Header
  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw
Personligt, Psykisk ohälsa

Jag kommer snart tillbaka till bloggen. Det känns som att jag de senaste månaderna varit totalt oförmögen att formulera till ett inlägg. Tro mig, jag har försökt men de har hamnat i papperskorgen istället. Men när hösten nalkas och efter en resa till Spanien nästa vecka så kommer jag hit till vårt lilla kryp-in igen. Det är massvis med grejer på gång och i september lanserar jag och en vän/nouw kollega en podcast om psykisk ohälsa. Det är mitt lilla hjärtebarn.

Pjuh, vilket år det varit! Längtar till höstens sega dagar. På någotvis kan jag bli lite mer ledsen på sommaren. Det är så mycket som skall göras och jag känner mest för att ligga i soffan och kolla på en serie. Är jag den enda som inte blir över entusiastisk när solen steker?

Vi hörs snart igen mina fina! Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vardag, Psykisk ohälsa

Vad händer? Vad händer med bloggen, vad händer med youtube och vad händer med mig?

I ärlighetens namn, inte så mycket. Jag försöker att återhämta mig efter de här sex tuffa månaderna med utredning, väntar på behandling. Jag arbetar på två jobb och jag känner mig inte tillräckligt samlad för att filma.

Jag är väldigt trött också, lite halvseg i hjärnan och kan inte få ut något bra material. Men samtidigt så vill jag inte att prestations-prinsessan i mig ska komma och ta över igen. Allt behöver inte vara 100%. Jag behöver inte försöka att bli världens bästa bloggare. Helt ärligt så är bloggarna på väg nedåt igen och det känns som att blid och film är det som står i centrum.

Människor har inte tid, eller tar sig inte tid för att läsa på samma sätt som förut. Det ska vara lättsamt och det ska gå fort.

Samtidigt så kan jag inte hålla mig till ett stilrent instagram-tema. För jag är lite "all over the place". Jag är en väldigt passionsdriven människa och att hålla mig inför de ramarna fungerar inte för mig.

Sen det där med mitt utredningsresultat, det känns som en väldigt sårbar kärna i mig och jag är inte helt redo att släppa fram den. Samtidigt som jag vill dela med mig för att kanske kunna hjälpa andra, kanske kunna hjälpa dig som gått igenom helvetet och sitter där nu med panikångest och en hjärna som går på helvarv men samtidigt står still.
Jag måste bara hitta mitt sätt att göra det på. Kanske tar det en dag, kanske tar det en vecka eller ett år. Jag vet inte.

Idag är jag ledig och har valt att spendera hela dagen hemma i min ensamhet. Lite tårar, fortfarande i pyjamas och försöker att känna in livet lite. Jag är okej, jag är mer än okej men jag är under läkande. Det kan glömmas ibland, av mig och av andra. Det tar tid. Herrejösses, det tog mig 15 år att komma hit. Klart det tar mer än 6 månader att läka. Framförallt FÅR det ta tid.

Likes

Comments

En bra helg i Brantevik med solsken och allt som hör till. I morgon blir det jobb och tillbaka till rutinerna igen.

Likes

Comments

Hade en bra helg som avslutades med jobb igår. Dock vaknade jag upp med ett mini ryggskott idag, gör fasiken ont när jag andas. Jag hoppas att det släpper under dagen på jobb.

Det är lite mycket i mitt huvud med jobben och framtidstänk - därav har jag varit borta från bloggen ett tag.

Likes

Comments

Personligt, Psykisk ohälsa

I eftermiddags hittade jag en gammal låst blogg som jag haft, där stod det mycket jobbiga saker. Men i stället för att jag går ner mig i det jobbiga, som att kämpa i tjära så försöker jag att se vad jag har åstadkommit på de åren sedan jag knappade in de orden. Jag vet nu vad det är jag kämpar med, jag vet att jag kommer att få hjälp. Jag vet att ångesten inte kan döda mig och att jag inte skall agera på temporära känslor.

Idag så fick jag en panikångest attack. Jag fick den utan förvarning, illamående och yrsel samt ett eldklot i bröstet som tryckte så hårt att det kändes som att jag skulle gå i sönder inombords. Jag blev rädd, jag blev så jävla rädd om jag ska vara helt ärlig att jag trodde jag skulle dö. Jag vågade inte släppa ut mina tårar för då trodde jag att jag skulle explodera av trycket i mig. Samtidigt så vet jag att det är ångest, att det inte är en hjärtattack och att det går över. Men det är också lite som att kasta sig ut för ett stup när man har fobi för höjder men man vet att någon kommer att ta emot dig. Det är ytterst lite tröst. Det som jag försöker att göra är att uthärda det. Ta djupa andetag och prata om det.

Jag vet också nu vad utredningen har gett för resultat, det har varit sex extremt jobbiga månader av utredningsmöten samt stödsamtal i väntan på rätt behandling. Jag har inte bipoläritet eller borderline, jag har ingen personlighetsstörning. Men jag har en diagnos som är relativt svår att jobba med och jag känner mig inte hundra procent redo för att dela med mig av den.

Jag är ju ett kontrollfreak gällande vissa saker och jag känner att jag vill ha lite mer information angående detta innan jag börjar yttra mig. Jag själv visste inte att den formen av diagnosen existerade men det förklarar så himla mycket och jag kan med mycket terapi och själv lärande komma igenom detta och leva ett balanserat och stabilt liv. Det är de som är mitt ultimata mål i livet. Att kunna kontrollera dippar, ångest och att hjärnan går på högvarv. Att kunna styra den energin på andra saker som förtjänar den mer. Allt sinom tid.

Här är ett par meningar som jag skrev i början av 2016:

"Antingen lägger jag mig ner och dör.

Eller så tar jag bort giftet ur mitt liv.

Jag ska uträtta stordåd.

Jag ska bara lära mig andas först."


Likes

Comments

Hej,
Denna dagen har varit galen med allt jag skulle hinna och jag som inte får stressa.. Jag fick till och med lite skäll på mitt psykiatrimöte idag eftersom jag bokar upp för mycket. Så jag struntade i min tvätttid ikväll och bara tar det lugnt nu. Jag är väldigt känslig för stress i nuläget och det är ju inte så konstigt med tanke på att jag faktiskt inte är "frisk". På fredag får jag reda på vad min utredning säger och det är en av anledningarna att jag bokar upp mig hela tiden. För att slippa tänka och känna. Men jag blev så lättad när jag fick höra att det inte är någon "kronisk" diagnos så som borderline eller bipolär. Absolut inget illa menat mot människor som lider av detta. Jag kan enbart tala utifrån mig själv och min problematik och det jag har lutar mer mot något annat, vilket då jag får reda på i slutet av veckan.

Därefter kommer jag få börja på rätt behandling och kunna få rätt verktyg att jobba med. Jag hade en sådan vidrig ångestattack i en dröm här om natten. Jag har aldrig fått en ångestattack i sömnen innan och herregud vad hemskt det var. När jag vaknade var jag helt tömd på energi och skakig så som jag blir efter en ångestattack. Sen drömmer jag mycket mardrömmar för tillfället också, hoppas att det släpper för i natt kommer Ossian hem! Det blir hans första natt i nya lägenheten och det är SÅ mysigt.

Kan ni förstå att jag packade ner hela förra lägenheten, flyttade i princip helt själv och packade upp allt själv? Jag förstår knappt det själv. Nu vill jag bara fixa iordning allt och få upp mitt smink/filmrum (!!!!) Då kommer det komma upp videos regelbundet. Målet är 1 gång i veckan. Spännande! Sen om det går får vi ju se men det är ju alltid bra att ha en målbild. Sen i slutet av maj ska jag och en #nouw kollega på ett event i Malmö, så då kommer det också upp material på det.

Men! Idag träffade jag min älskade systerdotter snabbt och vi tog en juice på Joe & the juice. Det är väll den enda bilden jag har från dagen.
Önskar er en underbar kväll!

Likes

Comments

Vardag

Första selfien i nya lägenheten!
Pjuh vilket jobb det var men nu är det gjort. Idag har jag ont i hela kroppen, inte träningsvärk utan ren smärta eftersom jag burit så tungt och fel. Nu vill jag bara inreda och köpa lite nytt men det får komma efterhand.

Idag stod det jobb på schemat och jag kände väl att jag levde kan man säga. Jag fick verkligen tänka på mitt mind-set och inte hamna på de negativa banorna "jag är så trött", "jag har ont" och så vidare. Vilket kan vara svårare vissa dagar än andra. Nu ska jag hoppa i säng och i morgon blir det personalmöte på Lyko och sen kommer det lite finbesök på eftermiddagen.

Ha en super mysig kväll och jag hoppas att er helg har varit bra!

Likes

Comments

Inspiration, Vardag

Hej!

Här har det ekat tomt i ett par dagar, jag har haft fullt upp med att packa lägenheten och försöka organisera inför flytten i morgon. I morse hade jag besinning på den nya lägenheten och sedan åkte jag iväg och jobbade. Tanken var att jag skulle börja flytta in saker redan ikväll men jag kände efter ett lass att jag helt enkelt är för trött för det. Det är bättre att gå upp tidigt i morgon och köra hela dagen! Sen på söndag är det dags att jobba igen.

När det är mycket runt omkring är det extra viktigt att inte glömma återhämtning, antingen i form av mikrovila eller bara att ta ett extra andetag. jag har lagt mig tidigt hela veckan och jag har märkt att jag behöver mer sömn. Jag har dock filmat lite och vi får se hur det materialet blir. Nu ska jag hoppa i säng, men ville visa lite livstecken. Ser fram emot att komma i ordning hemma i nya lägenheten och kunna fota/filma mer igen.

Slänger upp en liten fredags-inspo bild nedanför! Ha en fin helg, kram på er.

Likes

Comments

Vardag

Hej på er!
Nu har veckan kommit då vi (eller jag eftersom O är borta på jobb) ska flytta! Så jag började att packa idag samt filma lite. Tänkte ju göra en flyttvlogg så tänkte försöka filma lite varje dag!

Så det är KAOS hemma just nu, tänkte försöka samla allt i vardagsrummet så att de andra rummen inte är fullt så röriga. Avskyr oreda nu för tiden.. Eftersom jag är gräsänka denna veckan så faller både nerpackning samt flytt på mig, men det är faktiskt ganska skönt för jag vet exakt vart allt är och kan bara bli irriterad på mig själv om det är något som fattas! Önska mig lycka till.

Föresten! Jag fick ett knäpp för ett par dagar sedan och förlängde håret på mig själv typ mitt i natten. Håret är från Rapunzel och det är limmat med träns.

Likes

Comments