View tracker

Au pair, Fotografering, Orange County 2016

På fredagen var jag och värdfamiljen till Little Corona för att ta lite fotografier och till Balboa Island. Värdfamiljen ville ha ett foto till julkortet och sen skulle vi ta en bild av oss alla. Balbo Island är en del av Newport Beach och besöker ni Orange County ska ni absolut inte missa detta ställe.

Little Corona

Newport Beach - Balboa Island

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Au pair, Fotografering, Los Angeles 2016

Tillsammans med värdfamiljen besökt jag ett akvarium i Long Beach. Jag såg massor av häftiga vatten djur, bland annat maneter, nemo fiskar, sjöhästar, havsutter, sjöstjärnor och pingviner. Jag fick även klappa en liten haj och stingrockor. Sen åt vi mat på ett ställe som hyllade filmen Forrest Gump, antar det skulle ha varit häftigare om jag hade sett filmen innan.

Likes

Comments

View tracker

Au pair, Orange County 2016

Mina värdföräldrar tog mig till Mooyah för några dagar sen och den hamburgaren var den bästa jag har ätit i USA. Har även testat att äta hamburgare på In-n-out, Ruby's Diner och Johnny Ricket. Den sistnämnda var faktiskt riktigt bra också. Sen så bakar min värdpappa den bästa pizzan här. Istället för tomatsås använder han en blandning av pesto och ricotta, det blir jätte gott.

Likes

Comments

Au pair, Fotografering, Orange County 2016

Igår tog jag en promenad i Mason park och kan inte förstå att jag inte gjort det tidigar, jätte fint och relativt nära från oss. Mason park är en del av ett naturreservat som ör uppdelat i två delar med en stor väg mellan. På den sida som är närmare oss, där jag mest har varit är det ökenklimat. Mason park är en planerad park men de har gjort ett bra jobb, absolut min favorit park här i Irvine. Sen att det finns sköldpaddor som solar sig på stenarna är ju bara för underbart.

I California har vi torka och speciellt i södra California där Irvine finns. Alla vattendrag här ekar tomma och bilden nedan beskriver bra synen man kan se överallt här omkring.

Likes

Comments

Au pair, Orange County 2016

På söndag kväll såg jag och Christina filmen Doctor Strange på bio vid Irvine Spectrum. Filmen visades på IMAX och det betyder att det är en jätte stor skärm och helt otroligt bra ljud. Det var verkligen en häftig upplevelse att se en IMAX film och själva filmen var helt bra.

Eftersom vi inte orkade äta Cheesecake efter middagen i Santa Monica så blev det Cheesecake efter bion istället.

Likes

Comments

Au pair, Fotografering, Los Angeles 2016

Sista stoppet innan rundturen avslutades var vid Hollywood Walk of Fame. Det var ganska häftigt att vara där så många kända människor har varit innan mig. Det finns olika kategorier som man kan få en stjärna inom och för att få en måste man ha varit aktiv inom kategorin i fem år. Sen ska en jury besluta om man får en eller inte, är beslutet positivt blir man tvungen att betala en hel del och vara närvarande på invigningen av stjärnan. Detta betyder att när jag stod vid Alice Coopers stjärna så har han stått vid precis samma ställa som jag gjorde. Det finns förstås undantag som till exempel om personen som får en stjärna inte är i livet. Sen har Kalle Anka, Musse Pigg, Snövit och Tingeling egna stjärnor och de är bara påhittade karaktärer.

Vi körde även på Sunset Strip och såg alla populära klubbar som kända bandmedlemmar brukar festa på. Bland annat såg vi flera olika ställen som Mötley Crüe och Guns n Roses medlemmarna besökte ofta.

Likes

Comments

Au pair, Fotografering, Los Angeles 2016

Griffith Observatory är en av mina favorit platser i LA. Det ligger i Griffith park och den parken är enormt stor och massor av filmer och serier har scener som blivit filmade där. Utsikten där uppe är fantastisk, åt ena hållet kan man se ut över Los Angeles och åt andra hållet ser man bergen och Hollywood skylten. Att besöka observatoriet är helt gratis och inne finns det utställningar om vetenskap och rymden.

Inne fanns en pendel som konstant snurrar. Var tionde minut puttar pendels ner en av de järn grejer som står upp, se på bilden så kanske du förstår vad jag menar. Jag stod tålmodigt och väntade och jag lyckades faktiskt se när en blev ner puttad.

Likes

Comments

Au pair, Fotografering, Los Angeles 2016

Nästa stop på rundturen var Beverly Hills och Rodeo Drive. Vi såg alla de i våra ögon sevärda ställena och shopping höll vi oss långt ifrån. Vi besökte Beverly Hills skylten, såg affären där Vivian i Pretty Woman blev utslängd ur och besökte hotellet där Pretty Woman spelades in, vi gick även in i hotellet och besökte toaletten - så lyxigt där inne, istället för papper att torka händerna med fick man ta handdukar.

Likes

Comments