Header

Hej igen! Har inte överhuvudtaget haft någon motivation på flertal månader att skriva något här, men plötsligt idag fick jag något slags infall av att jag ändå ville det. Tänker börja skriva lite då och då, mest för min egen skull, men vill ni läsa och ta del av det jag har att komma med är ni varmt välkomna.

Anledningen till att jag vill skriva igen är väl att jag kommit på benen lite igen, så jag känner att jag orkar. Har kommit igenom sakerna som tidigare tryckt ner mig och har egentligen ingenting riktigt jobbigt som gnager i mig just nu. *peppar peppar*. Nämen mycket har hänt sedan jag skrev senast, människor har kommit och gått men jag känner mig ändå på något sätt okej med det, vet inte men känner mig själv så bra vid det här laget så vill en person inte vara i mitt liv, eller inte prioriterar för att vara det så är det faktiskt ingenting att kämpa för eller lägga en massa energi på. Jag jublar givetvis inte över att tidigare bästa vänner numera inte längre är en del av mitt liv, men har helt enkelt valt att lägga den energin på personer som faktiskt visar mig att dom vill ha mig nära.

Yes tjejen med mycket tankar är tillbaka, men nu som mycket starkare och utan det dåliga självförtroendet.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I detta inlägget vill jag visa min uppskattning. Visa min uppskattning till alla som är genuina mot mig. Att ha många vänner som verkligen bryr sig om mig och visar det har aldrig någonsin varit en självklarhet för mig. Även om jag alltid har haft vänner har jag inte känt mig välkommen, jag har aldrig passat in. Jag hade vänner som ville vara med mig när det passade för dom, men när dom kände för att retas och frysa ut någon var det mig det var lättast att ge sig på. Och varför var det så? Jo, för att jag var expert på att verka oberörd, jag var expert på att skratta bort när jag blev utstött och när de andra barnen hade roligt på min bekostnad. Jag vågade inte säga ifrån utan tog skiten, men grät när jag kom hem. Men framför allt berodde det nog på att jag var lite annorlunda gentemot de andra. Även om jag aldrig gjorde någon illa så passade jag aldrig riktigt in där och då. Det var nog just det som gjorde att jag kände mig förvirrad, jag undrade varje dag varför aldrig jag blev inbjuden, varför dom bara drog ut efter lunchen utan att fråga om jag ville följa med, eller varför jag aldrig fick känna att jag hade en enda vän i skolan som jag verkligen kunde känna mig helt och hållet trygg med. Jag gick oftare till skolan med en klump i magen än tvärt om. 

Det är inte förrän på gymnasiet som jag har berikat mig med vänner. Det är inte förrän nu jag känner att jag har vänner på flera olika håll och som jag kan höra av mig till om allt och inget. Jag har på det planet aldrig varit lyckligare än vad jag är nu. Jag känner mig ofta ledsen och stressad, men med vänner som ständigt peppar mig, får mig att tänka positivt och framförallt visar mig att JAG är uppskattad. Precis för den jag är. Det är det som får mig att orka med. Och det var något som jag aldrig kände i låg och mellanstadiet. Så tack tack tack mina underbara för allt stöd ni ger mig. Ni är de mest värdefulla som finns. 

Dock hade jag inte önskat att det skulle vara på något annat sätt för det har hjälpt mig att växa och gjorde att jag fick lite skinn på näsan. Och skinn på näsan behöver man. 

Likes

Comments

Gjorde du någonting i år, som du aldrig gjort förut?
Ja men absolut har jag gjort det, nya saker gör man ju hela tiden men självklart sticker vissa saker ut mer från mängden. Både privata och jobbmässiga saker. Har tagit studenten och färgat håret exempelvis.

Höll du några utav dina nyårslöften?
Jag brukar faktiskt inte ha så många nyårslöften utan brukar vilja ta allting lite som det kommer, men ett löfte var ändå att skaffa jobb, vilket jag faktiskt lyckades med. Men dedär med träningen och att skaffa pojkvän, det är en annan femma.. Haha

Vilka ser du som dina största händelser under året?
Utan tvekan balen och studenten, det är saker som bara händer en gång i livet och det var två otroligt lyckliga dagar.

Vilket datum från 2015 kommer du alltid att minnas?
Den 5e juni 2015 var dagen då jag hade min student och det kommer jag nog sent glömma.

Är det något du saknar 2015 som du vill ha 2016?

En varm sommar, fler resor och att kunna leva livet mer.

Vilka länder besökte du?
Tjeckien, Tyskland och England

Ditt bästa köp?
Jag har helt ärligt inte köpt något vettigt om jag ska vara helt ärlig, men antingen resorna jag varit på eller mitt dress set från river Island som jag köpte i London.

Vad spenderade du mest pengar på?
Tyvärr mat och drinkar, det måste ändras på för nu ska det sparas pengar till mitt livs resa.

Har du blivit bättre på nått under året?

Ja, ja och ja. Jag har lärt mig mycket om mig själv, utmanat mig själv och vågat mer. Det har fått mig att växa som person och jag känner mig helt enkelt mer mogen än tidigare.

Största misstaget?
Ångrar egentligen ingenting överhuvudtaget, men det finns roligare saker än att lägga så mycket energi på en person som kanske inte egentligen bryr sig.

Var du gladare eller ledsnare i år, jämfört med förra året?
Brukar vara glad och ledsen i perioder varje år och så även detta. Jag har dock SÅ mycket att vara glad över, jag har fantastiska vänner, trivs så bra på mitt jobb och vissa stunder under året har jag känt eufori i princip. Jag har vågat göra och ändra på saker som tidigare tryckt ner mig. Jag har varit glad. Men stunderna jag varit ledsen, då har det varit värre än tidigare år. Dock har det som gjort mig ledsen även gjort mig en stor tjänst, gjort mig starkare.

Vad önskar du att du gjort mer?
Med tanke på vilka drömmar jag har om att resa osv så borde jag ha sparat mer pengar, men det jag önskar att jag hade gjort allra mest, det är nog att ta vara mer på tiden. Tillexempel att uppskatta tiden på NTI mer och tagit vara på det man hade då, för allting har verkligen förändrats.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Helt klart lägga pengar på onödiga saker

Blev du kär?
Nej det blev jag inte, dock började jag vän gilla en kille lite sådär men det var inget mer med det. Crushes får man väl lite då och då men kär har jag nog lite svårt för att bli, sånt tar tid.

Bästa boken du läst?
Läste ingen bok haha

Vad gjorde du på din födelsedag?
Åt pizza och sov för att sedan jobba natt!

Finns det någonting som skulle ha gjort ditt år bättre?
Allting kan alltid bli bättre, men man kan inte alltid få det man vill för då uppskattar man inte det man har tillslut. Jag hade dock uppskattat mer ärlighet för det hade underlättat många situationer och rett ut många tankar.

Hur skulle du beskriva din stil 2015?
Jag har förändrat stil så mycket under året, jag kan knappt kolla tillbaka på bilder från förra året utan att få ångest, haha. Men standard är väl svarta jeans, en polotröja, kappa, halsduk och boots.

Vad fick dig att må bra?
Mina vänner, uppskattar dom så så mycket. Måste även nämna att jag blev så nära med Emelie, finns inget jag är gladare för! Sedan att se att man själv förändras till det bättre, det är en boost.


Ser ditt liv annorlunda ut nu, jämfört med den här tiden förra året?
Ja självklart, förra året gick jag i skolan, såg helt annorlunda ut, var osäker och det ledde till ganska mycket ångest. Nu är jag ändå ganska självsäker och försöker att inte klandra mig själv så mycket, jag har upplevt mer saker, blivit närmre med nya människor och börjat arbeta. Mycket kan hända på ett år, och jag välkomnar 2016 med öppna och förväntansfulla armar.

Hur tror du att 2016 kommer bli?
Förhoppningsvis ungefär som 2015 fast snäppet bättre, mycket jobb, roliga resor, vilda sommarkvällar och att jag får chansen att utnyttja hur jag utvecklats, att det kan hjälpa mig att uppleva ännu mer nya saker och att helt enkelt vara gladare som person.

Planer och önskningar inför 2016?
Har inte så mycket planerat, men en del jobb och att helt enkelt leva livet och inte planera så mycket. Reser jag så reser jag, hittar jag kärleken så hittar jag kärleken, vi får helt enkelt se. Förväntar mig inte så mycket men hoppas på ett lyckat år

Likes

Comments

Idag stod en mysfika och runda på stan tillsammans med Lina på schemat och det var lika mysigt som alltid. En standard espresso house och massa prat blev det innan jag behövde röra mig mot jobbet för ett kortpass. Nu ligger jag i sängen och tänkte slå på ett vampire diaries avsnitt tills jag somnar. Godnatti!

Likes

Comments

Hallå bloggen! Att det har varit dåligt med uppdatering det senaste kan jag inte sticka under stolen med, men ska försöka komma igång så gott jag kan nu igen. Återigen har mycket hänt sedan jag skrev, jag ska bland annat påbörja en utbildning till att utvecklas inom McDonalds vilket känns riktigt roligt. Det är alltid kul när man känner att man trivs och att kollegorna tror på en liksom, så jag hoppas att detta blir bra nu.

Jag är en person som hela tiden lägger mycket vikt i att tänka ut exakt hur saker ska bli innan man ens har gjort någonting, en person som hela tiden ska övertänka varenda tanke som finns i mitt huvud. På senaste tiden har jag helt enkelt bara bestämt mig för att sluta upp med det tänkandet och istället bestämma själv hur jag vill bli behandlad. Glömma all skit och ta det man förtjänar istället. Det gäller att ta vara på tiden och försöka vara så glad som möjligt och bara göra utan att behöva tänka så mycket hela tiden, det har blivit mitt motto och det var exakt det jag Emelie levde efter vår senaste utgång. Det blev en otroligt bra kväll med en bästa vän, dansande med paradise deltagare och ett jäkla gott humör.

Likes

Comments

Idag vaknade jag upp hemma hos Sofia med en otrolig värk i halsen och täppa i näsan, så det blev att stanna hemma från jobbet då jag inte mådde så bra igår heller. Jag försöker inte heller längre rocka rött hår utan efter ett frisörbesök försöker jag nu rocka brun botten med blonda längder. Jag är långt ifrån nöjd, men det blev så bra det gick med tanke på utgångsläget, att färga från rött till blont är inte enkelt och det krävs ytterligare ett besök hos frisören för att jag ska få det som jag vill ha det. För att neutralisera håret så mycket som möjligt och få bort både gula och röda inslag som fortfarande finns kvar lite i håret köpte jag mig en silver inpackning från revlon. Jag har nu testat den både idag och igår med det är fortfarande lite svårt för mig att avgöra huruvida den fungerar eller inte, dock är håret inte alls lika torrt som det var när jag lämnade frisören efter att ha både avfärgat, färgat och slingat håret.

Revlon professional - 1002 nutria color creme - Åhléns City 289:-

Likes

Comments

Nu var det återigen längesedan jag tog mig tid till att skriva ett inlägg här på bloggen, och jag kommer dra samma gamla dåliga ursäkt, jag har haft fullt upp med både jobb och vänner. Jag tänkte på en sak häromdagen, att jag iprincip de senaste veckorna jobbat heltid på Mcdonals vilket givetvis känns riktigt bra, men samtidigt blir man så otroligt utmattad när man inte är van vid det.

Mycket har hänt sedan sist gång. Bland annat fick jag och Lina ett infall och började blondera mitt hår härom natten, det slutade i tårar med tanke på att jag slutade upp som ett påskpynt i håret. Efter mycket vel fram och tillbaka försöker jag numera tillfälligt rocka rött hår. Ska snarast möjligt försöka ta mig till frisören och få en ordentlig hårfärg som jag trivs i.

Likes

Comments

Bloggen har blivit lidande med tanke på att jag under hela helgen har jobbat natt och på dagarna försökte jag sova så mycket jag bara kunde, vilket jag tyvärr knappt lyckades med. Det har blivit väldigt mycket jobb på senaste, nästan lite för mycket, så även idag har jag jobbat hela långa dagen. Den känns givetvis segt nu att spendera nästan all min vakna tid på jobbet och då man är ledig är man för trött för att hitta på saker. Dock lär det vara värt det när lönen hamnar på kontot och kanske åker man iväg någonstans och unnar sig lite gott tillsammans med en fin vän snart.

 Imorgon står ännu ett nattpass på schemat men innan dess ska jag försöka hinna med en del sovtimmar samt att träffa min älskade vän, Lina.

Likes

Comments

Idag har jag ont i magen på alla möjliga tänkbara sätt. Först är det alla förvirrade och påfrestande tankar inom mig som hela tiden bara trycker på och jag vet inte vad jag ska göra för att få det att sluta. Att ständigt låta tankarna gå i 180 och man därför tillslut blir ledsen av saker man trodde skulle lysa upp hela tillvaron till max. Overthinking really does kill your happiness. 

Sedan till det som ingen har missat, attentatet mot skolan i Trollhättan. En fruktansvärd händelse som aldrig ska få hända, inte här, inte någonstans. Det är minst sagt en mörk dag för Trollhättan, för Göteborg och inte minst för Sverige. Att ett av offrerna är mina vänners vän känns så otroligt overkligt och det går knappt att ta in. Alla mina tankar går till alla drabbade och anhöriga. Rest in Peace.

Likes

Comments