Lyckas ni få till ett perfekt ägg? Men vad är då ett perfekt ägg? Det kan man undra och jag tror svaret skulle kunna bli på hundra olika sött för så är ju vi människor. Vi tycker olika. Såhär ser mina perfekta ägg ut enligt mig.
Ett tips för att få ett perfekt ägg är att lära dig har din spis fungerar. Det är A och O.
Jag lägger alltid i äggen i en kastrull, fyller upp med vatten så äggen täcks. Sätter på högsta värmen på spisen och låter det koka upp. När det kokar sänker jag någon grad på spisen och sen sätter jag en klocka på 6 minuter.
Super goda blir dom då, enligt mig 😊
Ha en fin dag kära läsare🌸

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

En rätt att servera i helgen, kanske redan ikväll? Jättegott ni måste prova!

Du behöver:
1 gullök
3 vitlöksklyftor
2-3 dl vitt vin
5 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
Sparris ett knippe
500-800 g oxfilé
500g färskpasta
1 kruka Basilika
Parmesan
Salt & peppar

Såhär gör du:
Hacka löken och vitlöken. Stek på medelhög värme så löken får svettas men den ska inte få färg. Skär av botten på sparrisen och dela den sen i tre delar.Stek sparrisen i en stekpanna bredvid. Ta av och låt vila.
Tillsätt vitt vin och grädde i stekpannan med löken. Låt koka i några minuter. Plocka bort några blad på basilikan till dekoration resten hackas. Ha ner basilikan, grönsaksbuljongen, salt och peppar. Låt koka ihop och smaka av.
Stek köttet tills den fått fin färg, jag väljer att steka köttet till medium, det betyder att köttet är rosa i mitten.
Koka pastan. När pastan är klar häller jag av vattnet och lägger ner pastan i en stor skål, tippar över såsen och lägger på köttet och sparrisen. Jag dekorerar tillsist med lite basilikablad och riven parmesan på toppen.

Färdigt att servera!
Enjoy 🌸

Likes

Comments

Här har man lyst med sin frånvaro! Ibland tar livet ens uppmärksamhet och vissa saker får sättas åt sidan. Men nu får ni lite mer recept och tips ✨

Ikväll har vi grillat kött och bakat in det i libanbröd. Vi fyllde dem med grönsaker och valfri dressing. Jag tog tzatziki och min sambo körde på mangoraja. Alla kan ju inte gilla samma sak som mig. Om man inte äter kött går det lika bra med ett vegetariskt alternativ eller varför inte halloumiost.

Testa, enkelt, gott och går fort att göra. En annan variant av tacos ☺

Kram kram

Likes

Comments


Varför inte göra en tunnbrödsrulle med Laxburgare, potatismos, remouladsås, tunnbröd, gurka, sallad och rödlök? Superbra kombination 👏🏻 Testa!

Till remouladsås behöver du:
2dl créme fraiche
2 msk majonnäs
3 msk bostongurka
2 msk kapris
1 tsk dragon
3 msk persilja
Salt och peppar

Såhär gör du:
Blanda alla ingredienserna i en bunke. Ställ in i kylen och låt stå en timme innan servering.

Sen tar du ett tunnbröd och fördelar ut alla ingredienserna och viker ihop! Klart 😃
Enyoj!

Likes

Comments

Förra veckan var jag hemma hos mina grannar och mina föredettingar till arbetskamrater. Vi hade en liten Mary Kay visning och sen blev vi bjudna på lunch. Den manliga och enda Bosnien i hushållet hade lagat mat. Han tyckte att vi behövde lära oss att äta mat på riktigt. Gärna sa jag som älskar att testa nytt!!

Det serverades helkyckling, potatis och morötter som gått en timme i ugnen i en stekpåse tillsammans med en massa kryddor. Det är tydligen Bosniska kryddor som jag inte känner till. Det som skiljer sig från svensk mat är att här äter man med händerna, doppar bröd och äter sallad. Men allt ska göras ut plåten. Man har inga egna tallrikar utan äter direkt ur. Fantastiskt tyckte jag! Älskar att dela, känns lite mysigare på något sätt. Och självklart var det supergott!!

Om ni har en Bosnisk vän, be honom/ henne bjuda er på detta! 👌🏻

Kram på er :)

Likes

Comments

En fiskrätt som går att äta som den är eller serveras med potatis. Try it :)

Du behöver:
1 zucchini ca 400g
600g torskfilé
250g plommontomater
1 msk olivolja
1 dl riven ost (lagrad)
1/2 dl solrosfrön
Salt och peppar

Såhär gör du:
Ta en ugnssäker form, pensla med olja. Hyvla zucchinin med en mandolin eller en osthyvel. Lägg i zucchini, tomater och torsk i formen. Toppa torsken med ost och solrosfrön. Strö över olja och sätt in formen i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.
Servera med ris eller potatis.
Jag slängde ihop en liten örtyoghurt till.
Du behöver: turkisk yoghurt, salt, peppar, basilika, citron saft. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor om det behövs.

Ha en bra lill-Lördag ☺

Likes

Comments

I lördags hade vi brunch hemma hos oss. Såhär såg min tallrik ut! Massor med godsaker! Ostar, röror, nybaktbröd, frukt, yoghurt, juice, kaffe, ja ni kan ju se själva. Smarrigt!

Hoppas ni fått en bra start på veckan ☺

Likes

Comments


Den här fantastiska kakan cirkulerade på Facebook och jag var bara tvungen att testa den. Så otroligt gott! Ni måste testa om ni inte redan gjort det!

Du behöver:
2.5 dl chokladknappar
100 g smör
2 ägg
1.25 dl farinsocker
0.75 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl

Såhär gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop ägg, farinsocker och socker. Smält smöret. Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker och det smälta smöret. Blanda ihop till en jämn smet. Tillsätt sen chokladknappar 2 dl. Spara 0.5 dl till dekoration.
Smöra en form med löstagbara kanter och pudra med mjöl.
Sätt in kakan i ca 15 minuter. När det gått 5 minuter tar du ut kakan och rör lite i den så chokladknapparna hamnar på botten. Sätt in och grädda ytterligare i 10 minuter. När kakan är klar tar du ut den och sen strör du över resten av chokladknapparna. Vänta tills kakan svalnat och servera med vaniljglass.

Perfekt till kvällens dessert! Tar ingen tid och är otroligt god.

Ha en fantastisk lördagskväll kära läsare 😊

Likes

Comments

I veckan hade jag besök av världens bästa tjejer! Vi lagade mat och mös framför tv:n. Att vara tre tjejer i köket är en lyx! Allt går så smidigt, disken blir fixad direkt, om någon spiller så tas det upp direkt, maten går så fort att göra, vi kompletterar varandra med allt. Fantastisk känsla.
Vi gjorde torsk, potatismos, ärtor och skirat smör. Så himla gott! Vi toppade rätten med räkor och finkornigrom.

Ha en fantastiskt fredag kära läsare :)

Likes

Comments

Imorgon är det kärlekens dag! Jag som älskar att fira tycker det är lite extra tråkigt när min sambo måste jobba imorgon kväll. Men så är det ibland. Vi ska fira lite på fredag istället.
Bilderna ovan är tagna från förra årets alla hjärtans dag. Vi började dagen med en ordentlig hjärtfrukost! Sen åkte jag iväg för att jobba och när jag kom hem så blev jag överraskad med allt det ni kan se på bilderna. Levande ljus utanför i snön, rosor i överflöd, tre rätters och en massa kärlek.
Han vet precis hur jag vill ha det. När du tycker att du tagit i tillräckligt då strör du på lite ytterligare. Det kan aldrig gå fel när man gör sitt bästa. Det gjorde han verkligen, jag är riktigt bortskämd på den fronten. Vi är väldigt lika där och gör väldigt mycket för varandra. Jag älskar det! Så borde alla förhållanden vara.
Ge och ta sa en kompis till mig och det har han helt rätt i.

Hoppas ni får en jättefin och mysig dag imorgon, ta hand om er!
Kram, S

Likes

Comments