Imorgon är det kärlekens dag! Jag som älskar att fira tycker det är lite extra tråkigt när min sambo måste jobba imorgon kväll. Men så är det ibland. Vi ska fira lite på fredag istället.
Bilderna ovan är tagna från förra årets alla hjärtans dag. Vi började dagen med en ordentlig hjärtfrukost! Sen åkte jag iväg för att jobba och när jag kom hem så blev jag överraskad med allt det ni kan se på bilderna. Levande ljus utanför i snön, rosor i överflöd, tre rätters och en massa kärlek.
Han vet precis hur jag vill ha det. När du tycker att du tagit i tillräckligt då strör du på lite ytterligare. Det kan aldrig gå fel när man gör sitt bästa. Det gjorde han verkligen, jag är riktigt bortskämd på den fronten. Vi är väldigt lika där och gör väldigt mycket för varandra. Jag älskar det! Så borde alla förhållanden vara.
Ge och ta sa en kompis till mig och det har han helt rätt i.

Hoppas ni får en jättefin och mysig dag imorgon, ta hand om er!
Kram, S

Likes

Comments

Krämiga chokladbollar en lördag som denna. Vad gör ni? Jag sitter och pluggar men ska snart åka iväg för att jobba på Ica. Är ni sugna på chokladbollar till eftermiddagsfikat? Gör dem här, riktigt goda och krämiga!

Du behöver:
100g smör
0.75 dl socker
0.75 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1.5 msk kakao
2.5 msk oboypulver
0.5 dl kallt kaffe
1 nypa salt
8 dl havregryn
+ pärlsocker att rulla i

Såhär gör du:
Vispa ihop smör och socker i en matberedare. Tillsätt grädden och vispa tills den blir fluffig. Häll i resten av ingredienserna. Matberedaren ska mixa sönder havregrynen så det blir en kladdig smet. När det är gjort, ställ in smeten i kylen i ca 30 minuter. Sen är det bara att forma små bullar och rulla dem i pärlsocker eller kokos. Man tar det man tycker om.

Så himla goda! Ska smyga in i kylen och ta en nu.

Kram på er :)

Likes

Comments

En båt med kyckling teriyaki till fredagsmyset?
Tänk tacos fast du byter ut köttfärsen mot kyckling som du steker och sen har i 2 dl teriyakisås.
Sen hackar du valfria grönsaker som du gillar och lägger i ett bröd som är format som en båt. Jag toppar med en klick créme fraiche.

Ett nytt enkelt sätt att förnya fredagstacon på :)
Trevlig helg på er 💕

Likes

Comments

Jag är riktigt förtjust i pesto men nu kände jag att jag ville testa något nytt. Så vad sägs om röd pesto? Jag tyckte det var riktigt gott, kul med något nytt.

Du behöver:
100g pinjenötter
200g soltorkade tomater i olja
Salt & peppar

Såhär gör du:
Häll pinjenötterna i en mixer och mixa ihop med de soltorkade tomaterna. Häll i oljan från tomaterna. Salta och peppra. Tillsätt eventuellt extra olivolja om du vill ha en lösare konsistens.
Annars funkar det bra med endast oljan från tomaterna. Då får du en tjockare konsistens och den funkar utmärkt att ha till kex eller bröd.
Om du ska blanda ut den i pasta som jag gjort tillsätter du 1/2-1 dl olivolja.

Jag toppade med räkor och serverade en sallad till. Testade också att ha på en brödskiva. Supergott!

Kram på er :)

Likes

Comments

Igår frossade vi i kräftor som vi fick av min mamma. Hon hade rensat i frysen och hittat ett paket. Väldigt snällt och så himla gott! Fick sommarkänslor direkt.
Längtar, längtar, längtar tills sommaren och de varma härliga sommarkvällarna.
Till kräftorna slog vi ihop en majonnäs och köpte ett jättegott surdegsbröd med diverse frön på.
Nu är jag på jobbet och i eftermiddag ska vi iväg och fira min bror som fyller 20. Shit vad stor han har blivit.

Ha en fin söndag kära läsare 😘

Likes

Comments

Igår åt vi ryggbiff, potatis i ugn, sallad och bea. Supergott, kan vara en snabb favorit!
Till dessert gjorde vi gino. Det är alltså frukt och bär som du lägger i en ugnssäker form. Strör över valfri choklad (vit, ljus eller mörk) sen gräddar du den i ugnen på 175 grader i ca 10-15 minuter. Tills chokladen har smält. Till ginon serverade vi glass men det går lika bra med grädde om man vill ha det.
En efterrätt jag skarpt rekommenderar!

Trevlig kväll på er☺️

Likes

Comments

Ett studenttips kan vara på tiden. Bilden är inte jättevacker men den kommer direkt från matlådan som jag fick slänga med mig till skolan igår. Ugnspannkaka med spenat & skinka blev det. Något jag varmt kan rekommendera. Lite annorlunda men gott.

Du behöver:
3 ägg
6 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 msk smör
200 g babyspenat ( jag tog fryst som jag tinade upp)
100g rökt skinka
1/2 tsk salt
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk chilipulver
100g västerbottenost

Såhär gör du:
Vispa ner ägg, hälften av mjölken, salt och mjöl i en bunke. Tillsätt resten av mjölken. Smält smöret och häll ner i smeten. Blanda väl så det inte finns några klumpar i.
Fördela spenaten i en ugnssäker form. Skär skinkan i strimlor och lägg över spenaten. Tillsätt osten och kryddorna. Häll sen i pannkaksmeten i formen. Ställ in i ugnen på 220 grader i ca 30-40 minuter.
Servera med en god sallad!

Likes

Comments

Igår vart det hemmagjorda hamburgare här hemma. Brioche bröd, mosad avokado, tomat, ruccola, rödlök, ketchup och hamburgerdressing. Till hamburgarna körde vi räfflade potatisar som finns att köpa färdiga. De är faktiskt riktigt bra, är även en jättegod krydda på. Det gillar vi skarpt!
Idag har jag haft full fart i skolan och nu ska jag iväg på Mary Kay möte. Ikväll tänkte jag slänga ihop en umgspannkaka med spenat och skinka. Vi får se hur den blir.
Hoppas ni haft en bra start på denna vecka.

Kram på er :)

Likes

Comments


Den omtalade fläskfilégrytan. Något annorlunda som jag tycker ni borde testa. Går jättebra att byta ut fläskfilén mot kyckling om så önskas ✨

Du behöver:
500 g fläskfilé
1 morot
1 palsternacka
8 champinjoner (kan uteslutas)
1 kycklingbuljongtärning
1/2 grönsaksbuljongtärning
3 dl vatten
3 dl grädde
1 citron
1 kruka färsk dragon
Salt och peppar

Såhär gör du:
Skär och dela köttet i bitar. Stek tills köttet fått fin färg, salta och peppra. Dela grönsakerna i bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt buljong och vatten. När köttet är klart lägg det i kastrullen med grönsakerna. Låt koka ihop i 5 minuter. Tillsätt sen grädde, rivet citronskal. Koka ihop i 10 minuter. Red med lite maizena. Finhacka dragonen och ha ner i grytan. Smaka av och tillsätt eventuellt lite citronsaft. Servera med kokt potatis.

Trevlig helg på er :)

Likes

Comments

Den här veckan har jag jobbat med att släppa kontrollen i köket. Det betyder att min sambo har fått tagit ett kliv in i köket och börjat laga mat. Han kan om han vill, men så är det väl med de flesta.
Igår bjöd han på pasta carbonara, en av hans favoriträtter. Det är nog den rätt han är bäst på. Väldigt gott men det erkänner jag vara för er.
Imorgon bjuder jag på en fläskfilégryta. Den rekommenderar jag starkt.
Kram på er :)

Likes

Comments