Header

Hallon & chokladmuffins med chokladfrosting

Du behöver;

Muffins:
1 ägg
1 äggvita
1 dl sötströ
1 dl rismjöl
0,5 dl havremjöl
Bakpulver
1 dl kakao
2 dl hallon
1 msk kokosolja
2 msk smör
1 dl naturell kvarg

Frosting
200g Philadelphia light
1 dl sukrin melis
70g mörk choklad utan socker

Gör såhär:


Muffins
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg, äggvita och stevia sötströ
3. Smält smöret i en kastrull, låt svalna
4. Tillsätt de torra ingredienserna
5. Rör ner kvargen, smöret och kokosoljan

6. Rör ned hallonen i smeten
7. Häll upp smeten i formar
8. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter

Frosting
1. Rör ihop Philadelphia och sukrin melis
2. Smält sockerfri choklad övervattenbad
3. Låt chokladen svalna någon minut innan du rör ner den i Philadelphian
4. Spritsa på de färdiggräddade muffinsen

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 195 Readers

Likes

Comments

Instagram@jjuliastromberg