I torsdags träffade jag en läkare på hälsocentralen för att jag är extra trött och frusen sen några månader tillbaka, symptom som haft tidigare i livet. Jag har en känsla av att allt inte står rätt till, jag blir trött för inget, jag kommer knappt ur sängen på morgonen trots att jag sovit i nio timmar, jag fryser när ingen annan fryser och jag är omotiverad till att ta tag i det där vardagliga i livet.


Prover har tagits på min ämnesomsättning tidigare och värderna har varit för höga (tecken på sänkt ämnesomsättning) i flera år, men ingen läkare har tagit det på allvar då dom sagt att det är lite för höga värden som dock är normalt men jag känner ju att jag inte mår som jag brukar! Äntligen träffade jag en läkare som reagerade på att värdena inte varit bra tidigare och ifrågasatte att ingen reagerat på det tidigare.


Jag fick lämna nya prover och väntar nu på svar, det är inget som säger att det är dåliga värden nu men min magkänsla säger att dom inte är bättre än förra gången men vi får se vad läkaren kommer med för besked. Jag kände i alla fall att jag blev bra bemött och tagen på allvar på hälsocentralen vilket för mig är det viktigaste och jag känner att den läkaren jag träffade var rätt man för jobbet, genuint intresserad av att hjälpa andra! Guldstjärna!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Den trötta tandläkaren! Snart har jag jobbat som tandläkare i 2 år och nån av kanske undrar vad en tandläkare egentligen gör?!

Mitt yrke är väldigt varierat med högt tempo, jag tar massor med beslut varje dag, jag tänker, planerar och funderar hela arbetsdagen och det gör mig väldigt trött haha.

Jag gör undersökningar, har koll på barns bettutveckling, planerar behandlingar, gör kostnadsförslag, rotfyllningar, lagar hål, tar ut tänder, opererar, borrar i ben och syr i tandköttet, gör tandersättningar och proteser, tar röntgenbilder, skriver remisser, tar avtryck och gör tandställningar och bettskenor, lägger bedövning mm.

Det jag inte gör så mycket är tandblekningar och tandstensskrapning, vilket dom flesta tror att jag gör ofta! 😄

Vad har ni för känsla när ni tänkertandläkaren?

Likes

Comments

Det finns ju vissa maträtter jag vill testa på och en av dom är gnocchi och vad passar inte bättre en kall söndag än att köra igång lite pastatillverkning?

Det var enklare än jag trodde att göra dessa pastakuddar och rätt rogivande matlagning med lite knådning och pyssel ☺ Sjukt gott blev det dessutom med en baconsås och grana pandano på toppen! 

Likes

Comments

Vad gör ni denna lördagkväll? Jag gör det jag helst av allt vill göra, nämligen laga god mat och slöa i soffan med pojkvännen ☺

Idag blev det burgare med friterade sötpotatispommes och chilicheese, så sjukt gott! Å så lite godis på det för det är ju lördag trots allt 🍭 Jag försöker hålla sötsakerna till helgen och det hjälper verkligen mot sötsuget!

Nu är jag så trött att jag vill sova! Kom ihåg av vi tjänar en timme i natt och i morgon vaknar vi till en av mina favoritårstider: vintern ❄❄❄

Likes

Comments

Time flyes! Hösten har kommit och snart passerat för ny har första snön fallit över Piteå. Jag jobbar på och det är ett högt tempo som vanligt på Folktandvården där jag jobbar, veckorna bara flyger iväg!
Snart kommer vintern och då väntar spännande grejer. Jag ska flytta till en helt ny lägenhet efter nyår och bli sambo igen efter en herrans massa år då jag bott själv! Jag har haft den turen att jag träffade kärleken i somras, en helt fantastisk person som får mig att må bra och ser det positiva här i livet och han kom av en slump in i mitt liv när jag var redo för ett nytt förhållande efter några år som singel.

Likes

Comments

Andra veckan på jobbet efter semestern är jag inne på och jag är och stafettjobbar i Arvidsjaur den här veckan ☺ Nästa vecka är jag tillbaka i Piteå som vanligt!

Även om semestern är slut så slutar inte jag njuta av naturen! Utflykt och stekt pannkaka, hjortron från pappa... Älskar att hösten och mörkret kryper närmare - tror faktiskt hösten har blivit min favoritårstid! 🍁

Likes

Comments

Fyra fantastiska dagar i Björkliden med en vän har passerat! Vilket otroligt vackert ställe med en natur som är magisk 😍

Vi har vandrat på fjället två dagar i både sol, dimma och regn, åkt över till Narvik en sväng, krälat i en grotta med guide, ätit massa mat, skrattat, pratat och haft det extremt najs 😊

Likes

Comments

​Nu är jag inne på min näst sista semestervecka och nu har äntligen solen och värmen hittat till Norrland! Jag är hemma i Piteå och tar dagen som den kommer, hänger med kompisar och anpassar aktiviteterna efter vädret. På måndag åker jag och en kompis norrut till Björkliden för att njuta av fjällen några dagar!

Likes

Comments

Hej hopp! Nu är jag hemma i Piteå och Norrbotten igen efter en lååång bilfärd från Göteborg, jag har nämligen gått och blivit med bil! Jag flög till Göteborg från Stockholm i torsdags och turistade lite under dagen och tog sen in på vandrarhem och på fredagmorgon tog jag en taxi till Billdal för att titta på bilen jag nu har köpt - love at first sight haha. Jag har bilat själv ca 120 mil på två dagar med lite stopp på vägen!


Jag har ett latent motorintresse, gillar fina och snabba bilar, gillar att köra bil och friheten med att kunna åka vart jag vill, när jag vill! Jag har köpt en Volkswagen Golf R från 2011, 270 hästkrafter, automatlåda, helt svart och rätt så cool!

Likes

Comments

Nu är jag hemma på svensk mark igen men är inte hemma i Norrland, utan jag tog en omväg till Stockholm (mellanlandade på Arlanda) och Göteborg!
I Stockholm hälsade jag på en bekant till mig och sen tog jag ett tidigt flyg till Göteborg idag, så jag har hunnit med lite shopping på stan, en sväng på Trädgårdsföreningen och såklart ätit mat 😊 I morgon ska jag börja ta mig hem mot Norrland igen!

Vad gör jag i Göteborg alldeles själv kanske ni undrar? Det är hemligt än så länge! 🤗

Likes

Comments