I helgen hade vi besök av Lina och Oskar. De bor annars uppe i Stockholm, det var så roligt att de kom och förgyllare vår kväll.

Vi bjöd på tapasplock samt sangria, vädret var magiskt. Solen sken och vi fick utnyttja terassen ett par timmar. Talades innehöll ostar, kex, potatisar i ugn, charkisar, frukt, ja ni kan ju se själva ☺
Ett hett tips om vart uppskattat Sangrian 👇🏻

Recept på Sangria:
1 flaska rött vin
1L fruktsoda
4 dl apelsinjuice
1 apelsin
1 citron
1 äpple
3 msk socker

Blanda alla ingredienser i en stor skål. Rör om ordentligt. Låt stå i kylen någon timme innan den är färdig för servering.

Perfekt att avnjutas utomhus!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Sommarmat när den är som bäst!

Igår åt vi sommarens bästa mat och vi fick vädret med oss. Solen lös hela kvällen, en magisk kväll☀️
På tallriken ser ni smör slungad färskpotatis med dill, romsås, varmrökt lax, en sallad på vattenmelon, tomater och fetaost.

Så otroligt lätt och super gott!

Recept på romsås:
2,5 dl créme fraiche
1 burk / 80 g storkornig stenbitsrom
Blada i en skål och låt stå o dra sig i kylen innan servering.

Ha en toppendag kära läsare 😊

Likes

Comments

En våffla i Bryant Park. Supergott! Belgiska våfflor är oslagbart gott och speciellt vid en sån fin plats som Bryant Park. För övrigt ett jättebra picknick tips.
Svårt att hålla dem varma men jag kan tycka att de är lika goda kalla. Toppa med grädde och jordgubbar eller hallon om man gillar det bättre :)

Kram på er <3

Likes

Comments

​Vi bodde bara några gator från Bryant Park. En jättemysig liten park mitt i den stora staden, bland höghusen och allt brus av trafik och människor på språng. I parken slappnade folk av. Här fikade man, låg på filtar på gräsmattan, barn som sprang runt och lekte främst vid fontänen och andra som spelade tennis eller boule. Fantastiskt att få se kontrasterna i staden. 

Hoppas ni får fin morgon :)  

Likes

Comments

​Nu kommer det att bli en hel del bilder från New York! Jag och min sambo var nämligen där förra veckan och njöt av vad staden hade att erbjuda. Underbart, magiskt och nästan för bra för att vara sant. Vilken stad, allt var så häftigt. Jag tänkte att ni ska få ta del av de bilder och de tips jag har att dela med mig av resan. 

Först ut Brooklyn Bridge, ett måste när ni är i New York. Utsikten är otrolig. Man ser i princip allt från bron.Vi hade perfekt väder när vi var där, mulet men varmt. Självklart är det underbart med sol, men jag tror vi hade smält bort om solen lyst den dagen. Tips ha bekväma skor! Att gå runt och ha ont i fötterna hela dagarna är inte så kul. 

Ha en underbar tisdag kära läsare :) 

Likes

Comments

Lyckas ni få till ett perfekt ägg? Men vad är då ett perfekt ägg? Det kan man undra och jag tror svaret skulle kunna bli på hundra olika sött för så är ju vi människor. Vi tycker olika. Såhär ser mina perfekta ägg ut enligt mig.
Ett tips för att få ett perfekt ägg är att lära dig har din spis fungerar. Det är A och O.
Jag lägger alltid i äggen i en kastrull, fyller upp med vatten så äggen täcks. Sätter på högsta värmen på spisen och låter det koka upp. När det kokar sänker jag någon grad på spisen och sen sätter jag en klocka på 6 minuter.
Super goda blir dom då, enligt mig 😊
Ha en fin dag kära läsare🌸

Likes

Comments

En rätt att servera i helgen, kanske redan ikväll? Jättegott ni måste prova!

Du behöver:
1 gullök
3 vitlöksklyftor
2-3 dl vitt vin
5 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
Sparris ett knippe
500-800 g oxfilé
500g färskpasta
1 kruka Basilika
Parmesan
Salt & peppar

Såhär gör du:
Hacka löken och vitlöken. Stek på medelhög värme så löken får svettas men den ska inte få färg. Skär av botten på sparrisen och dela den sen i tre delar.Stek sparrisen i en stekpanna bredvid. Ta av och låt vila.
Tillsätt vitt vin och grädde i stekpannan med löken. Låt koka i några minuter. Plocka bort några blad på basilikan till dekoration resten hackas. Ha ner basilikan, grönsaksbuljongen, salt och peppar. Låt koka ihop och smaka av.
Stek köttet tills den fått fin färg, jag väljer att steka köttet till medium, det betyder att köttet är rosa i mitten.
Koka pastan. När pastan är klar häller jag av vattnet och lägger ner pastan i en stor skål, tippar över såsen och lägger på köttet och sparrisen. Jag dekorerar tillsist med lite basilikablad och riven parmesan på toppen.

Färdigt att servera!
Enjoy 🌸

Likes

Comments

Här har man lyst med sin frånvaro! Ibland tar livet ens uppmärksamhet och vissa saker får sättas åt sidan. Men nu får ni lite mer recept och tips ✨

Ikväll har vi grillat kött och bakat in det i libanbröd. Vi fyllde dem med grönsaker och valfri dressing. Jag tog tzatziki och min sambo körde på mangoraja. Alla kan ju inte gilla samma sak som mig. Om man inte äter kött går det lika bra med ett vegetariskt alternativ eller varför inte halloumiost.

Testa, enkelt, gott och går fort att göra. En annan variant av tacos ☺

Kram kram

Likes

Comments


Varför inte göra en tunnbrödsrulle med Laxburgare, potatismos, remouladsås, tunnbröd, gurka, sallad och rödlök? Superbra kombination 👏🏻 Testa!

Till remouladsås behöver du:
2dl créme fraiche
2 msk majonnäs
3 msk bostongurka
2 msk kapris
1 tsk dragon
3 msk persilja
Salt och peppar

Såhär gör du:
Blanda alla ingredienserna i en bunke. Ställ in i kylen och låt stå en timme innan servering.

Sen tar du ett tunnbröd och fördelar ut alla ingredienserna och viker ihop! Klart 😃
Enyoj!

Likes

Comments

Förra veckan var jag hemma hos mina grannar och mina föredettingar till arbetskamrater. Vi hade en liten Mary Kay visning och sen blev vi bjudna på lunch. Den manliga och enda Bosnien i hushållet hade lagat mat. Han tyckte att vi behövde lära oss att äta mat på riktigt. Gärna sa jag som älskar att testa nytt!!

Det serverades helkyckling, potatis och morötter som gått en timme i ugnen i en stekpåse tillsammans med en massa kryddor. Det är tydligen Bosniska kryddor som jag inte känner till. Det som skiljer sig från svensk mat är att här äter man med händerna, doppar bröd och äter sallad. Men allt ska göras ut plåten. Man har inga egna tallrikar utan äter direkt ur. Fantastiskt tyckte jag! Älskar att dela, känns lite mysigare på något sätt. Och självklart var det supergott!!

Om ni har en Bosnisk vän, be honom/ henne bjuda er på detta! 👌🏻

Kram på er :)

Likes

Comments