Resa nummer 2 påbörjad.

Klockan 07:20 stod klockan på, på söndag morgon för att packa klart det sista och hinna göra sig iordning innan pappa körde mig och mamma till stationen. Där vi tog tåget upp till Stockholm, som vi vid lunch steg av och gick raka vägen för att leta efter ett ställe att äta lunch på. Vi hamnade till slut på Jensens Böfhouse. Mhh så god maten var, vi båda tog kyckling med råstekt potatis och BBQ sås.

Sen gick tåget ut till Arlanda där vi hade några timmar på oss innan boardingen började. Och så lyfte planet och flög oss hela vägen till Kreta. Klockan 1 ungefär på natten checkade vi äntligen in på hotellet och så blev det sängen direkt utan någon tvekan.

Måndag morgon började mindre bra, förväntade mig att vakna upp till strålande sol och klarblå himmel. Vaknade istället till spöregn och åsksmällar. Hm inte riktigt vad vi hade tänkt oss men efter ett tag så höll det upp och var bara väldigt molnigt. Då tog jag och mamma en promenad längst stranden och jag passade även på att springa lite under våran promenad. På eftermiddagen däremot blev det stålande sol och runt 20 grader varmt så vi passade på att sola lite, vilket resulterade i lite insmörjning med solskyddsfaktot så brände mig rätt så rejält. På kvällen så gick jag och mamma och köpte lite småplock som vi sedan åt till middag. Sen blev det film och sova.

Tisdag morgon vaknade man däremot upp till stålande sol och 22 grader varmt. Klockan 8:30 låg vi nere vid solstolarna, och förvånansvärt nog så badade jag både i havet och i poolen. Eftersom jag hade bränt mig dagen innan på framsidan så solade jag näst intill bara baksidan och då blev den röd, urg kan man inte bara bli brun och inte röd. Sedan på kvällen åt vi lite rester och så tog vi en promenad på stranden i solnedgången. Sååå mysigt.

Idag så var det ännu varmare upp emot 25 grader så mycket bad i poolen och även ett dopp i havet följd med mycket solning. Inte bränt mig idag, eller inte så mycket iallafall så det är väldigt skönt. Ikväll så ska jag och mamma gå ut och äta på en restaurang som ligger precis vid vattnet och hoppas att maten är lika god som utsikten är fin så kommer det att bli toppen.


Likes

Comments

I fredags efter skolan så bar bilen av mot Köpenhamn i Danmark för mig och Palle. Detta var då alltså min födelsedagspresent till henne när hon fyllde 18.

Efter en lång sträckkörning var vi äntligen framme i Köpenhamn och efter ett tag med några felkörningar checkade vi äntligen in på hotellet. Vi bodde på First Hotell Copenhagen. Senare vid 6 så tänkte vi ta bilen in till Köpenhamn innerstad för att sätta oss på en uteservering och äta mat och ta en drink men inte riktigt så blev det. För när det är strålande sol och 29 grader så tänkte alla samma sak så vi åkte runt där i 1 timme utan att hitta en enda parkering så till slut när vi var för hungriga så ställde vi in gps:en på hotellet igen och så blev det middag där.

På kvällen sen så gick vi upp till relaxen och badade och bara njöt av utsikten och solnedgången innan vi sedan somnade.

På lördagen sen så gick vi upp tidigt och åt hotellfrukost för att sedan åka mot Ullared, Gekås. Där blev det en hel del shopping, tror mitt gick på runt 1300 kronor. Där åt vi även lunch och sen en hel del mer shopping innan bilen bar av hemmåt.


Likes

Comments