Beställt de första julklapparna, till våran dotter. I ca tre års tid har jag beställt från Aliexpress, från Kina. Oftast är det snabb leverans, 2-3 veckor och det bästa är att det är fri frakt till Sverige.

Bifogar några bilder på det jag beställt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

förälder
småbarn
sömnen lidande blir
ögonen trötta
hjärnan hänger
liksom inte med
är där
men ändå inte
glömsk
glömmer saker
orkar
orkar inte
bus hela dagarna
missa något man kan
om man sover
mamma hon busar
mamma hon fixar mat
mamma hon myser
mamma hon
ja somnar ståendes 
snart hon sover sött
stående här
stående där

Likes

Comments

Trött idag, våran sessa sov dåligt i natt. Sovit 4:30 timme bara, blir en väldigt lugn dag känner jag. Passa på att sova när hon sover. 

Jag har bara så svårt att sova när hon sover, har så mycket annat jag vill göra. När ska jag annars göra det? Kanske släppa på prestationskraven ? 

Likes

Comments

Idag vaknade våran bustjej kl 8:15, tror ni jag kunde sova då? Nä, vaknade pigg klockan 7. Passade på att äta frukost i lugn och ro och bara vara, nu leker vi och busar i hennes rum. Själv går jag fortfarande omkring i pyjamas, riktigt skönt.

Senare idag blir det öppna förskolan med en kompis och hennes son, det skiljer bara en dag mellan dem.

Likes

Comments

Idag är både jag och våran sessa sega, tråkväder idag. I morse mös vi, tände ljus (led) , jag drack kaffe och medan hon sov en stund på förmiddagen passade jag på att måla i min målarbok.

Just nu är vi i hennes rum och leker och busar. Funderar på att ta en promenad till Ö&B en stund och kika lite.

Likes

Comments

Kan du till hundra procent vara fullt närvarande och fokusera på den personen du pratar med ? Om du kan det får du den du pratar med att känna sig sedd och bekräftad och att du är intresserad. Vi föräldrar måste kunna vara närvarande med våra barn under deras uppväxt om vi inte är det kan vi aldrig, aldrig någonsin ta igen de ögonblick som förlorats. Tänk på det när du blir distraherad i vårt samhälle där vi ständigt är uppkopplade. Det är skrämmande att vi alla, stora som små verkar vara upptagna med tekniken runtomkring oss att vi faktiskt helt och fullt inte är så närvarande i nuet. Det är precis som om nätsamhället är vår tids socialisering. Har vi glömt bort att vara nu och här?

Genom alla dessa sociala medier har vi alltid tillgång till vänner men hur nära och djupa är egentligen dessa vänner via sociala medier? En tankeställare att fundera kring. Har du någon gång tänkt på hur tjejkvällar exempelvis ser ut nuförtiden ? Så fort vi får in maten, tar nästan alla upp sina mobiler och dokumenterar, lägger upp en status på Facebook med bilder och taggar alla som är med och skriver någon härlig status till detta. Men hur långt kan detta gå har jag funderat på senaste tiden. Blir vi inte alla stressade av denna ständiga uppkoppling? Många dokumenterar hela tiden under hela tjejmiddagen, lägger upp bild efter bild, svarar på kommentarer under middagen med de ”vänner” som inte är med. Hallå!! Någonstans är det fe, totalt fel.

Borde vi inte lära oss att bara strunta i Facebook, lägga ifrån oss våra mobiler och verkligen umgås på riktigt som förr? Tänk vilka härliga konversationer och roliga samtalsämnen som kan komma upp. Många av oss (inklusive jag) och jag skäms när jag funderar en dag som denna, en lördag i oktober om hur vi använder Facebook, instagram etc och lägger upp status om hur mysigt och trevligt vi har det med vänner, familj, våra barn. Det ser finare ut än vad det är. Om det nu är så underbart som vi skriver på sociala medier, varför inte bara strunta i att lägga upp bilder, tagga vänner etc och börja njuta av ögonblicket, nu och här, på riktigt. Har vi tappat den där känslan vi förr hade inneboende att vara närvarande med våra vänner, barn och familjen? Vi borde alla försöka börja med en dag i veckan logga ut från alla sociala medier och verkligen umgås. Fokusera på de du har i din närhet för det är de som betyder något. 

Likes

Comments

Vi lever i ett samhälle som är ett nätsamhälle. Det har blivit allt vanligare att vi är mer och mer uppkopplade och tillgängliga för allt och alla. Vi stressar hit och dit åt alla håll och kanter och hoppas innerligt att snart, snart lugnar det nog ner sig. Men, om vi inte gör något åt det själva, helt enkelt stannar upp och tillåter oss att sätta stopp för denna stress som är onödig i väldigt många fall kommer vi fortsätta att stressa vidare. Vi stressar i vardagen med allt, vi glömmer bort att leva nu och här, att vara närvarande.

Istället planerar vi semestrar, vi planerar små weekends och längtar till dessa tillfällen i livet då vi ”tar det lugnare”. Varför inte ta det lugnare nu, här i denna stund? Är all stress värd allt detta? Varför har samhället blivit såhär? att vi skjuter upp allt och ser fram emot saker därborta? Förgyll tillvaron i vardagen, jag tror att det kan vara minst lika viktigt att ha saker nu och här att se fram emot. Stanna upp, se vad som händer i denna stund, inte sen. Vad som helst kan hända i morgon, morgondagen vet du ingenting om.

Likes

Comments

Alla bär vi på olika livsöden som påverkat oss och påverkar oss ännu idag i våra liv på ett eller annat sätt. Vi är alla unika individer med olika slags ryggsäckar som ibland tynger ner och ibland lättar vår börda.

Att få alldeles för mycket ”skit” samlat i de ryggsäckar vi bär från barnsben till där vi befinner oss just nu, just här är inte det lättaste att tampas med alla gånger. Vi hanterar de hinder som dyker upp olika beroende på sinnesstämning och vad vi varit med om…

Se varandra med nya ögon,  döm inte andra innan du vet vad som just de bär med sig från tidigare. Se varandras styrkor och lyft dessa istället för att se varandras svaga sidor.

Likes

Comments

Sakta tiden går

sakta tiden går
rår ej på
allt som sker rår ej för

alla orosmoment

tar en dag i taget
tar ett kliv åt gången

nära det inre
en själ
full av oro
full av maktlöshet

tar en dag i taget
medan oron biter tag
allt fastare grepp
allt hårdare grepp
om det inre den glöd som inom bor   

sakta tiden går

*Sofhia*

Likes

Comments

Livet tar dig in på alla möjliga vägar, ta vara på varje dag du har med de du bryr dig om. I morgon kan det vara försent, brusa inte upp om småsaker i vardagen, det finns viktigare saker att lägg energi på än små saker du går och retar dig på. Är det värt att ta upp minsta lilla sak?

Likes

Comments