View tracker

HEJ! Jag vet att jag inte lägger upp så mycket på min blogg, instagram eller youtube-konto. Men det är för att jag inte har haft tid att baka så mycket på senaste tiden och jag försöker äta nyttigare så det blir inte lika mycket bakning men på helgerna får man ju äta gott! Sedan har jag också tappat bort min kamera laddare (!!) så jag kan inte spela in videor, men jag ska få låna en laddare från min kompis som också har en Canon. Jag kanske får filma med min mobil annars ibland.

Men nu har jag skrivit klart om det! Nu går vi över till dessa supergoda cupcakes! Det är chokladmuffins som man gör bara i en kastrull som man smälter smöret i, så det bli mindre disk. YAAY. Det är också en jättegod vaniljsmörkräm som topping som var len och god och passade väldigt bra till muffinsen. Här kommer receptet!!

Ingredienser (muffins) :
150g smör
2,5 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Ingredienser (smörkräm) :
100g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Gör så här (muffins) :
1. Sätt ugnen på 175°
2. Smält smöret i en kastrull, ta bort kastrullen från värmen.
3. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Använd en slickepott.
4. Rör ner ett ägg i taget och tillslut mjölet.
5. Häll ner smeten i 3/4 i muffinsformar.
6. Grädda i mitten av ugnen i 12-14 minuter.
7. Låt svalna

Gör så här: (smörkräm) :
1. Rör smöret mjukt
2. Tillsätt sockret och vaniljsockret
3. Vispa tills du har en fluffig och len smörkräm

Gör så här (dekorering) :
1. Ta en spritspåse med en fin tyll och fyll den med din härliga smörkräm
2. Spritsa smörkrämen på dina svala muffins.
KLART! Jag ska snart gör en video där jag ger tips på hur man kan göra när man ska spritsa på muffins!

Hoppas ni gillade receptet så hoppas jag att et snart kommer en ny video på kanalen!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag bakre jag för första gången på länge! Jag har inte haft tid att baka helt enkelt men nu när hösten är påväg så ska jag börja baka mycket igen! Jag hade också tänkt att börja baka mer nyttiga saker!

Här kommer receptet till en jättegod kladdkaka:

Redskap: kastrull, slickepott, dl mått, matsked, tesked, kakform 24 cm i diameter

Ingredienser:
100g smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
smör + ströbröd till formen

Så här gör du:
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Ställ av kastrullen från plattan och tillsätt socker och ägg, rör om.
3. Tillsätt alla ingredienser
4. Ställ in i mitten av ugnen i ca 15 minuter
Klar!

Tips: Du kan dekorera med, bär, vispgrädde, florsocker eller vaniljglass!

Hoppas ni gillade receptet och här är videon där jag visar hur jag bakar kladdkakan!



Likes

Comments

View tracker

Idag bakade jag en annan kaka från juni's bakbox, fast jag gjorde om den lite. Man skulle ha lemoncurd i men det ville inte jag så jag gjorde vanliga mördegskakor och ringlade vit choklad över! Det kommer ingen video på när jag bakar de, men ett recept kommer här:

REDSKAP:
bunke, elvisp, slickepott, gaffel, plåt, bakplåtspapper, kastrull & en sked.

INGREDIENSER:
200g rumstempererat smör
1 dl florsocker
1/3 dl strösocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
4,5 dl vetemjöl
50 g vit choklad

GÖR SÅ HÄR:
1. Vispa smör, florsocker och strösocker krämigt i en bunke.
2. Tillsätt resten av ingredienserna. (inte kakao)
3. Jobba snabbt ihop till en deg, använd händerna och inte en elvisp.
4. Plasta in bunken och ställ in i kylen i ca 30 minuter.
5. Rulla ca 10-15 bollar och platta till med en gaffel.
6. ställ in i mitten av ugnen i 12-15 minuter i 175 grader.
7. Låt kakorna svalna innan du smälter chokladen och ringlar den över kakorna.
KLART!

Hoppas ni gillade receptet!
Klicka HÄR för att komma till min youtube kanal!
klicka HÄR för att komma till mitt bakings instagram!

Likes

Comments

Hej! Nu har jag äntligen bakat en av kakorna från junis's bakbox! Jag började med ballerina kakorna. De blev jättegoda! Det var två mördegskex, ett med chokladsmak och ett utan. Jag spritsade ut en klick chokladganach på varje kaka! Jag har inte lyckats så här bra med en chokladganach förr, antingen har den blivit för löss eller för tjck, men den här gången blev den bra!
Videon där jag bakar är inte uppe än men kommer senare, där berättar jag att jag inte kommer kunna lägga upp lika mycket videor som vanligt eftersom att det är dåligt internet här på mitt landställe, men jag ska försöka att lägga upp så mycket som möjligt! Aja, här kommer receptet på mördeg och chokladganach!!

REDSKAP: Bunke, elvisp, slickepott, plastfolie, kakform, plåt, bakplåtspapper, spritspåse & en liten tyll

INGREDIENSER (mördeg):
200g rumstempererat smör
1 dl florsocker
1/3 dl strösocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
4,5 dl vetemjöl
1/2 tsk kakao

INGREDIENSER (chokladganach):
50g mörk choklad
2 msk smör
1/2 dl grädde

GÖR SÅ HÄR (mördeg):
1. Vispa smör, florsocker och strösocker krämigt i en bunke.
2. Tillsätt resten av ingredienserna. (inte kakao)
3. Jobba snabbt ihop till en deg, använd händerna och inte en elvisp.
4. Plasta in bunken och ställ in i kylen i ca 30 minuter.
5. I bakboxen var det en hel kakbuffe så man skulle inte använda hela degen så jag gjorde inte det men om ni vill det så kör på det! Dela degen i 2 delar och tillsätt kakao i en av delarna.
6. Kavla ut degarna tills den är 2 mm tjock.
7. Använd en kakform och tryck ut ca 10-15 kakor i choklad degen. Gör samma i den ljusa degen men gör ett till litet hål i mitten av kakan.
8. Grädda kakorna i ca 5 minuter i mitten av ugnen i 175 grader.
9. Låt kakorna svalna.

GÖR SÅ HÄR (chokladganach):
1. Smält choklad och smör över ett vattenbad.
2. Ta av chokladen från spisen och tillsätt grädden och rör om.
3. Ställ i kylskåpet, titta till ganachen då och då och rör om lite tills du får en lagom tjock konsistens.
4. Fyll en spritspåse med tyll i änden och spritsa små klickar på chokladkexen och tryck försiktigt på det ljusa kexet över.
KLART! Hoppas ni gillade receptet och glöm inte att följa mig på instagram: Tildas bakverk
Och min youtube kanal: Tildas bakverk! På min youtube kanal lägger jag upp videor där jag bakar bakverken!
Ha en bra sommar!

Likes

Comments

Det här receptet på smoothie var jättegott tyckte jag så receptet jommer här:

Du behöver:
Ca 1,5 dl mango
Ca 1 dl ananas
Ca 1 dl passionsfrukts pure
Ca 2 dl yoghurt
Ca 0,5 dl juice

Gö så här:
1. Värm de frysta frukterna i mikron i 1,5 minuter
2. Häll i frukterna, yoghurten och juicen i din mixer
3. Mixa tills det inte är några klumpar och häll upp i ett glas

Klart!

Likes

Comments

Hej! Nu när jag har fått tandställning så dricker jag mest smoothies! Jag tänkte då göra en smoothie varje dag och lägga upp receptet här och i videon! Jag berättade receptet i videon men jag skriver det ändå för de som inte har sett! ☺️

Du behöver:
ca 2 dl hallon
1 banan
några vindruvor
ca 1 dl yoghurt (valfri smak)
ca 1 dl juice​

Gör såhär:
1. Värm de frysta ingredienserna i mikron i ca 1 minut så att de blir tinade oc mjuka!
2. Häll i alla ingredienser i din mixer och mixa.
3. Häll upp i ett fint glas
Nu är din smoothie klar!

​​Det här är bara på ett ungefär eftersom att jag inte ,äter upp i dl när jag gör smoothies, men jag hoppas ni gillar receptet ändå 😘 Glöm inte att kolla in videon där jag visar när jag gjorde smoothien!


Likes

Comments

Idag är det chokladbollens dag!!! Så jag tog fram ett gott recept för idag.
Jag är lite trött på vanliga chokladbollar så jag la till en matsked jordnötssmör. Det blev supergott!
Och för de som inte gillar jordnötssmör, så funkar receptet lika bra utan det!

Chokladbollar ca 10-15 st:
100 g smör
1 dl strösocker
3 msk kakao
2 msk kallt kaffe
3 dl havregryn
pärlsocker/kokos till garnering

Gör så här:
1. Blanda ihop alla ingredienser, förutom kokos, till en deg.
2. Gör lika stora bollar och rulla de i kokos
3. Ställ in i kylen i ca 1 timme

Hoppas du gillade receptet!
Jag har ett till recept på chokladbollar här på bloggen! Sök på chokladbollar i sökrutan!

Likes

Comments

​Hej! Igår bakade jag en mintchokladkaka. Vi skulle till några kompisar och äta valborgsmiddag och då bakade jag denna kaka och tog med! Den är somrig och god och är dessutom glutenfri!
Här kommer receptet! Videon finns redan på min YouTube kanal, så in och titta på den! Tildas bakverk heter den!

Du behöver:
250g mörk choklad med mintsmak 70%
150g smör
5 st ägg
1 tsk vaniljsocker
2 dl creme fraiche
ca 5-10 jordgubbar

Gör så här:
​1. Sätt ugnen på 160 grader.
​2. 
Smörj en form med löstagbar kant
​3. Hacka chokladen och lägg den i en kastrull tillsammans med smöret, värm försiktigt i en kastrull och rör om hela tiden. Låt svalna en stund.
4. Separera äggulorna och äggvitorna
5. Vispa äggulorna fluffiga tillsammans med vaniljsocker
6. Vispa äggvitorna till ett hårt skum
7. Rör samman chokladsmeten först med äggulesmeten och sedan med äggviteskummet.
​8. Häll smeten i formen och grädda 20 minuter. Låt stå svalt.
​​9. Vispa crème fraiche med elvisp tills den är hård. Spritsa ut små klickar på kakan
​10. Dekorera med jordgubbarna

Tips:
Man kan också lägga på myntablad som dekorering, tillsammans med jordgubbarna!

Hoppas ni gillade receptet!

Likes

Comments