Det här är en god grön smoothie! Den blev jättegod och passade bra som frukost.

Grön smoothie 1 portion:
1 dl mandelmjölk
1 näve spenat
1/2 äpple
1/2 sharon frukt
1 päron
1 tsk spirulina

Gör såhär:
Mixa allt i en mixer, häll upp i ett glas och dekorera om du vill! Jag dekorerade med hasselnöt och russin müsli från Renée Voltaire och kokoschips!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag gjorde jag en smoothie bowl till frukost. Det är en jättegod frukost eller ett gott mellis!

Smoothie bowl (1 portion)
ca 4 dl baby spenat
1 dl mandelmjölk
ca 1,5 dl hallon (frysta eller färska)
ca 2 dl blåbär (frysta eller färska)
ca 0,5 dl jordgubbar (frysta eller färska)
1 msk chiafrön

Topping (ta vad du har hemma men jag använde detta):
1/3 banan (frys in resten och gör glass av det sedan, det kommer ett sånt recept snart)
1 msk kokos
några torkade inkabär
1 tsk pumpakärnor

Mixa allt utom toppingen och häll sedan upp i en skål. Lägg på din topping.
KLART!

Jag kommer lägga upp fler frukost tips snart :)

Likes

Comments

Raw food bollar som smakar som chokladbollar!!
Det här receptet är också från min nya kokbok som heter Smarta snacks av Eleonora Von Essen.

Ingredienser:
12 dadlar
2 dl havregryn
3 msk kokosolja
1 krm vaniljpulver
1 msk kallt starkt kaffe
1-2 msk raw kakao
1 dl kokos

Gör såhär:
1. Blanda dadlar, havregryn och kokosolja till en smet i en matberedare.
2. blanda i vaniljpulver, kaffe och kakao.
3. Rulla till bollar och rulla sedan i kokos.
4. Ställ in i kylen
KLART!

Likes

Comments

Hej, det här är två nyttiga och goda snacks som jag har gjort ur min kokbok som heter Smarta snacks av Eleonora Von Essen.

Det första receptet är blåbärsbollar! De är nötfria också

Du behöver:
12 dadlar
2 dl havregryn
3 msk kokosolja
1 dl torkade blåbär
2 tsk blåbärspulver (jag tog mer blåbär istället)
1 krm vaniljpulver

Gör så här:
1. Blanda dadlar, havregryn och kokosolja till en smet.
2. Grovhacka blåbär och blanda ner dem i smeten tillsammans med blåbärspulver och vaniljpulver.
3. Rulla smeten till bollar och dekorera med tex mer blåbärspulver eller rulla bollarna i kokos
KLART!

Det andra receptet är bars!

Du behöver:
2 dl havregryn
1/2 dl kokosmjöl
1/2 dl sesamfrön
1 1/2 dl jordnötssmör (med mycket procent av nöter)
1/2 dl honung
2 msk vatten
1 dl puffat ris
1/2 dl torkade blåbär (utan socker)
1/2 dl torkade blåbär (utan socker)

Gör så här:
1. Rosta havregryn, kokosmjöl och sesamfrön under omrörning på medelvärme i en torr panna tills allt börjar dofta gott och får lite färg. Häll över till en bunke.
2. Värm jordnötssmör och honung i en kastrull och tillsätt vattnet så att du får en slät kräm.
3. Häll smeten i bunken tillsammans med puffat ris, tranbär och blåbär. Blanda ordentlig.
4. Packa massan hårt i en ca 15x25 cm stor form klädd i plastfolie.
5. Låt stå i kylen tills kakan har stelnat helt, helst över natten.
6. Skär upp i portionsbitar.
KLART!


Jag har bytt namn på instagram och youtube till mitt kök istället för Tildas bakverk för jag har börjat att baka nyttigt och att laga nyttig och vegetarisk mat. Så jag kommer att lägga upp mer sånt på youtube, instagram och här!


Likes

Comments

HEJ! Jag vet att jag inte lägger upp så mycket på min blogg, instagram eller youtube-konto. Men det är för att jag inte har haft tid att baka så mycket på senaste tiden och jag försöker äta nyttigare så det blir inte lika mycket bakning men på helgerna får man ju äta gott! Sedan har jag också tappat bort min kamera laddare (!!) så jag kan inte spela in videor, men jag ska få låna en laddare från min kompis som också har en Canon. Jag kanske får filma med min mobil annars ibland.

Men nu har jag skrivit klart om det! Nu går vi över till dessa supergoda cupcakes! Det är chokladmuffins som man gör bara i en kastrull som man smälter smöret i, så det bli mindre disk. YAAY. Det är också en jättegod vaniljsmörkräm som topping som var len och god och passade väldigt bra till muffinsen. Här kommer receptet!!

Ingredienser (muffins) :
150g smör
2,5 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Ingredienser (smörkräm) :
100g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Gör så här (muffins) :
1. Sätt ugnen på 175°
2. Smält smöret i en kastrull, ta bort kastrullen från värmen.
3. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Använd en slickepott.
4. Rör ner ett ägg i taget och tillslut mjölet.
5. Häll ner smeten i 3/4 i muffinsformar.
6. Grädda i mitten av ugnen i 12-14 minuter.
7. Låt svalna

Gör så här: (smörkräm) :
1. Rör smöret mjukt
2. Tillsätt sockret och vaniljsockret
3. Vispa tills du har en fluffig och len smörkräm

Gör så här (dekorering) :
1. Ta en spritspåse med en fin tyll och fyll den med din härliga smörkräm
2. Spritsa smörkrämen på dina svala muffins.
KLART! Jag ska snart gör en video där jag ger tips på hur man kan göra när man ska spritsa på muffins!

Hoppas ni gillade receptet så hoppas jag att et snart kommer en ny video på kanalen!


Likes

Comments

Idag bakre jag för första gången på länge! Jag har inte haft tid att baka helt enkelt men nu när hösten är påväg så ska jag börja baka mycket igen! Jag hade också tänkt att börja baka mer nyttiga saker!

Här kommer receptet till en jättegod kladdkaka:

Redskap: kastrull, slickepott, dl mått, matsked, tesked, kakform 24 cm i diameter

Ingredienser:
100g smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
smör + ströbröd till formen

Så här gör du:
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Ställ av kastrullen från plattan och tillsätt socker och ägg, rör om.
3. Tillsätt alla ingredienser
4. Ställ in i mitten av ugnen i ca 15 minuter
Klar!

Tips: Du kan dekorera med, bär, vispgrädde, florsocker eller vaniljglass!

Hoppas ni gillade receptet och här är videon där jag visar hur jag bakar kladdkakan!



Likes

Comments

Idag bakade jag en annan kaka från juni's bakbox, fast jag gjorde om den lite. Man skulle ha lemoncurd i men det ville inte jag så jag gjorde vanliga mördegskakor och ringlade vit choklad över! Det kommer ingen video på när jag bakar de, men ett recept kommer här:

REDSKAP:
bunke, elvisp, slickepott, gaffel, plåt, bakplåtspapper, kastrull & en sked.

INGREDIENSER:
200g rumstempererat smör
1 dl florsocker
1/3 dl strösocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
4,5 dl vetemjöl
50 g vit choklad

GÖR SÅ HÄR:
1. Vispa smör, florsocker och strösocker krämigt i en bunke.
2. Tillsätt resten av ingredienserna. (inte kakao)
3. Jobba snabbt ihop till en deg, använd händerna och inte en elvisp.
4. Plasta in bunken och ställ in i kylen i ca 30 minuter.
5. Rulla ca 10-15 bollar och platta till med en gaffel.
6. ställ in i mitten av ugnen i 12-15 minuter i 175 grader.
7. Låt kakorna svalna innan du smälter chokladen och ringlar den över kakorna.
KLART!

Hoppas ni gillade receptet!
Klicka HÄR för att komma till min youtube kanal!
klicka HÄR för att komma till mitt bakings instagram!

Likes

Comments

Hej! Nu har jag äntligen bakat en av kakorna från junis's bakbox! Jag började med ballerina kakorna. De blev jättegoda! Det var två mördegskex, ett med chokladsmak och ett utan. Jag spritsade ut en klick chokladganach på varje kaka! Jag har inte lyckats så här bra med en chokladganach förr, antingen har den blivit för löss eller för tjck, men den här gången blev den bra!
Videon där jag bakar är inte uppe än men kommer senare, där berättar jag att jag inte kommer kunna lägga upp lika mycket videor som vanligt eftersom att det är dåligt internet här på mitt landställe, men jag ska försöka att lägga upp så mycket som möjligt! Aja, här kommer receptet på mördeg och chokladganach!!

REDSKAP: Bunke, elvisp, slickepott, plastfolie, kakform, plåt, bakplåtspapper, spritspåse & en liten tyll

INGREDIENSER (mördeg):
200g rumstempererat smör
1 dl florsocker
1/3 dl strösocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
4,5 dl vetemjöl
1/2 tsk kakao

INGREDIENSER (chokladganach):
50g mörk choklad
2 msk smör
1/2 dl grädde

GÖR SÅ HÄR (mördeg):
1. Vispa smör, florsocker och strösocker krämigt i en bunke.
2. Tillsätt resten av ingredienserna. (inte kakao)
3. Jobba snabbt ihop till en deg, använd händerna och inte en elvisp.
4. Plasta in bunken och ställ in i kylen i ca 30 minuter.
5. I bakboxen var det en hel kakbuffe så man skulle inte använda hela degen så jag gjorde inte det men om ni vill det så kör på det! Dela degen i 2 delar och tillsätt kakao i en av delarna.
6. Kavla ut degarna tills den är 2 mm tjock.
7. Använd en kakform och tryck ut ca 10-15 kakor i choklad degen. Gör samma i den ljusa degen men gör ett till litet hål i mitten av kakan.
8. Grädda kakorna i ca 5 minuter i mitten av ugnen i 175 grader.
9. Låt kakorna svalna.

GÖR SÅ HÄR (chokladganach):
1. Smält choklad och smör över ett vattenbad.
2. Ta av chokladen från spisen och tillsätt grädden och rör om.
3. Ställ i kylskåpet, titta till ganachen då och då och rör om lite tills du får en lagom tjock konsistens.
4. Fyll en spritspåse med tyll i änden och spritsa små klickar på chokladkexen och tryck försiktigt på det ljusa kexet över.
KLART! Hoppas ni gillade receptet och glöm inte att följa mig på instagram: Tildas bakverk
Och min youtube kanal: Tildas bakverk! På min youtube kanal lägger jag upp videor där jag bakar bakverken!
Ha en bra sommar!

Likes

Comments