View tracker

Dag 4 är jag tillbaka på hojen. Nu är det fjäll på riktigt. Här och var möter vi upp med följebilen och pratar om våra intryck om Norrlands höjdpunkter, så som Gäddede, Trappstegsforsen, Klimpfjäll, Saxnäs och Strömsund.

Make och hoj.

T.h. en selfie med dottern.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Eftersom sonen mått dåligt under natten satte jag mig med honom i baksätet på följebilen, och dottern tog mitt mc-ställ och satte sig bak på hojen. I följebilen fanns även vår hund Måns, och det var underbart att uppleva på nära håll hur mycket han älskade att åka bil i Norrland. Måns var alltid först in i bilen (och gärna först ut ur bilen också, om vi tillåtit honom). Alltid glad är vår hund.

Färden gick till Hällingsåfallet som är ett naturreservat sedan 1971. Det var så vackert och mäktigt att det tog andan ur mig. Vattenfallet som störtade utför den över 40 meter höga bergväggen rakt ner i kanjonen. Tänk att sådana platser finns i Sverige!

Likes

Comments

View tracker

Andra dagen for vi ca 363 km och landade slutligen på Österåsens camping. Det är inga raka vägar vi kör, hojen är en offroad och vägarna anpassas därefter.

Även om man blir trött ibland är det en underbar frihetskänsla att resa på motorcykel.

Att aldrig veta hur nästa rastplats kommer att se ut.

Upptäcka kulturhistoria.

Spana efter storsjöodjur.

#motorcykel #storsjön #jämtland 

Likes

Comments

Sommarens resa blev en mc-resa med följebil till Lappland. På motorcykeln satt jag och min man, i bilen fanns våra barn, vår hund och mina föräldrar.

Första dagen for vi mellan Ulricehamn och Sollerön / Siljan, ca 422km.

Kullarna vid Siljan ovan påminner en hel del om vyn vid Åsunden i Ulricehamn.

Lite otur på vägen med regnkläder som kom på och kom av vid precis fel tillfälle + en trasig hjälm + en borttappad plånbok.

Måns inspekterar en nyfångad abborre.

Vacker natur och varmt i vattnet. Vi trivdes utmärkt.

Likes

Comments

Jag tror min kärlek till Photoshop började långt före mitt intresse för fotografi. Photoshop stod för en fantastiskt möjlighet att förverkliga det omöjliga. Kameran däremot var en nödvändighet för att få de ingredienser jag behövde för att förverkliga den bild jag föreställde mig i tankarna.

​Jag brydde mig inte om att läsa recensioner inför mitt första systemkameraköp. Jag ska ärligt berätta att valet föll på en Lumix GH1 för att den var röd. Helt klart den snyggaste kamera jag sett. Vilken tur jag hade, inser jag nu. Kameran var så väl pedagogisk som förlåtande. Med den i handen växte mitt intresse för fotografi, och skulle jag rangordna dem båda idag skulle nog valet istället bli foto>Photoshop. 

Idag har jag en Lumix GX8, och GH1 är kvar som reserv.

Likes

Comments

Kanske har du aldrig undrat vad blommor gör om natten. Det hade inte jag. Men i min första timelapse valde jag att rikta kameran, min lumix gx8, mot en orchidé i fönstret. Det hände tydligen en hel del.

Likes

Comments