Så om ca 9:år säger vi, kanske livet har kommit ikapp oss lite snabbare än förväntat och där sitter vi på varsin altan nerkrypna på varsitt håll i en utemöbel och tittar ut på de stora regndropparna. Men vänta nu, vem säger ens att båda vid de här laget kommer vara bosatta i Sverige? Hur som helst tänkte vi nu dela med oss av våra guldkorn till tankar innan resan.. något som kan vara roligt att läsa om senare, hur började allting egentligen? Så nedanför står Ebba för de fetstilta svaren medan Yedeneku står för resten.

 1. Vad fick dig att vilja resa?

Har sedan barnsben varit nyfiken på dom främmande länderna med turkost hav utanför svea rikes gräns, och alltid haft någon tanke i bakhuvudet om att jag måste hamna där på ett eller annat sätt. Konceptet med att bara fly från vardagen här i Sverige och uppleva äventyr, nya kulturer och spännande mat har alltid lockat mig. (för er som inte vet är jag möjligtvis den kvinnliga versionen av Edward Blom, i en någon smalare kropp, så vänta er mycket matbilder och tips!!)

Jag har nog alltid velat resa redan sedan jag var liten. Jag är nämligen född i ett annat land och jag kan tänka mig att det är just därför jag alltid velat se mer av omvärlden. Jag känner liksom att det här inte är nog. Jag vill ta del av det jag en gång haft. Trots att det inte är just det landet jag ska besöka i nuläget känns det liksom rätt att utforska och släppa lite på tyglarna. Dessutom har jag en litet mer sällsynt intresse, fotografering. Jag vill gärna ta kort på naturen, jag tycker det är väldigt fascinerande där av är vattenfall ett måste under kommande resa (!!).

 • Varför ska ni resa nu?

Ingen av oss vet riktigt vad vi vill göra med våra liv, så varför inte ta reda på det liggandes på en strand med en drink i handen?

Bra fråga! Jag vet inte riktigt. Lagom efter studenten ( HT 16) fick jag/vi förfrågan om vi inte ville besöka min kusin med familj i Singapore. Ingen direkt tidsperiod utan ett öppet välkomnande. Men där gick startskottet för oss. Vi hoppade helt enkelt på tåget direkt och några månader senare sitter vi här med flygbiljetterna. Inte för att vi haft jätte mycket diskussioner om just, varför nu men jag kan tänka mig att det också beror på att ingen av oss i nuläget är redo för universitetslivet och därför passade nuläget perfekt. Unga, friska och åldern känns som typiskt “ res och skaffa dig erfarenhet” tiden. Enligt mig i alla fall! Känner liksom inte press och stress att jag missar någonting av att åka iväg så här dags. Vid 27 ska man ju ha utbildning, barn, man och hus.. eller? haha

 • Varför just de destinationerna?

  Jag hatar kyla. Med passion. Så att resa till ett varmt land var lika självklart som att Odensvis invånarantal aldrig kommer överstiga 400 personer. Jag har sedan innan rest lite i Europa, både själv, med kompisar och familj men jag kände att det var dags för något mer exotiskt land med det ultimata resesällskapet. Yedeneku föreslog Singapore på grund av släkt där och efter det lades både Bali och Australien till ganska naturligt i resrutten, så även om vi alltid pratat om en gemensam resa är det nog hennes förtjänst att det blev just dessa länder.

  Ännu en bra men klurig fråga! Men Singapore är just för att vi fick en förfrågan så varför inte, landet verkar också sevärt och spännande! Få träffa släkt och dela erfarenheter tror jag kommer göra destinationen desto roligare. Vår andra destination är Bali där vi kommer befinna oss i två veckor. Vår “semester” som vi kallar det. Ärligt talat vet jag inte hur vi kom fram till det. Det låg nära och man har bara sett drömmiga bilder och recensioner. Life goals så att säga. Slut destinationen Australien har faktiskt varit uppe tidigare i våra yngre dagar, hur häftigt vore det inte?! Men samtidigt har vi velat fram och tillbaka eftersom de är så vanligt att svenskar åker just dit bland annat några av våra vänner. Men det låg ju trots allt inte så långt bort från de andra destinationerna och man vill ju trots allt uppleva det någon gång i livet så varför inte nu när vi är tillsammans och när vi redan är på andra sidan jordklotet.

  • Varför en så lång resa?

  Eftersom destinationerna ligger så pass långt bort från Sverige är det ju inte en resa man åker på över sin jobbfria helg direkt, samt att när man väl är där vill man självklart uppleva så mycket som möjligt. Och sedan måste vi ju spendera alla våra pengar på något, eller hur?

  SBA = Singapore, Bali och Australien. Hur rätt låter det inte?? Det kändes helt enkelt bara rätt.

  • Varför åker ni tillsammans, hur kommer er vänskap påverkas?

  När två människor umgås dygnet runt i 4 månader, är det nog inte konstigt om man blir trött på att se varandras ansikten dag ut och dag in, but shocking enough tror jag inte att det kommer bli en stor omställning för oss. Här hemma pratar vi hela tiden, och om hon mot förmodan inte skulle höra av sig en dag skulle vi inte bara förlora vår snapstreak (!!) utan jag skulle förmodligen få panik och tro att kvinnan gått och dött. Så summan av kardemumman är att vi gör allt annat tillsammans så varför inte detta också? Hon är min bästa vän, och vi upplever dagligen allt från varandras dåliga skämt till fulgråt, och kära vänner, i jämförelse med det är denna resa a piece of cake.

  Haha, känner snarare vem skulle jag annars åka med? Nej men det finns nog faktiskt ingen jag hellre skulle vilja eller kunna dela en så stor grej/resa med. Vi har pratat så länge om att göra det här tillsammans trots att vi inte alltid varit enade om destinationer. Det vill säga har vi kommit överens om dessa destinationer och allt vad reseplaneringen har inneburit klarar vi nog av några månader fastklistrade på varandra. Finns nog inte mycket vi inte varit med om eller delat med varandra och om de så vore, vore det bara roligt att ta sig ann de utmaningarna tillsammans också!

  • Hur länge tog det att planera resan?

  7 månader and still going strong, tror aldrig man blir riktigt klar med att planera en resa utan det finns alltid något man kan göra efterforskningar på. Dock har det nog varit ganska skönt att ha en lång planeringstid, då vi båda är små kontrollfreak när det gäller praktiska saker.

  Blir man någonsin klar?! 2016-06-14 fick vi inbjudan om Singpore och lagom därefter började vi spå om äventyret. Och som sagt går väl inte en dag utan att vi pratar eller sitter på egen hand och drömmer oss bort om den. Kollar andra resenärer, platser, kartor, aktiviteter, etc

  Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  Likes

  Comments

  Postad i: Förberedelser

  Halloj! Efter så mycket velande fram och tillbaka är vi slutligen här, med en reseblogg. Djupare än så tänkte vi nog inte gå i nuläget utan för er nära och kära, hej på er och för er andra, välkomna! Två 19-åriga tjejer har nu tänkt att dela med sig av sin backpackresa genom tre varma breddgrader söder om ekvatorn. På så sätt får ni ta del av vår resa samt lära känna oss lite djupare. Men bäst att redan ha det sagt, dessa inläggen är främst till för att vi ska kunna blicka tillbaka i framtiden men som plus i kanten får ni ta del av den redan nu, rätt så schysst ändå!?

  Likes

  Comments