Header

Glutenfri tårtbotten
Jag gjorde den även laktosfri och sockerfri, men stevia går att byta rakt av till socker och det funkar lika bra att använda vanliga mjölkprodukter.

Du behöver

2 ägg
2 dl rismjöl
1 dl havremjöl
2 dl stevia sötströ
1 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl havremjölk eller vanlig mjölk
100g naturell laktosfri kvarg
50g smör / 2 msk kokosolja


Gör såhär
1. Starta ugnen till 175 grader
2. Vispa ägg och socker pösigt
3. Tillsätt samtliga torra ingredienser
4. Tillsätt havremjölk och kvarg
5. Smält smör, låt svalna rör till sist ned i smeten
6. Blanda tills smeten är jämn och häll upp en en rund form och grädda i ugnen ca 30 minuter

Förslag på nyttig tårtfyllning

Till det nedersta lagret använde jag mig av en bärmix an jordgubbar, hallon, svarta- och rödavinbär som jag värme och strök över tårtbotten

I mellersta lagret använde jag mig att proteinpudding med smak av vanilj, detta är ett perfekt komplement till vaniljvisp då den ofta är lite tjockare vilket jag tycker gör tårtan ännu krämigare än en vanlig tårta

Uppe på tåren bredde jag grädde som jag hackat sockerfri choklad i.

Jag garnerade tårtan med ett marsipantäcke, recept på min sockerfria marsipan hittar ni
här

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 137 Readers

Likes

Comments

Instagram@jjuliastromberg