Rotskär. Det känns som hemma, för här har vi familj. Vi bor där i drygt 2 dagar innan vi far hela vägen hem till Ulricehamn.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det känns att vi kommer söder-ut. Vi saknar redan bergen.

Utanför Bollnäs bor vi i gammal stuaa. Charmigt yttre, men trappan inuti är brant och lite otäck. Dessutom är det lågt i tak i trappen, så alla slår i huvudet. Nyckeln är stor och låset otympligt. (Vi är nog med andra ord liiite trötta nu).

Likes

Comments

Vi trivdes i Häggenås. Svårt att avgöra var det var. Det kändes som en plats där man önskade att man hade en sommarstuga, eller som en plats där vi borde hyrt stugan (och tältplatsen) i fler nätter än bara 1. Avslappnat, lugnt och vackert. Trots ett riktigt åskväder så var det hemtrevligt.

Likes

Comments

Sommarnatt i Storuman

Under dagen far vi vidare till Strömsund. Trots badande i pooler hade vi lite otur med just Strömsund:

  • En man klev in i vår stuga, övertygad om att det var hans stuga. När vi inte höll med påpeka han att hela badrummet i stugan var nedbajsad. (Vilket den ju inte var, men det gjorde att den kändes lite otrevligare trots allt).
  • Bredvid duschen fanns en skylt "Varning starkström!"
  • Vattnet i kranarna var smutsigt! Brunt, grumligt och äckligt. Man varnade för detta på Strömsunds webbsida, men på campingen fanns ingen information.

Hunden Måns fick sova i stugan (och inte i tältet) under natten, så han kunde väcka stuginvånarna ifall Bajsmannen försökte komma tillbaka. Lilla söta Måns är trots allt en bra vakthund om det skulle behövas. (Mannen kom inte tillbaka.)

Likes

Comments

Vi lämnar Arctic Circle i Norge och kör vidare mot Storuman. Ska jag nämna en nackdelen med att åka motorcykel så är det när det inte är lämpligt att stanna och parkera, samtidigt som utsikten är helt magisk. Resan mellan Polcirkeln in i Sverige var bland det vackraste jag någonsin upplevt. Men i de slingriga serpentinvägarna upp och ner för stora bergsmassiv fanns inga lämpliga platser att stanna och plocka fram kameran. Istället fick jag glömma tanken på fotomöjligheterna och bara fokusera på att insupa omgivningen och spara det i minnet istället.

Om det är en frusen sommarkväll i Lappland och man ska gå och lägga sig i en kall sovsäck, så rekommenderar jag starkt en mjuk, varm, gosig liten hund att mysa med. Helt underbart.

Likes

Comments

Genom en sagolikt vacker väg, och en lång underjordisk tunnel kom vi inte till Moria, men dock till Norge. Vi stannar i Mo i Rama.

Staden Mo i Rama imponerar inte på oss med sina närliggande industrier. Men att köra ut mot kusten är fantastiskt vackert.

För korta turer mellan stuga och mataffär fick sonen åka med på motorcykeln. Tur att mc-kläderna kan passa oss alla. Vi kompromissar aldrig med mc-skydd.

Likes

Comments

Dag 4 är jag tillbaka på hojen. Nu är det fjäll på riktigt. Här och var möter vi upp med följebilen och pratar om våra intryck om Norrlands höjdpunkter, så som Gäddede, Trappstegsforsen, Klimpfjäll, Saxnäs och Strömsund.

Make och hoj.

T.h. en selfie med dottern.

Likes

Comments

Eftersom sonen mått dåligt under natten satte jag mig med honom i baksätet på följebilen, och dottern tog mitt mc-ställ och satte sig bak på hojen. I följebilen fanns även vår hund Måns, och det var underbart att uppleva på nära håll hur mycket han älskade att åka bil i Norrland. Måns var alltid först in i bilen (och gärna först ut ur bilen också, om vi tillåtit honom). Alltid glad är vår hund.

Färden gick till Hällingsåfallet som är ett naturreservat sedan 1971. Det var så vackert och mäktigt att det tog andan ur mig. Vattenfallet som störtade utför den över 40 meter höga bergväggen rakt ner i kanjonen. Tänk att sådana platser finns i Sverige!

Likes

Comments

Andra dagen for vi ca 363 km och landade slutligen på Österåsens camping. Det är inga raka vägar vi kör, hojen är en offroad och vägarna anpassas därefter.

Även om man blir trött ibland är det en underbar frihetskänsla att resa på motorcykel.

Att aldrig veta hur nästa rastplats kommer att se ut.

Upptäcka kulturhistoria.

Spana efter storsjöodjur.

#motorcykel #storsjön #jämtland 

Likes

Comments