Hem

Har massor kvar att göra i lägenheten innan jag är nöjd.
Men jag har kommit en bit på vägen iallafall.

Har hittat några tavlor jag gillar så ska se till att klicka hem dom. Väggarna är alldeles för tomma..

Blivit tokig i dessa doftljus, luktar underbart.

-Felicious

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Slängde ihop en paj med lite saker jag hade hemma.

Det bästa med paj är ju att man kan ha i i princip vad som helst. Mina ingredienser var:

Bacon
Ost&Paprika-korv
Spenat

Detta behöver du:

Pajdeg:

3 dl mjöl (gärna grövre mjölsorter, t.ex. grahamsmjöl)
100 g smör
1 nypa salt
2-3 msk vatten

Pajfyllning:

(VALFRITT)
3 ägg
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl riven ost (gärna en lagrad sort)

Sätt ugnen på 225°. Blanda snabbt ihop mjöl, smör och salt till en smulig massa. Tillsätt lite vatten i taget tills du får en smidig deg.
Tryck ut pajdegen i en pajform och ställ i frysen medan du fixar pajfyllningen. Fräs dina ingredienser mjukt i stekpannan.
Nagga pajdegen med en gaffel innan du förgräddar den mitt i ugnen i 10 min.
Vispa hastigt ihop ägg och mjölk och blanda med salt, peppar och riven ost. Bred ut fräset i pajskalet och häll äggstanningen över.
Grädda mitt i ugnen i 25 min.

-Felicious

Likes

Comments

En av mina specialiteter är denna kaka. Den är gudomlig, speciellt om du är en chokladälskare♡

Kakan brukar väga mellan 1,6-1,7kg och är fullproppad med onyttigheter😋

Tänkte dela med mig av mitt hemliga recept.

Jag älskar salt tillsammans med choklad, därför har jag  valt att strö kolasås och salta jordnötter över kakan, och jag lovar er, den är galen.

Du behöver:

150 gram smält smör

3 dl strösocker

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

2 st ägg

2 dl vetemjöl

1 paket oreokakor

Fyllning och topping:

300 gram vit choklad

100 gram mörk choklad

100 gram smör

1 dl grädde

1 paket Oreokakor Mini

1 påse Marshmallows Mini

Valfri mängd kolasås

Jordnötter

Gör såhär:

Smält smöret (i en rejäl kastrull, det är den du rör ihop allt i) och låt det svalna av lite.
Blanda i resten av ingredienserna, ta ett ägg i taget och avsluta med mjölet.
Grovdela Oreokakorna och blanda med i smeten.
Häll smeten i en rund smörad och bröad springform. Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter, låt kakan svalna lite.

Finhacka chokladen till fyllningen, värm grädde i en kastrull och rör ner chokladen. Klicka i smör och rör till en jämn smet, låt svalna lite. (Koka upp om det inte tjocknar) Lägg minimarshmallows på den gräddade kakan, spara lite marshmallows till topping. Häll över fudgesmeten och häll på resterande marshmallows, tryck ner minioreokakor lite varstans, ringla över kolasåsen och sist men inte minst, jordnötterna.
Låt kakan svalna och stelna i kylen minst 2 timmar, den blir ännu bättre med tiden.

-Felicious

Likes

Comments

Rosen från "Skönheten och odjuret" har länge varit populär, men kanske inte alla vill köpa den för upp emot 1000:- på eBay...

Jag har gjort en liknande hemma som inte ens kostade 100:-!

IKEA säljer denna glaskupa i stor och liten, jag har valt den lilla. Säljs med träbotten eller guldbotten.

Priset för den lilla ligger på 69:- och den stora 129:-
Länk: https://m.ikea.com/se/sv/catalog/products/art/70343938/
Sedan köpte jag en plastros (också från ikea), klippte av bladen och stjälken, och försökte snyggt få den på plats.

Så varför betala tusen kronor när du kan göra en egen för under hundralappen?!

-Felicious

Likes

Comments

Hur jag än vrider och vänder på de så blir jag extremt sen i övningar så fort jag lägger på vikt. gäller även när jag tränar axlar. Hela mitt ryggparti är totalsnett?!

-Felicious

Likes

Comments

Har du massa spill hemma från överblivna stearinljus?

Smält ner de i ett vattenbad, i med några droppar doftolja eller parfym, ner i valfri behållare och låt det stelna!

Jag har tagit vanliga värmeljus, tagit av metallen runtom och satt ner, sedan hällt det smälta stearinet över.

-Felicious

Likes

Comments

receptet på världens godaste kaka?

Browniebotten
110 g smör
2 1/4 dl strösocker
1 msk sirap
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 dl kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker

Pannacotta
2 1/2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
5 msk mjölk
2 tsk vaniljsocker
250 g vit choklad

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C.

Botten: Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen.

Blanda vetemjöl, salt, kakao och vaniljsocker i en separat skål. Häll i smörblandningen och rör om till en jämn smet.

Smörj en springform 24 cm i diameter (för 14 bitar). Lägg gärna ett bakplåtspapper i botten så blir det lättare att lossa kakan. Häll i smeten och grädda i 17 min. Låt svalna.

Pannacotta:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min.

Koka upp grädde, mjölk och vaniljsocker. Bryt ner chokladen i gräddmjölken och låt smälta. Låt svalna lite innan du rör ner gelatinbladen. Häll blandningen över browniebottnen och låt svalna i kyl i minst 2 timmar eller tills pannacottan har stelnat.

servera med bär eller annan färsk frukt.
Och njut😍

-Felicious

Likes

Comments

Igår var jag och sambon bjudna på adventsfrukost hos hans syster.

Tack och lov slipper man julbord på julafton iallafall😁
I min familj blir de en god köttbit istället.

Har sån stress dessa dagar jag vet inte hur jag ska hinna med allt..
Jobbar 11-18.30 till och med lördag..
Ska hinna till Systembolaget, noppa mina ögonbryn, försöka hitta en julklapp till min syster och mina vovvar ( ja, självklart får dom julklappar, det är mina bebisar)

Vi får se hur det går, naglarna ska göras julaftons morgon och fransar har jag tid till den 28e..

Ha en trevlig dag🤗

-Felicious

Likes

Comments

Verkligen inte dom finaste lussebullarna, men definitivt de godaste! Inte torra och ingen kvarg i!

Jag tänkte dela med mig av mitt "hemliga" recept.

Till att börja med så måste jag bara varna er att hålla ett extra öga i ugnen.. Annars slutar dom som mina 🙄
Jag hängde tvätt samtidigt som bullarna var i ugnen så därför blev de som det blev.
I min gamla ugn var 7-8 minuter perfekt men i den nya så räckte 5 minuter för att dom skulle bli brända..
Så tänk på att hålla koll! Så fort du ser att dom börjar bli bruna, ta ut dom direkt!

Jag har fotat för att visa er steg för steg.

Det du behöver är:
50g Jäst
0,5g Saffran
150g Smör
5dl Mjölk
1½dl Socker
1tsk Salt
1 Ägg
14-15dl Vetemjöl

Ägg (pensling)
Russin

Ett annat tips är att du mortlar saffran tillsammans med lite socker, det ger saffranen mer smak. Men detta är inget som e tvunget!

Smula ner jästen i en ganska stor bunke.
Smält smöret, jag har alltid gjort det i mikron då man slipper ett onödigt projekt.

Häll ner saffranen i smörblandnigen och tillsätt sedan mjölken.
Se till så att blandningen är fingervarm!
Häll sedan ner de i jästen och rör om tills den löses upp.

Tillsätt sedan socker, salt och ägg.
Rör försiktigt ner mjölet, ta lite i taget, och gräv INTE i mjölpåsen då mjölet packar sig.

Låt degen hellre vara lite kladdig, vi vill inte ha några torra lussebullar.

Låt degen jäsa i minst 1 timme, gärna längre!

Forma dina lussebullar hur du vill och lägg på bakplåtspapper, låt jäsa i ca 30 minuter till.

Dekorera med russin om så vill, och pensla med ett uppvispat ägg. In i ugnen 5-7 minuter. (Ta ut så fort de börjat bli gyllenbruna!)

En annan variant som jag endast gjorde 2 av denna gång är saffransbullar med vit choklad.

Platta ut degen, i med en bit vit choklad, rulla ihop och lägg på plåten!

-Felicious

Likes

Comments