Varför inte göra en tunnbrödsrulle med Laxburgare, potatismos, remouladsås, tunnbröd, gurka, sallad och rödlök? Superbra kombination 👏🏻 Testa!

Till remouladsås behöver du:
2dl créme fraiche
2 msk majonnäs
3 msk bostongurka
2 msk kapris
1 tsk dragon
3 msk persilja
Salt och peppar

Såhär gör du:
Blanda alla ingredienserna i en bunke. Ställ in i kylen och låt stå en timme innan servering.

Sen tar du ett tunnbröd och fördelar ut alla ingredienserna och viker ihop! Klart 😃
Enyoj!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Förra veckan var jag hemma hos mina grannar och mina föredettingar till arbetskamrater. Vi hade en liten Mary Kay visning och sen blev vi bjudna på lunch. Den manliga och enda Bosnien i hushållet hade lagat mat. Han tyckte att vi behövde lära oss att äta mat på riktigt. Gärna sa jag som älskar att testa nytt!!

Det serverades helkyckling, potatis och morötter som gått en timme i ugnen i en stekpåse tillsammans med en massa kryddor. Det är tydligen Bosniska kryddor som jag inte känner till. Det som skiljer sig från svensk mat är att här äter man med händerna, doppar bröd och äter sallad. Men allt ska göras ut plåten. Man har inga egna tallrikar utan äter direkt ur. Fantastiskt tyckte jag! Älskar att dela, känns lite mysigare på något sätt. Och självklart var det supergott!!

Om ni har en Bosnisk vän, be honom/ henne bjuda er på detta! 👌🏻

Kram på er :)

Likes

Comments

En fiskrätt som går att äta som den är eller serveras med potatis. Try it :)

Du behöver:
1 zucchini ca 400g
600g torskfilé
250g plommontomater
1 msk olivolja
1 dl riven ost (lagrad)
1/2 dl solrosfrön
Salt och peppar

Såhär gör du:
Ta en ugnssäker form, pensla med olja. Hyvla zucchinin med en mandolin eller en osthyvel. Lägg i zucchini, tomater och torsk i formen. Toppa torsken med ost och solrosfrön. Strö över olja och sätt in formen i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.
Servera med ris eller potatis.
Jag slängde ihop en liten örtyoghurt till.
Du behöver: turkisk yoghurt, salt, peppar, basilika, citron saft. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor om det behövs.

Ha en bra lill-Lördag ☺

Likes

Comments

I lördags hade vi brunch hemma hos oss. Såhär såg min tallrik ut! Massor med godsaker! Ostar, röror, nybaktbröd, frukt, yoghurt, juice, kaffe, ja ni kan ju se själva. Smarrigt!

Hoppas ni fått en bra start på veckan ☺

Likes

Comments


Den här fantastiska kakan cirkulerade på Facebook och jag var bara tvungen att testa den. Så otroligt gott! Ni måste testa om ni inte redan gjort det!

Du behöver:
2.5 dl chokladknappar
100 g smör
2 ägg
1.25 dl farinsocker
0.75 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl

Såhär gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop ägg, farinsocker och socker. Smält smöret. Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker och det smälta smöret. Blanda ihop till en jämn smet. Tillsätt sen chokladknappar 2 dl. Spara 0.5 dl till dekoration.
Smöra en form med löstagbara kanter och pudra med mjöl.
Sätt in kakan i ca 15 minuter. När det gått 5 minuter tar du ut kakan och rör lite i den så chokladknapparna hamnar på botten. Sätt in och grädda ytterligare i 10 minuter. När kakan är klar tar du ut den och sen strör du över resten av chokladknapparna. Vänta tills kakan svalnat och servera med vaniljglass.

Perfekt till kvällens dessert! Tar ingen tid och är otroligt god.

Ha en fantastisk lördagskväll kära läsare 😊

Likes

Comments

I veckan hade jag besök av världens bästa tjejer! Vi lagade mat och mös framför tv:n. Att vara tre tjejer i köket är en lyx! Allt går så smidigt, disken blir fixad direkt, om någon spiller så tas det upp direkt, maten går så fort att göra, vi kompletterar varandra med allt. Fantastisk känsla.
Vi gjorde torsk, potatismos, ärtor och skirat smör. Så himla gott! Vi toppade rätten med räkor och finkornigrom.

Ha en fantastiskt fredag kära läsare :)

Likes

Comments

Imorgon är det kärlekens dag! Jag som älskar att fira tycker det är lite extra tråkigt när min sambo måste jobba imorgon kväll. Men så är det ibland. Vi ska fira lite på fredag istället.
Bilderna ovan är tagna från förra årets alla hjärtans dag. Vi började dagen med en ordentlig hjärtfrukost! Sen åkte jag iväg för att jobba och när jag kom hem så blev jag överraskad med allt det ni kan se på bilderna. Levande ljus utanför i snön, rosor i överflöd, tre rätters och en massa kärlek.
Han vet precis hur jag vill ha det. När du tycker att du tagit i tillräckligt då strör du på lite ytterligare. Det kan aldrig gå fel när man gör sitt bästa. Det gjorde han verkligen, jag är riktigt bortskämd på den fronten. Vi är väldigt lika där och gör väldigt mycket för varandra. Jag älskar det! Så borde alla förhållanden vara.
Ge och ta sa en kompis till mig och det har han helt rätt i.

Hoppas ni får en jättefin och mysig dag imorgon, ta hand om er!
Kram, S

Likes

Comments

Krämiga chokladbollar en lördag som denna. Vad gör ni? Jag sitter och pluggar men ska snart åka iväg för att jobba på Ica. Är ni sugna på chokladbollar till eftermiddagsfikat? Gör dem här, riktigt goda och krämiga!

Du behöver:
100g smör
0.75 dl socker
0.75 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1.5 msk kakao
2.5 msk oboypulver
0.5 dl kallt kaffe
1 nypa salt
8 dl havregryn
+ pärlsocker att rulla i

Såhär gör du:
Vispa ihop smör och socker i en matberedare. Tillsätt grädden och vispa tills den blir fluffig. Häll i resten av ingredienserna. Matberedaren ska mixa sönder havregrynen så det blir en kladdig smet. När det är gjort, ställ in smeten i kylen i ca 30 minuter. Sen är det bara att forma små bullar och rulla dem i pärlsocker eller kokos. Man tar det man tycker om.

Så himla goda! Ska smyga in i kylen och ta en nu.

Kram på er :)

Likes

Comments

En båt med kyckling teriyaki till fredagsmyset?
Tänk tacos fast du byter ut köttfärsen mot kyckling som du steker och sen har i 2 dl teriyakisås.
Sen hackar du valfria grönsaker som du gillar och lägger i ett bröd som är format som en båt. Jag toppar med en klick créme fraiche.

Ett nytt enkelt sätt att förnya fredagstacon på :)
Trevlig helg på er 💕

Likes

Comments

Jag är riktigt förtjust i pesto men nu kände jag att jag ville testa något nytt. Så vad sägs om röd pesto? Jag tyckte det var riktigt gott, kul med något nytt.

Du behöver:
100g pinjenötter
200g soltorkade tomater i olja
Salt & peppar

Såhär gör du:
Häll pinjenötterna i en mixer och mixa ihop med de soltorkade tomaterna. Häll i oljan från tomaterna. Salta och peppra. Tillsätt eventuellt extra olivolja om du vill ha en lösare konsistens.
Annars funkar det bra med endast oljan från tomaterna. Då får du en tjockare konsistens och den funkar utmärkt att ha till kex eller bröd.
Om du ska blanda ut den i pasta som jag gjort tillsätter du 1/2-1 dl olivolja.

Jag toppade med räkor och serverade en sallad till. Testade också att ha på en brödskiva. Supergott!

Kram på er :)

Likes

Comments