Au pair, Fotografering

Älskar lediga dagar och idag var en väldigt bra ledig dag. Började dagen med en springtur runt området vi bor i och sen blev det lite träning i poolen innan jag tog mig en ofrivillig tupplur i solen. Christina plockade upp mig vid 3 tiden och vi körde ner till Huntington Beach, som är en väldigt lång och bred sandstrand mellan Newport Beach och Long Beach. Vi stannade på stranden tills solen gick ner och solnedgången var helt magisk! Sista stoppet för dagen var Ikea, kände mig väldigt finlandssvensk när jag gick omkring och log när jag såg skyltar på svenska, fick äta köttbullar och köpa knäckebröd och kaviar. Fick även med mig hem en filt, godis, sylt och ost.

På vägen till Huntington Beach fick vi se en flygplansuppvisning.

Jag tror jag aldrig har köpt så dyrt lösgodis i hela mitt liv men just då kändes det som om det var värt det.

Likes

Comments

Au pair
 • Middag äts väldigt sent. Min värdfamilj äter relativt tidigt enligt amerikanska mått, vi äter redan halv 7 på kvällen. När jag var i Texas kunde vi äta middag klockan 10.
 • Du kan beställa hem nästan vad som helst, kläder, mat, bildelar o.s.v.
 • När du får ett paket levereras det till dörren och ibland slängs paketet bara över staketet.
 • Precis som i film slängs tidningen på gatan framför huset
 • Priset på produkter i affärer är inte det slutgiltiga priset, skatt läggs ytterligare på i kassan.
 • På en parkering utanför en affär finns det massor av shoppingvagnar överallt, ingen bryr sig om att lägga tillbaka shoppingvagnarna när de använt dem färdigt.
 • När du handlar saker packar personalen ner dina grejer i plastpåsar.
 • Vid ett rödljus får du svänga höger om det är säkert att göra det och om det inte finns en skylt som förbjuder det.
 • "How are you doing?" (Hur mår du?) Är en hälsningsfras och folk förväntar sig ingenting annat än ett positivt och kort svar.
 • Du kan börja prata med vem som helst om vad som helst utan att verka underlig.
 • Kakor, efterrätter och tårtor äts med gaffel.
 • Dagvården här är otroligt dyr, avgiften för en månad är nästan lika hög som en normal månadslön.
 • Vill du att ditt barn ska få dansa, spela något instrument, vara med på rörelseaktiviteter på daghemmet så blir du tvungen att betala extra.
 • Folk här tar hjälp av billig arbetskraft för att få huset att gå runt. I min familj har de förstås en Au Pair men även en städerska varannan vecka och ett gäng som städar trädgården också de kommer varannan vecka.
 • Halloween firas inte bara på en dag eller ett veckoslut, Halloween firas i princip i en hel månad.

Likes

Comments

Au pair

Jag är tillbaka i Irvine och dagarna denna vecka består av jobb, men i helgen ska jag en dag på utflykt med Christina som också är au pair. Jag vill se havet och en solnedgång och hon vill shoppa på ikea, så det är planen. På söndag är det au pair möte och till det ska jag baka kokosbollar.

Jag och lillkillen har börjat lyssna på en ljudbok så dagarna går ganska snabbt, eller det är väl främst jag som lyssnar på boken. Jag har hittar en app som det finns massor av böcker att lyssna på och även böcker man kan läsa online.

Annars har jag otroligt dålig fantasi just nu och har svårt att hitta på saker att blogga om, så har ni något ni vill läsa om så kommentera gärna så skriver jag om det. Kanske.

Jag har nu varit en hel kalendermånad i USA eller mera exakt 4 veckor och två dagar. 

Likes

Comments

Au pair, Texas 2016

Igår söndag var största delen av dagen i studion. Otroligt häftigt att jag fick vara med och se hur en låt blir gjord och de som gör skivan med Emilia är verkligen duktiga på sin sak. När vi inte var i studion spelade vi kort, tittade på serier, satt med hundarna i huset och tog en titt på grannarnas Halloween dekorationer. Idag har vi varit på morgonpromenad och varit i studion och nu sitter jag tyvärr på flygplatsen och ska snart hoppa på planet till Orange County. Kunde ha varit sämre men jag skulle så ha velat stanna i Texas några dagar till.

Här nedan är gatan och huset jag bott i denna helg. Jag tycker det är så lustigt när alla hus ser likadana ut, men jag lärde mig t.o.m. orientera mig till rätt hus.

Ett av grannhusen hade redan blivit pyntat inför Halloween. Det är häftigt att vara här när det är Halloween för det är så otroligt stort här. På Halloween ska jag gå trick or treating med värdfamiljen, kanske lite barnsligt men jag ser verkligen fram emot det. Hoppas också det kommer många utklädda till oss.

Likes

Comments

Au pair, Texas 2016

Efter Old Town Springs kom Caleb och Hannah till huset och hämtade oss andra och vi åkte in till Houston för att se University of Houston spela amerikansk fotboll. Helt otrolig upplevelse att vara på en amerikansk fotboll match, det var så mycket mer än bara fotboll.

Efter matches åkte vi till ett ställe där de hade riktigt bra mexicansk mat och vår servitör var den bästa och roligaste jag har träffat. Den här dagen var absolut den bästa dagen i USA hittills. Skrattade så jag hade ont i magen och så mycket nytt och så många nya trevliga människor. Dagen avslutades med film eller det var kanske redan söndag när vi började se den. De två senaste dagarna har jag varit vaken en bit över midnatt, de ni!

Likes

Comments

Au pair, Texas 2016

Vi började dagen på Sarah Kelly Music School, medan Emilia undervisade i piano satt jag bara med och lärde mig lite om tangenterna på piano och var de finns. När det var dags för låtskrivning var jag med och försökte hjälpa två barn att skriva en låt. 

Skolan slutade tolv och då åkte jag, Emilia, Leslie och Sara till Old Town Springs som var en gammal liten stad eller by mellan The Woodlands och Houston. Sara är från Sverige och Leslie från California och det var skönt att ha någon med som har lite mera koll på hur all fungerar här och som är helt okej med att köra bil här och dessutom har en bil.

Likes

Comments

Au pair, Texas 2016

Emilia och Leslie hämtade mig från flygplatsen i Houston och vi åkte till huset i The Woodlands. Efter en rundtur i huset åkte jag och Emilia in till centurm där vi åt på Cheesecake factory. Det var första gången för mig men absolut inte den sista, den cheesecake vi åt med morot var otroligt god. Sen åkte vi till Walmart och handlade lite mat, vi var där vid tio tiden på kvällen och det var endå mycket folk där. De flesta Walmart har öppet dygnet runt så ingen panik om man saknar något på natten. Innan jag somnade på kvällen började jag skriva på min första egna låt, som snart är klar bara lite melodi och ackord kvar. De som äger huset jobbar med musik, de har musikskola, sjunger, skriver låtar, spelar in skivor och säkert massor av annat, så jag kände att jag också borde göra något musikaliskt medan jag är här.

Likes

Comments