Fick bli ett lätt foliepaket med jordgubbar, choklad och marshmallows till efterrätt på grillen idag.🍓🍫
Super enkelt och ack så gott👌🏼

Bara att lägga allt i en folie och packa ihop det och sen lägga på grillen tills allt blivit varmt och smält.
Sen är det bara att äta och njuta det😋

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Denna chokladkakan med jordnötter är verkligen nåt för alla chokladälskare, kan säga jag kom verkligen till kakhimlen när jag smakade på denna😍👌🏼


Jordnötskaka med chokladkolaglasyr
10-12bitar

Botten:
•150g smör
•100g mörk choklad
3 ägg
•3 dl socker
•ca 1 dl saltade jordnötter
•1/2 dl potatismjöl
•1/2 dl kakao
•1 1/2 tsk vaniljsocker

Chokladkolaglasyr:
•200g mörk choklad
•1 dl vispgrädde
•1/2 dl ljus sirap
•2 msk mjukt smör
•1 tsk vaniljsocker

Garnering:
Jordnötter

Tips:
Kakan blir godast om den får stå ett dygn i kylskåpet👌🏼 servera gärna med lättvispad grädde till


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175grader. Smält smöret, Hacka chokladen och låt den smälta i det heta smöret. Vispa ägg och socker pösigt.

2. Hacka nötterna grovt och blanda med potatismjöl, kaka och vaniljsocker. Rör ner i äggsmeten tillsammans med smält choklad och smörblandningen. Häll smeten i en smörad och bröad form, 22-24cm i diameter med löstagbar botten.

3.Grädda i nedre delen av ugnen, ca 20min, låt kakan svalna.

4.Glasyr: Hacka chokladen. Låt grädden och sirapen koka upp tillsätt chokladen och rör tills den smält. Klicka i smöret och rör ner vaniljsockret. Rör samman till en slät glasyr. Låt svalna.

5. Häll glasyren på kakan. Låt stelna. Garnera med jordnötter. Servera gärna med en klick grädde till😋

Likes

Comments

Gårdagens goda thaigryta. Jag är riktigt svag för thaimat och gör denna rätt mer än gärna😃👌🏼


Thaigryta: 3-4portioner
300-500g kyckling (beroende på hur mycket kyckling man vill ha i)
1 rödlök
1 burk bambuskott
1 burk färdig Thai panaeng curry bas
1msk smör
1msk olivolja

Tillbehör:
Ris

Tips:
Hacka i en paprika i grytan eller ha i nån annan grönsak

1. Först tar jag och skär upp kycklingen i mindre bitar, sen steks det i en stekpanna.
Ta en wokpanna och häll i smöret och olivoljan, hacka löken fint och fräs det i smörblandningen.
2. Häll i thaibasen i wokpannan med löken och låt det små koka lite. Koka ris bredvid så länge i en kastrull.
3. När kycklingen är genomstekt så häll i den med det andra. Och låt det stå och puttra på låg värme.
4. Häll i bambuskotten dom 5-10 sista minuterna, tycker det blir bäst när dom fortfarande har ett litet tugg motstånd.

Likes

Comments

Börjar jobbet sent idag så tänkte jag skulle hinna göra en del innan jag började. Men blev visst inte så, haha. Hunnit iaf att sätta på en diskmaskin och torkat av bänkarna, mer än så blev det inte.
Jag brukar va rätt seg på morgonen med.
Men speciellt när man får sånt här bra sällskap, då är det extra svårt att ta sig upp ur soffan.
Det som behövs göra i huset det finns ju kvar, så det kan jag ju alltid ta vid ett senare tillfälle.

Detta är vår ena goa katt😺 Han heter Bernhard, det är en omplacerings katt från djurskyddet.
Är så glad att vi just tog han och hans syster (kommer visa henne i ett annat inlägg en annan dag)
Fruktansvärt keliga och är helt egna😻
Denna krabaten älskar när man sätter på en vattenkran. Så fort man sätter på tex duschkranen, så kommer han som en blixt. När man duschar ja då ska han sitta vid katten eller hoppar han till och med upp i badkaret.😅Handfatet är också ett populär ställe att sova i som badkaret även är.
Det är nån av dom knäppa saker han gör.

Nej nu ska jag passa på att slappa med min kelgris innan jag ska iväg till jobbet.

Hoppas ni alla får en bra tisdag😊

Likes

Comments

Gårdagens middag, blev väldigt enkel men så gott👌🏼
Perfekt att laga när man har kokt potatis sen dagen innan.

Schnitzel med stekt potatis
Bara att skära upp den kokta potatisen i mindre bitar och steka de med smör och grillkrydda. När jag steker schnitzeln brukar jag tina dom innan jag steker det, tycker det blir godast så. Kryddar även med timjan på dom.
Sen stekte jag bara lök och gjorde kryddad bearnaisesås till😊
Super gott och uppskattat här hemma😉

Likes

Comments

Perfekt mjuk kaka att baka när man har bananer hemma som börjar bli dåliga. Denna kaka är väldigt populär, iaf när jag har bakat den hemma till min far och lillebror.
Haha då brukar den ta slut på en kväll och ibland två om man har tur😅

Ingredienser:
•2st bananer
•2 kaffekoppar socker
•2 ägg
•1/2 hg smör
•1 tsk vaniljsocker
•1/2 tsk bikarbonat eller 1 tsk bakpulver
•4 msk grädde
•2 kaffekoppar mjöl

Gör så här:
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Smält smöret.
3. Vispa i vaniljsocker, bikarbonat i äggsmeten.
4. Häll i grädden och smöret och rör om innan du vispar i mjölet.
5. Mosa bananerna och rör till sist i det i smeten.
6. Häll i en smord och bröad form och sätt i ugnen i 175 grader i ca 30-40min, den ska inte vara kladdig.

Likes

Comments

Fick bli en lugn och mysig morgon med Bananpannkakor med nutella och hallon på. Finns ju inte nåt bättre än att starta morgonen på detta sätt enligt mig😋


Bananpannkakor:
*1-2portioner eller ca 12 små pannkakor.

Ingredienser:
•2st bananer
•2st ägg
•1krm salt
•1/2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Mosa bananerna i en bunke.
Vispa i äggen, salt och vaniljsockret tills allt har blandats.
Värm en stekpanna och ha i smör, klicka ut smeten i stekpannan. (Jag tar ca en halv slev till varje pannkaka).

Ät bananpannkakorna som dom är eller toppa med Nutella och hallon😊

Likes

Comments

Gårdagens bak, lite farligt goda kakor. Dom är rätt lika "subway kakor". Är dumt att ha dom liggande framme om man är som mig, svag för kakor och lätt små äter lite😅

Ingredienser:

•300 gram smör
•2 1/4 dl socker
•2 1/2 dl brun farinsocker
•2 st ägg
•3 tsk vaniljsocker
•7 1/2 dl vetemjöl
•1 tsk salt
•1 tsk bikarbonat eller 2tsk bakpulver
•150g mjölkchoklad
• ca 40g hackad mandel
• ca 20st dumlor


Tips:
Vill man ha mer choklad smak i så kan man antingen ta 4msk kako i eller byta ut mjölkchokladen mot 200g mörkchoklad ist och ta bort mandeln och dumlebitarna.
Även gott att ha 100g mörkchoklad och 100g vitchoklad med. Bara fantasin som sätter stopp egentligen.

Gör så här:
Smält smöret. Vispa ihop sockret, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt. Blanda sedan i resten av de torra ingredienserna. Fortsätt att blanda tills smeten blir som en stor ”fudgeboll”, ganska seg och kolaaktig, då blandar du till sist i den grovhackade chokladen, dumlebitarna och den hackade mandeln. Jag tog ungefär en matsked deg och rullade ut dom till en boll och plattade ut lite lätt på plåt klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader ca 10 minuter. Kakorna flyter ut en del till platta kakor, de är fortfarande lite svällda när de är klara i ugnen men sjunker ihop när de väl kommer ut och får svalna. Låt kakorna dock svalna lite på plåten innan du flyttar dom till ett galler.
Låt dom svalna och sen kan de ev. förflyttas till kylen i en påse eller med plastfolie över. Ju längre du låter dom bli kalla destå krispigare och sega blir dom.

Likes

Comments

Hejsan! :)

Detta med att blogga, är helt nytt för mig. Så bloggen kan se lite konstig ut till en början, men ska göra mitt bästa iaf😅

Ja en kort presentation av vad jag är för filur kanske jag ska börja med:

Mitt namn är Nadja jag är uppvuxen i Värmland men flyttade till ett mycket mindre samhälle i Västta Götaland i september. Där jag bor med min sambo och våra två katter.

Så varför man just flyttar till ett väldigt lite ställe som ingen typ känner igen? (jag viste heller inte om det stället till en början). ---Jo man hittade kärleken och även ett hus att hyra där.

Men min största passion är matlagning och bakning, som även denna bloggen kommer handla om för det mesta. :)


Btw: Äntligen vilket härligt väder, Maj kom verkligen med en kanon start☀️👌🏼

Likes

Comments