Mitt tema är historia. Jag har valt en historisk händelse, häxprocess. Jag är intresserad av medeltiden, och häxprocessen är betydelsefulla tycker jag, därför har jag valt det som mitt tema. Jag har sökt inspirationen på nätet, det finns många bilder som visar att häxorna bränns. Då har jag bestämt mig att rita en detaljerad bild på en kvinna som ska brännas. Jag vill lägga fokus på personens ansiktsuttryck, och visa att hur hopplös och desperat hon är.

Jag har gjort en teckning med hjälp av blyertspennor. I min teckning har jag använt linjer, punkter och ytor, för att bilda former. Färg är inte viktigt i teckning, utan det viktigast är kombinationen av ljus och skugga. Man måste tänka på en "ljuskälla" när man tecknar.

Jag har valt häxprocess, eftersom jag tycker att den har haft en stor betydelse under människors historia. Häxprocesserna fördes från 1400- till 1600-talet, många kvinnor anklagades för att vara trolldomskunniga och för att göra uppror mot Gud. Många dömdes till döden, minst 30000 personer avrättades eller brändes, och de flesta var kvinnor. I Sverige var 15 % av de anklagade män, och bara 1 % av de avrättade. Genom detta kan man se hur låga positioner kvinnor hade under medeltiden.

Men i dagens samhälle har kvinnors situation fortfarande inte förbättrats i många länder. Det går att se att kvinnor och män är inte jämställda, speciellt i u-länderna. Till exempel barnäktenskap, diskriminering, utbildning, arbete etc. Men idag arbetar många människor med jämställdhet och jämlikhet. Med jämställdhet menas att kvinnor och män ska ha samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter. Och jämlikhet är att alla människor är lika värda och ska ha samma rättigheter, oberoende av bland annat kön, folkgrupp, och religion.
Budskapet i min bild är att visa hur viktigt det är med jämställdhet och jämlikhet genom ett historiskt exempel.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Mitt tema var sorg, och jag arbetade med akvarell. Jag sökte först inspiration på nätet, och såg en bild på gamla japanska byggnader. Den inspirerade mig, då tänkte jag att måla en sådan byggnad med personen på. Men när jag började skissa, upptäckte jag att det var svårt att uttrycka känslan, eftersom man kunde inte fokusera på personen, utan byggnaden blev huvudsaken. Då ändrade jag mig att jag skulle lägga fokus på personen. Känslan sorg uttrycktes genom personens ansiktsuttryck och rörelse, det syntes inte direkt men det skulle vara så, eftersom den var ingen stark känsla som jag ville uttrycka, så jag blev relativt nöjd.
Det som jag behöver att förbättra mig är tekniken, eftersom jag har inte målat med akvarellfärg särskilt mycket, jag ska öva mer på detta.

Likes

Comments

Jag har ändrat lite, och bestämde mig att bara måla personen.
Eftersom det blir svårt att förmedla känslan om jag målar för mycket.
Idag har jag tecknat klart personen, och jag ska lägga till färgerna nästa gång.

Likes

Comments

Jag arbetade med temat "Känslor". Jag skulle måla en gamla japanska byggnad och en tjej som sitter på balkongen. Jag började med att skissa, och sedan skulle jag använda akvarell. Jag var nöjd med idén som jag fick. Jag hade inget problem under arbetet.

Likes

Comments

Temat är identitet. Jag har använt pixel art. Därför att jag gillar spel, och i de gamla spelen som till exempel Pokémon eller Kirby använde man pixel art. Jag har arbetat med färgpennor, för jag tycker att färgerna passar bra med pixel art, och man behöver rita sådana små rutor, färgpennor är ganska lätt att kontrollera. Jag är nöjd med att den blir som jag har tänkt mig, jag har uttryckt min intresse genom bilden. Jag skulle kunna måla lite mer eftersom det ser lite tomt ut, men jag hade inte mycket tid, nästa gång ska jag försöka måla lite mer.

Likes

Comments