View tracker

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

  • ​1 kg kycklingfilé
  • 1 stor gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 dl hackade nötter (hassel, mandel eller jordnötter)
  • 2 msk osockrat jordnötssmör
  • 3 msk riven ingefära
  • 1 dl raps- eller solrosolja
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk kardemumma
  • 1/2 tsk cayennepeppar
  • 3 dl vatten
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 kycklingbuljongtärning


Fräs kryddor i oljan på medelhög värme och lägg i hackad lök, vitlök och ingefära i oljan. Lägg i hackade nötter, buljong och kokosmjölk samt vatten. Lägg i kycklingbitar (4x4 cm bitar) i grytan och låt koka ca 50 min. Servera med ris!​

Likes

Comments

View tracker

  • 4 torskfiléer (helst ryggbitar)
  • 1 dl laktosfri mjölk
  • 1 dl laktosfri grädde
  • 1/2 dl laktosfri creme fraiche
  • 1 matsked maizena
  • 1 tärning fiskbuljong eller fond
  • en knippe dill
  • vitpeppar

Lägg torsken i en ugnsfast form. Koka upp mjölk, grädde, creme fraiche med maizenan, dill, vitpeppar och fiskbuljongen tills det kokar. Häll över såsen över fisken och ställ in i 25 minuter på 175 grader. Koka potatis och brysselkål till och servera. Voila!

Likes

Comments

  • 8 kärnfria dadlar
  • 1/2 dl glutenfria havregryn
  • 2 msk kakao
  • 1 msk olja (jordnöts- eller kokosolja)
  • 3 msk espresso (eller vanligt kaffe)
  • 1 krm vaniljpulver
  • lite flingsalt
  • kokosflingor att rulla i

Häll allt utom kokosflingorna i en mixer och kör tills det är finfördelat. Rulla till bollar och sedan i kokosflingorna.

Likes

Comments

500 g keso
4 ägg
1/2 dl sojamjöl
1/2 dl bovetemjöl
1 krm salt

Mixa allting slätt med mixerstav och stek i panna på medelhög värme med laktosfritt smör. Ca en rågad matsked smet per plätt räcker till 5-6 portioner.

Likes

Comments

  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl majsmjöl
  • 1/2 dl linfrö
  • 1 tsk flingsalt
  • 1/2 dl olja (t ex oliv- eller rapsolja)
  • 2 dl kokande vatten

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser (förutom saltet) i en bunke. Tillsätt olja och vatten & rör ihop till en grötig deg och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ett bakplatspapper ovanpå degen och tryck ut den tunt & strö över flingsaltet. Satsen räcker till två plåtar.

Grädda i 50–60 minuter tills knäcket torkat ordentligt. Låt svalna och bryt i bitar.

Likes

Comments

Pajskalet:

  • 3 dl sojamjöl
  • 100 g laktosfritt smör
  • 1 msk vatten

Fyllningen:

  • 200 g färsk lax
  • 2 dl kokt broccoli
  • 4 ägg
  • 2,5 dl laktosfri mjölk
  • 1 dl laktosfri grädde
  • 1/2 dl dill
  • 2 dl riven ost
  • vitpeppar
  • salt

Sätt ugnen på 225 grader. Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vattnet. Pressa ut degen i en pajform och grädda cirka 15 min.

Häll i fyllningen, strö över osten överst och grädda i ugn cirka 30 minuter.

Likes

Comments