Bloggen har verkligen hamnat vid sidan om, jag har för ett tag glömt bort att jag har den. Kom på det nu och tänkte att det kanske vore trevligt med ett inlägg till er. Så, här kommer det!

Det här året blev inget hund tränings år, det har inte blivit mycket träning alls och jag har mellan åt haft väldigt dåligt samvete för detta men jag börjar acceptera att det får vara så detta år och jag behöver inte ha dåligt samvete, de klarar sig bra, de mår bra och det är huvudsaken. ❤Jag har lagt hund träningen och planerna för hundarna på hyllan för resten av året, jag kommer igen kommande år och då jäklar ska det tränas och tävlas med båda två och vi kommer att satsa på Nosework, det är vår grej. Men nu ska jag samla in pengar och boka en operation åt Xtra för att ta bort hennes cysta på magen. Det är prio ett.

Hur mår jag då? Jag har inte mått jättebra den senaste månaden av flera anledningar, jag har sovit dåligt om nätterna varit stressad av fler anledningar, jag har haft dåligt samvete för hur lite hundarna fått göra, jag har haft mycket att göra på arbetet, jag har inte haft orken att göra något, det enda jag velat göra att ligga i sängen/soffan och stanna där tills det är tid för att arbeta. Det har varit lite mycket för mig på sistone. Men nu är jag sakta men säkert på väg tillbaka, jag får sakta men säkert mer ork för att göra saker och denna vecka har jag varit ute på två riktigt långa promenader med hundarna vilket jag behövde. Jag tar dagarna som de kommer och försöker bestämma träffar spontant istället för att planera in en massa och sedan avboka för att man inte har orken för det. Har blivit lite mycket avbokat på sistone, det är inte roligt för mig eller för de jag har avbokat med! Jag måste börja tänka på mig själv.

Är ni bra på att ta hand om er själva?


​Tack för att ni tittade in. 
Ha en fortsatt bra kväll och trevlig fortsatt helg! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sist jag skrev berättade jag om min och Antons vecka i Skärgården med tält och hela köret.😊 En väldigt mysig vecka.

Men det är inte det dagens inlägg ska handla om. Nu ska det handla om NOSEWORK. Om ni läst min blogg en längre tid vet ni troligtvis att jag gick på en grundkurs i Nosework med Xtra förra året på Hundudden. 😊 Vi gjorde också ett doftprov. Sedan blev det inte så mycket mer med Nosework träningen förräns för två veckor sedan. Då vakna vi till liv eller rättare sagt, jag vaknade till liv.

Tillsammans med Liza och Matilda har vi bestämt oss för att gå ihop som ett lag och tävla i Nosework på MY DOG i Göteborg i Januari med våra hundar Xtra, Millan och Bulten. 👌 Vi sågs förra veckan för första gången sedan vi bestämde oss för att bilda laget och vi tränade i Slakthusområdet. Slakthusområdet visade sig ha massor utav bra gömställen.
Kvällen innan hade jag tränat lite hemma för att se om Xtra kände igen doften och henne kan man lita på. Det satt som en smäck! Jag var inte helt säker på att hon skulle fixa det när vi tränade utomhus men det var inga problem. Alla hundar jobbade mycket bra 😊

Sedan den träningen har min motivation varit på topp och jag har lärt mig mycket på kort tid. Jag har tränat här hemma i lägenheten med andra typer av doftbehållare vilket vart svårare men det var väldigt nyttig träning för oss båda. 😊
Sedan har jag tränat i en park i närheten av hemmet där jag kunde gömma doften på flera platser.

Igår Lördag var jag till Slakthusområdet och tränade tillsammans med en träningsgrupp i området. Då fick vi lära oss att söka efter "tassar" som satt på bilar, truckar, dörrar och brädor med mera. Jag måste verkligen lära mig att se när Xtra markerar doften! Xtra jobbade på väldigt bra och vi hittade alla gömmor trots att det mesta var nytt för henne.

Idag var det en öppen träning i Sollentuna för Nositeten. Vi höll till på en skolgård, det fanns flera gömmor på området, det blåste och fanns mycket störningar runtomkring. Jag var inte helt säker på att det skulle gå så bra. Varför jag tvekade på det vet jag inte. Xtra kan ju det här och hon jobbar väldigt fint. Dagens lärdom, läxa blev att jag måste ge henne utrymme och inte vara för nära henne, hon blir förvirrad om jag står för nära.
Här kommer ett klipp från ett av dagens sök. 👇

Efter två timmars träning var både jag och Xtra trötta. Det var jätte roligt att komma iväg, träffa lite andra människor och se hur deras hundar jobbade för att hitta doften. Det har varit en lärorik dag. 😊 

Imorgon ska hon få vila

Tack för att du/ni läste dagens inlägg! 💗
Likes

Comments

Som jag har sett framemot denna vecka som precis passerat med en väldans hastighet! Jag och Anton bestämde för ett bra tag sen att vi skulle ut och Båtluffa i Stockholms vackra Skärgård en vecka denna sommar. Jag planerade steg för steg hur vi skulle åka, var man kunde tälta, var man kunde handla och vilka tider färjorna gick. Vi har åkt med Vaxholmsbolaget. Planen var att åka till de öar där det fanns möjlighet att inhandla lite föda för att inte behöva ta med sig det. Skulle bli tungt. Vi lånade ett stormkök av min vän Noomi och en sovsäck av min pappa, allt annat införskaffade vi. Nu tänkte jag sammanfatta hela resan och äventyret.

Söndag 16 Juli 2017 Klockan 10:00
Vi lämnar lägenheten och tar bussen till Gullmarsplan där vi åker till T-Centralen och går därifrån till båten som skulle lämna Strömkajen vid 11 tiden. Hundarna var tränade att bära väska och fick nu bära sin egna måltider. Vi fick lite brådis från T-Centralen till Strömkajen och hade packat väskorna lite halvdant, Anton tappade tältet och jag tappade stövlarna som vi fäst vid sidan av ryggsäckarna, vi fick ta de i hand istället och komma på ett bättre sätt att få med oss det. 😊 Klockan 13:05 var vi framme vid första stoppet, Gällnö - (om du trycker på namnet kommer du in på deras hemsida om du vill läsa mer om ön). Promenaden till campingplatsen kändes extremt lång, vi var trötta, väskorna var dumt packade och kändes väldigt tunga, vi var hungriga och jag funderade på om det var en bra idé att båtluffa 😂 När vi äntligen kom fram slängde vi av oss ryggsäckarna och tog plats, vi hade utsikt över vattnet och en vattenpump precis bakom tältet. Helt okej plats. Jag tog av väskorna från hundarna och lät de sträcka på benen medans vi satte upp tältet. Att sätta upp ett tält är en prövning om man är två stycken. Men vi lyckades få upp det och kunde fixa i ordning för natten. Det såg riktigt mysigt ut och jag såg framemot att krypa in och lägga mig där.

Vi tog oss en promenad till butiken för att inhandla lite för kvällens måltid. Promenaden dit var 1 km lång, det kändes som 10 km när vi gått där innan med packningen. 😳 När vi kom tillbaka till campingen tog vi plats vid vattnet för att ordna middagen som fick bli grillad hamburgare med bröd, vi hade tagit med oss en engångsgrill hemifrån. Riktigt gott. Hundarna började vid det här laget att krokna och ögonen gick i kors. Det började att regna precis när vi ätit klart och kommit tillbaka till tältet. Att krypa in i tältet när det regnar var urmysigt.

Jag hade oroat mig för att Xtra skulle skälla och bråka på natten då hon är expert på att skälla när vi befinner oss i nya situationer och miljöer, hon är inte den som ger sig i första taget och jag hade räknat med ett par sömnlösa nätter i hennes sällskap. Blev därför mycket positivt överraskad och väldigt glad när jag vaknade dagen därpå efter en rätt sömnlös natt med en tyst Xtra. Hon hade sovit hela natten och inte sagt ett enda knyst! 😘❤

Varken jag eller Anton hade sovit speciellt bra första natten, det var hårt och vi låg i en liten sluttning, märkte vi dagen efter så att vi hade glidit nedåt under natten. Nåja, vi klev upp till 8 tiden, åt frukost i lugn och ro innan vi tog en promenad i skogen. Vår båt till Lådna skulle åka vid 17:35 så vi hade några timmar att "slå ihjäl" så att säga. Vid tolv tiden packade vi ihop tältet, packade om väskorna så att de blev lättare att bära. Vid ett, två gick vi till Gällnö fik och åt lunch.

Klockan 17:35 satt vi på båten som tog oss till Lådna, en ö som inte riktigt var som vi förväntat oss. 😜 Det började med att vi letade efter en campingplats i en timme utan framgång, vi började bli hungriga, trötta och ville bara slå upp tältet och ta det lugnt. Efter en timme mötte vi en liten gubbe som bodde på ön, han berättade för oss att det fanns roddbåtar att låna för att ta sig till campingen - på ön mittemot. 😳 Där och då ville jag bara bryta ihop. Tror att Anton kände samma. Vi slängde ner packning, hundar och hoppade i båten, för att ro över och det blåste ordentligt. Vi kom över, gick upp i skogen där det blåste ännu mer, underlaget var ojämnt, vi var nu ännu tröttare, ännu hungrigare och ännu argare. 😂 Vi sa inte många ord till varandra i detta ögonblick. Vi lyckades få upp tältet efter ett par svordomar. Vi avstod från middagen och la oss omedelbart klockan 20:00, vi var helt slut allihopa. '

Jag, Anton och hundarna sov som stockar fram till 8 nästa morgon.😊

Nu efteråt kan jag skratta åt det hela och om jag ska till Lådna och tälta något annat tillfälle är jag förberedd på detta. Det var i alla fall väldigt vackert och till hundarnas stora lycka fanns det massa blåbär 😊 Anton var arg som ett bi och ville inte vara kvar, vi packade ihop och rodde tillbaka vid 10 tiden. Sedan satt vi vid kajen och inväntade vår båt i två, tre timmar vilket var helt okej!

Därifrån åkte vi till Vaxholm för att göra ett båtbyte. I Vaxholm passade vi på att äta glass och att inhandla lite mer nödvändigheter som skulle tänkas behövas 😊 Vår båt till Grinda kom 17:30. Vi slog upp tältet i skuggan och medans jag ordnade inuti tält och gav hundarna middag så började Anton laga mat i det lånade stormköket. Vi åt köttbullar och makaroner vilket var väldigt gott just denna kväll 😊 Även denna kväll la vi oss tidigt, vid 20:30 tror jag klockan var. Så skönt att gå och lägga sig tidigt.

På Onsdagen vaknade vi vid 8 tiden och låg kvar. Vi hade inte någon båt tid att passa, vi skulle inte packa ihop allting, vi skulle stanna på Grinda och ta det väldigt lugnt vilket vi gjorde. Vi åt frukost i lugn och ro och hundarna strosade omkring på gräsmattan. Klockan 11, 12 kom vi iväg från campingplatsen för att utforska Grinda. Det blev en promenad på tre timmar. Det är väldigt vackert i Stockholms Skärgård och det var så härligt att bara strosa omkring

På kvällen gick vi till Grindas restaurang och tog plats på uteserveringen för att äta pizza. Det var även livemusik samma kväll vilket gjorde kvällen ännu bättre. 😊


I Torsdags var det först tänkt att vi skulle åka vidare till Finnhamn och tälta en natt men vi var vid det här laget rätt trötta på att sova i tält och längtade efter att få sova i en säng. Vi bestämde oss för att hoppa Finnhamn och åka till Svartsö en dag tidigare. På Svartsö har Antons föräldrar sitt sommarhus som vi fick låna denna helg. I Fredags kom två vänner och gjorde oss sällskap och vi har tagit det rätt lugnt vilket varit skönt!

Nu är vi hemma igen efter en helg i Stockholms skärgård och det här äventyret har varit helt underbart. Det härhoppas jag att vi gör om - kanske redan nästa sommar! Vi har provat på det denna sommar och vet hur vi ska tänka nästa sommar gällande packning, planering och alla små detaljer. 😊 Jag och Anton har också fått lära känna varandra i en helt ny situation, vilket har varit jätte roligt! ♥ Hundarna har överraskat mig och skött sig över förväntan, inga problem alls att ha de med sig, båda har varit väldigt enkla att ha med sig! Världens bästa hundar! ❤

Till dig som läste detta inlägg: Stort TACK! ❤

Likes

Comments

Skrev i något inlägg att hund träning är ingenting jag vill hålla på med och att jag tänkte lägga det på hyllan. Ni kan glömma dessa rader, jag vill visst hålla på med hund träning. Det var bara motivationen som inte fanns där och eftersom hundarna varit dåliga har jag inte kunnat träna! Jag vill nu komma igång igen med träningen och kanske se hur långt vi kan komma, får dock se hur det blir med tävlingar. Men träning ska vi sysselsätta oss med och jag tror vi ska fokusera på Agilityn för det är då vi har som allra roligast både jag och hundarna 😊

Igår var det bestämt att träna Agility tillsammans med Sandra, Sara och Sofie i kista. Jag hade med mig båda hundarna och hade bestämt mig för att ha roligt och att ta det lite lugnt, vi ska mjukstarta eftersom Ralph går på mediciner och bör ta det lugnt. Vi byggde en klass ett bana, som var jätte rolig och lagom svår för oss ringrostiga.
Sandra ställde upp och var instruktör för oss alla tre och hon var mycket bra, vi blev peppade och det var väldigt roligt.

Ralph började på topp, sen gick det nedför, han tappade koncentrationen och farten. Vi tog oss aldrig runt banan men vi hade roligt och jag hade bestämt mig för att inte bli irriterad och frustrerad, vi skulle ha roligt tillsammans! Det var ett byte jag inte lyckades med att genomföra för att han var alldeles för snabb, vi får klara detta byte nästa gång. 👊 Ralph blev snabbt trött men han var peppad och ville fortsätta träna när vi var klara.

Xtra, tanken var först att jag inte skulle köra henne men jag kunde inte låta bli och tog ut henne på planen också. Wow vilken fart den hunden har, där måste jag verkligen springa för allt jag kan och vägleda henne tydligt för att annars springer hon förbi eller så tar hon andra hinder. Vi tog oss runt banan med en väldans fart och små missar! Hon tycker verkligen att Agility är roligt!

Jag körde en omgång med hundarna där de fick springa banan fyra gånger var ungefär, jag tyckte detta fick räcka för denna gång eftersom vi är ringrostiga och bör ta det lite lugnt! Efter träningen tog vi alla en promenad tillsammans och lät hundarna springa och lattja. Efter promenaden var det dags att åka hem, Ralph var inte så sugen på att komma med mig och Xtra, jag fick stå och muta och smöra för honom i flera minuter innan han gav med sig och följde med. 😂😘

Det var en fantastisk kväll med hundar och tjejerna, jag fick äntligen känna på motivationen och glädjen för hund träning igen, som jag längtat efter det och jag kunde faktiskt känna att vi är duktiga och vi kan komma längre om jag bara satsar. 😊

Gårdagens gäng, till vänster har vi Hobbit, Melvin, Ralph, Xtra, Morf och Zombie 😍

Hundarna var helt slut när vi kom hem och somnade direkt. Ikväll har vi lydnads träning planerad tillsammans med Matilda och Bulten, är peppad på att träna igen och hoppas att hundarna är utvilade! 😘 Hundarna kommer att få vila resten av veckan för att orka med nästa vecka.💗

Likes

Comments

Måndag: Klockan 07:30 blev jag väckt av att en målare ringde på dörren och på telefonen för att se om jag var hemma. Jag hade helt glömt bort att de skulle fixa våra fönster denna vecka. Bara att kliva upp och släppa in de. Deras uppdrag denna dag var att byta alla skruvar, tvätta och slipa alla fönster. Jag fick vara efter de och säga att de inte kunde öppna upp alla fönster och dörr på grund av katterna, vi vill inte att katterna försvinner. Klockan tio hämtade jag hem hundarna från Nathalie och Robin då Xtra hade börjat nysa och hosta. Vi möttes i Tyresö. Vi var hemma igen till klockan 12. Målarna var fortfarande kvar och lägenheten såg ut som ett bombnedslag. De gick till nästa lägenhet samtidigt som jag gick till arbetet för att jobba kväll tillsammans med en ny kollega. Var en lugn kväll.

Tisdag: Sov nästan ingenting natten till Tisdag, jag skulle börja jobba 8 och innan det skulle jag gå med hundarna och släppa in målarna. Jag låg med hörapparaten i och hade ställt 8-9 larm för att vara säker på att jag skulle vakna till något av larmen. Jag ogillar morgnar och har svårt att vakna på morgonen, Anton är snäll och väcker mig på morgonen när han är hemma. Men just denna vecka var Anton på Gotland för att arbeta. Klockan 7:30 kom målarna och idag var det tid för att måla. Jag sa återigen att de inte fick lämna allt öppet och skulle vara lite uppmärksamma på katterna. Gick till jobbet med en gnutta stress inombords. Jag ogillar att ha främmande människor hemma hos mig när jag inte är här. Kom hem igen till 15:30 och hade stressat hem, jag hade enbart katterna i tankarna. När jag kom hem började jag leta på en gång, hittade Doris under soffan men Stina hittade jag inte - förrän jag tittade ut på balkongen. Vita tassavtryck lite överallt. Tittade upp på inhägnadens tak och se där ja, där satt hon fast på utsidan av nätet intill fönstret och nätöppningen. PANIK! Jag tänkte först ställa mig på fönsterbrädet för att få tag i henne men insåg att det var en mycket dum idé och tog en stol istället. Fick tag i Stinas nacke och kunde få in henne igen, både hon och jag hade fått målarfärg på oss. Ringde målaren för att meddela vad som precis hänt och fråga när de åkte från oss, de åkte vid ett ungefär så att Stina hade vart utelåst på balkongen i två timmar. Målar'n tänkte mer på hur mycket hon gått runt i färgen på fönsterbrädet och på listerna och fönsterramen. För mig kvittar det, för mig var katten viktigare. Han skulle återkomma till oss nästkommande dag! Stina var stressad och kunde inte riktigt komma till ro på eftermiddagen. Vi tog det väldigt lugnt.

Onsdag: Målaren var hemma hos oss 7:30 igen för att måla om fönstret i vardagsrummet. Medans han var här och målade tog jag ut hundarna på en promenad och det var under denna promenad som Ralph försvann, läs inlägget nedanför. Jag letade efter Ralph i en hel timme och tankarna for genom huvudet, jag hade panik. Vad skulle jag göra om jag inte hittade honom igen? Tack och lov hittades han av en vänlig människa och kunde komma hem tryggt. Han var helt slut efter sitt äventyr och somnade omedelbart när vi kom hem. På eftermiddagen hade Xtra en tid hos veterinären igen för att kontrollera knölen på hennes mage. Vi tog blodorov och klämde och kände, Xtra har någon form av cysta och kommer behöva operera bort den efter sommaren. Alla hennes övriga värden såg bra ut och det fanns inga spår av noskvalster eller kennelhosta som orsakade hennes nysningar och hosta. Skönt det. Efter denna dag var jag och hundarna helt slut och åkte hem för att lägga oss i soffan.

Torsdag: Vi gjorde inte mycket alls på förmiddagen, jag laddade batterierna inför mitt kvällspass på jobbet. Efter tolvtiden på natten kom Anton hem ifrån Gotland, äntligen var ordningen återställd!

Fredag: Jobbade min sista dag inför semestern. Som jag längtat efter denna semester och sista dagen på jobbet blev väldigt behaglig, jag kommer sakna allesammans under dessa veckor! Som jag skrivit tidigare - jag älskar mitt jobb.
Efter jobbet åkte jag till stan för att hämta två klänningar som jag beställt från Gina Tricot. Jag älskar klänningar och jag gillar att bära klänning det har blivit en ny favorit. Här kommer bild på klänningarna, bilderna är från hemsidan.

När jag kom hem från arbetet fick jag sådant sug att träna hund, det var längesen jag kände för att träna hund. Jag och hundarna gick till en närliggande fotbollsplan där vi tränade lite fritt följ, läggande under gång, sättande under gång och lite inkallning. Alla tre är något ringrostiga efter denna långvariga vila så fokuset låg på att ha roligt tillsammans och inte ställa så mycket krav. Mycket lyckat. Nu ska vi se till att komma igång igen med träningen.
Resten av kvällen var vi bara hemma och tog det lugnt, såg på tv, åt pizza och badade. Jag var och är löjligt glad för att ha semester och ser framemot att vara ledig tre veckor.

Lördag: Igår träffade jag, Anton och hundarna våra vänner Andreas och Mia på Karlaplan för att därifrån gå på vår traditionella promenad på djurgården. Varje sommar i fem års tid har vi gått denna promenad och vi fikar på samma ställe. Det är verkligen härligt att umgås med dessa människor.

Vi var hemma igen till fyra tiden, då var hundarna helt slut efter en fyra timmars promenad. Jag bytte om till en av de nya klänningarna och fixade mig för en kväll tillsammans med Sabina. Träffade Sabina 18:30 på Thorildsplan och därifrån gick vi till Boule baren där det skulle vara en live spelning. En före detta arbetskamrat skulle sjunga live och jag har aldrig hört henne förut och jag måste säga hon var riktigt bra! Det vart en riktigt trevlig kväll, ta några öl, träffa lite gamla arbetskamrater, umgås med en nära vän, lyssna på musik och avrunda kvällen med en fika i stan. 😍

Söndag: Som det ser ut just nu kommer det bli en stillsam dag tillsammans med familjen. Jag känner för att ta dagen som den kommer. Veckan som kommer är fullspäckad med allt möjligt: Hundträning, promenader, aktivitet dag och sen drar vi på båt luff nästa söndag 😃

Likes

Comments

Igår på förmiddagen var jag ut på en längre promenad med hundarna nere vid Årsta viken. Ralph var lös och det är aldrig några problem, han håller sig i närheten, han har koll på oss och lyssnar. Han är väldigt enkel att ha lös.
Jag gick på stora gång vägen när jag fann en liten stig och blev nyfiken, kallade in hundarna och svängde in på stigen. Båda hundarna gick bakom mig, jag stannade och sa att de kunde gå framför mig. De gick framför mig och missade när jag svängde av på en ännu mindre stig som jag fått syn på. Jag visste att hundarna var med mig och tittade ner i marken för att se var jag satte fötterna. När jag vänder mig om efter 2 sekunder ser jag ingen av hundarna, kallar på dom, Xtra kommer fram och har ätit något snuskigt men Ralph synes inte någonstans. Jag trodde att han fastnat på någon intressant fläck eller att han rullade sig i något äckligt, jag blev till en början irriterad för att han inte lyssnade och kom när jag kallade på honom Men ingen Ralph synes till någonstans, jag gick tillbaka ner på gångvägen (som vi såg hela tiden från stigen) för att se om han sprungit tillbaka dit, jag gick tillbaka på stigen och såg hur lång den var, den var kort och ledde oss till en annan större gångväg. Ralph var spårlöst borta och jag fick panik. Ringde min mamma och stortjöt, tog kontakt med två vänner som genast begav sig ut för att hjälpa till. Vi bestämde att vi skulle mötas utanför vår port. Jag gick runt i skogen en liten stund till för att se om Ralph kom fram eller om han kanske fastnat någonstans. Min hjärna gick på högvarv och tankarna var överallt. Jag gick ner på gångvägen och började gå hemåt, ropade på honom hela tiden. Frågade folk om de sett honom och ett par hade sett honom sitta på en bänk en liten bit längre fram på vägen. Jag började springa, kom upp för backen och där satt han tillsammans med en tjej som lyckats få tag på honom. Hon hade suttit på bänken med honom i 30 minuter och höll på att ringa polisen när jag kom. Känslan när jag såg honom igen är obeskrivlig, lycka och lättnad. Jag hade letat efter honom i en hel timme.

Jag har två teorier om hur det kan ha skett när Ralph kom ifrån oss. Alternativ Ett: Han fick en knäpp och stack efter något vilt. Något han aldrig visat intresse för eller gjort förut. Det tror jag inte direkt på men man vet aldrig.
Alternativ Två: Att han var i sin egna värld och missade att jag svängde in på den andra lilla stigen och sprang tillbaks på gång vägen för att komma ikapp. Jag tror att Ralph hade rört sig hemåt om ingen fått tag på honom.

Ralph har aldrig gjort såhär förut så hela situationen vart konstig och oerhört skrämmande, känslosam och jag la hela skulden på mig att han försvunnen. Jag tänkte igenom allt som hade kunnat hända honom och hur skulle jag börja mitt sökande? Skulle jag stanna kvar, skulle jag gå hem? Vad skulle jag göra? Detta vill jag aldrig mer uppleva...

Likes

Comments

Måndag: Ledig från jobbet och en veterinär tid inbokad med Ralph. Det var äntligen dags för en ordentligt utredning gällande hans envisa hosta. Vi kom dit i god tid i förväg och hans humör var på topp. Planen för besöket var att ta blodprov och röntga hans lungor. Att göra detta var inte helt enkelt och jag har aldrig sett Ralph så förbannad som då. Han fick ha munkorg och krage på sig, hans ögon var bäcksvarta och öronen låg långt bak. Men det bästa med honom är att han släpper det jobbiga snabbt och han viftade snart på svansen igen. Finaste killen. Han har inflammation i lungorna och är irriterade i luftvägarna, ska nu medicineras ett par veckor och får enbart gå korta koppelpromenader. Jag ser inte framemot denna sommar, han lär samla på sig en massa energi som slår över i stress! Det är min Ralph det. Vi får satsa på nos övningar hemma.

Tisdag: Jag jobbade mellan 8-16:00, hundarna var hos dagmatte och Anton jobbade. Efter jobb gjorde vi inte jätte mycket vad jag kan minnas. 😏

Onsdag: Jag hade köket på jobbet. På Måndag till Fredagar har vi en person som jobbar i köket, dvs lagar måltider, diskar, städar och ser till att de äldre får komma ut på promenad eller göra någon form av aktivitet. Jag var flitig denna dag och tog ut fler på promenad och det var en mycket trevlig dag! Jag är inte så förtjust att vara köksansvarig, men ibland så är det skönt med lite omväxling i jobbet.

Torsdag: Klev upp tidigt och åkte till veterinären igen för att återigen undersöka Xtras knöl som inte försvunnit. Men på väg till veterinären ringde de och frågade var jag var någonstans och talade om att jag skulle ha varit där 8, inte 9 som jag trodde och ställt in mig på. Vi fick boka en ny tid. Jag hoppade av tunnelbanan och tog en promenad med hundarna genom stan från Rålambshovparken till T-Centralen. Vi hämtade Ralphs medicin och sen fikade vi. Jag var irriterad på mig själv att jag tagit fel på tid. Nåja. sånt händer. Kom hem vid 11:30 igen och kunde ta det lugnt en stund innan det var tid för mig att gå till jobbet, en promenad som tar 20 min. Helt underbart att jobba så nära hemmet.

Fredag: Mötte min vän Jenny klockan 9.30 på centralen, vi hade bokat och planerat in en hel dag i Örebro. Tåget gick vid 10, var framme till 12. Det var mycket varmare i Örebro än i Stockholm, något vi inte var beredda på. Svensk sommar väder är bra konstigt tycker jag. Nåja. Vi tog en sväng runt slottet för att se på OpenArt. Sprang på en bekant som gjorde oss sällskap över en lunch på Rosalis som var vårat favorit ställe att äta på när vi gick på Gymnasiet. Det är rätt galet att det är sju år sen jag flyttade tillbaka till Stockholm från Örebro efter tre år på gymnasiet. Gymnasietiden var den bästa tiden i mitt liv och jag minns den med glädje och alla dessa människor jag träffade där är helt underbara. Efter lunchen tog vi en promenad till TITANIC utställningen som vi sett om på Facebook! En riktigt bra utställning på alla sätt och vis, vi fick lära oss en hel del nytt och fler frågor dök upp. Hehe. Att gå igenom och lyssna på utställningen tog ungefär en och en halv timme, alldeles lagom. Efter utställningen gick vi tillbaka till centrum för att titta på det sista innan tåget tog oss tillbaka till stockholm. Det var riktigt mysigt att komma ifrån storstaden ett par timmar och att se någonting annat. 😊

Lördag: Lämnade hundarna hos Nathalie, Robin, Dexter och Cazper vid 11 tiden. Vi tog en promenad tillsammans och stämde av det viktigaste innan jag skulle röra på mig igen. Hundarna kommer spendera hela fyra dagar hemma hos dom då Anton är på Gotland och jag jobbar mycket, blir rätt meckigt och vara ensam, jobba, lämna och hämta hundar osv. Den här läsningen var den bästa för dessa dagar. Hundarna kommer att ha det så bra hemma hos de, skönt att ha de hos någon som känner de och hos folk som vet hur de ska hantera Ralph när han blir stressad! Jag känner mig jätte lugn med hundarna hemma hos den familjen.
Jobbade kvällstimmar på arbetet vilket var stillsamt och tiden gick rätt snabbt. Gick och la mig tidigt för att komma upp idag

Söndag: Att komma upp på morgnar har aldrig varit min starka sida. Något som gör mig stressad är att jag inte kan/kommer höra väckarklockan eller känna vibratorn. Så sömnen blir lite taskig när jag är ensam hemma, Anton brukar väcka mig på morgnarna 😘 När jag är ensam hemma och ska upp ligger jag med hörapparaten i på natten, hör då massa nya ljud. Jag har säkert 8 - 10 larm inställda för att vara säker på att jag kanske vaknar till ett av de. Det brukar gå bra och jag har ju inte försovit mig speciellt många gånger. Kom till jobbet i tid även denna morgon och idag har vi firat två födelsedagar, haft mycket anhöriga på besök och det har verkligen gått snabbt. Nu däremot går tiden inte lika snabbt, jag sitter här hemma i tystnaden och längtar efter man och hundar! 😉❤ Nu har jag fem dagar kvar innan jag går på semester i tre veckor. OJ så jag ser framemot den semestern!

Likes

Comments

Måndag: Jag var ledig från jobbet denna dag och tog det rätt lugnt. Tog en promenad med hundarna på förmiddagen och på eftermiddagen träffade jag Hanna för att klättra bouldering tillsammans. Skrev ett inlägg om det. Se nedanför.

Tisdag: Jag hade ett kvälls pass på schemat, tyvärr minns jag inte vad jag gjorde på förmiddagen. Jag tog det troligtvis väldigt lugnt och gick i skogen med hundarna.

Onsdag: Jag jobbade dagstimmar på jobbet, hundarna var hos dagmatte. Efter jobbet gick jag hem och bytte om till något snyggare kläder för att sen gå tillbaks till jobbet och vara med på grillfest. Jag älskar mitt jobb och jag trivs jätte bra tillsammans med kollegorna, jag har nog aldrig känt mig så hemma på en arbetsplats förut som jag gör nu. Vid sjutiden kom Anton till mitt jobb för att lämna av Xtra. Hon och jag gick till fälten för att träffa Rebecca, Lexi och Allan. Jag och Xtra firade sju år tillsammans och Rebecca firade Lexis sju års dag. Så dagen till skulle vi ta fina bilder på gänget. Här kommer ett litet urval av de bilder vi tog.

Torsdag: Veterinär tid med Xtra kl 9 bokat för att kontrollera en knöl jag hittade i Söndags förra veckan. Veterinären klämde och kände på henne och det kom mycket lite mjölk ur hennes juver och kunde vara en juverinflammation hon drabbas av. Mycket konstigt att hon är skendräktig utan att visa några tecken på det. Hon är en hund som man märker skillnad på omedelbart om det är något annorlunda. Vi fick recept på medicin som hon ska äta tills på Onsdag nästa vecka och förhoppningsvis är det bara juverinflammation. Det andra alternativet veterinären var att det är en tumör. Vi ska på återbesök nästa vecka. På kvällen arbetade jag ett par timmar.

Fredag: Jobbade ett par timmar på dagen och tillsammans med mina kollegor hjälpte vi de äldre att göra sig fina för dagen och att ordna det fint i matsalen och att laga till en riktig midsommar måltid. Vi hade det väldigt mysigt allesammans och de äldre uppskattade det. Jag gillar att arbeta högtider, det är ofta väldigt mysigt.
På kvällen hade Anton bokat bord för fyra på Oleray's i stan men när vi kom dit så var restaurangen stängd. Så knasigt. Vi har mejlat och frågat hur det kommer sig att man kan boka bord på en stängd restaurang. 😜 Vi försökte hitta ett annat ställe att äta på istället men det gick ju sådär då allt var fullt eller stängt. Vi åkte istället hem till oss och lagade mat tillsammans. Sällskapet åkte vid tolv tiden och det var verkligen trevligt. Återigen jag är väldigt glad i mina vänner ♥

Lördag: Jag och Anton gjorde absolut ingenting. Var hemma hela dagen och tog det väldigt lugnt

Söndag: Idag började jag dagen med att inte gör så mycket. Tog korta promenader med hundarna och sedan har jag arbetat kväll, en väldigt lugn kväll! Kommande vecka är planerad och klar, jag ser framemot en ny vecka och att se vad som kommer hända. Det börjar med ett veterinär besök imorgon med Ralph för att utreda hans hosta. Mer om det imorgon. 😘

Hur har er vecka varit?

Likes

Comments

Idag på förmiddagen tog jag en fyra timmars promenad med hundarna runt Trekanten, en sjö som ligger i Liljeholmen. Vi stannade till i en timme för att bada. Något som båda hundarna älskar att göra. Idag lyckades jag halka i och få vatten upp till knäna när jag skulle hjälpa Ralph att komma i. 😂 Innan vi promenerade hem stannade vi till för att dela på en glass. Det var en väldigt mysig promenad och mysigt att bara vara vi tre. 💗

Klockan 16 mötte jag Hanna för att klättra tillsammans på bouldering Stockholm som ligger i Slakthusområdet vid Globen. Vi var på introduktionskurs i Fredags där vi fick lära oss hur vi skulle tänka och komma igångoch idag tog vi oss dit på egen hand. Vi tog samma leder som vi gjorde sist och prövade att klättra, ta lederna på olika sätt och att klara de utmaningar vi inte klarade i fredags. Det var/ärJätte roligt att klättra och vi båda ser framemot att göra det här tillsammans regelbundet. 💪 Nu ska vi boka in en ny dag nästa vecka. Vi börjar med att klättra en gång i veckan och börjar klättra en timme för att sedan utöka det när kroppen vant sig och orkar mer. 😊

Nu ska jag börja skriva på de uppgifter jag fått på distans kursen i skrivande!

Likes

Comments

Förra veckan började jag med något nytt i bloggen - jag skrev ett inlägg där jag sammanfattade veckan som gått. Nu kommer del nummer två.

Måndag: Hemma från jobbet. Nathalie, Dexter, Cazper kom på besök för att ta en promenad tillsammans här hemma hos oss. Urmysigt att ha de på besök. Hundarna röjde loss i skogen och körde slut på sig själva. Det gillar vi och det blev en väldigt stillsam fikastund hemma hos oss efter promenaden.

Tisdag: Helt ärligt, jag minns inte ett enda dugg av vad vi gjorde i tisdags 😳 Jag har för mig att vi bara var hemma och tog det väldigt lugnt då jag inte mådde speciellt bra. Är nere i en liten dipp, känner mig ledsen och är väldigt trött mest hela tiden, det är ju sådär kul. 😔 Sover inte speciellt bra om nätterna, tänker för mycket och har svårt att komma ner i varv.

Onsdag: Jag och hundarna träffade Rebecca, Lexi, Allan och Pepp på Gullmarsplan vid 10. Åkte därifrån till Hagsätra där vår promenad började, vi gick en bit på Sörmlandsleden och kom ut i Älta där vi tog buss till Hellasgården och därifrån gick vi till Sickla. Allt som allt tog promenaden tre timmar med fikapaus inräknad och det var verkligen trevligt, varierad terräng och miljö för hundarna och för oss. När vi kom hem var både jag och hundar helt slut. Kan varmt rekomendera den promenaden för dig som gillar och gå lite längre 😊

Torsdag: Började med att åka in till stan för att hämta min kvarglömda väska på Texas Longhorn i Gamla stan, därifrån åkte jag till centralen och gick till min absoluta favorit klädaffär LAGER 157, jag hittar alltid någonting när jag är där. Tyvärr hade de inte den klänning jag sökte i butiken men jag hittade lite annat och beställde klänningen från nätet istället! 😊 Därifrån gick jag till H&M vid Hötorget där jag införskaffade lite mer kläder. Ogillar att handla till mig själv så jag hade någon form av ångest när jag satt på tunnelbanan. 😳

Var bestämt att träffa Matilda och Bulten på eftermiddagen för att träna hund eller att ta en promenad tillsammans. Men när jag kom hem från stan öppnade sig himlen och regnet öste ner ☔ Jag älskar att promenera men jag ogillar regn. Jag och Matilda flyttade fram promenaden till en annan dag, förhoppningsvis till någon dag nästa vecka. Resten av kvällen hände det inte alls mycket.

Fredag: Fullspäckat från morgon till kväll, en dag helt i min smak när jag orkar. Dagen började med ett stadsbesök för att fika tillsammans med en av mina närmsta vänner Sabina, vi fikade på vanliga stället John Chris på Drottning Gatan, det finns alltid någonting att prata om när man träffar den människan. 💗
Därifrån vart det raka vägen hem för att byta om, rasta hundarna och klockan 15:30 mötte jag Hanna vid Globen. Jag hade bokat en timmes introduktionskurs i Bouldering (klättring). Det var verkligen roligt att klättra igen, som jag saknat det och det är något jag är bra på. Hanna nappade på klättringen och det kommer bli jätte roligt att få göra det tillsammans med henne 💪 Vi ska försöka klättra en gång i veckan till att börja med, vi kanske utökar det till hösten. Jag kommer att uppdatera er om detta 😄
Från klättringen åkte vi till Sickla där vi träffade Mia, Anton, Thauid och Robin för att gå på bio tillsammans och se Baywatch. Den filmen var klockren, så rolig.

Lördag: Tillbaka på arbetet igen, det är något rörigare sen sist jag var där (förra helgen), men det är bara att arbeta på och göra det bästa utav situationen och komma på sätt att göra det bättre och lugnare. Efter arbetet mötte Anton och hundarna upp mig, vi tog en promenad hem till Rebecca för att hämta Lexi som sov hos oss över natten. 😍 Aldrig några problem att ha henne och det är lite mysigt att få låna någon annans hund ibland!

Söndag: Vaknade tidigt i morse och gjorde mig redo för dagen, vid 9 tog jag med mig Xtra till Helande hund där de hade utbildning för framtida hundfrisörer 👌 Xtra var bokad att agera elevhund och skulle bli av med vinterpälsen. I väntan på att hon skulle bli klar tog jag och Anton en promenad med Lexi och Ralph. Vid två tiden gick jag och Lexi hemifrån oss, Lexi skulle hem till sig igen och jag skulle till jobbet för kvällstimmarna. 😊 Kvällen på jobbet var något rörig men vi tog oss igenom den även denna gång och nu är jag helt utmattad, ser framemot en ledig dag imorgon. Anton kom med hundarna och mötte mig utan för jobbet, Xtra var lycklig, sjövild och halvt döv. Det måste vara skönt för henne att bli av med all tjock päls och se så fin hon blev 😍

Nu är även denna vecka över och imorgon tar vi nya tag. Jag jobbar rätt mycket kommande vecka och sedan ska vi försöka styra upp någon plan för midsommar, än så länge är det lite oklart vad vi ska göra.

Vad ska ni göra på midsommar?🌸

Likes

Comments