Precis såhär vill jag att alla mina frukostar ska se ut, men då kommer jag såklart att tröttna. Men vilken lyx det är att få ordna och fixa lite extra till helgen.
Agnes kom över imorse med lite godsaker, sen åt vi och pratade i timmar. Underbart!
Hoppas ni haft en underbar helg ✨

Likes

Comments

Trött på fredagstacosen? Varför inte prova fredagsgyrosen. Supergott!
Jag vet att det är fredag, man är lite trött efter en hel arbetsvecka och ni tänker tacos som går så fort och är så enkelt att göra. Lika lätt med Gyros säger jag då. Såhär gör ni, köp en färdig Gyros i affären, finns i köttdisken. Det som ni måste göra är att ta ur köttet ur förpackningen, lägg den i en ugnssäkerform, grädde i ugnen på 185 grader i 20 minuter. Under tiden som köttet tillagas i ugnen skär ni upp grönsaker och slänger ihop en tzatziki.
Till en tzatziki behöver ni, en halv gurka som ni river på ett rivjärn, pressar ut vätskan ur gurkan. Lägg gurkan i en skål, tillsätt turkisk yoghurt och vitlök. Rör om och smaka av. Tillsätt salt och peppar. Klart ✨
Väldigt enkelt och supergott, servera i pitabröd!

Trevlig helg på er 😘

Likes

Comments

Oj vilken helg!
Min sambo fyllde ju 25 år i helgen så jag har haft fullt upp med att anordna en överraskningsfest för hans närmaste vänner och familj. Hela lördagen gick åt för att förbereda inför kvällen! Så himla kul och så glad han blev. Jag verkligen älskar att få göra andra glada, det är nog den bästa känslan ever!
Söndagen var vi lite slitna, men det hade vi inte tid med! Frukost på sängen för det lilla födelsedagsbarnet, scones och prinsesstårta serverades efter önskemål.
Sen varder dags att fixa inför släktkalaset som det hölls i. Min minsta kusin fyllde fyra så där var jag en stund och grattade lillen på stora dagen.
Sen vidare för kalas hela kvällen med sambon. Om jag var trött efter den här helgen?
Ja det kan man säga! Men vi hade en otroligt rolig helg med mycket firande, precis som det ska!

Hoppas ni haft en bra helg, kram på er ✨

Likes

Comments

Bananpannkaka när den är som bäst! Receptet får du här 👇🏻🤗

Du behöver:
1 banan
2 ägg
Ett nyp salt

Såhär gör du:
Mixa banan, ägg och salt i en bunke med en stavmixer. Mixa till en slät smet och stek i kokosolja i en stekpannan. När pannkakorna fått en fin gyllenbrun färg på båda sidorna är de klara.
Jag toppade mina med apelsin och keso. Du kan självklart välja någon annan frukt eller bär och du kan ha yoghurt eller grädde om du föredrar det istället.

Trevlig torsdag på er :)

Likes

Comments

Korvstroganoff blir veckans studenttips. En jätteenkel rätt att göra. Den är billig och god. Självklart kan man göra korvstroganoff på många olika sätt men såhär gör jag min.

Du behöver:
200g falukorv
2,5 dl créme fraiche
1 dl grädde
1/2 dl sweet chilisås
1 gullök
2 röda paprikor
1 grönsaksbuljong
1 tsk Paprikapulver
1 tsk Chilipulver
Salt & peppar
En skvätt soja

Såhär gör du:
Hacka löken och stek i en stekpanna. Tillsätt korven och fräs tills den fått en fin färg. Lägg i resten av ingredienserna i stekpannan, paprika, créme fraiche, grädde, sweet chilisås, grönsaksbuljong och kryddor. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor. Låt koka ihop ca 3 minuter. Ha i lite soja på slutet för att få en roligare färg.
Servera med ris, pasta eller som jag gjorde rivna morötter.

Enjoy :)

Likes

Comments

Kycklingchiladas till lunch eller som middag. Supergoda, ni måste testa!

Du behöver:
400g kycklingfärs
400g krossade tomater
1 gullök
1 vitlöksklyfta
1 dl créme fraiche
1 tsk sambal oelek
8 stycken vetetortillas
2 dl rivenost
Salt och peppar

Såhär gör du:
Fräs kycklingfärsen tills den är färdigstekt. Tillsätt gullök och vitlök, fräs ytterligare någon minut. Tillsätt sen krossade tomater, sambal oelek, créme fraiche, salt och peppar. Rör om och låt koka upp. Om du gillar starkt, tillsätt lite extra sambal oelek.
Ta ett tortillabröd i taget och fyll. Lägg sedan på en plåt och strö över osten. Grädda i ugnen på 250 grader i ca 5-7 minuter.
Färdig att serveras med en sallad och en klick créme fraiche eller matyoghurt.

Ha en underbar fredag kära läsare ☺️

Likes

Comments

Gott Nytt År kära läsare :)
Oj vilken fest det blev!
Jag min kompis Emma och Silvester styrde ihop ett riktigt kalas på nyår. Riktigt kul. Vi fixade en tre rätters meny, vinpaket och pynt.
Från början skulle vi ha en lugn och sansad middag för sju personer men så vart det inte. Tillslut vart vi femton. Jag har aldrig tidigare gjort tre rätters till femton personer i ett vanligt kök hemma. Det vart en utmaning. Men vad bra det vart!
Allt vart så lyckat och alla var nöjda och glada.
Hann inte med att ta kort på de andra två rätterna men menyn löd:
Löjromstoast till förrätt. Oxfilé serveras med potatiskaka, sparris, rödvinssky och örtsmör. Till dessert pannacotta med passions sorbet toppa med hallon.

Godfortsättning :)

Likes

Comments

Ni ska få receptet på en jättegod paj som vi har ätit i mellandagarna. Bli inte rädd för att det är många steg. Man kan förenkla receptet genom att köpa färdig pajdeg om man känner att man vill det. Men ni måste prova, supergott!

Du behöver:
Till pajskalet:
225 g kallt smör
4 1/2 dl mjöl
1 ägg
2 msk kallt vatten

Fyllning:
500 g ricotta
4 dl grädde
300 g riven Västerbottenost
2 krm kajennpeppar
1 krm chiliflaks
4 ägg
Salt och peppar

Dressing:
1 msk citronjuice
2 msk vitvinsvinäger
2 msk honung
2 msk rapsolja
Flingsalt

Topping:
2 päron
1 påse bland sallad
150 g gorgonzola
1 dl valnötter

Såhär gör du:
Pajskal: skär smör i mindre bitar. Blanda smör och mjöl till en fast massa. Tillsätt ägg och vatten. Knåda ihop till en deg. Tryck ut i en ugnsplåt med hög kant. Nagga med en gaffel och låt stå i kylen ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader och förgrädda pajskalet i ca 15 minuter. Täck kanterna med folie så de inte blir brända, ta bort efter ca 10 minuter.

Fyllning: blanda alla ingredienser i en bunke. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor. Häll över pajskalet och grädda i ugnen i 30-40 minuter. Titta på pajen så den får en fin färg och känns fast i konsistensen.

Dressing: vispa ihop alla ingredienser.

Topping: skiva päronen i tunna skivor, jag använde mig av en mandolin. Strö över salladen, päronen och valnötterna på pajen. Dela gorgonzolan i mindre tärningar och fördela jämnt över pajen. Ringla över dressingen.
Färdig att servera ✨

Likes

Comments

Hur har ni haft det under jul?
Jag har haft en jättebra jul och några jättebra mellandagar. Har tagit lite blogg ledigt. Men nu är det dags igen.
Här får ni lite bilder från vår jul och mina favorit julklappar😍

Godfortsättning :)

Likes

Comments

Är ni redo för att fira jul? Det är vi! Jag längtar så. Jag har nog ingen speciell julkänslan men jag vet att den slår in imorgon när jag vaknar.

Idag bjuder jag på lite bilder från ett av julborden vi varit på under julmånaden.
Ikväll ska vi sitta uppe och spela Bingolotto och i år blir det hos min sambos kusiner. Jättemysigt. Bäst att vi skyndar oss nu så vi inte kommer försent.

Ha en jättemysig kväll mina kära läsare! Var snälla och ta hand om varandra ❤️

Likes

Comments