En av mina favorit föreläsare är författaren Sara Lövestam. Hon hade en workshop om ”Från grammatik till ordval och rytm”. 

Hon tog upp att det finns olika delar av språket och att det finns olika syn på det här med grammatik. Vissa ser grammatik som en lagbok andra ser det inte lika allvarligt. Vidare är grammatik det hemliga systemet så vi kan förstå varandra. 

Ljud betyder också något i språket, ljuden i sig har med sig en betydelse, vi kan koppla vissa ljud till vissa känslor. Orden har koonotationer (vilka associationer vi har till ordet) och denotationer (vad ordet betyder). 

På ett lättfattligt och superkul sätt tog Sara i sin workshop upp grammatik så att även de som inte är jätte insatta i det förstod. 

Simona Ahrnstedt har givits ut i USA med sin roman i ”romance” stil. Hon berättar om sin resa från start till nu, hur det varit känslomässigt. 

Sista föreläsningen för lördagen stod Sara Lövestam för, på ett kul och underhållande sätt tog hon upp om misstag i författarskapet, om det inte vore för dem hade hon inte kommit dit hon är idag. 

Här är fem misstag hon gjort:

Att tro att det är lätt att skriva en bok. (En himla tur att hon alltid trott att det är lätt)Att gå in med stort ego Att inte lyssna på kritik Att inte definiera mitt författarskapAtt säga för mycket ja 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments