Får ni också perioder där ni hamnar i ett dåligt mönster? Jag har en förmåga att hamna i perioder där jag glömmer av vad som är viktigt. Jag glömmer av att bara vara. Jag hittar på saker men jag är inte riktigt där - hela jag. Istället funderar jag på vad jag ska göra dagen efter, alla måsten och alla krav. Jag stressar upp mig för saker och vill hela tiden ligga steget före vilket resulterar i att jag aldrig blir "färdig". Ofta rycks jag upp, som idag, och inser att jag är tillbaka i mitt monotoma jag. Robot-Sofia. Jag vet att det är en del av min personlighet och en sak jag faktiskt har nytta av i flera situationer men ibland är det faktiskt en tyngd. Jag kan höra migsjälv säga nej till saker jag egentligen tyckt varit väldigt kul och tror mig ha en anledning till att inte kunna men när jag sedan tänker efter, inser jag att jag egentligen inte har någon bra bortförklaring. Plugg, projekt och arbeten får inte användas som bortförklaringar när det kommer till livet, vänner och familj. Det handlar om att skaffa sig energi, inte bara förbruka.

Hur kan en så simpel sak vara så svår? Nog för att jag kommer från en familj av jobbnarkomaner och ekorrhjul men vi måste tillsammans finna en balans. För de dagar då man kommer på sig själv är inte roliga. Våga bara vara - det kommer du längst på.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Suttit klar i hallen i drygt 30 minuter... Ett resultat av en spänd och förväntad Sofia som är rädd att missa tåget. Next up: Buisness meeting! Hörs senare.

Love Sofia,

Likes

Comments

Tränade för första gången på väldigt länge idag - skönt! Ett gottigt spinningpass stod på schemat. Nu är det de nya, gamla rutinerna som ska på plats igen efter den eviga förkylningen... Det är den bästa terapin för mig, att bara få sätta kroppen i arbete och låta endorfinerna flöda. Jag får tid att andas och rensa mina tankar. Jag är så glad att jag hittade tillbaka till det igen. När jag var sjuk fick nämligen träningen motsatt effekt - den ledde till mer och mer ångest och jag sattes i en ond cirkel. Jag såg det som ett måste och blev stressad så fort något kom ivägen för mina pass. Träning ska vara bra för dig och du ska känna dig lycklig när du gör därifrån, du gör det för att må bra och INTE för att du ska gå ner i vikt, kunna skryta om det eller för att du är dit tvingad. Det får inte bli ett måste utan det är först när du ser det roliga med det som det får effekt och du får psykiska och fysiska resultat. 

Det är även därför träning är så individuellt. Jag älskar morgonträning - känslan av sätta igång kroppen och göra sig fräsch och redo för en lång dag. Andra är inga morgonmänniskor och känner istället att det tar emot att ställa klockan vilket gör att de kommer prestera sämre än jag som kommer dit med en bra inställning. Dessa personer kanske funkar bättre framåt kvällen och bör därför planera sitt träningsschema efter det. Har du inte tränat mycket innan skulle jag rekommendera att du provar dig fram och hittar din grej och en rutin som passar just dig. 


Likes

Comments

So proud of all of you

Likes

Comments

Fick mejl om att jag blivit nominerad till en rad olika poster till PR-gruppen i ARKAD nästa år också vilket gjorde mig väldigt glad, såklart. Kul att få bekräftelse för sitt arbete men däremot tror jag att jag de kommande åren ska ägna mig mer åt att kanske välja till några andra intressanta kurser utöver programmet. Jag har nämligen varit väldigt intresserad av juridik och ekonomi ett tag utan att riktigt ta tag i det, så vi får se! Ikväll ska jag iallafall visade mina mentees runt i stan och laga bönbiffar (<-- ny favorit). 

För fyra personer:

  • 2 paket (à 380 g) kidneybönor
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 kruka koriander
  • 0.5 dl mandelmjöl eller annat mjöl för att få rätt konsistens
  • Salt och peppar 

Jag brukar blanda creme fraishe och pesto att ha till samt göra en broccolipuré genom att mixa broccoli, olja, salt och basilika. Snabbt, nyttiga och enkelt!

Likes

Comments

Tanken slog mig, likt den slagit mig många gånger förut. Finns kärlek vid första ögonkastet eller är det bara en myt som uppkommit av kära personer som förlorat perspektivet på vad som är dröm och verklighet? Visst vill man hoppas på att en dag står han bara där. Allt annat ljud suddas ut och kvar är bara ni. Den där perfekta filmscenen. Då hade man sluppit gissa och bygga upp förväntningarna om varenda kille man stöter på - är det han? - för då hade man vetat att när det väl hände så hade man vetat. Men om inte, måste vi rycka upp oss. Inte bara sitta och vänta på filmscenen utan faktiskt göra något aktivt. Jag tror att i det samhälle vi lever i idag, finns det ingen princessaga, utan allteftersom vi kvinnor tar för oss mer och mer makt i samhället ökar såklart även kraven i de områden där vi blivit bortskämda. Det är inte lika självklart att det är mannan som ska ta det första steget. När de fina sagorna skrevs hade kvinnorna inte en röst av direkt värde, de satt fint och väntade till en man bjöd upp dem, Men det är inte ett sådant samhälle vi vill ha eller har kämpat för. Utan idag fightas kvinnor för sina rättigheter och sin röst. Vill vi hade något får vi se till att skaffa oss det, oavsett om kärlek vid första ögonkastet finns eller inte. Annars kommer någon annan hunnit före. Hur ska mannen veta att han valt fel om du inte gett honom något att jämföra med? Hur ska du kunna förvänta dig att han kämpar för dig om du inte gett honom något att kämpa för? Eller varför inte, om du vill ha honom, kämpa för honom.Likes

Comments

​Vackra kreaturer på Malmö museum.

Likes

Comments

Plocka ut lite charkisar och ostar till kvällen på Saluhallen och visade Dani runt i Lund innan kvällen bjöd på Mojitos och Champagne. Älskar ner folk från andra städer kommer på besök för man får liksom se sin stad med  nya ögon igen och göra saker som inte hör till vardagen. Likaså med dagens tripp till Ikea och Malmö museum - man behöver inte åka särskilt långt för att få ett litet avbrott från den tråkiga vardagen och öppna vyorna lite. (Hör till saken att Ikeas köttbullar dessutom aldrig är så goda som när man är så där riktigt bakis så att maten kramar om en inifrån haha)

Likes

Comments

​Malmö överraskade med en pangbrunch! Hade inga höga förväntningar då det trotsallt endast var en nationsbrunch men alltså var väldigt bra ordnat och galet gott. Ett stort plus är dessutom att jag fick dela den med ett gäng fina vänner <3 


Love Sofia,

Likes

Comments

Likes

Comments