View tracker

Redan har vi kommit till den sista söndagen i november, den första söndagen i advent. Nu inledes den riktiga "i väntan på julen" tiden med julförberedelser av alla de slag. Efter att ha varit grått och trist igen i mitten av denna vecka så har snön återkommit för att stanna ska vi tro. Har en riktig mysig och härlig julfeeling för tillfället. Är riktigt taggad för december, fast jag vet att jag kommer ha en hel massa på gång. Fast gillar att ha det så (i rätt mängd förstås). Igår var det som sagt "lilla jul" som spenderades i Vasa tillsammans med mina föräldrar och Elias. Vi gick lite i butikerna för att hitta ett par nya vinter skor åt mig, vilket lyckades. Kom hem med ett par bruna stövletter som jag så länge velat ha. Sedan sökte vi oss mot Wasa Teater för att se på Ted Forsström och Kaj Korkea-ahos show Pleppo två - vi mårar å på! Rekommenderar varmt att gå och kolla föreställningen, speciellt om du bor i Pedesöre nejden. Det var en riktigt bra humorshow, fast första akten blev lite väl lång och bestod av lite samma skämt enligt mig. Efter showen åkte vi ut och äta till Banks Food & Wine. Ett jätte trevligt och mysigt ställe. Och pricken på i-ett gjordes nog av att vi såg raketerna som sköts på torget i och med julöppningen från vårt bord. Sedan bilade vi hemåt mot Kronoby och spenderade resten av kvällen genom att fara på lilla juls ungdomssamling vid församlingshemmet.

Denna helg har vi också haft övningshelg med Aglepta vilket jag spenderade fredag kväll och söndag förmiddag med. Också avtackade vi vår kyrkoherde i församlingen idag eftersom han blir pensionär. En riktigt fin liten fest efter gudstjänsten blev det där jag uppträdde tillsammans med Aglepta och gav en gåva från ungdomarna tillsammans med ungdomsrådet. Eftermiddagen spenderade jag hemma tillsammans med Elias, som nu ligger i högfeber. Tror det är årets influensa epidemi som har slagit till i min vänskapskrets. Jätte många av mina vänner ligger hemma i plötslig högfeber och hosta, vilka jag har umgåtts med de flesta av dem ganska mycket de senaste dagarna. Så nu ska jag sätta all min energi på att hållas frisk.

Ta hand om er och varandra!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Under veckan som har gått har jag kommit igång bra med den nya periodens skolarbete. Kan inte fatta att vi snart är igenom halva läsåret! Förutom kompletteringsuppgifter från förra perioden och annat skoljobb har jag hunnit ha pepparkaksbakning med min älskling, börjat ta körlektioner (som gick faktiskt förvånansvärt bra, inga "kärrningstopp" ens​skött mitt syskonbarn och tränat.

Igår så åkte vi iväg på kvällen till xodus på ungdomssamling. Temat var Kärlek och relationer och det var riktigt intressant och en riktigt bra talare. Sedan stack vi iväg till Hannes för att fira honom. Det blev en riktigt kul kväll men också lite intressant eftersom vi trodde ett tag att vi inte skulle komma oss hem, men slutligen fick vi skjuts och jag var hemma runt 3. Så ni kan gissa att jag inte har gjort så mycket idag, förutom att sova länge och kollat serie. Ikväll blir det säsongsavslutning med damlaget och imorgon ska jag spendera eftermiddagen med Elias.

Har funderat på att göra en tag av något slag här nu snart så om ni har några frågor om mig eller mitt liv så ställ dem i kommentarsfältet eller skicka på insta direct. 

Ha en trevlig helg alla!

Likes

Comments

View tracker

Igår föll äntligen den första riktiga snön! Å jaa, jag älskar verkligen snö! Fick så mycket julfeelis direkt och mitt humör blev verkligen så mycket bättre när jag vaknade och fick höra att det hade snöat. Vinter är verkligen en så stämningsfull årstid. Snön gör dagen så mycket ljusare och den är så vacker. Alla gnistrande snökristaller i solen är nästan som diamanter. Igår levde jag lycklig på snö nyheten och över att mitt psykologi prov hade gått riktigt bra! Är verkligen nöjd med resultatet. De övriga proven kanske inte gick lika bra, men de skiter jag i! Tar i mig gällande skolan på riktigt nästa period. Så idag gjorde jag en väl behövd länk på förmiddagen och det var inte alls så kallt som jag hade tänkt mig. Sedan begav jag och mamma oss iväg en snabb vända till stan och sedan gick jag ut för att fota lite bilder, fast de hade redan hunnit bli lite mörkt så fick inga bilder med den vackra solen.

Ser det inte vacker ut?

Kvällen tänker jag spendera med min älskling hemma hos honom. Det längtar jag efter!

Likes

Comments

För varje andetag jag tar så känner jag hur närmare jag kommer. Några steg till, så jag går rakt in. Rakt in i väggen. Jag blir bara tröttare och tröttare för var dag. Lika fort som mörkret lägger sig där ute går jag längre och längre in i mitt egna mörker. Huvudvärken blir bara mer för varje dag som går och jag känner hur jag ibland vill ge upp. Det tog ett tag att våga erkänna det för mig själv. Ja, jag är 17-årig tjej och om jag inte stannar upp och andas så kvävs jag snart av stressen som tagit mig.

Som sagt har det blivit lite för mycket av allt. Jag har upplevt stress förut, men inte på det här sättet. Inte på det sättet så att du inte kan sova på natten för att du mår så illa, daglig huvudvärk, trötthet som håller i sig hela dagen, blir aldrig pigg och ligger på bristningsgränsen hela tiden. Tårar som rinner ner på min kind utan att ibland veta varför jag gråter och får utbrott över små saker så som att remmen på väskan lossnade. Den här tjejen känner jag inte igen. Det här är inte jag. Jag är inte den som måste stoppa mig själv för att jag inte ska tappa greppet om mig själv. Går jag in i en vinterdepression eller vad är det som händer?

Det är mycket nu. Uppgifter i skolan som växer på hög, provveckor, uppträdanden med sånggruppen, bilskola, övningar inför julkonserten. Men också skulle jag vilja hinna träna och träffa kompisar och pojkvän. Kalendern är fullspäckad och jag går på helspänn hela tiden. Ibland borde jag helst kunna dela på mig och vara på tre ställen samtidigt, och nej det fungerar ej. Dagar som dessa drömmer jag mig tillbaka till några veckor till USA. Levde livet och glömde alla bekymmer. Men nej nog vill jag vara hemma, men inte med denna stress. Såklart jag visste att det skulle bli mycket att ta igen när jag kom hem från resan, men jag hade väl inte räknat med allt annat förutom skolan som jag sysslar med.

Jag är inte den i första hand som vill erkänna att jag inte klarar av något. Att jag inte orkar. Jag vill aldrig ge upp. Jag är den som vill hjälpa alla och kunna vara med på alla platser där jag behövs. Jag vill kunna prestera i skolan med goda vitsord, vara aktiv och flitig. Jag vill vara den som folk räknar med. Jag vill kunna va den perfekta flickvännen som alla pojkar drömmer att få ha. Men jag är också den som inte förstår att börja tacka nej före kroppen börjar säga emot. Att tänka lite på mig själv och vad jag behöver före jag börjar uppfylla alla andras behov. Men idag så erkände jag det åt mig själv: "Sofia du lider av stess just nu, men du är ingen sämre människa för det. Du är lika värdefull som alla andra ändå" Så nu ska jag satsa krafterna på mig själv och vad jag behöver i mitt liv just nu. Skolan får vänta ett tag för nu vill jag må bra igen.

Som sagt är provveckor på schemat och jag har idag skrivit psykologi, det ämne som jag verkligen ville satsa på denna period. Så har kvar ett prov och sedan är det bara textkompetens och en uppsats kvar och sen är denna period äntligen över. Nästa period blir det mycket lugnare med sex hålpass i veckan. Men nu ska jag ta och ta det lite lugnt första dagen på länge och förlåt för att inlägget blev så långt men kände att jag behövde skriva av mig lite.

Vill ännu tacka speciellt min älskade pojkvän för att du har orkat och orkar med mig under dessa veckor som kanske inte varit de lättaste, du är guldvärd och jag älskar dig så mycket! Också tack till mina bästa vänner för att ni förstår utan att man behöver uttrycka sig så mycket om saken och också tack till mamma och pappa för att ni orkar med mina tårar och utbrott.

Kram på er alla och ta hand om er själva i dessa mörka tider.  • 218 readers

Likes

Comments

Efter en orolig resa har jag nu varit hemma snart i en vecka. En av de bästa upplevelserna i mitt liv var nog denna resa och också får jag nu checka av en av mina saker på min bucket-list. Som sagt stannade mitt blogg skrivande efter Seattle så ska fortsätta berätta resten nu...

Vi spenderade fem dagar i La Conner, en stad ca 1h 30 min norr om Seattle. Där bodde vi i familjer och gick i skola. Vi fick helt enkelt uppleva en riktig amerikans vardag. Jag trivdes verkligen jätte bra i min familj. Fick en syster för livet och en extra familj på andra sidan jordklotet, hur häftigt är inte det? Saknar er så mycket redan! Hoppas verkligen att jag skulle få möjlighet att träffa dem igen någondag. Vi fick som sagt uppleva Homecoming, besöka en pumpa farm and some pumpking carving, spela fotboll och se skolans flick- och pojkskolfotbollslagen vinna deras matcher, se på amerikansk fotboll, taco bell, bowling och avslutningsvis en grillfest med alla studeranden och deras hostfamilies. Det var så roligt och har fått så många nya vänner! + Att det var här jag fann förkärleken för frozen yogurt! Love it!

Sedan åkte vi iväg till Kanada där vi spenderande fyra dagar i Vanvouver, en väldigt vacker stad. Där besökte vi ett emigrationscenter, åkte på Fly over Canada (en flyg simulator turistattraktion) shoppade, teater, åkte på gym, spenderat tid med gruppen och kollade när Vancouver Canucks vann över Carolina Hurricanes. Det var så spännande, matchen var nog en av höjdpunkterna på resan!

​Inlägget blev väldigt bild bombat men det e väl så det ska vara efter en resa? 

Som sagt det här är verkligen en av de bästa upplevelserna i mitt liv och jag hoppas verkligen jag någongång ska få packa väskorna och sätta mig på ett flyg mot USA och Kanada igen inom en snar framtid. Tibax i vardagen har jag hamnat med en massa saker att ta igen med skolan som jag har missat, så bloggen kommer antagligen stå ganska tom för en tid framöver. Men lovar att skriva så fort jag hittar tid och inspiration! Kram på er!

Likes

Comments

Sitter i en buss påväg från Seattle mot La Conner efter fem dagar i Seattle. Tisdagen gick främst åt tåg- och den tio timmars långa flygresan. När vi kom fram var det fortfarande tisdag, eftersom det är tio timmars skillnad från Finland. Vi checkad in på hostellet och åkte sedan till en kinesisk restaurang. Det blev en ganska tidig kväll för vi var ganska trötta efter resan. På onsdag åkte vi på förmiddagen till Starbucks och sedan till Nordic Heritage Museum där vi fick veta mer om emigrationen från de nordiska länderna till Amerika. Sedan åkte vi på en guidad rundtur i staden, Ride the Ducks, och efter det var vi till det kända turist stället Space Needle. Uppe i tornet såg vi hela staden, en väldigt vacker vy var det.

Torsdagen åkte vi till SFHS, ett migrationscenter där en del av oss träffade sina släktingar och annars minglande vi bara där och sedan hade vi presentationer av våra släktingar. Efter det åkte vi till Washington University där vi fick en guidad rundtur. Därufrån köpte jag världens mysigaste hoodie. Kvällen spenderades sedan på staden där vi shoppade lite smått och gått. Hittade också min nya favorit butik, Forever 21. Kom hem med en kamouflage jacka därifrån. Fredagen åkte vi ut med en färja till Bainbridge Island dit ett par från emigrationscentret bjöd oss till deras hus där de berättade om deras gamla hus och hur deras släktingar emigrerat dit. Där fick vi både pizza och donuts och glass. (Nejj vi behöver inte vara hungriga...) Kvällen spenderades också på staden där jag köpte lite smått och gott åt dem där hemma. Idag, lördag, åkte vi från förmiddagen på en guidad tur på CenturyLin field där vi fick se en riktig amerikansk football plan och se hela stadion. Sedan åt vi snabbt och åkte sedan efter väskorna för att gå mot bussen. Det var också första dagen som vi fick uppleva äkta Seattle väder, regn och blåst (alla ha sagt att vi knte får säga att det har varit soligt eftersom det inte är så vanligt).
Som sagt ska vi nu spendera några dagar i La Conner där vi ska bo i värdfamiljer och få gå i riktigt amerikansk High School. Så spännande ska det bli! Imorgon bär det också av till Seattle Outlet så där ryker nog en hel del pengar också är jag rädd för. Kram på er så hörs vi snart igen! 💕

Likes

Comments

Dagen är äntligen här och vi är påväg. Påväg ner mot Helsingfors och sen far vi iväg mot USA!!! 😍😍😍 Kan inte fatta att dagen redan är här! Så taggad och lite nervös förstås. Gårdagen gick åt att vara på min första körteorilektion, kolla packningen en sista gång och spendera tid med familjen och min pojkvän. Kommer verkligen sakna Elias och alla andra här hemma, men speciellt Elias ❤ Så nu blir det att spendera dagen i tåg och flyg hela dagen. Ska försöka höra av mig så fort jag får tillgång till wifi igen. Kram!

Likes

Comments

Måndagen till ära blev det period byte. Har en ganska lugn period framför mig, vilket jag är glad över eftersom jag kommer missa en hel del​ lektioner denna period. Som sagt så närmar sig avfärden mot USA med storm steg. Nerverna börjar smyga sig in lite redan, men det är väl ganska acceptabelt eftersom det är bara ​8 DAGAR KVAR!!!! ​Spenderade största delen av min dag i Kokkola för att shoppa lite inför resan. Kom hem med en rosa didrikson jacka, en ny mörkblå nike påse och lite små välbehövliga artiklar att packa i toalettväskan. Denna vecka kommer gå åt att packa inför resan, göra lite skolarbete på förhand och spendera tid med min älskling.

Diggar verkligen mitt nya inköp

​I helgen spelade jag som sagt min sista serie match för i år. Så nu blir det bara skolfotboll och några träningar före jag åker iväg till USA och sedan blir det några veckors paus från fotbollen så då blir det lite annorlunda träning för min del. 

På väg ner till Helsingfors så började jag och en av mina bästa vänner att prata om hur roligt det skulle vara att åka på konsert, eftersom några andra från fotbollslaget skulle på Justin Bieber konserten. Så sagt och gjort så bestämde vi oss för att beställa biljetter till​ Shawn Mendes ​konserten i Stockholm i maj nästa vår. Så kul och så taggad att få åka på konsert med mina två bästa vänner! Men nu ska vi blicka tankarna tillbaka till nuet och till USA resan..

​Kram på er! 

Likes

Comments

​Efter två veckor fullspäckade med prov så är min hjärna, kropp, jaa hela jag helt utmattad. Efter dagens ganska svåra biologi prov som gick som det nu gick så är det med tacksamhet som jag tar helg. De flesta proven har gått mycket bättre än jag trodde (​förutom finskan då...​). Speciellt glad blev jag över psykologin som jag fick två och en halv poäng från fullpott, som motsvarar nio i vitsord. Hade bara historia och elevhandling idag och sen var det provdags. Skrev klart dagens biologi prov på 1h 30 min så efter det firade jag helgen med att köpa godis och umgicks främst med Elias och alla andra som skrivit klart. Avslutade dagen med en lite annorlunda religions lektion.  I helgen blir det att åka iväg med damlaget mot södra Finland för att spela näst sista matchen i deras serie. Blir för min del sista matchen för denna säsong eftersom jag missar sista matchen när vi är i USA.

​Kan verkligen inte fatta att det bara är 11 dagar tills vi flyger iväg till USA!! Är såå taggad! Min värdfamilj som jag ska bo hos har tagit kontakt med mig, så väntar verkligen på att få träffa henne och hennes familj. Skulle verkligen behöva hitta tid för ett stadsbesök så jag kan handla lite behövliga saker inför resan. Ska bli så kul och spännande att resa iväg, men såklart så kommer jag sakna många här hemma, familjen och Elias speviellt förstås. Så får ta och umgås med honom så mycket jag kan före jag åker iväg, med start på söndag. ​Trevlig fredag på er alla!

Likes

Comments

Välkomnar helgen med öppna armar. Efter en avklarad provvecka och en till på kommande så behövs verkligen några dagar bort från skolan och all stress. Finska provet, som jag nämnde i förra inlägget, gick riktigt bra enligt mig själv (har inte fått resultatet ännu så ändrar mig väl då...). Idag skrev jag ett hyfsat bra prov. Gick kanske inte riktigt så bra som jag tänkt mig, men vad kan man. Ikväll blir det att åka på matchförberedande träning och imorgon blir det att spela sista matchen för denna säsongen med b-juniorerna i Haukipudas. Kvällsplanerna för imorgon är inte helt spikad än men antagligen blir det att åka på ungdomssamling, beroende på hur trött jag är efter matchen. Söndagen blir det nog att sitta inne och plugga hela dagen inför måndagens religion prov.

En gammal bild får beskriva leendet jag har över att det är helg.

Denna helg kommer också min älskade syster hem från Esbo! Har saknat henne så mycket, så en stor del av min lediga tid ska jag spendera med henne. Nu borde jag egentligen börja läsa till religions provet om jag ska bli godkänt i det... men tror jag tar och kollar paradise hotel istället. Ha en trevlig helg allihopa!

Likes

Comments