åt familjefrukost och jag packade upp min presenter. Jag fick julbelysning, en ögonskuggspalett, julchoklad och fina kort av mamma och min syster. Min bror gav min Rafaello praliner som jag älskar. Dagen spenderade jag och min familj med att gå omkring i Helsingfors, vi besökte bland annat julmarknaden på senatstorget och stadsmuseét helt spontant. Min födelsedagsönskan var att vi skulle äta koreansk mat, så middag åt vi på Korean house i Kronohagen vilket var supergott. Som helhet har jag haft en fin dag!

Under dagens lopp har jag konstaterat att 19 är en underlig ålder. Man har redan varit myndig och på pappers vuxen i ett helt år, men samtidigt är man fortfarande tonåring. Å andra sidan känns det som en ganska bra ålder, en liten andningspaus före man fyller 20 och blir vuxen på riktigt. Det senaste året har varit både händelserikt och fartfyllt så jag ser faktiskt helt fram emot ett lugnare år som 19 åring.

Dagens härlig morgonsol, en glad födelsedags tjej och god koreansk mat.

Likes

Comments

Hej! Det är första december och därmed börjar adventstiden. Äntligen! Jag känner mig som en i bubbla av lycka just nu av många orsaker: Jag lämnade idag in ett av de största uppgifterna för den här perioden. Kampanjen #dammenbrister började på onsdag och sedan dess har det varje dag uppmärksammats, jag är så stolt över oss finlandssvenska kvinnor just nu! Jag spenderade eftermiddagen i skolan med fina vänner. Nu på kvällen kom min familj hit till Helsingfors och jag träffade min bror första gången sedan augusti! Och så är det ju min födelsedag imorgon som jag ska firar tillsammans med bästa mamma, syster och bror.

Hoppas ni också haft en fin dag!

Det jättefina julpyntet i köpcentret Forum där jag var idag tillsammans med mamma och min syster.

Likes

Comments

Hej! Har ni också ett stort leende på läpparna bara av tanken att det är december om tre dagar? Det har jag iallafall. Kan knappt fatta att jag på lördagen fyller 19 år och att det på söndag är första advent! Det ska bli så mysigt! Före det väntar dock ett antal deadlines.

Förra veckoslutet spenderade jag i Ekenäs. Jag hade jobb några timmar på lördagen då det var julgatans öppning. Och resten av tiden gjorde jag inget speciellt utan fokuserade på att bli frisk. Så skönt ibland att kunna koppla bort från allt som heter skolarbete och press. Nu är planen att köra hårt och få så mycket skolarbete gjort denna vecka, så att jag på veckoslutet igen kan lämna allt sånt bakom och njuta av min födelsedag, min familj som kommer och hälsar på och av adventstämningen. 

Två bilder från förra veckoslutet i Ekenäs. Den första är tagen av mamma, som syns på den andra bilden.

Likes

Comments

Hej! Jag lovade i detta inlägg att senare berätta mer om sista spexföreställningen då jag fått bilderna. Dem har jag nu och dessutom är det exakt två veckor sen detta spektakel, så det det är passligt att berätta om det nu. Först måste jag börja med att igen säga hur stolt över mig själv jag är att jag valde att vara med i spexet, fast jag varken kan dansa eller sjunga. Detta har verkligen höjt mitt självförtroende massor! Jag gick med i spexet i tron att jag skulle vara typ ett träd, haha. Men det slutade med att jag både dansade och sjöng på scenen (jaa, jag är stolt och har också bevisat för mig själv att sååå dålig är jag inte egentligen). Dessutom spelade jag med i de flesta scenerna som bland annat festprisse AKA fyllo i korvkioskkön, en rik Eira tant, en deppad programutskottets ordförande (proggis) och min favoritroll som jag fick bara någon vecka innan premiären: Melania Trump. Spexet tog tid och ork, men det gav mig en massa nya vänner och ett bättre självförtroende så jag kunde inte vara mera nöjd!. Dessutom gjorde det min gulishöst helt oförglömlig.

Premiären var super, andra föreställningen helt okej men sista föreställningen kändes som att alla verkligen gav hundra procent och energin bara flödade. Efteråt var jag så trött att jag knappt hölls på benen. Men jag valde ändå att stanna på post-spexmiddag och det var ett bra val. Vi blev bjudna på hamburgare, glass och alkohol, vem skulle säga nej till det? Istället för snapsvisor sjöng vi våra spexsånger och kollade på bilder från spexet under middagen. Sist var det det efterfest, alla var dock så trötta vid det laget att vi dansade i bara någon timme innan alla gick hem. Och så var det äventyret slut. Får se om jag är med i spexet igen nästa år.

Pinsamma Melania Trump, en rik Eira tant som blir bjuden på kokain (mjöl) på mommos galna fest och så hela spexteamet efter sista föreställningen, tack till det här gänget, ni är underbara! Alla bilder är tagna av Emmi Piippo.

Likes

Comments

Hej på er från sjuksängen! Jepp, jag lyckats få värsta influensan med feber och allt. Usch, jag som aldrig får feber. Ute snöar det som bäst och det kalla, blöta vädret i kombination med två väldigt fartfyllda veckor bakom är nog orsaken till att jag nu är sjuk. Nåja, man får bara inse att man måste ta det lite lugnare ibland.

Förra fredag var jag som tidigare nämnt på sits, som Snäf (Svenska nationer och ämnesföreningar) ordnade, tillsammans med Ida och några soc&kom tjejer. Temat var barndomsdrömmar och jaa, jag ville jobba i en matbutik när jag var liten, så jag klädde ut mig till en Lidl-kassatant, haha. Efter sitsen drog Ida och jag vidare på en efterfest i Nylands nation där vi mötte upp Macki och några andra bekanta.

På lördag var det dags för överraskningsfest för Macki som veckan innan fyllt 21. Planen var att jag, som fått Idas nyckel dagen innan, skulle släppa in gästerna (Johan, Sandra, Eric, Ricke och Sirin) och sedan skulle ovetande Macki komma hem tillsammans med Ida från deras romantiska middag. På vägen till centrum fastnade jag dock i metron, som fick något fel så jag var tvungen att vänta 20 min vilket ledde till att Ida var tvungen att dra ut på middagen så att de inte skulle komma hem innan jag hunnit dit. Nåja, till slut hann jag fram och Macki blev både så överraskad och glad som vi hade hoppats.

Söndagens spenderade jag i form av filmmys med Johan, Eric, Ricke, Macki och Ida. Vi såg på 21 jump street som jag faktiskt aldrig hade sett innan. Redan på söndagen kände jag mig lite krasslig, men det var först på måndagens föreläsning jag fick stegring, så enda sedan dess har jag spenderat mesta tiden i sängen. Hoppeligen mår jag bättre imorgon!

Duktig som jag är har jag inte lyckats ta en enda bild under hela förra veckoslutet, så här är en på Mila, Sonja och mig från sitsen i fredags tagen av en trevlig tjej.

Likes

Comments

Hej! Denna vecka har jag försökt få så mycket studier gjorda som möjligt och haft en hel del intressanta föreläsningar. Jag hade egentligen inga speciella planer denna veckan förrän imorgon då jag ska på en sits. Men på tisdag kväll ringde mamma plötsligt och meddelade att hon och min syster är på väg till Helsingfors för att hälsa på mig. Mamma har alltid varit mycket spontanare än jag som är värsta planeringsmänniskan, därför blev jag inte så förvånad, men väldigt glad över överraskningsbesöket.

Jag tog metron in till centrum för att möta dem vid järnvägsstationen och sedan gick vi en sväng runt centrum för att kolla in julbelysningen och Stockmanns julskyltfönster som nu är klart. Allt såg så mysigt ut att jag fick super julfiilis och helst hade velat börja sjunga julsånger och dricka glögg där och då. Jag är en sån människan som inte kan sluta älska jul trots att jag med åren har insett att lugn och idyllisk julstämning är ett påhitt, varje jul är det lika kaos och stress med alla förberedelser. Men av någon anledning är december den bästa tiden på året för mig, trots all julstress. Kanske det beror på att jag fyller år i december som gör adventstiden och julen extra speciell för mig. Sen så är det något med den där idyllen av ljuset som Lucia sprider, att dricka glögg i soffan framför en smörig julromans-film, julmusik, julgran och att hela familjen är samlad som får mig att bli så glad. Åhh, vad jag väntar på advent och jul!

Vad tycker ni om julen?

Julbelysningen i Helsingfors är så fin!

Likes

Comments

Hej! Idag gjorde jag något jag aldrig gjort förut, nämligen åt lyxfrukost på ett café.! Jag som den senaste tiden har varit jätte morgontrött tvingade upp mig vid 7-tiden på min lediga dag för att börja den på Fazers café med ett gäng J-kommare (journalister med andra ord) och det var verkligen värt det. För mig som är snål och har svårt med att unna mig saker kändes 13,90€ för en frukostbuffé väldigt dyrt, men kvaliteten på maten är ju också super, så jag ska inte klaga. Och förutom det som man normalt kan tänka sig hör till en frukost fanns det också olika tårtor som hörde till, så gott! Rekommenderar verkligen att gå på frukost eller brunch på Fazers café om man någongång känner för att unna sig något och vill lyxa till vardagen!

Efter frukosten åkte mätta jag hem för att städa och studera resten av min lediga dag. Hoppas ni har en fin tisdag!

Frukosten var precis så god som den ser ut!

Likes

Comments

Hej! Förra veckan innebar förutom föreläsningar i vanlig ordning också en hel del festligheter i form av spex-efterfest och J-komms 10:de årsfest. På onsdagen var det alltså sista föreställning av spexet och efter det hade vi en post-spexmiddag med hela spexteamet plus förra årets spexteam, efter det var det efterfest som resulterade i att jag inte gick på torsdag morgonens föreläsning, hehe. Åhh vad vad jag saknar spexet redan! Men mer om det i ett senare inlägg när jag fått alla bilderna från spexet.

Istället tänkte jag nu berätta om förra fredagen då J-komm, alltså journalisternas ämnesförening hade sin 10:de årsfest. Det var en sits med efterfest och det var verkligen en av de bästa jag varit på. Eftersom det var en jubileums fest var det satsat med fin utsmyckning, hög mysfaktor och jätte god mat. Fast jag bara varit medlem i J-komm några veckor känns det redan som att jag hör hemma i den föreningen, alla är så trevliga och jag känner på mig att journalistik verkligen är det jag vill göra.

Ju suddigare bilder desto bättre fest brukar man väl säga, haha.

Likes

Comments

Hej! Jag lovade i gårdagens inlägg att jag skulle visa vad det var jag plockade upp från posten igår. Svaret är en tidig födelsedags present till mig själv i form av två hudvårds produkter från det koreanska märket dear, Klairs by Wishtrend! Senast jag beställde från det märket fick jag en massa prover och de produkter som jag tyckte om bäst var Supple Preparation Facial Toner och Rich Moist Soothing Serum så det var dem jag beställde. Jag beställde dem denna gång från Yesstyle.com istället från Wishtrend.com eftersom de hade en rea på yesstyle.com så det blev billigare därifrån. Dock tar det längre för produkterna att komma från yesstyle.com, denna gång fick jag vänta tre veckor. Men man väntar aldrig för länge på något gott. Jag är redan nöjd med produkterna, min hy som normalt är jätte torr, speciellt nu då det blir kallare ute, känns redan bättre.

Förutom att produkterna är bra är förpackningarna också super fina.

Likes

Comments