valborgsmässoafton. tidigare år har vi suttit utomhus och grillat, dessutom gjort en stor brasa, men eftersom det snöade idag blev det istället att vi hamnade inomhus. vi gick över till ena grannen och umgicks. det kändes konstigt att inte göra en brasa men detta fick duga för i år, får hoppas på att vädret blir bättre kommande år istället.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vad hände med vårvädret? Det är valborgsmässoafton idag, första maj imorgon och Skellefteå bjuder inte på sol idag utan på snö. Dagar som dessa är jag less på vädret och dessutom att bo uppe i Norrland.. Men vädret kommer inte att stoppa mig för att umgås med helt otroligt umgänge. Som varje år brukar det spenderas tillsammans med grannarna, dessutom några bekanta till oss. Får helt enkelt se om vi hamnar utomhus och grillar under kvällskvisten eller om vi går in till någon av oss.

Likes

Comments

sommardoft. förra veckan var jag på Ikea - och Umeå, och fick bland annat hem dessa ljus som luktar jordgubb. får verkligen en sommarkänsla och trots att ljuset är tänt eller inte så luktar det över hela rummet. 

Likes

Comments

... städar mitt rum, men när det väl förekommer blir det väldigt noggrant. bestämde mig att jag skulle dammsuga idag och har nästan nyligen städat klart. hann dammtorka, dammsuga och har flyttat om vissa saker. tänkte dammsuga resten av övervåningen också, men orken fanns aldrig där! får ta det någon annan dag. 

Likes

Comments

Långhelg. Hade sovmorgon till 12.10 idag och dagen började med engelska. Hann inte klart med läsförståelsen under tisdagen och fick tid att försöka göra klart engelskanationella. Har fortfarande kvar den sista texten och hinner förmodligen göra klart den på onsdagens lektion! Hade därefter matte och no lab innan jag tog långhelg. Tackar och bockar för att få en extra dag att vila upp sig.

På tal om engelska nationella, gjorde jag bort skrivförståelse igår. Det gick bättre än vad jag hade förväntat mig, hade tyvärr lite tid och hann inte klart. Men lyckades åtminstone att skriva någonting och det är viktigaste.

Likes

Comments

SÖMN. Min sömn ser olika ut i olika perioder. I mars berättade jag för er att jag blev jättetrött klockan 20.00 och somnade nästan direkt när jag hade lagt mig ner i sängen. Vaknade kring 5 på morgonen, somnade om och vaknade igen kring åtta (tidigare om jag har skola). Jag hade konstiga drömmar, ibland kunde det förekomma mardrömmar.
Men idag ser det lite annars ut, är fortfarande trött, skulle säga övertrött, men är i för hög varv för att lägga mig och sova. Lägger mig vid 22.00, men somnar inte förrän 00.00. Sover som en prinsessa till 04.00, därefter somnar och vaknar jag i omgångar. Känner att jag inte får den sömnen som jag behöver. Hoppades från en början att mina sovrutiner bara var något tillfälligt, men börjar att förstå att det inte är det. Har fått hjälp av läkare som har gett mig tabletter som ska hjälpa mig, men vågar inte använda den riktigt än. Har ni några tips som kan hjälpa för bättre sömn?

Likes

Comments

senaste veckan har jag varit övertrött, velat mer än gärna lägga mig ner och somna och det kvittar om jag är på skolan, hemma eller på stan. måste verkligen kämpa för att hålla ögonlocken uppe, men idag gav jag upp och somnade vid fyra.

brukar det förekomma för er också att ni känner er lite smått yr, dessutom kraftig huvudvärk och illamående när ni dricker alldeles för lite? hur mycket jag än dricker och äter, dyker det upp från ingenstans då och då. det är frustrerande att inte veta vad det beror på och vad jag kan göra åt det.

Likes

Comments

Nya skor. ​Mina svarta Nikes är väldigt skitiga och har tänkt köpa ett par skor i flera veckor. Förgående vecka köpte jag, äntligen, ett par nya efter ett tags letande och lite funderingar. Hittade ett par vita Nikes, som är hur sköna som helst. Har inte 'vågat' använda skorna jätteofta. Får dessutom se hur länge de håller sig vita också, det brukar förekomma att mina skor blir smutsiga hur lätt som helst.. ops!

Likes

Comments

Nationella prov. Under dagen har jag gjort bort läs- och hörförståelse i engelska. Ska göra skrivförståelsen på torsdag och har därmed gjort bort engelska nationella för årskurs 9:e. Känns faktiskt skönt att få det bortgjort, eftersom engelskan (dessutom SO) har jag varit mest orolig över. Nu får jag se helt enkelt hur allting slutar och hoppas på att jag klarat just och pass ett E (godkänt). Jag förväntar mig inte något högre, skulle bli överlycklig om jag skulle lyckas att få ett högre betyg.

Kommande vecka har vi nationella prov i so och ska försöka läsa på om Samhällskunskap. Dessutom läsa klart Ondskan som vi håller på att läser på svenskalektionen. Får därefter se om jag orkar med att dammsuga övervåningen och att träna också. Plugget kommer i förstahand just nu. På återseende.

Likes

Comments