Dag 2 börjar närma sig sitt slut.

Imorse när jag vakna var huvudet tungt som bly, kroppen kändes tyngre och värre än jag gick och lade mig. Tänkte att om de inte hade vart obligatorisk på skolan så hade jag vart kvar i sängen.. dagen sedan har vart lång men klarat mig bra!
Frukost i form av makrill och sallad. Bittens bas bomb, drink från boken. Ljummet citron vatten, vitaminer och te. Det slutade dock med att jag hällde tet i en termo-mugg och drack på språng.
Mellanmål hade jag förberett kvällen innan, 1dl rysk yoghurt, lite hallon och några mandlar.

Efter föreläsningarna mötte jag upp en som köpte mitt protein och lite andra tillskott innehållande sötningsmedel och socker. Kändes riktigt bra. Det är tuffare nu på kvällen och sitta och titta på tv och se alla frestelser i programmen och reklamen.. de är överallt... samma känsla i affären idag (på lunchen)... de är överallt...

Lite valnötter till mellanmål

Middag blev sallad, räkor och romröra gjord på fet créme fraiche.

Hoppas på bättre sömn inatt och en piggare dag imorgon.

Likes

Comments

Dagen känns bra ännu. Vart och storhandlat, både vitaminer och mat.
Gick bra i affären och hade enbart fokus på de jag tänkt handla, när jag sedan kom hem och skulle städa ur kyl, frys och skafferiet så inser jag att jag borde gjort de först. Lite tidsnöd eftersom man vill få in varorna. Hungern va då extrem också. Lunchtid gått förbi och klockan va närmare 14.00. Tog lång tid och handla!
Kände mig också väldigt förvirrad i affären och svårt och välja vad man ska handla och inte. Utgick efter shoppinglistan som finns i boken.

Nu färdig med det och fått lite makrill och grönt i magen👌

Likes

Comments

Igår hade jag den i mina händer. Den nya boken Sockerbomben 3.0 av Bitten Jonsson och Pia Nordström. Den har varit ute en liten stund, men på något vis har jag som många andra tänkt att jag inte är beroende samt att latmasken inte orkar ta tag i problemet.

Efter att läst i boken under kvällen inser jag dock allvaret. Detta försvaras dock med skratt och lite ironi för mig själv och till sambon, men egentligen är de något helt annat som händer i kroppen och hjärnan.

Beslutet tas att idag 28/9-2016 är dag 1 och början på min kamp.

Efter att läst och gjort själv-testerna i boken och får ofantligt höga poäng så inser jag problemen och börjar se kopplingar till diverse sjukliga problem man haft genom åren, som läkare inte kunnat svara på. Det är och varit problem som huden, mycket utslag och akne. Magont så länge jag kan minnas. Diarré växelvis med förstoppning. Uppsvälld mage och sist men inte minst, utmattningsdepression. Detta var jag sjukskriven för en period, sömnsvårigheter och ångest.
Nu på senaste har jag ändå trots mycket fysiska och psykiska bekymmer haft motivation, hopp och en enorm tro på framtiden. Jag vill nå mina mål. Detta har dock inte varit självklart hela livet utan de har varit ett väldans pendlande i mående och regelbundna dippar som vart väldigt mörk och påfrestande.

I boken kunde man även testa sig själv om man är en högkänslig person. Jag svarade "Ja" på nästintill alla punkter. De menar att då har man lättare att falla i missbruk. När jag funderar lite mer på denna punkt, inser man beteenden man gjort genom åren och att de kanske är ett mirakel att jag inte har större problem med tobak, alkohol, läkemedel eller andra missbruk. Tendenser har dock funnits... jag har dock inte tänkt på det samt dolt det både för mig själv och för omgivningen. Det är en skam om någon får veta.

Jag tänker tillbaka i tiden på olika typer av missbruk jag visat tendens på.......

Socker? Javisst, ingen hemlighet varken för mig eller omgivningen. Minns tiden som barn och man blev rasande om man inte fick mängder med socker i form av godis, kakor, saft, läsk, Oboy, glass listan går att göra lång...
Minns då man smög med kakor, tog massor från frysen, gömde godis, vredesutbrott om jag inte fick de jag ville ha. Jag har tänkt det varit normalt, alla gör så, men så är inte fallet...mycket redan tidigt handlade om när jag fick eller kunde sno något med socker.

Läkemedel? Kanske inte ett beroende, men redan tidigt börjat med former av värktabletter, överdriven konsumtion av tillskott, tillskott som sägs ska gör en smal, mätt, och öka förbränningen... JA, sånt många tjockisar går på.
Jag inser även att jag alltid överdoserar.. står de 1 tablett så tar jag två eller tre, detta gäller främst värktabletter i form av Alvedon, Ipren, diklofenak, Treo m.m.

Även i desperation testat tabletter som man innerst inne vet inte är bra, men man är desperat..

Alkohol? Kanske inte så tydligt idag, då jag väldigt sällan dricker alkohol.  Tur det.
Tänker tillbaka till slutet av gymnasiet och början av studier på annan ort. I gymnasiet så handlade mycket om "vad kan jag ljuga om så jag kan komma bort och undan med att festa och dricka onsdag, fredag och lördag". Läraren/mentorn undrade varför jag var borta alla torsdagar.... Sedan på annan ort kunna dricka varje dag.. tur va så tog detta slut.. men under samma period bruka jag tobak, inte som alla andra men när de började bli abstinens slutade jag, med tanken "har jag inte snusat på heltid tidigare, varför börja nu i 20 års ålder". Förnuftet satte stopp.

Sexmissbruk? Idag, nej... tänker då tillbaka under en tid i grundskolan och gymnasiet för många år sedan...Något som jag väljer att just nu hålla för mig själv.


Det största problemet idag är socker.. nu ska jag ta tag i detta och ta hjälp av boken samt stödgruppen på Facebook. Om man utgår i från boken så hade jag behövt mer professionell hjälp. Detta förstår jag själv också men sådan hjälp är inte gratis. Som sjuksköterskestudent finns de inget jag kan göra för att ta mig råd för sån hjälp.

Denna blogg har jag tänkt använda som dagbok som boken rekommenderar att man skriver.Likes

Comments