Header

​Hejsan allihopa! 

Snart ska jag till stallet. Idag har vi markarbete tror jag (förr förra måndagen hade vi dressyr, förra teori), jag antar att jag får Kurre. Det var honom jag hade sist vi red. det ska bli kul, jag hoppas såklart vi rider ut och kör markarbete ute. Men jag tror inte vi kommer göra det…

Jaja, nu ska jag gå! Vi hörs kanske imon <3 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hejsan allihopa!

Förra måndagen var det så fint väder! Alltså var vi ute halva ridlektionen! Jag red Kurre som var lite seg, men det var att äntligen komma ut, även om det bara var halva lektionen. Vi red den vanligaste slingan, förbi kamratpadocken och GLTK. Det var tur att vi inte red lektionen innan, då regnade det på slutet.

När vi kom in var det bara 30 min kvar, och vi gjorde inte så mycket. Galopperade och travade lite. Sedan var det slut.

Jag och Chili, min första uteritt 👆

​I går var det teori. Den första halvtimmen satt vi i cafét och Caroline berättade om hästens beteende och de fyra F:en.

Den andra halvtimmen så övade vi ledarövnigar, eller vad det nu hette (heh). Man fick välja varsin häst, tränsa den och ta med den till manegen. Där skulle vi träna på att hästen skulle lyssna på oss och respektera oss. 

Vi gjorde fem övningar:

  • ​Hästen ska gå fram när vi går
  • Hästen ska vända/svänga när vi gör det
  • Hästen ska backa när vi ber om det
  • Hästen ska flytta sig när vi går mot bakdelen och ber om det
  • Hästen ska stanna när vi stannar

Allt detta utan att dra hästen i munnen, med helt lösa tyglar. Jag valde Carla såklart. Hon var jätte duktig och lyhörd. Så hon lyssnade på allt, förutom när vi skulle testa att trava.​ Jag var jätte nöjd! Hon var verkligen duktig.

Efter lektionen delade vi ut hö till ponnyerna, och till de storhästar som hade höpåsar.

Det var kul! Vi hörs <3

Likes

Comments

​Hejsan allihopa!

Jag vet att jag inte bloggat i helgen, men det brukar jag ju inte göra… Heh

Jag har haft väldigt tråkigt. Inte haft nåt att göra, jag är en person som måste planera. Jag måste ha saker att göra, jag är ingen som kommer på saker att göra lite spontant eller ringer upp en kompis. Jag vill veta saker innan, och därför har jag suttit inne hela helgen (nästan). Min fantasi är edet inget fel på, men när det gäller att hitta på saker att göra är jag sämst. Jag vill vara ute mycket mer, men har ingen aning om vad ja ska göra. I veckorna längtar jag efter helgen, på helgen längtar jag efter skolan när jag har något att göra. 

Mitt liv är så tråkigt just nu. Jag behöver verkligen nåt mer än ridningen att göra, men allt kostar pengar, och jag är inte säker på vad jag vill eller om vi har råd. Hästar är mitt liv, ridskolan ville jag skulle rida Dressyr-specialen. Jag kunde inte, ville kanske inte heller… Hoppning är det jag tycker är absolut roligast. Men dressyr.specialen skulle varit nåt att göra. Well, tiden går. Jag måste väl komma på nåt nån gång eller? Hoppas det blir snart, för jag vill inte vid datorn och kolla på alla andras "perfekta" liv när jag själv inte har en aning om vad jag ska göra av mitt liv…

Jag skulle kunna ringa en kompis, men det känns fel eftersom man själv aldrig blir uppringen. Det känns bara fel då. Får se vad som händer, nån dag snart ska jag ta hem mina kompisar och grilla eller nåt. 

Hoppas ni har ett roligare liv, haha jag är så negativ. Hörs vänner <3

Likes

Comments

Hejsan allihopa!

Jag är så glad! I tisdags testade jag och mamma min Manic Panic® färg som jag köpte i måndags. Atomic turquoise Classic. Shock hade tyvärr inte den färgen i Amplified. Vi testade, mitt hår var inte tillräckligt ljust så det blev grönt… Men bara topparna som tur var. Igår kväll testade vi en annan färg som mamma köpte, en från Revlon® i färgen 009 Turquoise. Färgen var tyvärr inte tillräckligt pigmenterad, men det funkade lite. Så u ser jag ut såhär!

Jag är jättenöjd med mitt "mermaid hair". Jag tycker verkligen att det skulle kunna vara en sjöjungfrus hår. Tycker inte ni?

Jag är kär i det, men vi ska försöka få den färgen jag ville ha från börja i alla fall. så på lördag förhoppningsvis!

Gillar ni mitt hår? I do! <3

Likes

Comments

Hejsan allihopa!

Ända sedan jag var liten har jag alltid älskat att rita och teckna med blyerts. Jag tycker verkligen det är kul, man kan forma och göra rörelser med en penna. Dock är jag inte så väldigt bra på det. Jag ritar främst hästar, och det är hästarna jag har utvecklat mest under åren. Men jag har alltid haft samma teknik, rita på fri hand efter osynliga "mallar". 

Men nu i helgen började jag faktiskt med en ny teknik. Jag gör varje stor kroppsdel som en geometrisk figur. Kroppen - rektangel 

Benen - rektanglar uppdelade i 2

Huvudet - paralelltrapets

Halsen - triangel

Varje kroppsdel får sin egen form och storlek vilket gör det lättare att justera så att allt blir i rätt storlek i förhållande till varandra. Då blir det också mycket verkligare.

Men för att få det så verkligt som möjligt är skuggor det viktigaste för din teckning. Det märkte jag för inte så länge sedan. Bilden blev genast mer levande, men det gäller att välja varifrån solen (ljuset) ska komma. Men då är det viktigt att skilja skuggor och linjer för detaljer. Det kan bli svårt, men övning ger färdighet.

Mina tips till dig som vill bli bättre är att rita kroppsdelar i figurer och skugga bilden. Träna också p att rita olika delar för sig så du kan rita en bättre helhet sedan.

Likes

Comments

Hejsan allihopa!

Jag har inte bloggat nu i helgen som ni märkt. Men jag tyckte inte det skulle bli särskilt kul att läsa mina små fåniga inlägg på några rader, så jag lägger ihop hela helgen i ett!

I fredags skulle ju jag gått på stan, men det blev inte så… Tilde hade ont i knät och kunde inte följa med. Det är ju inte jätte kul att åka in till stan själv, så jag var hemma istället. Vi spelade fia och kollade på Let's Dance. En helt okej kväll.

Lördag åkte vi in till Torget. Där köpte jag en liten ögonskuggspalett från Smashbox. Den innehöll tre färger: en beige: wheat, en brun: hazelnut och en svart: ebony . Den kostade 240 kr, så den var dyr för sin storlek. Jag köpte också ögonbrynsknivar (3-pack) för 60 kr/ paket. Jag har redan använt en, jätte bra, men dom är dock alldeles för stora. Kniven är mellan 2 & 3 cm lång! Det blir bara klumpigt att använda den, men eftersom jag verkligen inte kan använda pincett och noppa ögonbrynen så är jag illa tvungen att använda denna klumpiga sak.

Till höger:

Depends ögonbrynskniv

Till vänster:

Smashbox ögonskuggstrio

Igår, söndag, gjorde vi inget speciellt. Vi åt lunch och fikade ute på altanen. Solen riktigt värmde i ansiktet! Det var så härligt, och senare på eftermiddagen åkte vi och handlade. Vi köpte glass och glasstrutar, så vi åt glass på garageinfarten.

Jag tror det kommer bli en sådan härlig dag idag också. Vi får hopas det i alla fall!

Vi hörs <3​

Likes

Comments

Hejsan allihopa!

Nu taggar jag och pappa (ja, pappa) inför GHS 2016! Omg!! Jag är supertaggad, det var ett år sedan jag var på GHS senast och längtar redan till nästa år! Vi har köpt heldagsbiljetter till lördagen 26/3 - påskafton. Kanske kommer vi göra ngt annat då, men hästar - GHS - pappa är viktigare än allt då. Inget ska få komma i vägen för det.

Dessutom är det någon Världscup inom ridsporten i Sverige 2016. Någon annan som har hört om det? Jag är supertaggad och kommer sitta klistrad framför teven!

Vilken dag tycker ni är roligast att vara på GHS? Och vilken dag ska ni gå på nästa år? Jag tycker helt klart att lördagen är den roligaste dagen, GP-ponnyn och hoppningen är ju roligast. Agilityn är också kul, men dom kanske kan hitta på något nytt nu? Men MÄSSAN! Wow, Eurohorse är så kul. Alla saker och atmosfären! Det är stort att bara få komma dit! Jag har bestämt att om jag har en medryttarhäst kommer jag köpa massor till den. Kanske ett schabrak med mitt namn på? Det har jag velat ha nda sedan jag visste att man KUNDE ha det.

Aja, här kommer lite bilder från GHS 2014!

Vi hörs <3

Likes

Comments

Hejsan allihopa!

På fredag ska jag till stan och köpa hårfärg på -Shock- Det ska tydligen finnas här i Göteborg, och sälja Manic panics hårfärger. Så jag och min kompis ska dit och shoppa. Så snart så! Snart kommer jag ha blått hår <33

Likes

Comments

Hejsan allihopa!

Som ni vet så red jag igår. Jag fick Ross igen. Men vi hade gjort ett stort framsteg, från förra veckan. Min kusin kärde mig att på Ross är det bra att använda hela överkroppen när man saktar av eller gör halt. Jag tog med mig det under lektionen, och det hjälpte. Vi hade markarbete, och innan vi galopperade var han jätte duktig och hyfsat lätt att kontrollera. Efter galoppen var det dock svårare, han är ju riktigt het. (hehe)

Vi gjorde en rolig övning där vi skulle hoppa på böjt spår, vi ska göra samma övning nästa vecka på hoppningen. Jag är jätte taggad på hoppningen, såklart!


Vi ses <3

Likes

Comments

Hej igen!

Jag har då kollat runt lite och hittat färger som allt som allt kommer kosta < 500 spänn. Fatta då att betala dubbla priset för samma resultat?! Tror ni jag är sjuk i huvudet, vem skulle göra en sådan sak?

Jag har i alla fall tänkt köra samma färger som Moa. Manic Panics "Atomic Turquoise" och Schwarzkopfs "Blonde". Manic Panic är riktigt bra färger, färgerna blir bra vad jag har sett och det är 100% vegetabiliska färger. Resultatet blir riktigt bra och de är ju hyfsat billiga. Jag ska övertala mamma att beställa hem dessa färger, kanske 2-3 tuber (118 ml/ tub).

Vi får se när jag kommer upp med en bild med knallblått hår.

Älskar er, vi hörs <3

Likes

Comments