Något jag faktiskt älskar mer än gröt är SAFFRAN. Så här kommer mitt senaste juliga grötexperiment.

INGREDIENSER:
3/4 dl steel cut oats
1/4 dl fiberhavregryn
1 msk krossade linfrön
En liten morot
2 dl växtbaserad mjölk (jag hade mandel)
1 dl vatten
Saffran
Kryddpeppar
Salt

GÖR SÅHÄR:
Koka grynen, vätskan och moroten tillsammans. Lägg i kryddorna efter ett tag, efter önskad smak. Låt koka till önskad konstisens.

På gröten hade jag lingon, björnbär och hallon. Sjukt bra kombo.

Brukar ha samma recept med kall gröt, och då byter jag bara ut 1 dl vatten mot lite soygurt och har blandningen i kylen över natten. Gillar Steel cut mer än havregryn faktiskt, gröten blir liksom mer krispig.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Klockan är 11, och jag har inte lämnat sängen. Idag ska jag verkligen göra knappt absolut ingenting. Endast göra god frukost, kanske baka, se på TV och plugga lite manus inför kommande veckans teater-repetitioner.

Den här veckan har känts lång och tung, men för att lämna den med huvudet lite högt har jag tagit fram veckans tre bästa moments jag tänkte dela.

I tisdags bestämde jag och Julia oss för att vi behövde någon slags återhämtningsafton.
Så vi gick hem till henne, lagade soppa med vitlöksbröd (vår besatthet i livet), lyssnade på jazz, åt godis och pratade i timmar.

Varje år innan jul målar min farmor tomtar, och jag får alltid en, så jag har en liten tomte-armé-uppsättning i mammas källare på Gotland. Och nu i onsdags kom 5 små tomtar till mig på posten. HUR SÖT ÄR INTE MIN LILLA FAMMO. Älskar att hon avslutat brevet med "vi är förkylda."
Vill bara åka till Gotland nuuuu! Har faktiskt bokat resa nästa vecka, för nu var det extremt länge sen jag var på ön.

Veckans tredje mysigaste var min lunch igår. mmm.


Nu ska jag ta mig upp och göra frukost! Hej sålänge!

Likes

Comments

Gröt är nog det godaste jag vet. I hela världen. Det går liksom att göra på så många olika sätt genom att variera gryn, smaksättning, innehåll, tillagningssätt osv osv.
SÅÅÅ, nu tänkte jag dela med mig av mitt senaste grötexperiment: Kall pepparkaksgröt.


INGREDIENSER:
1 dl havregryn
1 tsk chiafrön
0,5 dl naturell soygurt
1,5 dl havre- eller nötdryck
Några droppar vaniljextrakt
Pepparkakskrydda

GÖR SÅHÄR:
Om du inte har färdig pepparkakskrydda kan du blanda den själv med nejlika, kanel, kardemumma och ingefära.
Sen är det bara att blanda alla ingredienser i en skål/burk/låda eller vad som helst, ställa i kylen över natten och ta fram på morgonen! Jag toppade med kanel, varma hallon, jordgubbar och blåbär samt lite granola. Mmmm.

Brukar göra den varm med, men då tar ja bort soygurten, lägger till lite vatten och kokar den på spisen eller i micron.


Fler grötrecept kommer pga det är min lilla hobby.

Likes

Comments


Hej Söndag!
Mamma har lämnat mig, jag har städat och nu tänkte jag berätta om gårdagen!

Mamma kom till mig runt 11. Vi gick då och åt lunch samt fikade på Gast som ligger på Rådmansgatan.
Typ mitt favoritställe. Mysigt, mycket veganskt och SÅ GOTT.
Klockan 14 begav jag mig till Dansens Hus för genrep. Det tog drygt en och en halv timme, så vi hade inte mycket tid mellan det och självaste föreställningen som började 19.00.

Det var verkligen en sjuk känsla att stå på Dansens Hus stora scen med den publiken och med dom nerverna.
Ja, jag var verkligen skitnervös. Vilket jag egentligen inte brukar bli, men det var ju lite så att hela Sveriges dans-elit inom både den kommersiella och moderna branschen var på plats. Verken som framfördes var av några av Sveriges främsta koreografer som jag alltid fascinerats av. Vi gick exempelvis på scen efter en duett med Mats Ek och Ana Laguna liksom. Whaaat. Vi i årskurs tre, tvåorna och ca tjugo söta barn gjorde öppningsnumret och sen avslutade min klass hela föreställningen med "Jiggy" av SUBJAZZ. Adrenalin-påslag gånger tusen och jag njöt verkligen varenda millisekund på scenen.

Och alltså, våra outfits till Jiggy. Hur bra?! Fick sån jävla feeling.

Efter föreställningen mötte jag upp mamma och vi gick till Vapiano. Han bakom disken var så rolig, för när jag ätit typ mer än halva min pasta gick jag tillbaka och frågade om han kunde värma på den lite (har svårt för kall mat som ska va varm hehe), men han ba "värma på? Nej då gör jag en helt ny pasta till dig!" Försökte då övertala han att det verkligen inte behövdes men nej han ställde sig och gjorde en ny till mig, helt gratis? Så himla söt. Jag och mamma hem till mig runt midnatt och då la vi oss i min säng och kollade på Så Mycket Bättre. SÅ MYSIGT.


Innan mamma åkte vidare på jobb imorse gjorde jag frukost till henne! Min hobby i livet är verkligen att laga frukost. Speciellt till mamma. Nu ska jag laga mat, möjligtvis försöka plugga lite manus inför morgondagens teaterlektion och sen har jag en söndagstradition med min roomie: Bachelor och choklad.


Likes

Comments

Godkväll onsdag!
Gick upp 06.30 och kom hem 20.04. Är helt jävla slut. Hade någon slags feberfrossa hela natten och har varit hängig hela dagen. Började morgonen med balett (standard) och hade därefter två långa repetitioner inför Balettakademiens jubileumsföreställning som infaller nu på lördag. Vi i årskurs tre dansar öppningsnumret och även numret "Jiggy" av Subjazz. Allt är jävligt stressigt och overload i huvudet, men ser verkligen fram emot att få framföra det på Dansens Hus stora scen! Det bästa är dock att mamma kommer till Stockholm på lördag för att se föreställningen. Saknar henne såååååå.

Efter skolan höll jag mitt standard-pass på Fresh Fitness Globen. (Ett danspass av Les Mills jag instruerar som är typ "hej kom och dansa det är kul och lätt med träning").

Hur som helst. Jag överlevde dagen. Så heja mig.
Imorgon har vi också en lång rep-dag, samt ljussättning på Dansens Hus.
Ska även klippa mitt hår. Vi ska nämligen ta våra CV-bilder nästa vecka och just nu ser jag ut som en pudel när det regnar och är såhär fuktigt.

Men nu - äta soppa, kolla Paradise, sova.

Likes

Comments