Tiden springer iväg och snart har årets första månad flugit förbi. För stunden så är salongtiden på skolan i full rulle, vilket jag måste säga är mycket roligare nu när man börjar känna att man ser resultat efter de arbete man har lagt ner, även skönt att kunna känna att man har lite svar själv med. Idag började vi med något nytt, stylist biten har nu dragit igång för oss tvåor såhär lagom innan ettorna intar skolan. Dags att lära sig lite mer om ansikts och kroppsformer, vad som smickrar vem, vem som passar i vilka färger, frisyrer, hur man ska klä någon eller sminka. Så roligt verkligen! Jag riktigt längtar efter att allt det här ska dra igång helt, så att man verkligen kan ge en helhet.

Stressen inför allt som komma ska har dock börjat nå mig nu, ibland önskar man att det fanns mer tid samtidigt som man bara vill att allt ska vara klart så att det drar igång på riktigt. Men snart är det dags för proven, dom som vi så länge har fruktat, men som vi så gärna vill bli klara med!

Likes

Comments

Idag stod hårvård med klassen på schemat. Alltid lika spännande och roligt när vi sätter igång och börjar fixa och trixa med varandras hår!

Såhär blev mitt hår efter att Nicole va färdig med det! Lite ljusa slingor i utväxten och nyansering med olaplex.

Fixade även Nicoles hår, bayalage och sedan nyansering! Så roligt verkligen att man börjar se hur man själv utvecklats. Skrämande nog sagt så va det trots allt bara ett halvår sedan som jag knappt visste hur man höll i en sax, bayalage visste jag inte ens vad det va och en permanent kändes då som något helt onödigt att kunna!

Efter skolan blev det en sväng till stallet, för att fixa lite där och spendera lite tid med Troja för att sedan åka hem och äta middag med mina föräldrar. Nu ligger jag här utslagen i sängen och redo för att sova!

Likes

Comments

Det har varit en rätt slapp söndag må jag säga. Vi åt lite mysfrukost, kollade på film och gick en promenad i det fina vädret. Efter att ha slappat i sängen ett tag och ätit middag så åkte Anton hem, nu har jag fixat det mesta inför morgondagen!

Likes

Comments

Det har varit lite mycket det senaste dagarna och jag har inte riktigt hunnit med att skriva här, jag har varit helt slut när jag har kommit hem på kvällarna. Både torsdag och fredag va långa dagar och jag har knappt hunnit lägga mig i sängen innan jag har somnat. Det är ju lite långa dagar med pendlandet och sen även vissa kvällar i stallet. Första skolveckan på det nya läsåret har gått fort, praktiken här även börjar och jag har haft en riktigt rolig vecka, hoppas verkligen att läsåret fortsätter såhär, försöker verkligen peppa igång mig själv inför slut och delprov.

Igår tog jag sovmorgon och åt mysfrukost med familjen för att sedan åka till stallet och pyssla om min lilla springare. Vart riktigt fascinerad över hur allt vände under ridpasset som först gick så bra men avslutades så dåligt utan att varken jag eller lilla Troja ens kunde påverka det själv, men ibland blir det inte som man tänkt sig när andra människor plötsligt ska ta över bilden. Anton kom hit igår kväll och så åt vi lite mysmiddag ihop med min familj. Nu ligger jag är lite halvt nyvaken och tänkte att jag skulle ta mig den förbaskade tiden att skriva här medan Anton fortfarande ligger och snarkar gott bredvid mig. Jag får väl se vad dagen har för äventyr att bjuda på idag!

Likes

Comments

Idag fick jag komma tillbaka till verkligheten efter några veckors jullov, det nya årets första skoldag är nu avklarad och om jag får säga det själv så har det gått väldigt bra. Det är så otroligt kul att få göra det man tycker om, ännu roligare är det när man verkligen märker hur nöjd, glad och tacksam man kan göra någon med de engagemang man ägnar åt dem, det ger än verkligen den där extra lilla boosten.

Jag märker dock ovanan i att gå upp så tidigt nu, det senaste har jag ju kunnat ta lite sovmorgon, göra mitt på dagarna, fixa och trixa med det mesta. När klockan ringde 04.45 imorse trodde jag nästan först att någon skojade med mig. Jag är helt slut nu, jag satt hela bussturen hem och kämpade för att inte somna, men det är värt att känna sig lite trött när man samtidigt kan känna sig så nöjd över dagen, då vet man att man har gjort bra ifrån sig.

Likes

Comments

Igår så bar äventyret för Anton och mig av mot Tollered och Nääs fabriker, julklappen till Anton va ett ganska så perfekt val. Mysfaktorn va på topp med god mat, bubbelbad och "eget spa". Helt perfekt att ta lite minisemester med min favorit precis såhär innan skolan ska börja för oss båda, i alla fall snarast för mig. Jag hade ju dock planerat att vi skulle basta och kolla i lite affärer men igår efter middagen va vi alldeles för trötta för att basta och idag när vi väl skulle kolla i affärerna så va allt stängt för inventering, men vi hade det mysigt ändå. Det blev en mysig lunch på Nääs egna café innan bilen rullade tillbaka mot hemtrakterna med några små stopp på vägen. Nu är jag hemkommen, Anton har åkt hem och jag ligger helt utslagen på sängen med allt kvar att förbereda inför morgondagens skolstart, men jag är lika nöjd för det.

Likes

Comments

Från den stunden att jag lämnade sängen imorse så har det varit full fart. Jag va väl i stallet runt halv 8, jag tänkte att det kunde vara bra att Troja fick rasta av sig lite innan jag började klippa henne. Hon for runt där inne i ridhuset som om det vore rodeo, det va först i slutet som hon lugnade ner sig och faktiskt började arbeta. Min plan hade ju dock ingen vidare betydelse, för Troja tyckte inte alls att det passade sig att bli klippt idag, det är ju fruktansvärt tråkigt att behöva stå stilla när någon dåre springer runt där med klippmaskinen tyckte hon. Det är tur att det finns godis, för mutorna va nog den enda anledningen till att jag faktiskt lyckades klippa klart henne idag. Efter att jag va klar med Troja så va det nästa "man" till klippning. Fick klippt två luggar idag med och sen va det bara till att fortsätta med allt annat som skulle göras i stallet, spåna, luncha, mocka och mycket mer. Nu har jag äntligen kommit hem och fått duschat av mig den nya pälsvästen av hästhår som jag hade innanför kläderna. Det är ju inte direkt någon prinsessaga det där med att ha häst, men vad gör man inte? Nu har jag bara allt här hemma kvar att fixa med och packa inför färden imorgon.

Likes

Comments

Det va ett tag sedan jag skrev här nu! Mycket har hänt sedan sist och jag antar att jag drog mig undan ifrån det mesta efter allt som hände i början av 2016, men ibland måste man få falla en stund innan man kan landa igen! Nu tänkte jag försöka ge det här en ny chans, en chans till att skriva av mig lite kanske, om min vardag, min utbildning, mina känslor osv. Det är allt med blandande tankar och funderingar jag sitter här nu, men nu är det dags för en ny start, med nya möjligheter och nya berättelser att berätta! Så håll era ögon öppna!

Likes

Comments

Tänk att idag har det gått tre år, tre år av saknad. Idag va det tre år sedan jag pussade hans panna för sista gången och tog avsked från min allra bästa vän. Jag tänker ofta tillbaka på alla minnen, fastnar i bilder och bara längtar tillbaka. Det känns helt ofattbart att det har gått tre år redan, för jag kan fortfarande se honom framför mig som om det vore igår. Min tappra svarta springare, med ett hjärta av guld. Jag minns de där sista jobbiga veckorna som en mardröm, det ekar i mitt huvud, men samtidigt måste man försöka minnas allt det bra, alla fina minnen som vi fick tillsammans trots hans skada. Tack vare honom så lärde jag mig att prioritera saker och ting här i livet, han fick mig att förstå vad som för mig är viktigt och tack vare honom så lärde jag mig även vad riktig tillit är. Han kom till mig när jag behövde honom som mest och jag kan aldrig tacka honom nog för allt han har gett mig genom att bara finnas till!

Och när himlens alla stjärnor lyser då tänker jag på dig, för du är en av de klaraste stjärnorna på min natthimlen. Sväva som du aldrig svävat förr min ängel!

Likes

Comments

Idag har det gått tre hela år sedan jag bestämde mig för att hon skulle få bli min. Tre år fyllda av slit, släp och hårt arbete, tre år fyllda av glädje, kärlek och tacksamhet, tre år fyllda av min Troja. Jag kan inte vara mer tacksam över den hästen, över allt hon har gett mig och lärt mig. Vi har haft många motgångar, många strider med varandra och oss själva, trots detta så känner jag mig som en vinnare, för jag har henne. Det är ingen dans på rosor att ha häst, det är mycket arbete, mycket skitgöra, många tråkiga utgifter, men samtidigt så är det så värt det. Sedan jag skaffade häst så känner jag att jag har blivit en annan människa, så mycket starkare och säkrare i mig själv och så mycket mer självständig än vad jag va innan. Vi kommer inte överens alla dagar i veckan, det är många dagar som jag blir sådär frustrerar för att inget går som jag vill att det ska, men samtidigt så gör det mig inget, för efter dessa "stormar" av frustration så har vi de där bra dagarna, de där dagarna som får mig att glömma allt dåligt som har hänt under veckan, alla våra små strider, de där dagarna som gör mig så otroligt glad och tacksam över att jag valde att hålla på med hästsporten och som fick mig att skaffa häst. Tre år har gått fort och jag kan bara hoppas på fler år med denna fantastiska häst, för hon sätter verkligen en guldkant på mina dagar!

Likes

Comments